mithrid Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 καλησπερα ασθενεις.τα νεα εχουν ως εξης...τεταρτη μπηκα μετροπολιταν πεμπτη βγηκα.πονος μηδεν.προτεινω να κοιμηθειτε καλα την προηγουμενη μερα του χειρουργιου,γιατι την τεταρτη βραδυ δεν εκλεισα ματι επειδη επρεπε να κοιμηθω αναπνεοντας απο το στομα κατι το οποιο δεν καταφερνα.πεμπτη 11το πρωι αφαιρεθηκαν ολες οι γαζες απο τη μυτη και κατι ζελοειδη για την αναπνοη.τρομαξα απο το μεγεθος τους και γελαγα συγχρονως λεγοντας στην επιμελητρια μου οτι πλεον θα κουβαλαω αποσκευες στη μυτη.κατοπιν η λυτρωση....πρωτοτυπο το συναισθημα της αναπνοης!δεν ειχα ξανανιωσει τετοια ευφορια σε ολη μου τη ζωη.τοσος αερας μεσα στα πνευμονια!απλα...θαυμα! μεχρι σημερα παιρνω αντιβιωση το zinadol 500mg καθε 12ωρες,otrivin τζελ για τη μυτη 2φορες τη μερα,και ενα σκευασμα φαρμακευτικο αποτελουμενο απο lanolin 30ml,parafin 30ml,acid borique 0,3ml,esence ole geranium 0,3ml εφαρμοζομενο τοπικα 2φορες τη μερα 1cc σε καθε ρουθουνι. υποχωρει το πρηξιμο(ηταν σαν μελιτζανουλα...ειχε γελιο) και μεχρι τωρα δεν εχω επανακτησει ακομα οσφρηση και γευση.εχω μουδιασμα στον ουρανισκο,στο ανω χειλος και δυσκολευομαι να καταπινω(νιωθω σαν να εχει καει η αρχη του οισοφαγου και οταν καταπινω χτυπαει αυτο το σημειο). μακρια απο ζεστες,αιρκοντισιον,δουλειες,σκυψιματα,καυτα φαγητα,φυσηγμα της μυτης και σκαλισμα(αυτα τα 2δεν τα καταφερα να τα τηρησω απολυτα..θα δειξει στο μελλον),πλακωμα της μυτης. οποιος χρειαστει συσταση στην επιμελητη που με ανελαβε το κανω με μεγαλη προθυμια και ευχαριστηση.
black_widow Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 καλησπερα ασθενεις.τα νεα εχουν ως εξης...τεταρτη μπηκα μετροπολιταν πεμπτη βγηκα.πονος μηδεν.προτεινω να κοιμηθειτε καλα την προηγουμενη μερα του χειρουργιου,γιατι την τεταρτη βραδυ δεν εκλεισα ματι επειδη επρεπε να κοιμηθω αναπνεοντας απο το στομα κατι το οποιο δεν καταφερνα.πεμπτη 11το πρωι αφαιρεθηκαν ολες οι γαζες απο τη μυτη και κατι ζελοειδη για την αναπνοη.τρομαξα απο το μεγεθος τους και γελαγα συγχρονως λεγοντας στην επιμελητρια μου οτι πλεον θα κουβαλαω αποσκευες στη μυτη.κατοπιν η λυτρωση....πρωτοτυπο το συναισθημα της αναπνοης!δεν ειχα ξανανιωσει τετοια ευφορια σε ολη μου τη ζωη.τοσος αερας μεσα στα πνευμονια!απλα...θαυμα! μεχρι σημερα παιρνω αντιβιωση το zinadol 500mg καθε 12ωρες,otrivin τζελ για τη μυτη 2φορες τη μερα,και ενα σκευασμα φαρμακευτικο αποτελουμενο απο lanolin 30ml,parafin 30ml,acid borique 0,3ml,esence ole geranium 0,3ml εφαρμοζομενο τοπικα 2φορες τη μερα 1cc σε καθε ρουθουνι. υποχωρει το πρηξιμο(ηταν σαν μελιτζανουλα...ειχε γελιο) και μεχρι τωρα δεν εχω επανακτησει ακομα οσφρηση και γευση.εχω μουδιασμα στον ουρανισκο,στο ανω χειλος και δυσκολευομαι να καταπινω(νιωθω σαν να εχει καει η αρχη του οισοφαγου και οταν καταπινω χτυπαει αυτο το σημειο). μακρια απο ζεστες,αιρκοντισιον,δουλειες,σκυψιματα,καυτα φαγητα,φυσηγμα της μυτης και σκαλισμα(αυτα τα 2δεν τα καταφερα να τα τηρησω απολυτα..θα δειξει στο μελλον),πλακωμα της μυτης. οποιος χρειαστει συσταση στην επιμελητη που με ανελαβε το κανω με μεγαλη προθυμια και ευχαριστηση. Mπράβο Άντε να έρθει και η σειρά μου με το που χειμωνιάσει και τελειώσω την πρακτική ( τα aircondition στον χώρο εργασίας εκεί επιδείνωσαν την κατάσταση μου ). Έκανες και κόγχες ή μόνο στραβό διάφραγμα;
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 την τεταρτη βραδυ δεν εκλεισα ματι επειδη επρεπε να κοιμηθω αναπνεοντας απο το στομα κατι το οποιο δεν καταφερνα. Εγώ κοιμήθηκα μια χαρά (ήμουν ακόμα υπό την επήρεια της αναισθησίας βέβαια). Ο υπόλοιπος θάλαμος δεν κοιμήθηκε (από τα ροχαλητά μου- μάστ όταν αναπνέω απ το στόμα).
filarhos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 (επεξεργασμένο) Να πω και εγώ την εμπειρία μου: έκανα πριν ενάμιση μήνα εγχείρηση διαφράγματος, πολύποδες και γενικά σύμφωνα με τους γιατρούς ήμουν η χαρά του ΩΡΛ, είχα τα πάντα. Συγκεκριμένα το ιατρικό σημείωμα έγραφε:''πάσχει από επιμένουσα ρινική απόφραξη σε έδαφος υποτροπιάζουσας ρινοκολπίτιδας με ρινικούς πολύποδες, έντονης σκολίωσης διαφράγματος και υπερτροφία κάτω ρινικών κόγχων''. Αυτά τα λίγα!!! Η εγχείρηση έγινε με μια ενδοσκοπική μέθοδο που ονομάζεται Functional Endoscopic Sinus Surgery (FESS). Επιπλέον τον τελευταίο καιρό κάνουν χρήση navigator όπου δείχνε κάθε στθιγμή σε 3d περιβάλλον που βρίσκεται το ενδοσκόπιο μέσα στην ρινική κυλότητα. Μπορώ να πω ότι δεν έχει καθόλου πόνο, μιλάμε για ούτε υποψία. Ένα παράδειγμα για το πόσο πόνο έχει είναι ότι το μόνο που με ενοχλούσε ήταν οι πεταλούδες (δεν ήταν ακριβώς πεταλούδες αλλά κάτι πολύ μικροί λαστιχένιοι σωλήνες) από την νάρκωση, τίποτα άλλο. Ακόμα δεν είχα καθόλου γάζες ούτε κάτι άλλο να με ενοχλεί. Η εγχείρηση κράτησε 2 ώρες και όταν ξύπνησα από την νάρκωση έπαιρνα αέρα από την μύτη καλυτερα από όταν μπήκα στο χειρουργείο, όπου μπήκα με εντελώς κλειστή μύτη. Έμεινα στην κλινική μόλις 16-18 ώρες και μετά πήγα σπίτι μου. Με το που έφτασα σπίτι άρχισα τις πλύσεις (οι οποίες καθαρίζουν την μύτη από τις διάφορες εκκρίσεις) 6 φορές την ημέρα με ένα ειδικό δοχείο και zinadol 500mg καθε 12ωρες. Χωρίς καμία ενόχληση μόνο λίγο πονοκέφαλο τις πρώτες δυο τρεις μέρες αλλά και χωρίς κανένα εξωτερικά πρήξιμο, κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει ότι είχα κάνει εγχείρηση. Μόνο πρόσεχα τις πολλές ζέστες, τα σκυψίματα και να μην κουράζομαι (όπως είπε και ο gponiris) Και λοιπόν μετά από κάθε πλύση αδειάζει όλο και περισσότερο και αναπνέεις καλύτερα.Στις τέσσερις μέρες φυσούσα με λίγο προσοχή αλλά ανέπνεα κανονικά και στην βδομάδα ήταν όλα ανοικτά. Τώρα λιγότερο από δυο μήνες μετά έχει ανοίξει τελείως και αναπνέω κανονικά. Βέβαια χρειάζεται παρακολούθηση κάθε εξάμηνο αλλά αυτό είναι για να προλαμβάνουμε τους πολύποδες , είναι προδιάθεση του οργανισμού μου. Υ.Γ. Ο λόγος που δεν επέλεξα την μέθοδο του gponiris (αν είναι αυτή που μου είχαν προτείνει δηλαδή την παλαιά μέθοδο) είναι ο πόνος (μου είχαν πει ότι έχει + ενόχληση από τις γάζες) και τα πρηξίματα,είχε κάνει γνωστός μου προ πενταετίας. Βέβαια σε εμένα λόγω πολυπόδων με την παλαιά μέθοδο δεν θα είχα όφελος ως προς του πολύποδες των ιγμορίων παρά μόνο στα μετωπικά ιγμόρια. Ενώ με το fess έχει 99,9% επιτυχία γιατί το navigator λέει στον γιατρό που πρέπει να πάει και δεν αφήνει κανένα σημείο που δεν το έχει σκανάρει. Επιπλέον την πρώτη μέρα που πήγα να δω τι θα μου πει (μου τον σύστησε οικογενειακός φίλος γιατρός) είδα ένα παλικάρι που του έδιναν εξιτήριο. Έτσι τον είδα αλλά και μίλησα μαζί του και το αποφάσισα να το κάνω. Τώρα για τον γιατρό τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2009 από filarhos
Diablos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 καλησπερα ασθενεις.τα νεα εχουν ως εξης...τεταρτη μπηκα μετροπολιταν πεμπτη βγηκα.πονος μηδεν.... Έτσι ενημερωτικά, πόσο πήγε το μαλλί φίλος; Να ξέρουμε τι περιμένει και εμάς που το σκεφτόμαστε.
PANOS G Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 ..βασικά έκανα και εγώ την επέμβαση πριν λίγους μήνες.Η επέμβαση δεν είναι σχεδόν τίποτα ....λίγο ζόρι (καθόλου πόνο) μόνο τις πρώτες μέρες μέχρι να σου βγάλουν τις γάζες και να μπορέσεις να ξαναανπνεύσεις. Σ'αυτούς που έχουν πρόβλημα τους λέω να πάνε να την κάνουν άμεσα χωρίς κανένα δισταγμό και φόβο....
mithrid Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 σημερα αποκατασταθηκε οσφρηση και γευση!αναμενομενο βεβαια....λιγες ζαλαδες κ λιγο πονοκεφαλο και αυτο επειδη παιρνω γερη αντιβιωση και δεν τρωω καλα.για οσους παρουν αντιβιωση καλα θα κανουν να την περνουν με γαλα 'η να τρωνε γιαουρτι μετα.αυριο παω για καθαρισμο και ελεγχο καταστασης. οπως ανεφερα για την επεμβαση μην μασατε πονος ουτε κατα διανοιαν,και παρολα αυτα μου εδωσαν χαπι-παυσιπονο προαιρετικα και μου βαλαν για 5λεπτα παγο στη μυτη.εκανα και κονχεκτομες φυσικα και στα δυο ρουθουνια οι οποιες ηταν τουμπανιασμενες. τις τιμες δεν τις ξερω γιατι τα ανελαβε ολα η ασφαλιστικη μου,αλλα μην φανταστειτε και τρελα ποσα.οποιος ενδιαφερεται μπορω να στειλω ονομα και τηλ.του γιατρου να ρωτησει.ειναι πολυ καλο ατομο οπως το εζησα και προσωπικα που φοβομουνα τους γιατρους και εχω να πατησω 17χρονια σε νοσοκομειο,θα ελεγα οτι το απολαυσα πραγματικα και οτι ξεπερασα καποιες ανασφαλειες.φυσικα αλλο ο χασαπης και αλλο ο χειρουργος (αλλο ΙΚΑ αλλο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ...εκανα και διαφημιση μολις τωρα.χεχε)
black_widow Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 σημερα αποκατασταθηκε οσφρηση και γευση!αναμενομενο βεβαια....λιγες ζαλαδες κ λιγο πονοκεφαλο και αυτο επειδη παιρνω γερη αντιβιωση και δεν τρωω καλα.για οσους παρουν αντιβιωση καλα θα κανουν να την περνουν με γαλα 'η να τρωνε γιαουρτι μετα.αυριο παω για καθαρισμο και ελεγχο καταστασης.οπως ανεφερα για την επεμβαση μην μασατε πονος ουτε κατα διανοιαν,και παρολα αυτα μου εδωσαν χαπι-παυσιπονο προαιρετικα και μου βαλαν για 5λεπτα παγο στη μυτη.εκανα και κονχεκτομες φυσικα και στα δυο ρουθουνια οι οποιες ηταν τουμπανιασμενες. τις τιμες δεν τις ξερω γιατι τα ανελαβε ολα η ασφαλιστικη μου,αλλα μην φανταστειτε και τρελα ποσα.οποιος ενδιαφερεται μπορω να στειλω ονομα και τηλ.του γιατρου να ρωτησει.ειναι πολυ καλο ατομο οπως το εζησα και προσωπικα που φοβομουνα τους γιατρους και εχω να πατησω 17χρονια σε νοσοκομειο,θα ελεγα οτι το απολαυσα πραγματικα και οτι ξεπερασα καποιες ανασφαλειες.φυσικα αλλο ο χασαπης και αλλο ο χειρουργος (αλλο ΙΚΑ αλλο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ...εκανα και διαφημιση μολις τωρα.χεχε) Και εγώ μέσω ασφαλιστικής θα πάω.Ανυπομονώ, περιμένω να τελειώσω την πρακτική να πάω να την κάνω. Πέρασα ένα δύσκολο καλοκαίρι, λόγω κακής αναπνοής νιώθω όλο κουρασμένη, έχω έντονη αλλεργική ρινίτιδα, δεν μπορώ να σταθώ σε μέρη με πολύ καπνό ( και είμαι καπνίστρια, έλεος).Εννοείται ότι δε με βοηθάνε καθόλου σπρέυ, otrivin και τέτοια... Αν μπορείς στείλε μου το όνομα και το τηλ. του γιατρού σου Όσοι μπορούμε να την κάνουμε καλό θα είναι, για θέμα αναπνοής μιλάμε
Hlapatsas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Φίλε gponiris έχω μια απορία.Άλλαξε καθόλου εξωτερικά το σχήμα της μύτης μετά την εγχείρηση;
Lucifer Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Σημαντική ερώτηση η παραπάνω γιατί η χρήστρια black_widow σκοράρει καλά αισθητικά. Υποθέτω παρ' όλα αυτά πως ο χόνδρος δεν επηρεάζεται αρκετά ώστε να είναι εξωτερικά εμφανής η αλλαγή. Μα δεν παίρνω κι όρκο.
ANHLIKOS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Τι στο γερο διάολο, ολο το insomnia έχει κάνει ή θα κανει διάφραγμα...? Πάντως καλή τύχη σε οσους θα την κάνουν 1
mithrid Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 και η απαντηση επι ορκου οπως ανεφερε ο φιλος lucifer ειναι οχι.δεν αλλαξε καθολου.και να φανταστεις οτι μου βγαλανε μπολικο χονδρο!βεβαια,ρωτηστε και το χασαπη σας γιατι ο δικος μου μου ειπε οτι βλεπω
black_widow Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Σημαντική ερώτηση η παραπάνω γιατί η χρήστρια black_widow σκοράρει καλά αισθητικά.Υποθέτω παρ' όλα αυτά πως ο χόνδρος δεν επηρεάζεται αρκετά ώστε να είναι εξωτερικά εμφανής η αλλαγή. Μα δεν παίρνω κι όρκο. Mη με βάζεις σε τέτοιους προβληματισμούς τώρα, πάνω που το έχω πάρει απόφαση Πάει η γαλλική μυτούλα μου...
Lucifer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δε θα τη χαρακτήριζα Γαλλική. Κο(μ)πλιμέντο έκανα άλλωστε, πως θα μπορούσα;
michael92 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ το Δεκέμβρη θα κάνω μόλις κλείσω τα 17, δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις