Προς το περιεχόμενο

Bελτιωση Ηχορυπανσης

Anaz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους!!

Επιχειροντας μια ερευνα στο νετ για το πως να μειωσω λιγο τον εκνευριστικο θορυβο στο pc μου που δεν με αφηνει να δουλεψω, βρηκα αρκετα πολυ ενδιαφεροντα πραγματα στο φορουμ, αλλα θα ηθελα και την περαιτερω συμβουλη σας..:-)

Εχω εναv pentium4 στα 3gHz με 1.5gb Ram, nvidia 7300gt 256ΜΒ καρτα γραφικων, 2 hdd..

Το Pc το χρησιμοποιω κατα κυριο λογο για διαφορες εφαρμογες μουσικης παραγωγης και web browsing, και καλυπτει επαρκεστατα τις αναγκες μου απο αυτη την αποψη αφου δεν τρεχω IΔΙΑΙΤΕΡΑ βαριες εφαρμογες και παιχνιδια, οποτε για την επομενη 2ετια δεν σκοπευω να το αλλαξω.

Το κυριο προβλημα μου οπως ειπα αφορα τον θορυβο, που με ενοχλει ιδιαιτερα επειδη ασχολουμαι και με τη μουσικη, οποτε αποφασισα να κανω κατι..

Αφου τον ανοιξα, διαπιστωσα οτι το μεγαλυτερο μακραν προβλημα το δημιουργουσε το ανεμιστηρακι της καρτας! Σε πρωτη φαση το αποσυνδεσα τελειως και την εχω αφησει με την υποτυπωδη ψυχτρα, κι αμα καει καηκε..:mad:

Βρηκα στο νετ ΑΥΤΗ, η οποια ειναι αθορυβη. Αξιζει την αγορα? Το chipset αυτο ειναι καλο? γιατι δεν εχω ξαναπαρει ΑΤΙ.

Υπαρχει και αυτη, αλλα δεν δινω 107€ για AGP καρτα, απο τη στιγμη μαλιστα που δεν πολυπαιζω και παιχνιδια.

Στη συνεχεια αντικατεστησα το πισω ανεμιστηρακι με ενα αθορυβο της Nexus, και τωρα πρεπει να κανω κατι με την CPU κυριως και το τροφοδοτικο. Για το δικο μου socket δεν βρηκα και πολλες επιλογες, οποτε εχω κατασταλλαξει μαλλον σε ΑΥΤΟ που ελπιζω να βελτιωσει αισθητα το προβλημα. Μια (χαζη) απορια μονο..Αυτες οι ψηχτρες εχουν βασεις με κλιψακια στην συσκευασια για την τοποθετηση πανω στη μητρικη?

Οσων αφορα το τροφοδοτικο εχω ενα 450αρι Chieftec. Να το αλλαξω για ενα της Enermax? Ποιο θα μου προτεινατε στα 500-600W που να μην ξεπερνα τα 90-100€??

Τελος εχω παρατηρησει οτι αρκετο θορυβο κανει και ο παλιος 80αρης SATA δισκος που εχω το λειτουργικο. Θα αλλαξω τις βιδες για αρχη, αλλα ενας καινουργιος θα ειναι λιγοτερο θορυβωδης λετε?

Thanks!

Δημοσ.

Αρχικά ξεκίνα με τα βασικά:

1) καθάρισμα εσωτερικού του PC απο σκόνη και γενικότερα μπίχλας :-D

2) συμάζεμα καλωδίων ώστε να ευνοείται το airflow

3) βίδωμα ξελασκαριμένων βιδών.

4) τοποθέτηση επαρκούς αερισμού με ανεμηστήρια (τουλάχιστον ένα να βάζει και ένα να βγάζει)

Αυτά θα βοηθήσουν στον να μειωθεί η θερμοκρασία όλων των εξαρτημάτων του PC σου και θα αναγκάσει τα ανεμηστηράκια να δουλεύουν με πιο αργούς ρυθμούς οπότε και θα παράγουν λιγότερο θόρυβο.

Από εκει και πέρα αν τα παραπάνω αποδειχτούν παταγώδης αποτυχία συνεχίζεις με την αντικατάσταση:

Με την κάρτα γραφικών οτιδήποτε χωρίς ανεμιστηράκι είναι ότι πιο ήσυχο. και εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι και κάτι high end το συγκεκριμένο της Asus θα είναι μια χαρά.

Οι ψύκτρες για cpu έχουν οτιδήποτε χρειάζεσαι για να τις τοποθετήσεις αρκεί να υποστηρίζουν το chipset σου (LGA775). μπαίνει ένα ειδικό backplate πίσω από την μητρική και κουμπώνει η ψύκτρα πάνω σε αυτό. σε συνδυασμό με ένα αθόρυβο ανεμηστηράκι θα κάνεις την δουλέιά σου.

Ο σκληρός κατα πάσα πιθανότητα θα κάνει θόρυβο λόγω των δονήσεων που προκαλεί στο κουτί του υπολογιστή σου. Ξεκίνα ειδικά λαστιχάκια που μπάινουν ενδιάμεσα απο τον σκληρό και τις βίδες που τον στηρίζουν στο κουτί και αμα δείς οτι επιμένει τότε προχώρα σε κάτι άλλο οπως πχ. ηχομονωτικά.

Για το τροφοδοτικό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μόνο να το αλλάξεις. Δεν ειναι μόνο η enermax αθόρυβη. όλα τα PSU με 12άρη fan είναι εξίσου αξιόλογα.

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε!

Τα βασικα που λες τα ειχα ηδη κανει πρωτα πρωτα.

Οσων αφορα το τροφοδοτικο, 12αρη ανεμιστηρα εχει και αυτο που εχω τωρα της Chieftech, αλλα θελω ενα (οσο δυνατον) αθορυβο! Κατεληξα σε αυτο που απ'οτι ειδα σε αντιστοιχα τοπικς στο φορουμ, προτεινεται αρκετα, μονο που δεν ειναι διαθεσιμο αυτη την περιοδο απο το πλαισιο. Εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε εξισου αθορυβο?

ΥΓ:socket 478 εχω, όχι 775.

Δημοσ.

Kαλησπέρα για να μην ανοίξω άλλο θέμα που μπορώ να βρω τα

< ειδικά λαστιχάκια που μπάινουν ενδιάμεσα απο τον σκληρό και τις βίδες που τον στηρίζουν στο κουτί>?

Κανα site απο Ελλάδα?Όπου έχω βρει είναι μαζι σετ με βίδες και με κόστος 10-15euro.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...