george69 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Γειά χαρά σε όλους! Επειδή "ψάχνομαι" πολύ για την αγορά ενός φορητού υπολογιστή, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τις οθόνες διπλής λυχνίας, που έχουν αυτήν την ακαταμάχητη και ανεπανάληπτη απεικόνηση...... 1) Τι αρνητικά έχουν? Μήπως φθείρονται πιό γρήγορα συν τω χρόνω? 2) Υπάρχουν στα μοντέλα άλλων εταιρειών πλην της Sony (στα Sony Vaio)? 3) Εάν όχι, ποιός είναι ο λόγος που οι άλλες εταιρείες δεν βάζουν αυτές τις οθόνες στους φορητούς τους υπολογιστές? 4) Γνωρίζετε ποιά από τα μοντέλα, που κυκλοφορούν σήμερα έχουν οθόνη διπλής λυχνίας (εγώ προσωπικά πλην του VGN FW-21Z δεν έχω δει άλλο μοντέλο) 5) Ποιά είναι εντέλει η άποψή σας για τους υπολογιστές Sony Vaio? Γιατί ενώ έχουν εξαιρετική ποιότητα υλικών διάφορα ξένα reviews τα κατατάσσουν στα μεσαίας κατηγορίας λάπτοπ πίσω από τα κορυφαία (..κατ' αυτούς) HP,Toshiba,Dell κλπ. Μήπως η αξιολόγησή τους γίνεται με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις, όπου η Sony- λόγω τσουχτερών τιμών στα Vaio- υστερεί ή κάνω λάθος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια σας!! ;)
panos2000gr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Γειά χαρά σε όλους!Επειδή "ψάχνομαι" πολύ για την αγορά ενός φορητού υπολογιστή, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τις οθόνες διπλής λυχνίας, που έχουν αυτήν την ακαταμάχητη και ανεπανάληπτη απεικόνηση...... 1) Τι αρνητικά έχουν? Μήπως φθείρονται πιό γρήγορα συν τω χρόνω? 2) Υπάρχουν στα μοντέλα άλλων εταιρειών πλην της Sony (στα Sony Vaio)? 3) Εάν όχι, ποιός είναι ο λόγος που οι άλλες εταιρείες δεν βάζουν αυτές τις οθόνες στους φορητούς τους υπολογιστές? 4) Γνωρίζετε ποιά από τα μοντέλα, που κυκλοφορούν σήμερα έχουν οθόνη διπλής λυχνίας (εγώ προσωπικά πλην του VGN FW-21Z δεν έχω δει άλλο μοντέλο) 5) Ποιά είναι εντέλει η άποψή σας για τους υπολογιστές Sony Vaio? Γιατί ενώ έχουν εξαιρετική ποιότητα υλικών διάφορα ξένα reviews τα κατατάσσουν στα μεσαίας κατηγορίας λάπτοπ πίσω από τα κορυφαία (..κατ' αυτούς) HP,Toshiba,Dell κλπ. Μήπως η αξιολόγησή τους γίνεται με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις, όπου η Sony- λόγω τσουχτερών τιμών στα Vaio- υστερεί ή κάνω λάθος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια σας!! ;) Έχοντας αλλάξει δεκάδες laptop (sony, dell, toshiba, ibm, acer, hp, fs etc) θα σου πω απλά ότι οι xblack dual lamp είναι ακόμη και σήμερα ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε οθόνη notebook. Προσωπικά τις θεωρώ εκτός κάθε συναγωνισμού. Από Vaio είχα κατα σειρά τα FS-315, FS-415, S5HP, FE11S, FE41S και ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ σε οποιαδήποτε άλλη οθόνη laptop πέφτει στα χέρια μου. Αυτός είναι και ο λόγος που δέν θέλω να αποχωριστώ το FE41S, παρόλο που τα χαρακτηριστικά του δεν είναι κορυφαία για τα σημερινά δεδομένα. Απαντάω όμως γρήγορα στις ερωτήσεις σου : 1. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα παρά μόνο ότι καταναλώνουν λίγο περισσότερη ενέργεια-μπαταρία από μια συμβατική οθόνη 2. Δεν έχω δει πουθενά αλλού. 3. Κόστος. Είναι πανάκριβες (...και σαν ανταλλακτικό). 4. Πρόσεχε γιατί η Sony λόγω μείωσης κόστους βάζει σε ελάχιστα μοντέλα τις συγκεκριμένες οθόνες. 5. Πιστεύω ότι μαζί με Apple και IBM (thinkpad models) έχουν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής notebook (και σε υλικά και κατασκευαστικά). Επίσης τα Vaio (τουλάχιστον οι FS-FE σειρά που γνωρίζω καλά) έχουν εκπληκτικό σύστημα ψύξης και μηδενικά-μηδενικά-μηδενικά επίπεδα θορύβου. Στα αρνητικά της SONY συγκαταλέγονται οι απαγορευτικές μέχρι πρότινως τιμές και το γεγονός ότι δεν υπάρχει Service point πουθενά αλλού εκτός από το Βέλγιο. Η συγκεκριμένη βέβαια μονάδα service είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν και η εξυπηρέτηση παραπάνω απο ικανοποιητική. Τα προβλήματα αρχίζουν από την ημέρα που η εγγύηση σου λήξει γιατί το κόστος επισκευής είναι συνήθως τεράστιο (κόστος κούριερ, ειδικών συσκευασιών, ανταλλακτικών , εργατικών κτλ κτλ)
haHa Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Οθονες διπλης λυχνιες εχουν κ λαπτοπ αλλων εταιριων. Απλα η sony ηταν η πρωτη που τις εβαλε. Οι οθονες διπλης λυχνιες προσφερουν κυριως αυξημενη φωτεινοτητα. Χρωματα , γωνιες θεασης, contrast,ευκρινεια ειναι κυριως θεμα πανελ κ οχι λυχνιας! Δηλαδη μπορεις να βρεις οθονες με καλυτερα χρωματα, γωνιες θεασης, contrast ,ευκρινεια που να μην ειναι dual lamp. Θα εχουν ομως σιγουρα μικροτερη φωτεινοτητα σε σχεση με τις dual lamp..
anax111 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Έχω αγοράσει το AW11 XU που έχει τέτοια οθόνη . Η οθόνη είναι πραγματικά καταπληκτική και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη . Έχω δουλέψει πολλά και ακριβά laptops όπως, Dell, Toshiba Qosmio, HP , ACER . Στην οθόνη το μηχάνημα δεν πιάνεται . Ωστόσο μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα για τα Vaio . Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι η Sony σαν εταιρεία βρίσκεται στον κόσμο της και τα Vaio έχουν πολλές αρνητικές μοναδικότητες . Τουλάχιστον στο δικό μου υπάρχουν πολλά σχεδιαστηκά λάθη με κυριότερο το μικρό shift από αριστερά στο πληκτρολόγιο και επιπλέον είμαι απογοητευμένος από την υποστήριξη . Πλήρωσα 3 χιλιάρικα για να αγοράσω το μηχάνημα και η ιστοσελίδα δεν μου αναγνωρίζει to serial number με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω registration στο Vaio club. Ενημέρωσα το διαχειριστή της ιστοσελίδας εδώ και 20 μέρες και δεν έχω λάβει ακόμα ούτε ένα email !!! Σαν μηχάνημα είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος αν και δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στο λόγο τιμής προς απόδοση . Σαν εταιρεία είμαι απογοητευμένος .
george69 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 haHa: Οθονες διπλης λυχνιες εχουν κ λαπτοπ αλλων εταιριων. Απλα η sony ηταν η πρωτη που τις εβαλε. Ωραία φίλε μου, αλλά δεν μας είπες ποιά είναι αυτά τα μοντέλα άλλων εταιρειών...... ;)
haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Ωραία φίλε μου, αλλά δεν μας είπες ποιά είναι αυτά τα μοντέλα άλλων εταιρειών...... ;) acer 8920/8930 , πιθανον κ τα 6920/6930. (φυσικα οχι ολα τα μοντελα αυτων των σειρων ,αλλα μερικα απο αυτα) Hp pavilion hdx. Πιθανον να υπαρχουν κ αλλα που να μου διαφευγουν.
koprodogis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Ρε παιδια θα δινατε δλδ λεφτα για μια καλυτερη οθονη? Απο γνωστους και φιλους που εχω και προσωπικα δουλευω την οθονη του φορητου μου στο 80% της φωτεινοτητας(ας πουμε 80% καθως απλα παταω 2 κλικ κατω, δε μου λεει ποσοστο) και οταν ειμαι στη μπαταρια το ριχνω στο 50%. Ο περισσοτερος κοσμος δεν ασχολειται με την οθονη και θεωρω οτι ειναι κατι που επειδη το συνηθιζεις γρηγορα δε σου φαινεται η διαφορα. Θα προτειμουσα να μου προσφεραν εναν ταχυτερο δισκο και ενα 90αρι τροφοδοτικο παρα καλυτερη οθονη. Κατι που εχω παρατηρησει παντως σε sony μηχανηματα ειναι να φευγουν πληκτρα απο το πληκτρολογιο, ξερετε κατι ?
haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Εγω δεν θα εδινα χρηματα για μια απλως φωτεινοτερη οθονη. (αυτο προσφερει η διπλη λυχνια) Θα εδινα ομως παραπανω χρηματα για εναν φορητο με οθονη με καλυτερες γωνιες θεασης, χρωματα, contrast..
telegamesvg Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Hp pavilion hdx. Πιθανον να υπαρχουν κ αλλα που να μου διαφευγουν. Aυτο το σκεφτομαι για να το χρησιμοποιω και ως HTPC ..τι λες αξιζει ??Γνωριζεις τι λεει απο αυτονομια ? Τι αλλο εχεις να προτεινεις ? Σκεφτομουν το νεο Macbook pro , αλλα το 2.53ghz στα 2369ευρώ ειναι απλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ .. Βεβαια θα μου λειψει το Multitouch η φοβερη αισθηση του αλουμινιου και ο σχεδιασμος...
panos2000gr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Εγω δεν θα εδινα χρηματα για μια απλως φωτεινοτερη οθονη. (αυτο προσφερει η διπλη λυχνια) Θα εδινα ομως παραπανω χρηματα για εναν φορητο με οθονη με καλυτερες γωνιες θεασης, χρωματα, contrast.. XBLACK Dual Lamp = ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό!!! ....ποιός μίλησε για φωτεινότητα και μόνο????
haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 XBLACK Dual Lamp = ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό!!! ....ποιός μίλησε για φωτεινότητα και μόνο???? To xblack αναφερεται στην glossy επιστρωση νομιζω. Κ δεν διαφωνω οτι ειναι πολυ καλες οι οθονες των ακριβων sony. Aπλα αυτο που τις κανει καλες δεν ειναι οτι ειναι dual lamp (αυτο προσφερει κυριως μεγαλυτερη φωτεινοτητα), αλλα το γεγονος οτι εχουν κ καλυτερο πανελ απο τα φθηνοτερα sony. Κ φυσικα υπαρχουν φορητα με ισαξιες ή κ καλυτερες οθονες ως προς τα χρωματα, γωνιες θεασης, contrast. -----Προστέθηκε 7/1/2009 στις 03 : 44 : 38----- Aυτο το σκεφτομαι για να το χρησιμοποιω και ως HTPC ..τι λες αξιζει ??Γνωριζεις τι λεει απο αυτονομια ?Τι αλλο εχεις να προτεινεις ? Σκεφτομουν το νεο Macbook pro , αλλα το 2.53ghz στα 2369ευρώ ειναι απλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ .. Βεβαια θα μου λειψει το Multitouch η φοβερη αισθηση του αλουμινιου και ο σχεδιασμος... Δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεις το 2.53. Δεν θα καταλαβεις ιδιαιτερες διαφορες στην πραξη σε σχεση με το μικροτερο μοντελο, ενω στην τσεπη σου θα καταλαβεις μεγαλη διαφορα! Για το hp hdx δεν ξερω τι λεει απο αυτονομια.. Θα προτιμουσα καποιο απο τα sony fw, που εχουν κ λιγο μεγαλυτερη οθονη(16.4" τα sony εναντι 16" το pavilion hdx ,ενω ειναι κ ελαφρυτερα τα sony fw), ειναι πιο εμφανισιμα κ εχουν λιγο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.Υστερουν μονο σε καρτα γραφικων, αλλα αν δεν παιζεις παιχνιδια δεν σε πολυαπασχολει. Παντως να ξερεις οτι με 1370 ευρω παιρνεις φορητο με αλουμινιο, 3 χρονια εγγυηση , κορυφαια ποιοτητα κατασκευης*, πολυ ωραια ματ οθονη.. Ή με 1600 ευρω παιρνεις φορητο με χαρακτηριστικα κ ποιοτητα σαν του macbook pro 15.4" 2.53 κ με 3 χρονια εγγυηση. Δηλαδη συνολο(με την εγγυηση) σου ερχεται κανα 1000αρικο λιγοτερο. (εχουν γυρω στις 3.5-4 ωρες πραγματικη αυτονομια) * Εδω ενδεικτικα κ μερικα τεστ που περνανε μερικα hp compaq p,w series: 1) test αντοχής(αντεχει πανω του βαρος 215 kg, ενω ειναι ανοιχτο): http://au.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU 2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα 3)test με υγρο στο πληκτρολογιο
panos2000gr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Κ φυσικα υπαρχουν φορητα με ισαξιες ή κ καλυτερες οθονες ως προς τα χρωματα, γωνιες θεασης, contrast. Αν υπάρχουν θα πρέπει να τα κρύβουν πολύ καλά στα μαγαζία γιατί εγώ όσο και αν προσπάθησα , ποτέ δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι αντιστοιχο σε οθόνη. Όπως είπα και παραπάνω κατα καιρούς είχα και πολύ ακριβά μοντέλα από IBM Thinkpad, dell xps, Compaq, toshiba αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις XBLACK της SONY. (νομίζω ότι η μόνη εταιρεία που μπορεί να πλησιάσει είναι η apple).
haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Ενδεικτικα να αναφερω οτι μερικα ibm thinkpad μεχρι πριν 1.5 χρονο εβγαιναν κ με επιλογη για οθονη με ips panel ,αντι για tn panel. (τωρα νομιζω με ips panel ειναι μονο μερικα tablet pcs απο ibm thinkpad, hp compaq) Δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα παραπανω για αυτο,δεν νοειται συγκριση οθονης με ips panel με μια με tn panel. Η οθονη του acer 8930(γυρω στο 1500ρι) ειναι ισαξια με του sony 18.4" που ειναι ακριβοτερο κ αρκετα καλυτερη απο ισαξιας τιμης sony. Η οθονη του hp compaq 8730w σε custom build με dreamcolor οθονη (κανα 2000-2500 ευρω κανει) ειναι κ αυτη κορυφη. Καμμια σχεση με τις απλες dual lamp της sony. Τελος, ολα τα sony εχουν xblack οθονες. Μερικες εξ αυτων ειναι μετριες,ειδικα για την τιμη τους.
panos2000gr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Τελος, ολα τα sony εχουν xblack οθονες. Μερικες εξ αυτων ειναι μετριες,ειδικα για την τιμη τους. Κάνεις λάθος....όλα τα SONY δεν έχουν οθόνες XBLACK, ούτε dual lamp και αυτός είναι ο λόγος που μερικές σου φαίνονται μέτριες. Πιθανώς θα μπερδεύεσαι με άλλους χαρακτηρισμούς που δίνει η SONY σε διάφορες οθόνες Notebook που κατασκευάσζει όπως π.χ. XBRITE . Καμία σχέση όμως...
haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Κάνεις λάθος....όλα τα SONY δεν έχουν οθόνες XBLACK, ούτε dual lamp και αυτός είναι ο λόγος που μερικές σου φαίνονται μέτριες. Πιθανώς θα μπερδεύεσαι με άλλους χαρακτηρισμούς που δίνει η SONY σε διάφορες οθόνες Notebook που κατασκευάσζει όπως π.χ. XBRITE . Καμία σχέση όμως... Σωστος! Aλλα ακομα κ sony xblack υπαρχουν που υστερουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Πχ, η οθονη xblack των FW21E, AW11M, NS11Z υστερουν σε σχεση με οθονες αλλων λαπτοπ παρομοιας τιμης..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.