nikolas8141 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Γνωριζω πως ειναι πολυ νωρις για να συγκρινουμε τα 2 socket!!(ποσο μαλιστα που το i5 ειναι ακομα στα σκαρια)! Αλλα ειμαι απο εκεινους που εχουν υπομονη και προτιμω να περιμενω λιγο πριν κανω καποια κινηση για να μεταβω απο το 775 σε ενα καινουριο socket!! Διαβασα σε αρκετα forum πως η intel στα μεσα του 2009 θα παρουσιασει το νεο socket i5(που μαλιστα θα ειναι και πιο φθηνο) και οι μητρικες θα εχουν το νεο τσιπακι p55! Για οσους λοιπον εχουν υπομονη και δεν θελουν καθε 6μηνο να σπαταλανε χρηματα για αναβαθμηση........να περιμενουν(ω)?.Αξιζει τον κοπο??? Οποιος εχει πληροφοριες για το νεο socket i5 και τις διαφορες του με το i7.... Να ενα θεμα που πιστευω θα ενδιαφερει αρκετους!!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 οι Core i7 (High end και καλά) παίζουν σε LGA1366 (X58) ενώ οι Core i5 (mainstream και καλά) θα παίζουν σε LGA1160 (P55). άρα όπως καταλαβαίνεις αλλαγές όπως κάναμε μέχρι τώρα σε επεξεργαστές, από ένα φτηνό πχ Celeron σε έναν Core 2 έχοντας την ίδια μητρική, δεν θα μπορείς να κάνεις μιας και δεν θα τον δέχεται το socket... νομίζω πως εκτός από τα χαμηλότερα ghz άλλη μια διαφορά θα είναι ότι ο Core i5 θα έχει dual channel IMC σε αντίθεση με τον Core i7 που έχει triple channel... θα ψάξω να βρω και άλλες αν υπάρχουν
Tenshi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 ...νομίζω πως εκτός από τα χαμηλότερα ghz άλλη μια διαφορά θα είναι ότι ο Core i5 θα έχει dual channel IMC σε αντίθεση με τον Core i7 που έχει triple channel... ν Αν ισχύει αυτό,στην ουσία δέν υπάρχει λόγος ύπαρξης της πλατφόρμας, αφού οι διαφορές με τους παλιότερους Quad επεξεργαστές θα είναι μικρές-αμελητέες,άρα 0 ενδιαφέρον αναβάθμισης. Φαντάζομαι οτι υπάρχουν και άλλα πίσω απο τους i5.Αν όχι, η intel βρίσκεται πραγματικά σε λάθος δρόμο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 ναι αλλά και πάλι θα έχει IMC...που όπως και να το κάνουμε δίνει πολύ καλύτερη αποκρισιμότητα στο σύστημα
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Αν ισχύει αυτό,στην ουσία δέν υπάρχει λόγος ύπαρξης της πλατφόρμας, αφού οι διαφορές με τους παλιότερους Quad επεξεργαστές θα είναι μικρές-αμελητέες,άρα 0 ενδιαφέρον αναβάθμισης.Φαντάζομαι οτι υπάρχουν και άλλα πίσω απο τους i5.Αν όχι, η intel βρίσκεται πραγματικά σε λάθος δρόμο... H intel από την αρχή έχει αναφέρει πως θα σπάσει την αγορά σε enthusiast και value/mainstream segment. Αυτό φωνάζουμε εδώ και καιρό σε όλους όσους πάνε και παίρνουν i7 τώρα, ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να πέσουν χαμηλά υλοποιήσεις σε X58 και LGA 1366. Ειδικά αυτοί που τον αγόρασαν για παιχνίδια, έχουν σε αρκετές περιπτώσεις λόγω HT και ίδια/χειρότερη απόδοση σε σχέση με τους wolfdale..XD Η intel έχει ρίξει τις τιμές στον 920 για να διεισδύσει στην αγορά όσο γίνεται, με την απόσυρση του 775 όμως και την εισαγωγή των i5 και LGA 1156 θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με την κοστολόγηση που θα πέσει τότε στα i7 parts. Όποιος ενδιαφέρεται για pc σε 6μήνες, η αγορά θα έχει αλλάξει εντελώς, με price wars σε AM2+ και 775 κομμάτια, την εισαγωγή των i5 και την εισαγωγή των DDR3 PHII.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 DDR3 Phenon II θα έχουμε πολύ πιο νωρίς πάντως...
Cntrl+X Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει και μια σοβαρή αρχιτεκτονική διαφορά των i5 που νομίζω πως δε μπορεί να αγνοηθεί εύκολα, τουλάχιστον στα χαρτιά: Ο έλεγχος του διαύλου της κάρτας γραφικών απευθείας από τον επεξεργαστή, αντί να γίνεται δια μέσου του north bridge, όπως συμβαίνει με τους i7. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι επιδόσεις της νέας πλατφόρμας μπορεί να μην υστερούν σε 3D τουλάχιστον, ενώ δε θα μου κάνει εντύπωση ακόμα κι αν υπερέχει ελαφρώς της i7, υστερώντας όμως σε άλλους τομείς.
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 DDR3 Phenon II θα έχουμε πολύ πιο νωρίς πάντως... Φυσικά thresh, λέμε πως θα είναι η αγορά σε 6μήνες από τώρα...quit spamming (lol)...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 sorry αλλά έτσι όπως το έγραψες κατάλαβα ότι εννοούσες πως οι core i5 και οι ddr3 phenom θα βγουν σε ένα 6μηνο... :-( οι Core i5 βγαίνουν 2Η 2009 από ότι θυμάμαι για αυτό μπερδεύτηκα...
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Έλα βρε πλάκα κάνω. Απλά, σε ένα εξάμηνο +- κάτι θα έχουμε διαφορετική αγορά, αυτό θέλω να πω...^^
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 σίγουρα, άσε που από τα μέσα προς τέλη του χρόνου θα έχουμε και τους Bulldozer από την AMD
nikolas8141 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Γενικα ολο το κλιμα μοιαζει πολυ ασαφες,πιος μου λεει οτι η intel το 2010 δεν θα εχει στα σκαρια και αλλο socket που θα υπαστηριζει αλλη γενια cpu κτλ!!!!!! Το οτι τωρα εβγαλε το i7 και σε 6 μηνες το i5,δλδ σε λιγοτερο απο 1 χρονο 2 διαφορετικες πλατφορμες, που ακομα στην πραγματικοτητα δεν ξερουμε τι διοφορες θα δουμε!αυτο με ανησυχει και μονο σαν ιδεα γιατι δεν βλεπω να οφελειται ο μεσος καταναλωτης!!! πχ....μεχρι τωρα γνωριζα πως με 400ε και σε 775 πλατφορμα για αγορα mobo,cpu και ram......ημουν καλυμενος,τωρα δλδ με βαζουν στο λουκι να αγορασω το i7(στα διπλασια χρηματα) για να λεω οτι εχω ενα συστημα αξιοπρεπες......αν δεν μπορεις ομως υπαρχει και η αλλη λυση το i5(που δεν θα κανει εκεινο....,δεν θα εχει το αλλο....)! Κατι δεν μου παει......τι προσπαθουν να κανουν?και πιος αραγε ξερει τι εχουν για μετα οπως ειπα και πιο πανω! Μηπως η amd ειναι η λυση???,μιας και με τα τελευταια cpu κατι πηγε να κανει?? Τουλαχιστον ελπιζουμε στο μελλον μηπως και δουμε τισ τιμες να πεφτουν!!!!!! Τελος αν η intel καθε χρονο μας παρουσιαζει και κατι νεο ας σκεφτει και το θεμα """"αποσυρση"""""μπας και δουμε ασπρη μερα!!Ετσι για να γελασουμε και λιγο!!
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Φίλε Nικόλα, πέφτεις σε circular logic έτσι. Όταν αποφασίσεις να αγοράσεις υπολογιστή, κοιτάς το budget και τις ανάγκες σου, και σύμφωνα με αυτές χτίζεις ένα σύστημα για να σε καλύψει. Αν νομίζεις πως χρειάζεται να αγοράσεις i7 για να έχεις αξιοπρεπές σύστημα κάνεις λάθος, και πέφτεις απλά θύμα του marketing...
nikolas8141 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Φιλε Dante,ειμαι απο εκεινους που καθε χρονο δινω καπιο αξιοσεβαστο ποσο για το pc μου,καποιοι θα ελεγαν οτι σπαταλω πολλα...και κυριως για το case modding! Γι'αυτους που θελουν να παρουν καινουριο pc ναι να πανε στην πλατφορμα i7 και εγω αν ηθελα να παρω τωρα, αυτο θα εκανα..Για ολους τους αλλους ομως??? Γι'αυτο και εβαλα αυτο το θεμα i5 vs i7,μηπως ειναι νωρις ακομα?και ας εχουν βγει ολα αυτα τα benchmark που κατατασουν την i7 πλατφορμα ως την καλυτερη! Αν και νομιζω οτι ο απλος χρηστης δεν θα δει καμια τεραστια διαφορα αν εχει μια mobo p45,cpu 9550 και ram 4ghz εν αντιθεση με την καινουρια πλατφορμα! τουλαχιστον σε games η διαφορα δεν ειναι καμια!ως τωρα ακομα το πανω χερι εχουν οι gpu!! -----Προστέθηκε 6/1/2009 στις 08 : 13 : 40----- 4gb ηθελα να πω!!!!!!!! Και το αλλο που διαβασα παλι καπου,οι i7 λενε οτι ειναι για server......dld?????και αν ισχυει γιατι δεν το λενε????και οτι οι i5 για ιδιοτικη χρηση!!!!! Αυτο ισχυει??
raven3x7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει και μια σοβαρή αρχιτεκτονική διαφορά των i5 που νομίζω πως δε μπορεί να αγνοηθεί εύκολα, τουλάχιστον στα χαρτιά: Ο έλεγχος του διαύλου της κάρτας γραφικών απευθείας από τον επεξεργαστή, αντί να γίνεται δια μέσου του north bridge, όπως συμβαίνει με τους i7. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι επιδόσεις της νέας πλατφόρμας μπορεί να μην υστερούν σε 3D τουλάχιστον, ενώ δε θα μου κάνει εντύπωση ακόμα κι αν υπερέχει ελαφρώς της i7, υστερώντας όμως σε άλλους τομείς. Επισης σημαινει πολυ πιθανον οτι θα ειναι δυσκολο να κανεις OC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.