poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 πηγαινε αε καποιον να σου πει τι εχει γινει.αν ειναι στραβο το διαφραγμα θα φαινεται.απλα οχι σε αυτον που ειχες παει.ειδικα αμα δεν αναπνεεις καλα κατι εχει γινει παλι 1
Μήτσος Δράμα Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδια. Να μοιραστω και εγω την δικη μου εμπειρια μεχρι στιγμης. 24 Νοεμβρη ειχα κλεισει ραντεβου για την επεμβαση στην Θεσσαλονικη σε ιδιωτικη κλινικη στο Διαβαλκανικο. Η κλινικη (και γενικοτερα ολα τα νοσοκομεια) κανονικα σε βαζει μια μερα πριν για να κανεις εξετασεις αιματος και ακτινογραφια θωρακα. Την επομενη μερα ειναι η εγχειρηση. Επειδη σιγουρα 100αδες παιδια με τα ιδια προβληματα και τις ιδιες αποριες διαβαζετε καθημερινα το φορουμ (οπως εκανα κ γω) ,θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο κατατοπιστικος γινεται. Καταρχας το πρωτο που σας νοιαζει ειναι λογικα το κοστος. Η κλινικη με πηρε 1100, ο αναισθησιολογος 200 και ο γιατρος μου 1200. Σκολιωση ρινικου διαφραγματος διορθωθηκε, δεν εκανα αισθητικη παρεμβαση(πλαστικη) , εκει παει εξτρα χρημα και εξτρα ταλαιπωρια, μελανιες κτλπ... Οποτε ξαναγυρναμε τωρα στα της επεμβασης. 8 η ωρα μπηκα κλινικη, 9παρα ηρθε ο αναισθησιολογος, ο οποιος μ εδωσε ενα καλο αγχολυτικο και σε 30 λεπτα ηρθε το φοριο ,ή φορητο κρεβατι τελοσπαντων πως το λενε, να με παρουν να με κατεβασουν στον οροφο του χειρουργειου. Ε καπου εκει στη μεταφορα θυμαμαι οτι γελουσα λιγο και μετα δε θυμαμαι τιποτα, ξυπνησα ξανα πισω στο κρεβατι το δικο μου στο δωματιο μου. Οπως καταλαβαινετε, δεν νιωθεις ΤΙΠΟΤΑ. Ξυπνωντας απλα εισαι λιγο ζαλισμενος απ την ναρκωση και εχεις ενα μουδιασμα στα 2 μπροστινα δοντια, και κατι σαν ταμπον μεσα στη μυτη. Εννοειται δεν αναπνεεις απ την μυτη παρα μονο απ το στομα. Αν θες να φτερνιστεις ανοιγεις το στομα βαζεις το δαχτυλακι σου στο στομα για να μη κλεισει και φτερνιζεσαι, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Ενταξει ενιωθα κουρασμενος εινα αληθεια αλλα πιστευω ολοι μας. Πονοι δεν υπαρχουν, απλα καθεσαι ολη μερα στο νοσοκομειο εντελως προληπτικα και σ βαζουν απλα αντιβιωση. Κοιμασαι αναγκαστικα με το στομα ανοιχτο και λιγο θα δυσκολευτεις αλλα ειναι μεσα στο προγραμμα. Το πρωτο βραδυ απ το αγχος μου εγω σχεδον 4 το πρωι καταφερα να κοιμηθω.... Την επομενη μερα ερχεται ο γιατρος σου να σε δει και να σε δωσει τις οδηγειες. Εδω ΠΡΟΣΟΧΗ: Βλεπω σε πολλα ποστ γραφετε οχι υπερτονο κτλπ. Εγω θα σας πω τι με ειπε ο δικος μου γιατρος δε σημαινει οτι το κανει και ο δικος σας γιατρος. Τελοσπαντων θεωρειται απ τους καλυτερους στην Ελλαδα και ισως ο καλυτερος στην Θεσσαλονικη, σας μεταφερω τα λογια του "αυτο που σε κανα δε στο κανει κανενας" .... Σαν να με λεει οτι σε εκανα αριστουργημα οπως εγω ξερω. Για να μην πολυλογω, Παρασκευη χειρουργηθηκα, τα ταμπον τα εβγαλα Δευτερα απογευμα και κυριολεκτικα δεν ηξερα οτι ειναι τοσο μεγαλα, και αναρωτιομουν που χωρουσε ολο αυτο μεσα στην μυτη. Εινα λιγο πιο μακρια απο ενα πακετο τσιγαρα και ναι ολο αυτο ηταν μεσα στη μυτη μου.... Οταν το τραβαει για να το βγαλει δεν ποναει απλα νιωθεις μια παραξενη αισθηση ξενου σωματος μεσα σου, αλλα δεν ειναι πονος... Αφου τις εβγαλε με λεει για παρε ανασα, ε πηρα και τρομαξα, δεν εχω παρει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ τετοια ανασα. Βεβαια μετα επειδη αρχιζεις πλυσεις, αιματα ξεραινονται? αλοιφες, σουξου μουξου, η αναπνοη ψιλοξανακλεινει μεχρι να καθαρισει εντελως η μυτη, και μερα με την μερα την νιωθεις πιο κοντα στο 100%. Εγω εγχειρηθηκα στης 24/11/2017 και τωρα ειναι 13/12/2017 και δεν ειμαι στο 100% . Λοιπον οι πλυσεις οι δικιες μου: Σε ενα ποτηρι νερο χλυαρο, 1 κοφτη κουταλια του γλυκου αλατι και 1 κουταλια της σουπας Betadine Gargle. Ανακατομα, συριγγα 20ml, τραβας το υγρο μεχρι τερμα, βαζεις την συριγγα σε ενα ρουθουνι, πιεζεις δυνατα και επαναλαμβανεις εναλλαξ μια το ενα μια το αλλο ρουθουνι. Μετα απο 10 μερες αφαιρεις το μπεταντιν απ την συνταγη. Αυτες ειναι οι πλυσεις. 3 φορες τη μερα τον 1ο μηνα 2 φορες τον 2ο 1 φορα τον 3ο. Και επισης μετα τις πλυσεις αφου σκουπιστεις βαζεις και φουσιντιν αλοιφη. 3 με 4 φορες τη μερα. Εχεις αιματα μεσα που ξεραινωνται και η φουσιντιν η αλοιφη (οχι η κρεμα) εχει αρκετα λιπαρη βαση οποτε τα υγροποιει τα πηγματα αιματος, και με τις πλυσεις λιγο λιγο φευγουν. Επεισης ο γιατρος σε λεει καθε ποτε θα πηγαινεις σ αυτον. Με ενα μεταλικο τσιγγελι να το πω που ρουφαει, σε ρουφαει τα βαρια βαρια... Εγω απλα το παιξα λιγο μαγκας, και αντι να κανω πλυσεις 3 φορες τη μερα τις εκανα 1 ή 2... Με συνεπεια να καθαριζει πιο αργα η μυτη μου. Κλαιν μαιν αλλα τζαμπα χαζομαρα εκανα. Επισης απαγορευεται να σηκωνεις βαρη, γενικα να ζοριζεται το προσωπο σου γιατι ζοριζεται και η μυτη, απαγορευεται να βγεις τις πρωτες 4 μερες, ή εστω να μην κουραστεις. Εγω ημουν πτωμα, στην αρχη δεν ειχα ορεξη ουτε να φαω. Απαγορευεται τις πρωτες μερες να την φυσηξεις. Οσο περναει ο καιρος και η πρωτες 2 βδομαδες ή 10 μερες επιτρεπεται να την φυσηξεις αλλα παντα απαλα και μαλακα και ποτε και τα 2 ρουθουνια μαζι. Μην ξεχνας εισαι φρεσκοεγχειρισμενος μπορει να νιωθεις οτι δεν εχεις κατι, αλλα η μυτη σου διαφωνει, και αν κανεις του κεφαλιου σου θα αιμοραγισει. Χειρουργειο εκανες οποτε ακολουθεις τους κανονες των ειδικων. Επισης παιρνεις αντιβιωση για ενα 15ημερο. ΟΧΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 3. Ολο το κουτακι πρεπει να παρεις. Πολλες φορες λεμε "ελα μωρε αφου καλα ειμαι" , αυτο ειναι Ελληνικο συνδρομο οποτε προσπαθουμε να το κοψουμε. Οτι λεει ο γιατρος παιδια. Ειναι ειδικος και ξερει. Δεν μ ερχεται κατι αλλο,οποιος εχει απωρια εδω ειμαι να τον βοηθησω οπως μπορω, φαρμακοποιος ειμαι στο επαγγελμα οποτε ξερω καποια πραγματα παραπανω. Γενικη συμβουλη. ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ. Μην το αφησεις και θα μας θυμηθεις ολους εμας που γραφουμε. Δεν ειναι κυριολεκτικα ΤΙΠΟΤΑ. Υπαρχουν τοσοι φοβιτσιαριδες σαν εμενα που το εχουμε κανει. Μπορεις και συ. Καλη συνεχεια και καλες γιορτες σε ολους σας. Σε οτι μπορω να βοηθησω, γραψτε 1
fingolfingr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Αυτό που λες για την αντιβιωση μου κάνει εντύπωση. Οκ κι εγώ πήρα αντιβιωση όσο ήμουν στο νοσοκομείο και 6 μέρες συνολικά μετά το χειρουργείο. 12 χάπια έχει το κουτί της αντιβιωση που μου έδωσαν. Εγώ όμως παίρνω αντιβιωση γιατί έχω προπτωση μητροειδους βαλβίδας στην καρδιά οπότε είναι απαραίτητη.
poulinos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 ενα κουτι αντιβιωση μου ειπε και μενα ο γιατρος
rus Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ευχαριστώ. Δημοσιο νοσοκομειο. Μπήκα πεμπτη πρωι για εξετάσεις. Τελείωσα μεσημερακι....... Tι φακελακι εδωσες?
fingolfingr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Tι φακελακι εδωσες? Ένα από τα πρωτα πραγματα που ρώτησα όταν πήγα να κανονίσω ημερομηνία ήταν το οικονομικό. Η απάντηση του γιατρού ήταν αφοπλιστικη. Μου είπε κατά λέξη "Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκέφτεσαι είναι αυτό. Ο,τι θες και μπορείς, αν μπορείς, δινεις". Και ακριβώς έκανα. Έδωσα ότι μπορούσα μετά το χειρουργείο.
rus Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ένα από τα πραγδαία που ρώτησα όταν πήγα να κανονίσω ημερομηνία ήταν το οικονομικό. Η απάντηση του γιατρού ήταν αφοπλιστικη. Μου είπε κατά λέξη "Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκέφτεσαι είναι αυτό. Ο,τι θες και μπορείς, αν μπορείς, δινεις". Και ακριβώς έκανα. Έδωσα ότι μπορούσα μετά το χειρουργείο. Πόσο δηλαδή? Ο Μητσος από πανω στη κλινικη 1100 λεει...
fingolfingr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ο μη Πόσο δηλαδή? Ο Μητσος από πανω στη κλινικη 1100 λεει... Ο Μήτσος λέει 1100 στην κλινική, 200 ο αναισθησιολογο και 1200 ο γιατρός. Και τα 3 ήταν τσριφα. Ο δικός μου δεν είχε τσριφα. Έδωσα 200 γιατί αυτά μπορούσα και επίσης γιατί όσόι γνωστοί μου είχαν πάει πριν από εμένα είχαν δώσει το ιδιο
rus Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 2500 δηλαδη εδωσε ο Μητσος για ένα απλο διάφραγμα? δεν ειμαστε καλα Ο δικός μου δεν είχε τσριφα. Έδωσα 200 γιατί αυτά μπορούσα και επίσης γιατί όσόι γνωστοί μου είχαν πάει πριν από εμένα είχαν δώσει το ιδιο Ακομα και στα δημοσια νοσοκομεια υπαρχουν γιατροι με συγκεκριμενη ταριφα.
fingolfingr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 2500 δηλαδη εδωσε ο Μητσος για ένα απλο διάφραγμα? δεν ειμαστε καλα Ακομα και στα δημοσια νοσοκομεια υπαρχουν γιατροι με συγκεκριμενη ταριφα. Το γνωρίζω. Φίλη μου σε δημόσιο έδωσε στον γιατρό 750€ γιατί τόσα ήθελε. Και η δουλειά που της έκανε ήταν.... όχι ιδανική όπως αποδείχθηκε. Απλά στο ιδιωτικό δικαιολογειται η τσριφα. Αυτό εννοούσα.
iCyd Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Και γω στην αρχη ηταν να παω σε ιδωτικη κλινικη στη Θεσσαλονικη και ηταν τοσο η ταριφα (2500) , ολοι οι γνωστοι μου εκει το ειχαν κανει αλλα μετα σκεφτηκα οτι ειναι μια εγχειρηση ρουτινας και ξερω και καλο γιατρο για τετοιο θεμα και ετσι αποφασισα να την κανω σε δημοσιο νοσοκομειο.
rus Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Και γω στην αρχη ηταν να παω σε ιδωτικη κλινικη στη Θεσσαλονικη και ηταν τοσο η ταριφα (2500) , ολοι οι γνωστοι μου εκει το ειχαν κανει αλλα μετα σκεφτηκα οτι ειναι μια εγχειρηση ρουτινας και ξερω και καλο γιατρο για τετοιο θεμα και ετσι αποφασισα να την κανω σε δημοσιο νοσοκομειο. Και εδωσες πόσα?
poulinos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 ο αλλος για να εδωσε 2000 ευρω πηγε σε ιδιωτικη κλινικη λογικα οπου ναι πληρωνεις γιατρο κλινικη και αναισθησιολογο
iCyd Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ναι το ανεφερε κιολας , Θεσσαλονικη σε ιδιωτικη κλινικη στο Διαβαλκανικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις