Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για HD4850/4870

vromylos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω το παρακάτω σύστημα και μετά από αποτυχημένη αναζήτηση για αγορά 8800GTS 512MB (δυσεύρετη πλέον!!!!) αποφάσισα και γώ να τα ''χώσω'' σε μία HD4850 ή ΗD4870. Θέλω να ρωτήσω:

1) Με τις εκδόσεις dual-slot επιτυγχάνεται καλύτερη ψύξη;

2) Στο σύστημά μου και με οθόνη 22''wide (1680x1050 SAMSUNG 2232BW http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168192) θα είχε αντιληπτή διαφορά μια HD4870 1GB από μια ΗD4850 512MB; (σχεδόν διπλάσια τιμή αλλά αν ναι, μάλλον χαλάλι!!).

3) Βλέπω σε πολλά sites του εξωτερικού αρκετές οverclocked εκδόσεις. Υπάρχει λόγος να ψάξεις για αυτές αφού αν θες το κάνεις ο ίδιος; Αγνοώ άραγε κάτι; :rolleyes:

4) Θα δώ αισθητή διαφορά από την ΗD2400PRO που τώρα έχω στα ΝΒΑ 2Κ9 (Οff Τopic: άπαιχτο!) και Call of Duty; Κάποιος που παίζει σε 22'' αυτά τα παιχνίδια και αναβάθμισε σε HD4850/4870 έχει να πεί καμιά εμπειρία;

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!

Thanx!:-)

Δημοσ.

2) Η πλειοψηφία των σημερινών παιχνιδιών παίζει καλά με την 4850 στην ανάλυση που λες (αν δεν το παρακάνεις με το AA). Οπότε μ αυτά δε θα δεις κάποια αισθητή διαφορά. Υπάρχουν κάποιοι τίτλοι όμως που τη ζορίζουν λιγάκι και διαρκώς θ αυξάνονται. Αν με έπαιρνε οικονομικά για την 4870, θα την προτιμούσα, χωρίς να σημαίνει πως με την 4850 θα ήμουν παραπονεμένος. (τελείως χοντρικά, έχουν ~25% διαφορά στις επιδόσεις)

3) Γενικά δεν προτιμώ o/ced εκδόσεις λόγω της τσιμπημένης τιμής. Αν πρόκειται για κάποια κάρτα με ιδιαίτερα καλό custom cooler (αθόρυβο/αποτελεσματικό) και η τιμή ήταν λογική, ίσως έκανα τα στραβά μάτια. Γενικά ο/cing μπορείς να κάνεις σε οποιαδήποτε κάρτα αλλά αν έχει το stock cooler πιθανόν να σε περιορίζει.

4) Για το NBA 2K9 δεν ξέρω αλλά CoD 4/5 δεν έχεις παίξει ως τώρα. Το "μέρα με τη νύχτα" δεν περιγράφει ικανοποιητικά τις διαφορές.

Δημοσ.

να πω την αλήθεια και εγώ στην ανάλυση που παίζεις θα έπαιρνα την 4870...οι διαφορές με αυτήν που έχεις τώρα θα είναι απλά αστρονομικές...ποιος ο λόγος που έψαχνες 8800gts???ξεπερασμένη για αγορά πια!όσον αφορά τις εκδόσεις dual-slot συνήθως είναι καλύτερες απο θέμα ψύξης..πάντως αν αναφέρεσαι στη φτηνή έκδοση της sapphire 4850 απο e-shop για μένα απέφυγέ τη διότι έχουν αναφερθεί προβλήματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...