Προς το περιεχόμενο

Αγορά netbook

liana@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω νέο θέμα μια και όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι! :-( Θέλω να αγοράσω ένα netbook αλλά αλλάζω κάθε μέρα γνώμη για το πιο. Κυρίως το θέλω για απλά πράγματα μιας και έχω και σταθερό... Σκέφτομαι ένα από τα: ACER ASPIRE ONE A150L, MSI WIND U100, ASUS EEE PC1000H, όπως και οι περισσότεροι!

Συγκρίνοντας τώρα το ACER με το ASUS βλέπω πως έχουν ίδιο επεξεργαστή Intel Atom N270 στα 1.6GHz με 512Kb L2 cache, ίδια κάρτα γραφικών Intel GMA950 χωρίς dedicated μνήμη, μνήμη 1Gb DDR2-400 CL3 το ASUS και DDR2-533 CL5 το ACER (που δεν επεκτείνεται εύκολα), σκληρό 160GB το ASUS και 120GB το ACER των 2.5” στις 5400 στροφές σε SATA, ίδια κάρτα ήχου και στερεοφωνικά ηχεία και ενσωματωμένο μικρόφωνο, ενσωματωμένη κάμερα με το ASUS να έχει σαφώς καλύτερη στα 1,3ΜΡ... Όσο αφορά τη δικτύωση το ASUS υποστηρίζει n Draft και έχει ενσωματωμένο Bluetooth -αν και δεν το χρειάζομαι-. Έχουν ίδιες θύρες με το ACER να έχει 2 card reader. Και τέλος το ASUS έχει σαφώς καλύτερη μπαταρία 6 cells. Λειτουργικό το ASUS έχει XP και το ACER έχει Linux. Αν δε με βολέψουν τα Linux πιστεύω πως θα τα καταφέρω να βάλω Windows.. Τέλος τό ASUS έχει 2 χρόνια εγγύηση

Βασικά με νοιάζει να είναι μικρό σε μέγεθος και σε αυτό το ACER υπερτερεί αλλά μια οθόνη 8,9' είναι πολύ πιο κουραστική όταν δουλεύεις αρκετή ώρα ή όταν σερφάρεις από μία 10'; ταινία μπορείς να δεις; και βασικά έχει μεγάλη διαφορά μία 8,9' με μία 10'...; γιατί νομίζω πως η οθόνη είναι βασική για μένα... Ακόμα η γυαλιστερή οθόνη του ACER είναι κουραστική; Και άκουσα πως η οθόνη του ACER έχει πολύ μικρές γωνίες θέασης...

Ακόμα διάβασα κάπου πως το ACER είναι λίγο θορυβώδες...

Γενικά το ACER μου αρέσει πιό πολύ εξωτερικά και ειδικά το μπλέ και έιναι αρκετά πιο φθηνό στα στα 280Ε ενώ το MSI έχει 380Ε και το ASUS 419Ε.. Αξίζει να δώσω κάποια χρήματα για να αγοράσω το ASUS γιατί μόνο για μπαταρία, λογισμικό και λίγο καλύτερη κάμερα και ενσωματωμένο bluetooth δε νομίζω πως μου χρειάζεται... :confused:

• Moderators
Δημοσ.

Εχουμε και λεεεεεεεεεεεεμε!

1) ΤΟ ACer μπορεις να το παρεις και με σκληρο δισκο 160GB και XP στα 339€ (αντι για 285 που εχει με τον 120ρη και Linux). Παρολ αυτα μπορεις να περασεις XP στο 150L απο καποιο USB flash αν εχεις στοιχειωδη εμπειρια απο υπολογιστες.

2) Η οθονη του Acer ειναι glossy (γυαλιστερη), εχει ΠΟΛΥ καλη αποκριση χρωματων, και αν το δουλευεις μονο εσυ (=το βλεπεις απο εμπρος) ειναι αρκετα καλυτερη απο των αλλων. Εαν προκειται για 2 ή παραπανω ατομα και παρακολουθηση υπο γωνια τοτε χανει το πλεονεκτημα.

3) To ΕΕΕ 1000Η εχει μεν καλυτερη μπαταρια, αλλα μη ξεχνας οτι κοστιζει 140€ ολοκληρα ευρω παραπανω απο το Acer (ή ~90ευρω πανω απο το πιο ''μεγαλο'' Acer).

4) Μπορει η webcam του Acer να ειναι μολις ο,3MP, αλλα εχει καλυτερη αποδοση σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου απο του ASUS [κι εκει που θα τη χρησιμοποιησεις -msn chatting κτλ- δε χρειαζεσαι πανω απο 0,3MP], εκτος αν θες να βγαζεις φωτογραφιες.

4) Ο κωτσοβολος/electroworld φερνουν το Advent, το οποιο ειναι κλωνος (ιδιας ποιοτητας κατασκευης) με το MSI Wind U100, με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα με το wind, σε τιμη εκπληξη (299€!!!!)

Η λογικη μου ειναι οτι αν ηταν να δωσω τα 400+ ευρω που θελει το EEE 1000H καλυτερα να τα εδινα σε κανονικο λαπτοπ να μη μου βγαζει και η οθονη τα ματια.

Netbook=φθηνο.

Το U100 αμεσως απορριπτεται λογω του Advent (το ιδιο ακριβως πραγμα 100€ παρακατω δεν ειναι και λιγα...).

Αρα θα ημουν μεταξυ του One 150X (με ετοιμα windows και 160ρη σκληρο) στα 339, του One 150L (120GB σκληρος και windows με λιγο κοπο παραπανω) στα 285, και τελους του Advent με 120ρη σκληρο, XP, και ιδια ακριβως χαρακτηριστικα με το U100 στα 299 -> με θετικο τη 10ρα οθονη του.

Απο κει και πανω δεν αξιζει για netbook... (κατ εμε).

Επισης, να πω για την οθονη, οτι εφοσον η 8,9 με την 10 εχουν ιδια αναλυση, η 10 δε θα χωραει περισσοτερα πραγματα, αρα η μονη διαφορα κουρασης εγκειται στο μεγεθος των γραμματοσειρων. Εγω προσωπικα εχω συνηθισει σε μικρες, οποτε δε θα ειχα προβλημα. Δε ξερω για σενα. Αλλα ετσι κι αλλιως αυτο ειναι ενα μηχανημα που θα το δουλευεις ''απο κοντα''.

Τελος, ναι ο ανεμιστηρας του Acer παιρνει μπρος λιγο πιο νωρις απο των αλλων με αποτελεσμα να κανει λιγο περισσοτερο θορυβο.

Επισης, εχει υποψη σου οτι αν θες να αναβαθμισεις τη μνημη ραμ του συστηματος, θα χρειαστει να λυσεις σε κομματακια ολοκληρο το Acer (για να τη πας απο 1GB στο maximum 1,5), ενω στο Advent απλα αφαιρεις το πισω καπακι και τη βαζεις (απο 1 σε maximum 2GB).

Ταινιες θα εισαι σε θεση να βλεπεις, και αν τις βλεπεις μονη/ος σου εχει το πλεονεκτημα της οθονης το Acer, αν εισαι με παρεα οχι.

Ταινιες divx, dvdrip κτλ ειναι σε θεση να παιζει ανετα, ενω μπορει να παιξει και τις περισσοτερες HD 720. (και το Acer και το ΕΕΕ και το Advent, αφου εχουν το ιδιο hardware). Τις 1080p δεν προκειται να τις παιξει κανενα.

Αυτα απο μενα...!!

Παρε και 2 links με ελληνικα πληρεστατα review:

A150L/X

ΕΕΕ PC 1000H

Πιστευω να σε καλυψα και με καποια επιχειρηματα για το καθενα! (ουφφφ τι ποστ κι αυτο)!

Δημοσ.
Περιμενε κανα μηνα ακομα και δεν θα χασεις....

+1

Και εγώ περιμένω να δω γιατί αυτά είναι τα πρώτα οπότε αργότερα (ελπίζω μέσα στον επόμενο μήνα) να βγούν τα επόμενα με καλύτερες τιμές ή μπορεί σε αυτά να ρίξουν τις τιμές. Μόλις φύγει και λίγο το trend θα εξομαληνθούν οι καταστάσεις.

Υ.Γ. Εκτίμηση δική μου, μακάρι να γίνουν έτσι τα πράγματα!!!

Οι υπόλοιποι τι λέτε;;;

• Super Moderators
Δημοσ.
Περιμενε κανα μηνα ακομα και δεν θα χασεις....

δώσε περισσότερες πληροφορίες γιατί ούτε ο Ιώβ δεν αντέχει πλέον :P

θα πέσουν οι τιμές ή θα βγει κάποιο μοντέλο που θα αξίζει?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι ηδη το i945GSE θεωρειται ξεπερασμενο chipset υποστηριξης, αλλα και οι διπυρηνοι Atom που θα βγουν (οι οποιοι θα καινε διπλασια βατ και ΔΕ θα εχουν αρκετα καλυτερες επιδοσεις) ολως τυχαιως θα υποστηριζονται απο το chipset με ονομα..... i945GSE! :lol:

Οι τιμες πεφτουν και θα πεφτουν και παντα θα κυκλοφορει κατι νεο, αλλα ετσι ειναι η λογικη των υπολογιστων. Γνωμη μου ειναι ''παρε ο,τι χρειαζεσαι οταν το χρειαζεσαι".

Και ηδη εχουν οριμασει αρκετα, ανωριμο π.χ. ηταν το πρωτο EEE 701. Τωρα ειναι αρκετα καλα μηχανηματα χωρις προβληματα/εργονομικες ατελειες.

Παρολ αυτα παντα αν περιμενει κανεις θα κυκλοφορει κατι νεο. Και μετα που θα κυκλοφορησει κατι νεο αν ξαναπεριμενεις παλι θα βγει κατι καλυτερο...

Εγω π.χ. ακομα δεν εχω αγορασει, οχι γιατι περιμενω κατι καλυτερο, αλλα απλα γιατι δε το εχω τοσο αμεση αναγκη. :-)

Ο καθεις αντισταθμιζει τις αναγκες του και πραττει...

Δημοσ.

Νεες εταιρειες, μπαινουν,

μα οι τιμες, δε πεφτουν...

"Ακόμ' αυτή την άνοιξη, ραγιάδες,

ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι...":shock:

• Moderators
Δημοσ.

Πεφτουν...

Πριν 3 μηνες που εψαχνα το Α150Χ με το σκληρο 120 (οχι 160 οπως τωρα) ειχε 365...

Τωρα με 160ρη και εχει 339... ;)

Δημοσ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...