Προς το περιεχόμενο

χρειαζομαι φορματ αν αλλαξω μητρικη?

mcsaro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να ρωτησω αν χρειαζομαι format σε περιπτωση αλλαγης μητρικης,επεξεργαστης,καρτας γραφικων,ραμ αλλα οχι σκληρου δισκου και επισης αν ειναι δυσκολο να συνδεσω μονος μου μητρικη.

Δημοσ.

Αν ειναι ιδιο chipset μπορει να μην χρειαστεί,αλλα δύσκολο και παλι γιατι κατι διαφορετικο θα το εχει,εκτος αν την αλλαζεις για μια ιδια,αλλα λογικα θα χρειαστεί,τωρα αν μπορεις να το κανεις μονος σου αναλογα με την εμπειρια σου,αν δεν το εχεις ξανακανει,καλύτερα βρες καποιον να το κανει και να σου δειξει και πως για επομενη φορα.

Δημοσ.
θελω να ρωτησω αν χρειαζομαι format σε περιπτωση αλλαγης μητρικης,επεξεργαστης,καρτας γραφικων,ραμ αλλα οχι σκληρου δισκου και επισης αν ειναι δυσκολο να συνδεσω μονος μου μητρικη.

Καλησπέρα. Δεν είναι δίσκολο να συνδέσεις την μητρική με τα καλόδια αν πας βήμα με το manual που σου δίνουν.

Επίσης αν αλλάξεις μητρική κάρτα γραφικών πρέπει να κάνεις format γιατί με το παλιό σου σύστημα δεν θα μπεις καθόλου στα windows η να σου βγάζεις error ασυμβατότητας. Ενώ αν αλλάξεις μόνο κάρτα γραφικών μπορείς να μπείς στα windows αλλά πρέπει να βάλεις τα driver της νέας κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Γενικά τα Windows Vista είναι πολύ πιο ανεκτικά σε αλλαγή motherboard απ' ότι είναι τα XP. Οπότε αν έχεις vista και αλλάξεις motherboard έχεις πολλές πιθανότητες να μην χρειαστείς format απλά θα χρειαστεί να απεγκαταστήσεις όλους του παλιούς οδηγούς

Δημοσ.

Πάντως σε δική μου περίπτωση .

Σε λειτουργικό ΧΡ τα άλλαξα όλα το μόνο που έμεινε ίδιο ήταν ο σκληρός το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν Windows Repair απο το Boot cd των Windows και όλα μετά ρολόι.

Δημοσ.

όπως αναφέρει και ο varemarious θα χρειαστεί να κάνεις repair (για XP, σε Vista δεν ξέρω τι παίζει). Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις πριν αλλάξεις μητρική να βγάλεις όλους τους drivers από τα Windows και μετά να κάνεις την αλλαγή και ίσως γλυτώσεις και το repair.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...