gelo75 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Όπως τα λέει ο antonl. Απλά όταν σου βγάζουν τις γάζες (και είναι πάρα πολλές) αν έχουν ψιλοκολλήσει με το αίμα, είναι σαν να προσπαθούν να σου βγάλουν τον εγκέφαλο μέσα από την μύτη. Πονάει. Μην το σκέφτεσαι, δεν είναι τίποτα. EDIT: deminho11, τι έχεις ακούσει και τι έχεις δει αν επιτρέπεται; και εγω εκανα εγχειριση αλλα ο γιατρος μου βγαλε τις γαζες βρεχοντας τις πρωτα κ δεν πονεσα καθολου
Freakster Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 και εγω εκανα εγχειριση αλλα ο γιατρος μου βγαλε τις γαζες βρεχοντας τις πρωτα κ δεν πονεσα καθολου double account του Achillη; δε με ρίχνεις ρε πλάκα κάνω, ευχαριστούμε για τη πληροφορία, θα το έχω υπόψη μου την έρμη εκείνη ώρα.
tolis_01 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δεν έχω κάνει αλλεργικό τεστ για να δω αν έχω κάποια αλλεργία. Έχω παρατηρήσει οτι ενώ η κατάστασή μου είναι κακή όλο το χρόνο, κατά κανόνα γίνομαι χειρότερα όταν έρχεται το καλοκαίρι. Μια από τα ίδια. Είχα κάνει μικρός αλλεργικό τεστ (δεν έχω πλέον τα αποτελέσματα, θα πάω να ξανακάνω) και απ'ότι θυμάμαι ήμουν αλλεργικός σε πολλάααααα πράγματα. Επίσης έχω σίγουρα στραβό διάφραγμα. Επίσης, τα φάρμακα ανακούφισης όπως πχ το Ρονάλ δεν κάνουν απολύτως τίποτα σε μένα. Μόνο αυτό με την κορτιζόνη με έκανε μια χαρά, αλλά επειδή είχα ακούσει οτι δεν κάνει καλό η χρήση του, το έχω σταματήσει πολλά χρόνια τώρα. Τα ronal-οειδή δεν κάνει να τα χρησιμοποιείς για πολλές μέρες συνεχόμενα. Εγώ το χρησιμοποιώ (σχεδόν) μόνο όταν πηγαίνω στο χωριό ή διακοπές γιατί αλλίως δεν την παλεύω. Ενας φίλος μου μου είπε οτι η αδερφή του που είχε αλλεργίες, πήγε σε εναν αλλεργιολόγο και της έκανε 8 ενέσεις (8 μήνες, μια ένεση κάθε φορα), και πλέον είναι καλά. Γνωρίζετε κατι; Έχει αποτελέσματα σε όλους;
arte19 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 γεια σασ!ειμαι 19 χρονων και αντιμετοπιζω προβληματα αναπνευστικα απο τα 7 μου χρονια!το τελευταιο καιρο επισκεφτηκα ΩΡΛ που μου ειπε πως το διαφραγμα μου ειναι εντελως στραβο και χρειαζομαι οπωσδηποτε εγχειρηση για ν μπορω επιτελους να αναπνεω σαν ανθρωπος. απλα τον τελευταιο καιρο εχω παρατηρησει πως η μυτη εχει αρχισει ν αποκτα μια κλιση προς τη δεξια πλευρα του προσωπου μου..αυτο υπαρχει περιπτωση να οφειλετε στ διαφραγμα?και επισης το κοκαλακι που υπαρχει στ μυτη φευγει με την εγχειρηση η χρειαζεται επεμβαση πλαστικου χειρουργου?
De@th L0rd Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μα αυτός που κάνει την εγχείρηση πλαστικός είναι.
BWolfgr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Death lord, Είναι 2 διαφορετικά κομμάτια το λειτουργικό κομμάτι και το αισθητικό. Το λειτουργικό γίνεται από ΩΡΛ και το αισθητικό από πλαστικό. Αν κάποιος κάνει επέμβαση 2 σε ένα, τότε ή έρχονται 2 γιατροί ή παμε σε κάποιον που πραγματικά να τα γνωρίζει και τα 2. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:38 ---------- Έχω πρόβλημα και με το διάφραγμα μου και με το αισθητικό κομμάτι της μύτης καθώς είναι στραβή και έχει και ύβο. Έχω γυρίσει σε αρκετούς γιατρούς και μου είπαν 3500 - 4000€ για να κάνω μια επέμβαση που να τα διορθώσει και τα 2. Καθώς δεν έχω να δώσω αυτά τα χρήμματα, πήγα και ρώτησα και στο ΙΚΑ και μου είπαν πως μπορούν να μου διορθώσουν το διάφραγμα αυτοί. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι, ναι κάνω την εγχείρηση διαφράγματος σε Νοσοκομείο, και ίσως ισιώνοντας το διάφραγμα διορθωθεί και το αισθητικό μέρος; Ή μήπως είναι πιο σωστό να πάω και να τα κάνω μια και καλή και τα 2;
arsenal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Το ρινικό διάφραγμα μπορεί να εκδηλωθει απο χτύπημα στην μύτη γιατί πριν 2χρονια σε ηλικία 14 ετων χτύπησα στην μύτη και στράβωσε λίγο ενα ελάχιστο ίσα ίσα φένετ και τώρα τελευταία δεν αναπνέω τόσο καλα απο το ενα ρουθού νι περισσότερο και απο το άλλο λιγότερο
dimitroula29 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Καλημέρα και απο μενα!Μεγαλη κουβεντα το διαφραγμα. Δυστυχώς εχω και εγω στραβο διαφραγμα με αποτελεσμα το ενα ρουθουνι να ειναι τελείως κλειστό. Εχω και αλλεργική ρινιτιδα και κατα συνεπεια παθαινω ευκολα ιγμορίτιδα και ολα τα συναφή. Το κακο ειναι οτι οσο μεγαλωνουμε το προβλημα επιδεινώνεται γι αυτο και ο ΩΡΛ με εχει συμβουλεψει να κανω την επεμβαση. Δεν εχω καταφερει ακομα να την κανω επειδη δεν εχω ασφάλεια. Με την πρωτη ευκαιρια θα το τολμησω μονο και μονο να αναπνέω σαν άνθρωπος. Παιδια αν μπορειτε να την κανετε εω θα σας ελεγα να την κάνετε. Απλα βρείτε καλο γιατρο. Αυτο ειναι το παν κατα τη γνωμη μου.
marakipapa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 γεια σε ολους. εμενα το προβλημα μου ειναι οτι εχω μαλλον στραβο διαφραγμα αλλα σιγουρα ειναι στραβη η μυτη μου.. δεν ειναι πολλη εντονο απλα αποκλινει απο την κανονικη γραμμη.τωρα προβληματα με αναπνοη και τετοια δε θα ελεγα οτι εχω τουλαχιστον δεν εχω προσεξει κατι τετοιο. εχω ακουσει για μια επεμβαση με λειζερ η οποια ειναι τελιως αναιμακτη και πραγματοποιητε οπως δηλωνει και το ονομα του απλα με λειζερ χωρις νυστερι.. γνωριζετε κατι σχετικο με αυτο. πειτε μου τις εμπειριες σας. ευχαριστω.
dimitroula29 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 marakipapa δεν εχω προσωπικη αποψη ειμαι στο ψαξιμο και εγω!Ωστοσο βρηκα αυτα ιντερνετ ετσι για να παρουμε μια ιδεα!Βεβαια το οτι η μυτη σου ειναι στραβη δε σημαινει οτι εχεις και διαφραγμα. Που να δεις και τη δικια μου. Δεν ειναι στραβη αλλα ειναι μεγαλη. Την κληρονομισα απο τον παππου μου!:lol:Καλυτερα να πας σε εναν ΩΡΛ για να σου πει σιγουρα. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ Είναι η γνωστή εγχείρηση διαφράγματος. Το ρινικό διάφραγμα είναι φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο του εσωτερικού της μύτης. Χωρίζει τη μύτη σε δύο ίσα μέρη και στηρίζει το εξωτερικό μέρος της μύτης. Όλοι έχουμε ρινικό διάφραγμα. Όταν όμως είναι στραβό, είτε εκ γενετής, είτε από τραυματισμούς τότε η μύτη δεν αναπνέει καλά. Η κακή αναπνοή από τη μύτη είναι επιβλαβής για τον οργανισμό. Δημιουργεί προβλήματα στα αυτιά, στο λαιμό, στα πνευμόνια, στο κυκλοφορικό και αυξάνει το ροχαλητό και τις άπνοιες. Η εγχείρηση του διαφράγματος σήμερα γίνεται με γενική αναισθησία και συνδυάζεται με επέμβαση στις ρινικές κόγχες για καλύτερη αναπνοή. Όταν χρειάζεται κάνουμε ταυτόχρονα και ρινοπλαστική. * Η διάρκεια της επέμβασης είναι 20-30 λεπτά. * Ο χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο είναι 1 ημέρα. * Η επέμβαση γίνεται με νυστέρι ή Laser * Στις ρινικές κόγχες επεμβαίνουμε με Laser, ραδιοσυχνότητες ή κάνουμε κογχοπλαστική. * Γενικά το διάφραγμα είναι ανώδυνη επέμβαση, χωρίς οιδήματα ή μελανιές και το αποτέλεσμα είναι πάντοτε εγγυημένα εντυπωσιακό. * Το διάφραγμα δεν ξαναγίνεται όταν επέμβουμε σωστά. * Η εγχείρηση πρέπει να γίνεται έγκαιρα πριν εμφανιστούν τα προβλήματα από το κυκλοφορικό, τα πνευμόνια και τα αυτιά. Ρινικό διάφραγμα Το ρινικό διάφραγμα αποτελεί έναν από τους βασικούς ανατομικούς σχηματισμούς της μύτης. Παίζει ουσιώδη ρόλο στη λειτουργία της ρινικής αναπνοής και, ταυτόχρονα, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την αισθητική της μύτης. Πρόκειται για μια οστεοχόνδρινη δομή που χωρίζει τη ρινική κοιλότητα στις δύο ρινικές θαλάμες, διαμέσου των οποίων ο αέρας εισέρχεται στη μύτη, εφυγραίνεται, θερμαίνεται, καθαρίζεται από ξένα σωματίδια και, μέσω της υπόλοιπης αναπνευστικής οδού, καταλήγει στους πνεύμονες. Σε περιπτώσεις όπου το χόνδρινο μόνο τμήμα του διαφράγματος είναι στραβό, πλέον μπορεί να ευθειαστεί χωρίς χειρουργείο, αλλά με τη χρήση laser στο ιατρείο. Δεν χρησιμοποιείται και πάλι νυστέρι, η μέθοδος είναι αναίμακτη και ανώδυνη και διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά. Στο εσωτερικό της μύτης, τοποθετείται για 10 περίπου λεπτά τοπικό αναισθητικό gel. Στο τέλος της συνεδρίας τοποθετείται ειδικό φύλλο σιλικόνης στο εσωτερικό της μύτης που γίνεται απόλυτα ανεκτό από τον ασθενή και παραμένει για μερικές ημέρες. Πριν από την εφαρμογή του laser, απαιτείται πάντα πλήρης κλινική εκτίμηση του ασθενούς χρήση του ενδοσκοπίου για τον εντοπισμό του προβλήματος, μέτρηση της αναπνευστικής λειτουργίας της μύτης με τη χρήση της ρινομανομετρίας. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, απλώς θα πρέπει να τονιστεί ότι μόνο στο 20% των ατόμων με στραβό ρινικό διάφραγμα είναι σκολιωτικό μόνο το χόνδρινο τμήμα του, οπότε ενδείκνυται και η χρήση laser.
mithrid Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 την τεταρτη μπαινω μετροπολιταν για σκολιωση και υπερτροφια ρινικου διαφραγματος.μου ειπαν οτι μπορει να γινει με νυστερι ή λειζερ (μου ειπαν οτι το ιδιο αποτελεσμα θα εχει γιατι ουτως η αλλως θα γινει τομη)και οτι θα με νοσηλευσουν μια μερα και την επομενη φευγω.να προτιμησω λειζερ?
black_widow Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 την τεταρτη μπαινω μετροπολιταν για σκολιωση και υπερτροφια ρινικου διαφραγματος.μου ειπαν οτι μπορει να γινει με νυστερι ή λειζερ (μου ειπαν οτι το ιδιο αποτελεσμα θα εχει γιατι ουτως η αλλως θα γινει τομη)και οτι θα με νοσηλευσουν μια μερα και την επομενη φευγω.να προτιμησω λειζερ? Metropolitan θα πάω και εγώ τον Οκτώβριο για σκολίωση διαφράγματος και υπερτροφικές κόγχες, περιμένω να μας πεις εντυπώσεις όταν την κάνεις
mithrid Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 ok!απλα αν ξερει κανενας τι να επιλεξω...λειζερ η νυστερι?θελω το ποιο αποτελεσματικο και λιγοτερο οδυνηρο.και απο ναρκωση?ολικη υποθετω?
Hamurabi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Και εγω για διαφραμα στο μετροπολιταν θα παω,τελη σεπτεμβρη.
Krokodilos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 ok!απλα αν ξερει κανενας τι να επιλεξω...λειζερ η νυστερι?θελω το ποιο αποτελεσματικο και λιγοτερο οδυνηρο.και απο ναρκωση?ολικη υποθετω? Απο οσα ξερω οποτε μπορεις να αποφυγεις την ολικη ναρκωση αποφυγε(ή απεφυγε?) την και κανε μερικη. Στην προκειμενη περιπτωση δεν ξερω αν γινεται με μερικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις