vromylos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα! Έχω το παρακάτω σύστημα και μετά από αποτυχημένη αναζήτηση για αγορά 8800GTS 512MB (δυσεύρετη πλέον!!!!) αποφάσισα και γώ να τα ''χώσω'' σε μία HD4850 ή ΗD4870. Θέλω να ρωτήσω: 1) Με τις εκδόσεις dual-slot επιτυγχάνεται καλύτερη ψύξη; 2) Στο σύστημά μου και με οθόνη 22''wide (1680x1050 SAMSUNG 2232BW http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168192) θα είχε αντιληπτή διαφορά μια HD4870 1GB από μια ΗD4850 512MB; (σχεδόν διπλάσια τιμή αλλά αν ναι, μάλλον χαλάλι!!). 3) Βλέπω σε πολλά sites του εξωτερικού αρκετές οverclocked εκδόσεις. Υπάρχει λόγος να ψάξεις για αυτές αφού αν θες το κάνεις ο ίδιος; Αγνοώ άραγε κάτι; 4) Θα δώ αισθητή διαφορά από την ΗD2400PRO που τώρα έχω στα ΝΒΑ 2Κ9 (Οff Τopic: άπαιχτο!) και Call of Duty; Κάποιος που παίζει σε 22'' αυτά τα παιχνίδια και αναβάθμισε σε HD4850/4870 έχει να πεί καμιά εμπειρία; Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο! Thanx!
antonl Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 2) Η πλειοψηφία των σημερινών παιχνιδιών παίζει καλά με την 4850 στην ανάλυση που λες (αν δεν το παρακάνεις με το AA). Οπότε μ αυτά δε θα δεις κάποια αισθητή διαφορά. Υπάρχουν κάποιοι τίτλοι όμως που τη ζορίζουν λιγάκι και διαρκώς θ αυξάνονται. Αν με έπαιρνε οικονομικά για την 4870, θα την προτιμούσα, χωρίς να σημαίνει πως με την 4850 θα ήμουν παραπονεμένος. (τελείως χοντρικά, έχουν ~25% διαφορά στις επιδόσεις) 3) Γενικά δεν προτιμώ o/ced εκδόσεις λόγω της τσιμπημένης τιμής. Αν πρόκειται για κάποια κάρτα με ιδιαίτερα καλό custom cooler (αθόρυβο/αποτελεσματικό) και η τιμή ήταν λογική, ίσως έκανα τα στραβά μάτια. Γενικά ο/cing μπορείς να κάνεις σε οποιαδήποτε κάρτα αλλά αν έχει το stock cooler πιθανόν να σε περιορίζει. 4) Για το NBA 2K9 δεν ξέρω αλλά CoD 4/5 δεν έχεις παίξει ως τώρα. Το "μέρα με τη νύχτα" δεν περιγράφει ικανοποιητικά τις διαφορές.
outlaw star Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 να πω την αλήθεια και εγώ στην ανάλυση που παίζεις θα έπαιρνα την 4870...οι διαφορές με αυτήν που έχεις τώρα θα είναι απλά αστρονομικές...ποιος ο λόγος που έψαχνες 8800gts???ξεπερασμένη για αγορά πια!όσον αφορά τις εκδόσεις dual-slot συνήθως είναι καλύτερες απο θέμα ψύξης..πάντως αν αναφέρεσαι στη φτηνή έκδοση της sapphire 4850 απο e-shop για μένα απέφυγέ τη διότι έχουν αναφερθεί προβλήματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.