Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση ΠΑΛΙΟΥ pc με ΝΕΟ..

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως έχω πει απο την αρχή, ΔΕΝ είναι πρωταρχικός μου στόχος τα παιχνίδια..

Απλά σκέφτομαι τον i7 860 για να μου κρατήσει περισσότερο..

ΥΓ. 5770 θα βάλω τελικά, όχι 5750 :D

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελικά λόγω Χριστουγέννων η παραγγελία πήγε πίσω 1-2 μέρες, κάτι που μου έδωσε λίγο χρόνο για να ψάξω το i5-750 vs i7-860.. Το κακό είναι πως δεν με βοήθησε και πολύ να αποφασίσω..

Απο ότι κατάλαβα, ο i7-860 απλά έχει λίγα παραπάνω MHz και Hyperthreading. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο αυτά θα μου φανούν χρήσιμα στο παρόν ή στο εγγύς μέλλον. Δεν μπόρεσα να βρω εφαρμογές που να υποστηρίζουν hyperthreading (έτσι για να'χω μια ιδέα) και σκέφτομαι μήπως θα ήταν υπερβολή.. Αντ'αυτού, θα μπορούσα να βάλω άλλα 4GB μνήμη απο τώρα (στην αντίθετη περίπτωση πιθανόν να τα βάλω μετά)..

Και κάτι άλλο. Επειδή θα είναι η πρώτη μου συναρμολόγηση απο την αρχή (αν και στην ουσία έχω ξανακάνει τα πάντα εκτός απο το να περάσω επεξεργαστή σε μητρική), και έχω μπερδευτεί κάπως.. Πήρα ένα σωληνάριο Arctic Silver 5, αλλά είδα πως στις BOX εκδόσεις των επεξεργαστών, σαν αυτές που πάω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558294

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558293

είδα κάπως ότι έχει έτοιμη πάστα στο κάτω μέρος τις συνοδευτικής ψύκτρας..

αυτό σημαίνει πως αυτήν που πήρα δεν θα την χρησιμοποιήσω καθόλου; Ή θα βάλω ΚΑΙ στον επεξεργαστή πάνω πριν περάσω την ψύκτρα;

Δημοσ.

Ευτυχώς άρχισες να το καταλαβαίνεις ότι δεν αξίζει ο i7-860 όσο περισσότερη ram ή ένας ταχύτατος δίσκος.

Μιας κι έχεις ήδη AS5, απλά θα καθαρίσεις την πάστα που βρίσκεται στη βάση της ψύκτρας και θα απλώσεις μια πολύ λεπτή στρώση AS5 στο καπάκι του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Απλά η διαφορά είναι ότι την μνήμη μπορώ να την προσθέσω και μετά, ενώ επεξεργαστή δεν αλλάζεις τόσο εύκολα, και είπα μήπως με έναν i7-860 κοιτάω λίγο πιο μπροστά..

Αν δω καθαρά το ΣΗΜΕΡΑ, σίγουρα με ΥΠΕΡκαλύπτει ο i5. Απλά επειδή κρατάω τα μηχανήματα μου για αρκετά χρόνια, αν βγουν στα επόμενα 2-3 χρόνια εφαρμογές που να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το hyper-threading(που κάπου διάβασα ότι το χρησιμοποιούν αρκετά τα Windows 7) θα έβγαινα εκεί κερδισμένος..

ΥΓ. Αν οι SSD ήταν πιο φθηνοί σίγουρα θα πήγαινα για έναν.. Ίσως στο μέλλον..

Δημοσ.

Η λογική λέει ότι παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι, όταν το χρειάζεσαι.

Όλα τα υπόλοιπα δε λένε τίποτα.

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον.

Αλλά σύστημα σε αυτό το budget με δυνατό επεξεργαστή ο οποίος την περισσότερη ώρα θα είναι στο 0-5% και έναν αργό δίσκο να αποτελεί το bottleneck όλου του συστήματος, είναι τραγελαφικό.

Δημοσ.

Γενικά συμφωνώ με την λογική σου..

Απλά, έναν SSD σκληρό σίγουρα θα πάρω κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν πάνε κοντά στα 100 ευρώ σε ένα σεβαστό μέγεθος.. Επεξεργαστή δεν αλλάζεις συχνά, γιατί συνήθως πάει μαζί με αλλαγή μητρικής (ίσως και RAM)..

Αυτή την στιγμή οι SSD μου φαίνονται ακόμα αρκετά ακριβοί.. RAM μπορώ να βάλω ανα πάσα στιγμή.. Δεν είναι κακό να "διαβάζουμε" το (άμεσο) μέλλον..

Δημοσ.

Έστω να πλησιάσει λίγο.. Κι ας μην είναι 80GB.. 60 πιστεύω πως είναι αρκετά για OS και κανα 2 άλλα..

Κι ας είναι πχ γύρω στα 120..

Αλλά 200ευρώ για SSD μου φαίνονται ακριβά τώρα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...