atsaloux Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους... Θέλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε μ' ένα σύνθετο για μένα sql query που προσπαθώ να φτιάξω... Έχω έναν πίνακα που περιέχει εγγραφές της μορφής: Ονοματεπώνυμο και μία ημερομηνία π.χ, Παπαδόπουλος 1/1/2009 Παπαδόπουλος 5/1/2009 Προσπαθώ να φτιάξω ένα query το οποίο θα κάνει το εξής: Θα έχει μέσα μία ημερομηνία (π.χ. 7/1/2009) και για τις εγγραφές που υπάρχουν στον πίνακα θα κάνει ένα σπάσιμο δλδ θα επιστρέφει πολλαπλά αποτελέσματα της μορφής Παπαδόπουλος 2/1/2009 - 5/1/2009 και Παπαδόπουλος 6/1/2009 - 7/1/2009 δλδ από την ημερομηνία της πρώτης καταχώρησης μέχρι την ημερομηνία που περιέχει το sql query να φτιάχνει set-άκια -συνεχόμενων- ημερομηνιών τα οποία θα ξεκινούν από την "επομένη" της πρώτης εγγραφής και θα τελειώνουν στην ημερομηνία που υπάρχει μέσα στο sql query αλλά θα είναι και "σπασμένα" σε τυχόν ενδιάμεσες ημερομηνιές που υπάρχουν στον πίνακα ... Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
RubiksCube Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα πλήρως αυτό που θέλεις να κάνεις, και είμαι και αρκετά αρχάριος σε (my)sql. Αλλά νομίζω ότι αυτό που ψάχνεις δεν θα γίνει με το query κατευθείαν. Με το query θα τραβήξεις τον πίνακα όπως είναι και μετά θα κάνεις επεξεργασία με κάποια γλώσσα (πχ PHP ή java) ώστε να κάνεις την ομαδοποιήση που θέλεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μόνο με SQL query και μένα μου φαινεται λίγο δύσκολο να γίνει...anyway,ένας τρόπος ειναι να πάρεις όλες τις εγγραφές με ένα απλό select και να επεξεργαστείς το resultset προγραμματιστικά(δε ξέρω ποια γλωσσα χρησιμοποιείς).Δλδ, για να εμφανίσεις την τρέχουσα εγγραφή θα επεξεργαστείς και την επόμενη στο resultset...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.