Sadako Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Λοιπόοον.. Είχα κάποιο καιρό να μπω στο insomnia, ανακάλυψα αυτό το νέο (σχετικά) section, το θεώρησα σωτήριο για την περίπτωση μου.. Το αποφάσισα κι εγώ μετά απο αρκετό καιρό να βάλω στην άκρη αρχαίο μηχάνημα στο οποίο δούλευα ως τώρα (P4 2.4, 768MB RAM etc) για ένα πιο πρόσφατο, κάτι για το οποίο να μην ντρέπομαι να μιλάω στους φίλους μου κλπ . Η αλήθεια είναι ότι θέλω να κάνω απλά καλύτερα, πιο εύκολα και πιο γρήγορα την δουλειά μου.. Επειδή για διάφορους λόγους έχω χάσει κάπως την επαφή με τις εξελίξεις στο hardware(ας όψεται ο ΕΣ, αν και μάλλον είχα ήδη αρχίσει να μένω κάπως πίσω απο πιο πριν ακόμα), κι επειδή εξάλλου μια δεύτερη-τρίτη-τέταρτη γνώμη ποτέ δεν βλάπτει, ζητώ τα φώτα σας.. Πρόκειται για ολοκαίνουργιο pc, οπότε θα βάλω πάνω τα παντα καινούργια, απο case, psu, ανεμιστηράκια, DVD-RW κλπ.. Μόνο οθόνη λέω να κρατήσω προς το παρόν αυτήν που έχω, κι ας είναι αρκετά παλιά (19άρα CRT Samsung 957p), μιας και μάλλον με καλύπτει προς το παρόν, και μπορώ να την "αναβαθμίσω" στο μέλλον μόνη της αν δω ότι διαθέτω τα φράγκα.. Θα προσθέσω και έναν 500άρη SATA WD σκληρό που έχω, αν και θα ήθελα και άλλον ένα.. Κάποια στοιχεία για να "βοηθήσω" αυτούς που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν: - Το pc δεν προορίζεται κατα ΚΥΡΙΟ λόγο για παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω τίποτα (αν και τον τελευταίο καιρό το πολύ πολύ να παίξω κανένα PRO ή κανένα NBA LIVE), αλλά ότι δεν χρειάζομαι την super-duper κάρτα γραφικών 8GB που να παίζει τα τελευταία παιχνίδια σε ανάλυση 8600x7400. Μια αρκετά καλή κάρτα που να μπορώ να την κρατήσω για κάποια χρόνια μου αρκεί.. - Ως επι το πλείστον αναμένεται να αναλωθεί σε multimedia χρήση, sound/video editing, encoding/decoding, δουλείες γραφείου, πιθανόν software developing.. - Δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να δώσω πολλά χρήματα για κάποιον πάρα πολύ πρόσφατο επεξεργαστή, με την λογική ότι αρκετά γρήγορα θα χάσει την αξία του. Εκτός αυτού, έχω χάσει λίγο την μπάλα με αυτούς τους 4πύρηνους, 8πύρηνους και 32πύρηνους επεξεργαστές. Τους αξιοποιεί πάντα το σύστημα; Ή μόνο αν το υποστηρίζει η συγκεκριμένη εφαρμόγη;; Ας με διαφωτίσει κάποιος.. - Θα ήθελα να δώσω σημασία όχι τόσο στην εμφάνιση (δεν με ενδιαφέρει ένα σούπερ-μουράτο case), όσο στην καλή ψύξη, καλή ποιότητα τροφοδοτικού(χωρίς να σημαίνει αυτό υπερβολική ισχύ που ποτέ δεν θα χρειαστώ), καλό θα ήταν να είναι και σχετικά αθόρυβο.. - Καλό θα ήταν να σηκώνει το ίδιο περιθώρια upgrade, δλδ αν στο εγγύς (ή όχι και ΤΟΣΟ εγγύς μέλλον αποφασίσω να προβώ σε κάποια μεμονωμένη αναβάθμιση να μην χρειαστεί να αλλάξω ολόκληρο το motherboard για να βάλω απλά έναν καινούργιο επεξεργαστή. - Σκεφτόμουν να συμπεριλάβω στο πακέτο αγοράς και ένα μικρό και σχετικά φθηνό UPS για οικιακή χρήση, όχι τίποτα ακριβό, απλά κάτι που να μου διασφαλίσει (όσο μπορεί να γίνει αυτό) σταθερότερη τάση και μικρότερη απώλεια δεδομένων σε περίπτωση διακοπής. Εκτός αυτού, μπορεί να βάλω και ένα KVM-Switch, δεν ξέρω αν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες όσον αφορά την ποιότητα.. Αυτά για αρχή, έχω κανένα μήνα να καταλήξω στην σύνθεση που να παραγγείλω (τότε απολύομαι), οπότε αν προκύψει τίποτα άλλο στο ενδιάμεσο μπορεί να γίνουν αλλαγές. Σαν "αρχικό" budget θέτω τα 600-650 ευρω. Με το "αρχικό" εννοώ ότι θέλω να δω τι μπορώ να βάλω με αυτά τα λεφτά, και μετά ανάλογα με το τι επιπλέον/καλύτερο μπορώ να βάλω, να εξετάσω αν αξίζει την επιπλέον επιβάρυνση.. Ευχαριστώ εκ των προτέρον οποιονδήποτε μπει στον κόπο να ασχοληθεί, ελπίζω να βοήθησα με τα σχόλια μου και όχι να μπέρδεψα παραπάνω.. ΥΓ. Για μαγαζί σκέφτηκα κανένα e-shop, να τα παραγγείλω όλα απο κει και να μου τον ετοιμάσουν αυτοί. Δεν ξέρω αν θεωρείται ενδεδειγμένη επιλογή από άποψη after-sale service κλπ, δεκτές και εναλλακτικές προτάσεις. Δεν πιστεύω να υπάρξει πρόβλημα αν ζητήσω να μπουν στο σύστημα και κανα 2 εξαρτήματα που ήδη διαθέτω (σκληρός που θα μπει σαν δεύτερος και ένα TV Tuner), να επηρεάσει αυτό την οποιαδήποτε εγγύση κλπ..
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Να μια προτάση που ανταποκρίνεται στο budget και στο προφίλ χρήσης που δίνεις στο OP. COOLERMASTER RC-500-KKN1-GP SILEO 500 BLACK THERMALTAKE W0151 TOUGHPOWER 500W QFAN INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX ASUS P5QL-E ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL ADATA 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 VITESTA EXTREME SERIES 800MHZ DUAL CHANNEL KIT WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA LG GH22LS30 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK 603€
gdp77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 1) Dante, θέλει και ups στο budget 2) Εφόσον τον ενδιαφέρει το after sales, καλύτερα να πάρει από Πλαίσιο
grmaster2 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 ένας μήνας είναι πολύς, κάνε ξανά post τότε, καλός ψαρόπολίτης
gdp77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 @710 ευρώ μαζί με UPS και hybrid crossfire Y.Γ. Επειδή κάνει νερά το imageshack :
Sadako Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Να μια προτάση που ανταποκρίνεται στο budget και στο προφίλ χρήσης που δίνεις στο OP. COOLERMASTER RC-500-KKN1-GP SILEO 500 BLACK THERMALTAKE W0151 TOUGHPOWER 500W QFAN INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX ASUS P5QL-E ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL ADATA 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 VITESTA EXTREME SERIES 800MHZ DUAL CHANNEL KIT WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA LG GH22LS30 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK 603€ Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι με αυτό το budget θα μπορούσα να βάλω και 4πύρηνο επεξεργαστή. Τώρα το θέμα είναι αν πραγματικά τον χρειάζομαι (αυτό που έθεσα στην αρχή, δλδ αν χρησιμοποιείται πάντα ή μονο όταν το υποστηρίζει η συγκεκριμένη εφαρμογή). Όπως είπα, μπορώ να ξεπεράσω για λίγο αυτό το budget που έθεσα αν διαπιστώσω ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο.. Εξάλλου, ups απο ότι είδα, μπορώ να βρω με 50-60 ευρώ, οπότε πάλι είμαι μέσα στα όρια..
gdp77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Τώρα το θέμα είναι αν πραγματικά τον χρειάζομαι Ως επι το πλείστον αναμένεται να αναλωθεί σε multimedia χρήση, sound/video editing, encoding/decoding, Αυτές οι δουλειές επιταχύνονται περισσότεροι από οτιδήποτε άλλο με τη χρήση τετραπύρηνου. Εξάλλου, ups απο ότι είδα, μπορώ να βρω με 50-60 ευρώ, ups των 50-60 ευρώ ( που προφανώς θα είναι 600 VA) δε θα σε καλύψει για το pc+19άρα λάμπα. Θα χρειαστείς ups των 800VA, άρα να υπολογίζεις 80-90 ευρώ
dimpa16 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 mobo http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1175912 cpu http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1148478 memory http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1175688&page=4&category=69977727&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEBB301866FDE0DF029CF5873B5D9AAD34C998D0500C6B767D2D7376C895462C328B8EFCCC7DADFCEB3FFFEB3588D80B67CEBB9CA2B5C50C26A678D8C044055C311BA91C8C4F9A46CE4176F82C579037F9208BB9D8F4D792332DF771B9B57349E7D15560919108E51B020BA7922D5569B4DFC6DEB32865BA5A Gpu http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1164309 Psu http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1141465 DVDRW http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977751&product=1129864 Box (αυτο ειναι σχετικο!!!) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1050230 ups http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=945056&catalog=20&category=69980767 ΣΥΝΟΛΟ 481 Α!! και με τα υπολοιπα που σου περισευουν παρε μια οθονουλα και καθαρισες man
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 1) Dante, θέλει και ups στο budget Γιαυτό και έβγαλα στα 600 και όχι στα 650 euro το budget, ώστε να προσαρμόσει κάποιο μόνος του. Γνώμη για UPS δεν έχω, είναι άχρηστα (για μένα) αν υπάρχει σταθεροποιητής τάσης. Επίσης, έχεις κάνει σύνθεση AMD από πλαίσιο, το οποίο και είναι λάθος. Πληρώνεις κερατιάτικα 20€ τον ίδιο επεξεργαστή, ενώ και οι επιλογές σου για μητρική είναι περιορισμένες (και η Μ3Α78 που έχεις βάλει, απλά λάθος λόγω της ελλειψης του sb750)... Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι με αυτό το budget θα μπορούσα να βάλω και 4πύρηνο επεξεργαστή. Τώρα το θέμα είναι αν πραγματικά τον χρειάζομαι (αυτό που έθεσα στην αρχή, δλδ αν χρησιμοποιείται πάντα ή μονο όταν το υποστηρίζει η συγκεκριμένη εφαρμογή). Όπως είπα, μπορώ να ξεπεράσω για λίγο αυτό το budget που έθεσα αν διαπιστώσω ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο.. Εξάλλου, ups απο ότι είδα, μπορώ να βρω με 50-60 ευρώ, οπότε πάλι είμαι μέσα στα όρια.. Μπορείς να ρίξεις και άλλο το κόστος της σύνθεσης ώστε να κάνεις την δουλειά σου, ή να στριμώξεις καλύτερο hardware μέσα στην ίδια σύνθεση. Για παράδειγμα: ASUS TA-863 SEASONIC ΤΡΟΦ.350W SS-350ET 80plus APFC AMD CPU HD8750WCGHBOX PHENOM TRIPLE AM2+ ASROCK A780GXE/128M GEIL GX24GB6400LDCK DDR2 VALUE RAM 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA LG GH22NS SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK 400€ μαζί με όλα τα μεταφορικά, καλό σύστημα με τον phenom triple core. Όπως σου έγραψα παραπάνω, είναι θέμα απόφασης, τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε εύκολα.
gdp77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Γνώμη για UPS δεν έχω, είναι άχρηστα (για μένα) αν υπάρχει σταθεροποιητής τάσης. Κάνεις απλά λάθος. Καμία σχέση ο σταθεροποιητής τάσης με το ups. Καταρχήν ο σταθεροποιητής δεν προστατεύει από όλες τις διακυμάνσεις. Κατά δεύτερον το ups σου επιτρέπει να σώσεις τη δουλειά σου όταν πέσει το ρεύμα (εξαρτάται πόσο σημαντική είναι ή θεωρεί κανείς τη δουλειά του) + Προστατεύει το hardware σου από πιθανή καταστροφή κατά την πτώση του ρεύματος. Επίσης, έχεις κάνει σύνθεση AMD από πλαίσιο, το οποίο και είναι λάθος. Το λάθος είναι o phenom II ή το Πλαίσιο; Το Πλαίσιο το επέλεξα επειδή το παλικάρι λέει ότι τον ενδιαφέρει το support και εσύ του δίνεις σύνθεση από e-shop... Αυτό είναι το σωστό δηλαδή; Ή δε γνωρίζεις τι παίζει με το e-shop; Για phenom ΙΙ ξέρεις τι παίζει ή και εκεί δεν έχεις ενημερωθεί; και η Μ3Α78 που έχεις βάλει, απλά λάθος λόγω της ελλειψης του sb750 Καθόλου λάθος, μιας και το performance boost από το hybrid crossfire που μπορεί να κάνει δεν είναι αμελητέο. Υ.Γ. Δεν ξέρω πόσα κερατιάτικα πληρώνω στο Πλαίσιο (προσωπικά το θεωρώ από τα πιο φτηνά, αλλά το σίγουρο είναι ότι όταν θα χρειαστώ RMA θα εξυπηρετηθώ άμεσα, με αλλαγή ή πιστωτικό χωρίς να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας όπως σε κάποια άλλα καταστήματα. Τέλος πάντων, εμμένω στη σύνθεσή μου, η οποία θεωρώ ότι είναι κορυφαία στα δεδομένα χρήματα ( σύμφωνα με το αρχικό post -). Ας αποφασίσει ο topic starter όταν με το καλό κάνει την αγορά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Κάνεις απλά λάθος. Καμία σχέση ο σταθεροποιητής τάσης με το ups. Καταρχήν ο σταθεροποιητής δεν προστατεύει από όλες τις διακυμάνσεις. Κατά δεύτερον το ups σου επιτρέπει να σώσεις τη δουλειά σου όταν πέσει το ρεύμα (εξαρτάται πόσο σημαντική είναι ή θεωρεί κανείς τη δουλειά του) + Προστατεύει το hardware σου από πιθανή καταστροφή κατά την πτώση του ρεύματος. ναι οκ δεν νομίζω να είπε ότι είναι το ίδιο πράγμα ο σταθεροποιητής με το UPS αλλά με το AVR που έχει μέσα ένα UPS... πχ αυτός ο σταθεροποιητής κάνει μια χαρά την δουλειά που πρέπει να κάνει... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 gdp77 μάλλον δεν με κατάλαβες man. Αυτό που γράφω είναι πως για την δικιά μου χρήση ο σταθεροποιητής τάσης μαζί με ένα καλό τροφοδοτικό είναι υπεραρκετά για να καλύψουν το σύστημά μου με ασφάλεια. Όπως έγραψα, αφήνω επίτηδες ένα headway 50euro για να πάρει ο φίλος μας UPS αν θέλει και χρειάζεται. Για phenom ΙΙ ξέρεις τι παίζει ή και εκεί δεν έχεις ενημερωθεί; Γκουχ, that was uncalled for. Έχω ενημερωθεί, και μάλιστα έχω στήσει ήδη συστήματα με αυτόν, και τον προτείνω σε φίλους. Τι ακριβώς εννοείς? Για τα υπόλοιπα, είναι απλά τα πράγματα. H αγορά phenomII συστήματος από το πλάισιο για τον φίλο μας έχει 3 μειονεκτήματα, τα οποία και σου έγραψα. 1> Πληρώνεις παραπάνω τον ίδιο επεξεργαστή. 2> Δεν υπάρχει (φθηνή αλλά καλή) μητρική με το 750sb που διαφημίζει η ίδια η amd για καλύτερη εκμετάλλευση του phII. 3> Βγαίνει σαφώς εκτός budget. Το hybrid crossfire είναι πράγματι ένα ατου, αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί το συγκεκριμένο pairing. Η Μ3Α78 είναι μια καταπληκτική μητρική για large factor HTPC, και σε συνδυασμό με ένα 5050 ή 9150 θα έφτιαχνε ένα πολύ καλό σύνολο για τους φίλους του είδους. Αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για phenomII build, αυτό που χρειάζεσαι είναι μια μητρική με το 790GX/FX μαζί με το 750sb. Και αυτή η μητρική υπάρχει, στα ίδια χρήματα. MSI KA790GX Έτσι λοιπόν έχεις ταυτόχρονα: 1> Σαφώς ανώτερη IGP. 2> hybrid Xfire που ανέφερες. 3> Το πολυπόθητο OC ready sb750. 4> Ίδια τιμή. Και το e-sata δώρο. Υ.Γ. Δεν ξέρω πόσα κερατιάτικα πληρώνω στο Πλαίσιο (προσωπικά το θεωρώ από τα πιο φτηνά, αλλά το σίγουρο είναι ότι όταν θα χρειαστώ RMA θα εξυπηρετηθώ άμεσα, με αλλαγή ή πιστωτικό χωρίς να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας όπως σε κάποια άλλα καταστήματα. Σου έχουν τύχει αρκετά RMA? Εμένα δεκάδες. Έχοντας δουλέψει με ένα σωρό καταστήματα, και αγοράσει τα κέρατά μου (εκεί πήγαινε το πολυπόθητο κέρατο) έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με rma παντού εκτός του checkmate. Μπορείς εύκολα να βρεις thread τρόμου τόσο από το e-shop όσο και από το πλαίσιο, και ειδικά αν είσαι και λίγο μέσα στην αγορά, θα πρέπει να ξέρεις πως όλοι πάνω κάτω το ίδιο είναι. Γιαυτό και προτείνω πάντα να ακολουθάμε την τσέπη μας, έτσι μόνο καλό μπορούμε να κάνουμε στην αγορά. Προσωπικά, χεσμένα τα έχω και το e-shop, και το πλαίσιο. Έχω χάσει πολλές ώρες προσπαθώντας να πείσω πως δεν είμαι ελέφαντας και με τα 2 μαγαζία (μαζί και με άλλα). Τέλος πάντων, εμμένω στη σύνθεσή μου, η οποία θεωρώ ότι είναι κορυφαία στα δεδομένα χρήματα ( σύμφωνα με το αρχικό post -). Ας αποφασίσει ο topic starter όταν με το καλό κάνει την αγορά. Ακριβώς, σε αυτό το thread συμβουλές δίνουμε για να βοηθήσουμε τον φίλο μας. Η σύνθεση σου μπορεί να γίνει καλύτερη με το ίδιο ή και μικρότερο κόστος. Μην είσαι τόσο ισχυρογνώμων, να βοηθήσουμε θέλουμε...
gdp77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Έχεις δίκιο για το 750sb. Εξακολουθώ να διαφωνώ για τον PhenomX3.
Dante80 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Έχεις δίκιο για το 750sb. Εξακολουθώ να διαφωνώ για τον PhenomX3. Μα ναι, δεν τίθεται ζήτημα απόδοσης, στο budget που δίνει ο φίλος ο 920 phII και ο 6600 kentsfield είναι οι καλύτερες επιλογές. Απλά ήθελα να δώσω και ένα σύστημα στα 400€ budget για σύγκριση, και νομίζω πως στα 65€(!) είναι ακαταμάχητος ο 8750. Η άλλη λύση θα ήταν ο 5050 στα 60€, αλλά πέφτει αρκετά η απόδοση σε video editing/encoding κτλ.
Sadako Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Χμμμ.. Διάβασα τα καινούργια posts, ομολογώ ότι συνάντησα κάποιες άγνωστες έννοιες: - Phenom Triple Core (Θεωρείται δηλαδή καλύτερος απο τους Dual Core και χειρότερος απο τους Quad Core της Intel? Ή δεν είναι τόσο απλή η σύγκριση??) - Hybrid Crossfire. Αν κατάλαβα καλά, αυτό αφορά αποκλειστικά μια κάποια καλύτερη απόδοση στην κάρτα γραφικών (και σύμφωνα με αυτό αφορά μόνο την περίπτωση παράλληλης χρήσης 2 καρτών γραφικών? Γιατί σε αυτή την περίπτωση, μου φαίνεται ότι θα ήταν μονο χρήσιμη μόνο στην περίπτωση που ασχολούμουν πολύ με παιχνίδια.. Όσον αφορά τις συνθέσεις με τους dual core, απο την στιγμή που δεν βλέπω να ξεπερνά αισθητά το budget μου, μάλλον θα προτιμήσω κάποιον quad-core, έτσι ώστε να θέσω το σύστημα μου περισσότερο "future-proof". Για το UPS, δεν έχω και τίποτα κρατικά μυστικά στον υπολογιστή μου (άσχετα αν είναι αρκετά σπαστικό όταν πέφτει το ρεύμα και χάνεις κάτι πάνω στο οποίο δούλευες, απο ένα κείμενο του word που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξσναγράψεις κάποιες σελίδες, μέχρι και ένα save σε ένα παιχνίδι), αλλά σκέφτομαι να πάρω ένα, σκεφτόμενος περισσότερο τον κίνδυνο να πάθει ζημιά το hardware απο κάποιο απότομο κλείσιμο, πχ σε περίπτωση που δουλεύει εκείνη την στιγμή ο σκληρός. Να πω την αλήθεια σκεφτόμουν να βάλω πάνω στο ups και 2ο υπολογιστή, αλλά αν είναι να μην σηκώνει καλά καλά τον ένα ένα φθηνό ups, μάλλον στον 2ο θα τον "θυσιάσω", εξάλλου θα έχω εκεί δευτερευούσης σημασίας πράγματα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.