Προς το περιεχόμενο

Οθόνες διπλής λυχνίας των φορητών και Sony VAIO;

george69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σωστος!

Aλλα ακομα κ sony xblack υπαρχουν που υστερουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Πχ, η οθονη xblack των FW21E, AW11M, NS11Z υστερουν σε σχεση με οθονες αλλων λαπτοπ παρομοιας τιμης..

Θα συμφωνήσω μαζί σου για τα FW και τα NS γιατί τα έχω δει ο ίδιος από κοντά και πράγματι δεν κάνουν κάποια διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα συγκεκριμένα πανελ δεν έχουν βέβαια καμια σχέση σε ποιότητα με το δικό μου FE, ούτε με τα παλαιότερα FS Series, S series, TX series τα οποία ήταν εκπληκτικά (το επαναλαμβάνω όσο και αν γίνομαι κουραστικός :-D) . Αυτός βέβαια είναι ίσως και ένας από τους λόγους που τα VAIO πλησιάζουν πλέον σε τιμές τα ACER, όταν στο παρελθόν οι διαφορές ήταν 2πλάσιες και 3πλασιες. Τις ίδιες διαφορές παρατήρησα δυστυχώς και στην ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται.... προχτές έβλεπα ένα καινούργιο thinkpad (R61) και δεν θύμιζε σε τίποτα τις παλιές απίστευτες κατασκευές της IBM. Πλαστικούρα σκέτη κατάντησαν τα thinkpad...:mad:

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

panos2000gr: Αυτός βέβαια είναι ίσως και ένας από τους λόγους που τα VAIO πλησιάζουν πλέον σε τιμές τα ACER, όταν στο παρελθόν οι διαφορές ήταν 2πλάσιες και 3πλασιες. Τις ίδιες διαφορές παρατήρησα δυστυχώς και στην ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται....

Γιατί φίλε Πάνο, τα 1500 ευρώ που έχει o Sony Vaio VGN-FW21Z λίγα σου φαίνονται??

Δεν το θεωρείς ακριβό? Με τα ίδια λεφτά ξέρεις τι παίρνεις σε Acer?

Όσο για την ποιότητα των σημερινών μοντέλων Sony Vaio, δεν βλέπω να άλλαξαν προς το χειρότερο, όπως ισχυρίζεσαι, αλλά αντιθέτως βλέπω να εξακουλουθούν να χρησιμοποιούν άριστα υλικά κατασκευής,.....αλλά...ΠΑΝΤΑ υπάρχει ένα ΑΛΛΑ στα "καταραμένα" τα Sony Vaio.....

Και αυτό το ΑΛΛΑ είναι:

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ σε τέτοιο Hi-End Notebook σαν το FW21Z, που κάνει 1500 ευρώ να του βάζεις σκληρό δίσκο που "τρέχει" στις 4200rpm (!?!?!?!), όταν και η Κουτσή Μαρία πλέον στα λάπτοπς των 600 και 700 ευρώ χρησιμοποιεί δίσκους με 5400rpm?????

Και μη μου πεί κανείς ότι το κάνουν για εξοικονόμηση της μπαταρίας γιατί θα πεί μαλ....Με οθόνη διπλής λυχνίας και πανίσχυρη κάρτα γραφικών (από τα πλέον ενεργοβόρα hardware), Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΩΝ 5400rpm ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗ Sony???

Αυτοί στη Sony μας κάνουν μερικές φορές να τραβάμε τα μαλλιά μας!!!!

;););)

Δημοσ.
Γιατί φίλε Πάνο, τα 1500 ευρώ που έχει o Sony Vaio VGN-FW21Z λίγα σου φαίνονται??

Δεν το θεωρείς ακριβό? Με τα ίδια λεφτά ξέρεις τι παίρνεις σε Acer?

Tα FW11 FW21E πάντως που δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές αρχίζουν από τα 800-900 ευρώ.

http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=vaio+fw&cat_id=

Δημοσ.

Μια μικρη παρενθεση:

τα sony fw δεν εχουν καμμια πανισχυρη καρτα γραφικων.

Μια μετριοτατη καρτα εχουν, που ειναι ουσιαστικα απο τις πιο αργες μη ενσωματωμενες..

Κατα τα αλλα συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτος ο 4200 σκληρος στο ακριβο μοντελο κ φυσικα η επιλογη τους δεν εχει να κανει με την αυτονμια, που ο σκληρο δεν την επρεαζει καθολου.

Δημοσ.
Μια μικρη παρενθεση:

τα sony fw δεν εχουν καμμια πανισχυρη καρτα γραφικων.

Μια μετριοτατη καρτα εχουν, που ειναι ουσιαστικα απο τις πιο αργες μη ενσωματωμενες..

Εντάξει δεν είπαμε ότι ειναι hi-end αλλά δεν είναι και τόσο τραγική όπως την παρουσιάζεις....2700 score στο 3dmark06 είναι αποδεκτό για αρκετά games.

Κατα τα αλλα συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτος ο 4200 σκληρος στο ακριβο μοντελο κ φυσικα η επιλογη τους δεν εχει να κανει με την αυτονμια, που ο σκληρο δεν την επρεαζει καθολου.

Για τους δίσκους είναι θέμα παρτίδων και τίποτα περισσότερο....για παράδειγμα το φτηνότερο μοντέλο των 850 ευρώ έχει 250gb/5400rpm ενώ κάποια πολύ ακριβότερα έχουν 300gb/4200rpm. Υπάρχουν πάλι και μοντέλα με 200gb/7200rpm. Μπάχαλο γενικά....καλό είναι να ακολουθείται κοινή "πολιτική" από την SONY με προτίμηση στους 7200rpm ;)

Δημοσ.
Εντάξει δεν είπαμε ότι ειναι hi-end αλλά δεν είναι και τόσο τραγική όπως την παρουσιάζεις....2700 score στο 3dmark06 είναι αποδεκτό για αρκετά games.

Αρχικα να πω οτι τα sony fw τα θεωρω μια πολυ τιμια αγορα..

Εχουν πολυ καλο σασι κ βαρος, οθονη με σωστη αναλυση κ οχι καμμια παρωδια του στυλ 1366x768, ενω δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα..

Αυτο για την καρτα γραφικων το εγραψα ,γιατι ο φιλος george εγραψε οτι εχει πανισχυρη καρτα γραφικων.

Δημοσ.

Εχω το VGN-FW21Z.

Η οθόνη ειναι η καλυτερη που εχω δουλεψει ποτε.

Το πληκτρολογιο ειναι επισης το καλυτερο που εχω δουλεψει(ειμαι προγραμματιστης).

Οσο για τον σκληρο ναι μεν ειναι στις 4200 στροφες αλλα ειναι 4ης γενιας απο οτι λεει και στο site η εταιρεια που τους φτιαχνει.

Οταν πεσουν κι αλλο οι SSD σκεφτομαι να βαλω εναν στη θεση του σκληρου.

Δημοσ.

Το πληκτρολογιο ειναι επισης το καλυτερο που εχω δουλεψει(ειμαι προγραμματιστης).

Στον τομέα αυτό θα ρίξω την ψήφο μου στα πληκτρολόγια των IBM Thinkpad.

Οσο για τον σκληρο ναι μεν ειναι στις 4200 στροφες αλλα ειναι 4ης γενιας απο οτι λεει και στο site η εταιρεια που τους φτιαχνει.

Μικρό το κακό όταν μπορείς να τον αλλάξεις με έναν 500gb/5400rpm ή έναν 320gb/7200rpm με κόστος κάτω απο 100 ευρώ. Παρόλο αυτά είναι αμαρτία να γονατίζει τέτοιο μηχάνημα λόγω σκληρού και καλό θα ήταν η SONY να αποφεύγει τετοιες μακακιες.

Δημοσ.
Αρχικα να πω οτι τα sony fw τα θεωρω μια πολυ τιμια αγορα..

Εχουν πολυ καλο σασι κ βαρος, οθονη με σωστη αναλυση κ οχι καμμια παρωδια του στυλ 1366x768, ενω δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα..

Αυτο για την καρτα γραφικων το εγραψα ,γιατι ο φιλος george εγραψε οτι εχει πανισχυρη καρτα γραφικων.

Φίλε haHa, κάτσε γιατί θα τρελαθώ.....

Δηλαδή εσύ θεωρείς μη-πανίσχυρη την Mobility Radeon HD 3650 (όπως και την αντίστοιχη της NVidia- την GeForce 9600M GT) με 512MB αυτόνομης μνήμης???

Φυσικά και υπάρχουν ισχυρότερες κάρτες στην αγορά, αλλά προς το παρόν μόνο σε desktops,σε φορητούς άνω των 2000 ευρώ ή σε Made in China φασονατζίδικα μοντέλα του τύπου Turbo-X και Multirama X-Force!! Αναφέρομαι φυσικά στις NVidia GeForce 8800Μ GTX,9800M GT,GTX, 9700M GT, ATI Mobility Radeon HD 3850 κλπ. κλπ.

Σήμερα όμως που μιλάμε- σε Brandname Laptops, το επαναλαμβάνω- σε Brandname Laptops οι Mobility Radeon HD 3650, όπως και η NVidia GeForce 9600M GT είναι ό,τι πιό ισχυρό κυκλοφορεί στην αγορά!!!!!!

;););)

Mobility Radeon HD 3650 NVidia GeForce 9600M GT 512MB Brandname Laptops

Δημοσ.

Φιλε εχεις δικιο, νομιζα οτι φοραει την ati 3470 που φορανε κ τα υπολοιπα fw..(βασικα νομιζα οτι μιλαγαμε για το FW21M)

Κ αυτο βεβαια δεν κανει πανισχυρη την 3650, μια απλα ισχυρη καρτα επιδοσεων περιπου σαν μια 8600m gt κ πιο αργη απο μια 9600m gt.

Τελος, αν σε ενδιαφερουν πολυ οι επιδοσεις της καρτας γραφικων , αλλα θελεις κ επωνυμο λαπτοπ, εχε υποψην σου την 9700m gts (διπλασιες επιδοσεις απο την ati 3650).

Την βρισκεις σε επωνυμα-brandname λαπτοπ απο 1250 ευρω.

Ενδεικτικα το Toshiba Qosmio F50-108 κ το hp compaq 8730w . (το τελευταιο φοραει την nVidia quadro fx2700m που ειναι μια 9700m gts με καποιες εξτρα επαγγελματικες cad δυνατοτητες)

Δημοσ.

Παντως εγω στο VGN-FW21Z που εχει και αναλυση 1920χ1080 παιζω ανετα και action παιχνιδια!

(Για παραδειγμα fallout 3 σε high detail)

Βεβαια θα χρειαστει μαλον να παρω και μια cooling base.

Δημοσ.

Δεν ειναι κουραστικη η αναλυση 1920χ1080 σε οθονη 16,4" για καθημερινη χρηση ?

Γενικοτερα η γνωμη σου ποια ειναι για μια τοσο μεγαλη αναλυση σε μια οθονη 16.4 ή 18.4 ?

Δημοσ.

Χρησιμοποιω 120% fonts και η οθονη δεν ειναι καθολου κουραστικη.

-----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 09 : 19 : 32-----

Στον τομέα αυτό θα ρίξω την ψήφο μου στα πληκτρολόγια των IBM Thinkpad.

Εχει κενο αναμεσα στα πληκτρα το ThinkPad?

Ρωταω γιατι το VAIO εχει κενο αναμεσα στα πληκτρα με αποτελεσμα να μην πατιεται ποτε και 2ο κουμπι!

Δημοσ.

Φίλοι μου να σας ρωτήσω και κάτι που ξέχασα και που θεωρώ πολύ σημαντικό!

Στα λαπτοπ που κυκλοφορούνε σήμερα στην αγορά- HP series dv5,Sony Vaio FW,AW, Toshiba Satelite,Qosmio- και που έχουν έξοδο HDMI, ανεξαρτήτως εάν έχουν Blue Ray drive(είτε writer είτε reader) ή DVD drive (σήμερα μόνο εγγραφείς) ΠΟΙΑ έκδοση του HDMI φέρουν??

Την παλαιά 1.2 Ή την καινούρια 1.3 που φοράνε πλέον όλες οι σύγχρονες multimedia συσκευές, όπως LCD τηλεοράσεις, A/V Radio-Recievers, BD players κλπ.

Το ρωτάω αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό

Δεύτερον, είναι σίγουρο ότι εάν σήμερα αγοράσω ένα λάπτοπ με drive Blue Ray Reader ή απλό DVD Writer, αύριο (μετά από 1-2 χρόνια δηλαδή), που στην αγορά θα υπάρχουν μόνον λάπτοπς με Blue Ray Writers θα μπορώ να αλλάξω το σημερινό drive μου και να βάλω Blue Ray Writer???

Γίνεται αυτή η συγκεκριμένη αναβάθμιση?? Ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην μητρική ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.....??

Ευχαριστώ πολύ......

;););)

Δημοσ.
Φίλοι μου να σας ρωτήσω και κάτι που ξέχασα και που θεωρώ πολύ σημαντικό!

Στα λαπτοπ που κυκλοφορούνε σήμερα στην αγορά- HP series dv5,Sony Vaio FW,AW, Toshiba Satelite,Qosmio- και που έχουν έξοδο HDMI, ανεξαρτήτως εάν έχουν Blue Ray drive(είτε writer είτε reader) ή DVD drive (σήμερα μόνο εγγραφείς) ΠΟΙΑ έκδοση του HDMI φέρουν??

Την παλαιά 1.2 Ή την καινούρια 1.3 που φοράνε πλέον όλες οι σύγχρονες multimedia συσκευές, όπως LCD τηλεοράσεις, A/V Radio-Recievers, BD players κλπ.

Το ρωτάω αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό

Δεύτερον, είναι σίγουρο ότι εάν σήμερα αγοράσω ένα λάπτοπ με drive Blue Ray Reader ή απλό DVD Writer, αύριο (μετά από 1-2 χρόνια δηλαδή), που στην αγορά θα υπάρχουν μόνον λάπτοπς με Blue Ray Writers θα μπορώ να αλλάξω το σημερινό drive μου και να βάλω Blue Ray Writer???

Γίνεται αυτή η συγκεκριμένη αναβάθμιση?? Ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην μητρική ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.....??

Ευχαριστώ πολύ......

;););)

Τί γίνεται ρε παιδιά? Καμμιά απάντηση σε αυτά τα δύο ερωτήματα?

1) Τί έκδοση HDMI έχουν τα σημερινά λάπτοπς (1.2 ή 1.3)?

2) Μπορεί να γίνει αναβάθμιση του Οπτικού Μέσου από Blue Ray Reader ή απλό DVD Writer σε Blue Ray Writer?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...