george69 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Τί γίνεται ρε παιδιά? Καμμιά απάντηση σε αυτά τα δύο ερωτήματα?1) Τί έκδοση HDMI έχουν τα σημερινά λάπτοπς (1.2 ή 1.3)? 2) Μπορεί να γίνει αναβάθμιση του Οπτικού Μέσου από Blue Ray Reader ή απλό DVD Writer σε Blue Ray Writer? Επιτέλους βρήκα και άλλον φορητό (πέραν των Sony Vaio) με οθόνη διπλής λυχνίας- είναι ο HP HDX16-1050Ε, με οθόνη 16'' και τιμή 1365 ευρώ (μέσω Ίντερνετ).
skiabox Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Τι βαρος εχει george69 ο συγκεκριμενος φορητος?
gzioupos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει δες αυτό το φυλλάδιο : http://support.questonline.gr/catalog/F8/F803A85D7AE7264F9A93BE70D69BC9C0.pdf Βάρος :3,35 kg Όσο αναφορά το HDMI version, τι παίζει; Ποιες είναι οι διαφορές του 1.2 από το 1.3; Στο site : http://www.steel.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=55&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=2101&category_id=102 είναι πιο φτηνός... Η αντιπροσωπεία της hp σε ερώτηση που έκανα μου απάντησε στην Ελλάδα έρχεται μόνο το HP HDX16-1050EV, το οποίο τις περισσότερες φορές θα το δεις ως HP HDX16-1050E. Ο επίσημος κωδικός του μοντέλου κατά την εταιρία είναι (FT208EA).
george69 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 1) Τί έκδοση HDMI έχουν τα σημερινά λάπτοπς (1.2 ή 1.3)? 2) Μπορεί να γίνει αναβάθμιση του Οπτικού Μέσου από Blue Ray Reader ή απλό DVD Writer σε Blue Ray Writer? Ρε παιδιά θα μου απαντήσει επιτέλους κάποιος σε αυτά τα ερωτήματα?;)
skiabox Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Εγω παντως στις 16.4 ιντσες ειμαι μολις στα 3.2 kg!
furious99 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Τί γίνεται ρε παιδιά? Καμμιά απάντηση σε αυτά τα δύο ερωτήματα?1) Τί έκδοση HDMI έχουν τα σημερινά λάπτοπς (1.2 ή 1.3)? 2) Μπορεί να γίνει αναβάθμιση του Οπτικού Μέσου από Blue Ray Reader ή απλό DVD Writer σε Blue Ray Writer? 1. Κανεις δεν ξερει (δε γραφουν ουτε τα specs) 2. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (οτι πηρες πηρες). Μονο με εξωτερικο θα την παλευεις. Γι΄αυτο αν δεν πεσουν οι τιμες στα laptop με ενσωματωμενα blueray writer, εγω laptop αλλο δεν αγοραζω (εχω ηδη ενα με HDMI εξοδο αλλα το WD HD TV με βολευει καλυτερα για ταινιες, αν και η εικονα απο την HDMI του laptop στην fullHD TV 40" που εχω ειναι ελαφρως καλυτερη).
george69 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 1. Κανεις δεν ξερει (δε γραφουν ουτε τα specs)2. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (οτι πηρες πηρες). Μονο με εξωτερικο θα την παλευεις. Γι΄αυτο αν δεν πεσουν οι τιμες στα laptop με ενσωματωμενα blueray writer, εγω laptop αλλο δεν αγοραζω (εχω ηδη ενα με HDMI εξοδο αλλα το WD HD TV με βολευει καλυτερα για ταινιες, αν και η εικονα απο την HDMI του laptop στην fullHD TV 40" που εχω ειναι ελαφρως καλυτερη). Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε furious99!! Μου άνοιξες τα μάτια!! Εγώ νόμιζα ότι είναι εύκολη η αλλαγή του Οπτικού μέσου........ Αφού είναι έτσι τα πράγματα θεωρώ Μεγάλη παπαρ..ά να αγοράσει κανείς σήμερα φορητό!! Έτσι δεν είναι? Σε έναν χρόνο από τώρα, να μου το θυμηθείτε ,όλα τα laptop θα φέρουν Blue Ray Writers ώς Οπτικό Μέσο και είναι μεγάλη κουταμάρα για κάποιον να απαξιωθεί τόσο γρήγορα ο αγορασμένος σήμερα φορητός του!!! Προς το παρόν θα βολευτώ με το desktop μου και θα αναβάλω την αγορά φορητού για του χρόνου. Άσε που....(το σημαντικότερο) τότε οι φορητοί θα φοράνε τα νέα Windows 7 και όχι τα απαράδεκτα Windows Σβήστα!!!! Ευχαριστώ πολύ που μου άνοιξες τα μάτια γιατί ήμουν έτοιμος να πάω να αγοράσω έναν με απλό DVD-Writer και έλεγα του χρόνου που θα πέσουν οι τιμές στα drives με Blue Ray Writer να πήγαινα να το άλλαζα (..το drive).Έτσι ο φορητός μου (σχεδίαζα...) θα παρέμενε σύγχρονος.....Κούνια που με κούναγε! Γειά χαρά σε όλους.....;)
haHa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το οπτικο μεσο στους περισσοτερους φορητους αλλαζει αρκετα ευκολα, με ξεβιδωμα 1-4 βιδων. (ασε τους αλλους να λενε οτι δεν αλλαζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!! ) Απλα αυτην τη στιγμη τα aftermarket blueray drives για φορητους ειναι ακριβα.. Πχ τα blueray reader παιζουν στα 200 ευρω , ενω τα blueray writer παιζουν στα 300 ευρω. (για συγκριση ενα απλο aftermarket dvd drive για φορητο κανει 50 ευρω) Στο συντομο μελλον αναμενονται μεγαλες μειωσεις στα aftermarket blueray drives. -----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 01 : 54 : 10----- Ευχαριστώ πολύ που μου άνοιξες τα μάτια γιατί ήμουν έτοιμος να πάω να αγοράσω έναν με απλό DVD-Writer και έλεγα του χρόνου που θα πέσουν οι τιμές στα drives με Blue Ray Writer να πήγαινα να το άλλαζα (..το drive).Έτσι ο φορητός μου (σχεδίαζα...) θα παρέμενε σύγχρονος.....Κούνια που με κούναγε! Μια χαρα αλλαζει φιλε.. Μαλιστα στα περισσοτερα φορητα ειναι ευκολη υποθεση.
telegamesvg Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ που μου άνοιξες τα μάτια γιατί ήμουν έτοιμος να πάω να αγοράσω έναν με απλό DVD-Writer και έλεγα του χρόνου που θα πέσουν οι τιμές στα drives με Blue Ray Writer να πήγαινα να το άλλαζα (..το drive).Έτσι ο φορητός μου (σχεδίαζα...) θα παρέμενε σύγχρονος.....Κούνια που με κούναγε! Tιποτα δεν μενει συγχρονο οταν μιλαμε για προιοντα τεχνολογιας. Δεν θεωρω οτι ειναι απαραιτητη η υπαρξh BR writer drive στο φορητο μου γιατι , αφου υπάρχει desktop προτιμω να κανω εκει τις οποιες εγγραφες .. Ασε που ετσι οπως εχει η κατασταση το BR ειναι ηδη τελειωμενη υποθεση .. Μαλλον ομως δεν εχεις κ μεγαλη αναγκη το φορητο , γιατι αν μπορεις να περιμενεις 1 χρονο , με αυτη την λογικη θα μπορεις να περιμενεις και αλλον 1 μεχρι να βγει η τοτε καινουργια τεχνολογια κ.λ.π
furious99 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Το οπτικο μεσο στους περισσοτερους φορητους αλλαζει αρκετα ευκολα, με ξεβιδωμα 1-4 βιδων. (ασε τους αλλους να λενε οτι δεν αλλαζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!! ) Απλα αυτην τη στιγμη τα aftermarket blueray drives για φορητους ειναι ακριβα.. Πχ τα blueray reader παιζουν στα 200 ευρω , ενω τα blueray writer παιζουν στα 300 ευρω. (για συγκριση ενα απλο aftermarket dvd drive για φορητο κανει 50 ευρω) Στο συντομο μελλον αναμενονται μεγαλες μειωσεις στα aftermarket blueray drives. -----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 01 : 54 : 10----- Μια χαρα αλλαζει φιλε.. Μαλιστα στα περισσοτερα φορητα ειναι ευκολη υποθεση. Αλλαζει για να βαλεις το ιδιο ή παρομοιο ΟΧΙ να βαλεις bluray player στη θεση του DVD recorder, ουτε να βαλεις bluray recorder στη θεση του bluray player. Ολες οι εταιρειες αλλαζουν στα επομενα μοντελα τους λιγο το bay του οπτικου μεσου ή το βυσμα του με αποτελεσμα να μη μπορεις να το βαλεις. Εξαλλου και αν ακομα ταιριαζε η τιμη του ειναι συνηθως τοσο υψηλη που θα σε συμφερει καλυτερα να πουλησεις το προηγουμενο laptop και να παρεις νεοτερο, παρα να αλλαξεις Drive...
gzioupos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Tιποτα δεν μενει συγχρονο οταν μιλαμε για προιοντα τεχνολογιας.Δεν θεωρω οτι ειναι απαραιτητη η υπαρξh BR writer drive στο φορητο μου γιατι , αφου υπάρχει desktop προτιμω να κανω εκει τις οποιες εγγραφες .. Ασε που ετσι οπως εχει η κατασταση το BR ειναι ηδη τελειωμενη υποθεση .. Μαλλον ομως δεν εχεις κ μεγαλη αναγκη το φορητο , γιατι αν μπορεις να περιμενεις 1 χρονο , με αυτη την λογικη θα μπορεις να περιμενεις και αλλον 1 μεχρι να βγει η τοτε καινουργια τεχνολογια κ.λ.π Αυτό ισχύει γι κάποιον που έχει και desktop μηχάνημα. Για κάποιον, που έχει αντικαταστήσει ένα desktop με ένα laptop, είναι αλλιώς. Στο πλαίσιο υπάρχουν αυτή τη στιγμή BL Ray - RW για laptop (εσωτερικό : OPTIARC BD/DVD-RW Combo Optiarc BC-5500S (249€) sata, εξωτερικό : LG BE06LU10 Blu-Ray Recorder Ls External (245€) usb ). Αυτό που θέλω να μάθω είναι, δεν κάθονται όλα τα εσωτερικά σε όλα τα laptop??? -----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 02 : 43 : 09----- Μ' αυτά που λέει ο furious99 αύριο, μεθαύριο θα είναι μονόδρομος το εξωτερικό BL-Ray RW... Οπότε το φορητό πάει να γίνει σταθερό (εξωτερικό δίσκος, εξωτερικό BL-Ray και κανα ποντίκι),άστα να πάνε...
haHa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μ' αυτά που λέει ο furious99 αύριο, μεθαύριο θα είναι μονόδρομος το εξωτερικό BL-Ray RW... Οπότε το φορητό πάει να γίνει σταθερό (εξωτερικό δίσκος, εξωτερικό BL-Ray και κανα ποντίκι),άστα να πάνε... Ειπαμε, υπαρχουν κ εσωτερικα Blue-Ray writers για λαπτοπ..
gzioupos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ναι αλλά κάθονται σε όλα τα case των laptops, π.χ. σε HP, Sony, κτλ.
haHa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Αλλαζει για να βαλεις το ιδιο ή παρομοιο ΟΧΙ να βαλεις bluray player στη θεση του DVD recorder, ουτε να βαλεις bluray recorder στη θεση του bluray player. Ολες οι εταιρειες αλλαζουν στα επομενα μοντελα τους λιγο το bay του οπτικου μεσου ή το βυσμα του με αποτελεσμα να μη μπορεις να το βαλεις. Μια χαρα αλλαζει στα περισσοτερα λαπτοπ. Το βυσμα στις περισσοτερες μαρκες φορητων ειναι στανταρ(τουλαχιστονς σε ολες οσες ξερω/εχω δει, μπορει να μου διαφευγει καμμια) κ το bay του οπτικου μεσου ειναι κ αυτο στανταρ(βασικα υπαρχουν τα slot in κ τα tray. Βγαινουν σε 2 υψη-μεγεθη) Αυτο εδω: 2. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (οτι πηρες πηρες). Μονο με εξωτερικο θα την παλευεις. κ αυτο εδω : Αλλαζει για να βαλεις το ιδιο ή παρομοιο ΟΧΙ να βαλεις bluray player στη θεση του DVD recorder, ουτε να βαλεις bluray recorder στη θεση του bluray player. πολυ απλα, δεν ισχυουν στις περισσοτερες των περιπτωσεων.. Η αλλαγη ειναι δυνατη τις περισσοτερες φορες..
gzioupos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μια χαρα αλλαζει στα περισσοτερα λαπτοπ.Το βυσμα στις περισσοτερες μαρκες φορητων ειναι στανταρ κ το bay του οπτικου μεσου ειναι κ αυτο στανταρ(βασικα υπαρχουν τα slot in κ τα tray. Βγαινουν σε 2 υψη-μεγεθη) Αυτο εδω: πολυ απλα δεν ισχυει.. Ok, ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.