Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυο gel μου ειχαν δωσει. το ενα ηταν για να ξεβουλωνει η μυτη και το αλλο κανονικα εγραφε για οφθαλμικη χρηση αλλα μου το εδωσαν για την μυτη.μην με ρωτας γιατι.κατι θα ξερουν:P.δεν θυμαμαι καν μαρκα. .πλυσεις ξεκινησα κανονικα μολις βγηκαν οι γαζες.απλα μου λεει δεν θα φυσηξεις την μυτη απλα θα ρουφας και θα φτυνεις.to otrivin ειναι το αντιστοιχο που εδωσαν και σε μενα απλα αλλη μαρκα για να ξεβουλωνει η μυτη.η bepanthol μπορει να ειναι για να κραταει μαλακη την μυτη????

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

Δυο gel μου ειχαν δωσει. το ενα ηταν για να ξεβουλωνει η μυτη και το αλλο κανονικα εγραφε για οφθαλμικη χρηση αλλα μου το εδωσαν για την μυτη.μην με ρωτας γιατι.κατι θα ξερουν:P.δεν θυμαμαι καν μαρκα. .πλυσεις ξεκινησα κανονικα μολις βγηκαν οι γαζες.απλα μου λεει δεν θα φυσηξεις την μυτη απλα θα ρουφας και θα φτυνεις.to otrivin ειναι το αντιστοιχο που εδωσαν και σε μενα απλα αλλη μαρκα για να ξεβουλωνει η μυτη.η bepanthol μπορει να ειναι για να κραταει μαλακη την μυτη????

Μου ειπε να βαζω με μπατονετα bepanthol μεσα στη μύτη, λογικα για να μαλακωνει μεσα το ολο θέμα , να την αφηνω για 20 με 30 λεπτά και μετα να κανω πλύσεις με ορο. Μολις τελειωσω με την πλυση να βαζω otrivin. Αυτο ολο το κανω 3 φορές τη μέρα.

Μετα απο 5 μερες, δηλαδη απο αυριο, θα αλλαξω το otrivin με το aurid, αυτο μονο.

Δημοσ.
8 hours ago, crash banticoot said:

Φιλε ψαξου για vibrocil -s αλοιφη με ακους??? Ρωτα!!! Με γλιτωσε απο μικροεπεμβαση και απο τοτε η μυτη μου και τα δυο ρουθουνια ειναι κομπλε!!! ;)

αυτη ηταν η μια που μου ειχε δωσει για να ξεβουλωνει η μυτη

9 hours ago, iCyd said:

Μου ειπε να βαζω με μπατονετα bepanthol μεσα στη μύτη, λογικα για να μαλακωνει μεσα το ολο θέμα , να την αφηνω για 20 με 30 λεπτά και μετα να κανω πλύσεις με ορο. Μολις τελειωσω με την πλυση να βαζω otrivin. Αυτο ολο το κανω 3 φορές τη μέρα.

Μετα απο 5 μερες, δηλαδη απο αυριο, θα αλλαξω το otrivin με το aurid, αυτο μονο.

το ενα gel που μου ειχε δωσει ηταν το vibrocil>το θυμηθηκα που το εγραψε ο φιλος αποπανω.αυτο ειναι πανω κατω το ιδιο με το otriving και το aurid.ολα ειναι για την μυτη.η bepanthol που σου δωσε μαλλον ειναι το αντιστοιχο της αλλης αλοιφης που μου ειχε δωσει που ειχε την υφη σαν κερι μαλλον για να κραταει την μυτη πιο μαλακη.απλα εμενα μου τα ειχε πει εναλλαξ.το πρωι vibrocil το μεσημερι το αλλο το απογευμα παλι vibrocil και το βραδι το αλλο.και καθαρισμους εννοειται πριν βαλω οτιδηποτε.

Δημοσ.
10 hours ago, greekparot said:

Έχει κάνει κάποιος επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να μου πει εντυπώσεις;

σε καθε νοσοκομειο μπορει να υπαρχει παραπανω απο ενας γιατρος που κανει τετοιες επεμβασεις αν η ερωτηση εινα για τον γιατρο και οχι για το υπολοιπο κομματι της νοσηλειας.

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα και έκανα επέμβαση πριν λίγα χρόνια. Μη το αφήνετε έτσι όσοι έχετε στραβό διάφραγμα. Τα οφέλη είναι πολλά και το κυριότερο σωστή αναπνοή και καλύτερος ύπνος. Αυτά έχουν πολλές επιπτώσεις σε άλλα θέματα. Η καλύτερη κλινική ΩΡΛ σε δημόσιο νοσοκομείο είναι στον Ερυθρό Σταυρό. Μη φοβάστε καθόλου, είναι εγχείρηση ρουτίνας. Θα αισθάνεστε κάπως μέχρι να βγουν οι γάζες και μόνο εκεί θα πονέσει στιγμιαία και έντονα. Αξίζει όμως. Α!  Ίσως σε κάποιους χρειαστεί και καυτηριασμός στις κόγχες αν είναι διογκωμένες. Γίνεται συγχρόνως με την επέμβαση και δεν είναι τίποτα. Οτιδήποτε άλλο ρωτήστε με. 

Δημοσ.
Στις 14/12/2017 στις 3:28 ΜΜ, iCyd είπε

Να κανω μια ερωτηση που εχω ακουσει 2 αποψεις , οταν σου βγαζουν τα ταμπονς , αλλοι λενε οτι πονας αλλοι λενε οτι δεν πονας καθολου. Επισης που ειπαν οτι μολις βγουν τρεχει πολυ αιμα εκεινη τη στιγμη απο τη μυτη.

Τι ισχυει ?

Ρωταω για να ειμαι προετοιμασμενος :P

Πονάς αλλά δεν τρέχει αίμα. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, greekparot είπε

Έχει κάνει κάποιος επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να μου πει εντυπώσεις;

Εγώ την προηγούμενη βδομάδα :)

Δημοσ.
On 5/1/2018 at 6:24 PM, Saramo said:

Είχα το ίδιο πρόβλημα και έκανα επέμβαση πριν λίγα χρόνια. Μη το αφήνετε έτσι όσοι έχετε στραβό διάφραγμα. Τα οφέλη είναι πολλά και το κυριότερο σωστή αναπνοή και καλύτερος ύπνος. Αυτά έχουν πολλές επιπτώσεις σε άλλα θέματα. Η καλύτερη κλινική ΩΡΛ σε δημόσιο νοσοκομείο είναι στον Ερυθρό Σταυρό. Μη φοβάστε καθόλου, είναι εγχείρηση ρουτίνας. Θα αισθάνεστε κάπως μέχρι να βγουν οι γάζες και μόνο εκεί θα πονέσει στιγμιαία και έντονα. Αξίζει όμως. Α!  Ίσως σε κάποιους χρειαστεί και καυτηριασμός στις κόγχες αν είναι διογκωμένες. Γίνεται συγχρόνως με την επέμβαση και δεν είναι τίποτα. Οτιδήποτε άλλο ρωτήστε με. 

μια μικρη διορθωση.συνηθως για τις κογχες υπαρχουν πολλοι τροποι για να γινουν.ο καυτηριασμος ηταν παλια μεθοδος η οποια αποφευγεται διοτι εσκιζε λιγο τον ρινικο βλενογονο.οταν κανεις και διαφραγμα λογω ολικης ναρκωσης γινεται με αλλο τροπο που ειναι πολυ καλος.αν κανεις μονο κογχες τοτε γινεται με τοπικη ναρκωση και ειναι σαν καυτηριαση αλλα ειναι με ραδιοσυχνοτητες.παραθετω και ενα Copy paste

Οι σύγχρονες μέθοδοι στοχεύουν στο εσωτερικό των ρινικών κογχών, προκαλώντας σμίκρυνση από μέσα προς τα έξω και αφήνοντας ανέπαφο το βλεννογόνο και το οστό. Πρόκειται για τις επεμβάσεις καυτηριασμού με Ραδιοσυχνότητες ή Laser και της Κογχοπλαστικής με ειδικό Μικροτόμο (microdebrider assisted inferior turbinoplasty).

On 5/1/2018 at 6:29 PM, Saramo said:

Πονάς αλλά δεν τρέχει αίμα. 

υπαρχει και περιπτωση να βγει λιγο αιμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα ο γιατρος μου ειπε πως δεν θα ήθελε να μου πειράξει τις κόγχες ταυτόχρονα άσχετα που όλοι τις κάνουν (αν χρειαζεται) την ίδια στιγμή με το διάφραγμα.

Αν ποτέ χρειαστεί είπε ότι θα τις κάνουμε με τοπική αναισθησία και καυτηριασμο. Δεν ξερω κατά πόσο επίπονο θα είναι αυτό βέβαια.

Επεξ/σία από iCyd
Δημοσ.

οπως θα δεις σε διαφορα θεματα προτεινεται να γινονται οι κογχες  μαζι με το διαφραγμα ετσι ελεγαν τουλαχιστον στο ιντερνετ για τον λογο οτι μπορει να γινει με καλυτερη μεθοδο απο οτι οταν κανεις τοπικη αναισθησια οπως και υπαρχει περιπτωση την αναπνοη να μην την εμποδιζει μονο το διαφραγμα αλλα και οι κογχες.

εκτος αν δεν εχουν θεμα.εγω ειχα κανει διαφραγμα σε ηλικια περιπου 19 χρονων εκανα κογχες κοντα στα 33-34 και στα 37 ξανα διαφραγμα.οι κογχες ηταν του 10 λεπτου.τοπικ αναισθησια ο πονος απλα μηδενικος μετα την επεμβαση.κατα την επεμβαση απλα νιωθεις ενα μικρο πονακι οταν σου καιει μεσα αλλα ο πονος ειναι λιγοτερο απο μισο δεπτερολεπτο καθε φορα.οπτοε δεν το θεωρω επιπονο.δηλαδη σου βαζει στην μυτη αυτο που μπαινει στην κογχη για να στην καψει και αρχιζει και ζεστενει.στο κανει πχ για 7 seconds.το 7 second ειναι που θα καταλαβεις οτι κατι σε εκαψε.σαν τσιμπημα πονου δηλαδη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...