Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφήνω το τελευταίο μου update. Την Παρασκευή τελικά μου έβγαλε τα ναρθηκάκια από την μύτη και έκοψε και το ραμματάκι. Η διαδικασία δεν πόνεσε καθόλου και ήταν πολύ γρήγορη. Μια πολύ μικρή στιγμιαία αίσθηση όταν το βγάζει μόνο, αλλά καθόλου ενοχλητική. Τα ναρθηκάκια ήταν πολύ μεγαλύτερα από όσο νόμιζα και πραγματικά απόρησα πως στο καλό χωρούσαν! Έκανε και έναν καθαρισμό με την αναρρόφηση και αυτό ήταν....η αίσθηση ήταν σοκαριστική. Δεν μπορούσα να πάρω γεμάτη ανάσα γιατί ένιωθα ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ τόσο πολύ αέρα μαζί!!!! Το πρώτο βράδυ για πρώτη φορά κοιμήθηκα χωρίς να χρειάζεται να έχω το χέρι μου κάτω από το κεφάλι μου για να τραβιέται το μάγουλο και να μπορώ να ανασαίνω. Ο αέρας για πρώτη φορά περνούσε και από τα δύο ρουθούνια με τρελή άνεση! Βασικά ένιωθα σαν να μην υπήρχαν καν ρουθούνια, σαν ο αέρας να έμπαινε κατευθείαν μέσα μου! 

Σαν συμπέρασμα μπορώ να πω ότι άξιζε 100%. Και όποιος έχει σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο που εισπνέει λόγω διαφράγματος, πρέπει να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να σου επαρκεί ο αέρας που εισπνέεις από την μύτη και να μην χρειάζεται να συμπληρώνει αέρα από το στόμα.

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφήνω το τελευταίο μου update. Την Παρασκευή τελικά μου έβγαλε τα ναρθηκάκια από την μύτη και έκοψε και το ραμματάκι. Η διαδικασία δεν πόνεσε καθόλου και ήταν πολύ γρήγορη. Μια πολύ μικρή στιγμιαία αίσθηση όταν το βγάζει μόνο, αλλά καθόλου ενοχλητική. Τα ναρθηκάκια ήταν πολύ μεγαλύτερα από όσο νόμιζα και πραγματικά απόρησα πως στο καλό χωρούσαν! Έκανε και έναν καθαρισμό με την αναρρόφηση και αυτό ήταν....η αίσθηση ήταν σοκαριστική. Δεν μπορούσα να πάρω γεμάτη ανάσα γιατί ένιωθα ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ τόσο πολύ αέρα μαζί!!!! Το πρώτο βράδυ για πρώτη φορά κοιμήθηκα χωρίς να χρειάζεται να έχω το χέρι μου κάτω από το κεφάλι μου για να τραβιέται το μάγουλο και να μπορώ να ανασαίνω. Ο αέρας για πρώτη φορά περνούσε και από τα δύο ρουθούνια με τρελή άνεση! Βασικά ένιωθα σαν να μην υπήρχαν καν ρουθούνια, σαν ο αέρας να έμπαινε κατευθείαν μέσα μου! 

Σαν συμπέρασμα μπορώ να πω ότι άξιζε 100%. Και όποιος έχει σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο που εισπνέει λόγω διαφράγματος, πρέπει να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να σου επαρκεί ο αέρας που εισπνέεις από την μύτη και να μην χρειάζεται να συμπληρώνει αέρα από το στόμα.

να ξερες τι κουραγιο μου δινεις στο να το παρω αποφαση...  εκτος απο τις γαζες μεσα στη μυτη που τις αφαιρει σου εχει κ ναρθηκακια μεσα? αλλα ειναι αυτα? 

Δημοσ.

να ξερες τι κουραγιο μου δινεις στο να το παρω αποφαση... εκτος απο τις γαζες μεσα στη μυτη που τις αφαιρει σου εχει κ ναρθηκακια μεσα? αλλα ειναι αυτα?

ειναι σαν δυο κοματακια σιλικονης τα οποια σου τα βγαζουν αρκετες μερες μετα την επεμβαση.αναπνεεις και με αυτα βεβαια δεν ειναι σαν τις γαζες.δεν τα καταλαβαινεις οτι τα εχεις μεσα παροτι ειναι λιγο μεγαλα σε μεγεθος και δεν ποναει οταν στα βγαζουν.το καθενα ειναι λιγο πιο μικρο απο τον φακο που εχει ενα κανονικο ζευγαρι γυαλια.ναι αυτο το πραγμα ειναι μεσα στην μυτη σου αλλα δεν το καταλαβαινεις.ειχα βαλει την πρωτη φορα που ειχα κανει διαφραγμα επειδη ηταν πολυ στραβο

τωρα δεν ειχα.αντε πηγαινε να την κανεις και δεν θα το μετανιωσεις

Δημοσ.

αααα αυτη τη λεπτομερια δεν την ηξερα...  αλλα απο οτι καταλαβαινω δεν μπαινει σε ολες τις περιπτωσεις..αφου την πρωτη φορα το ειχες ενω την δευτερη οχι...  

Δημοσ.

αααα αυτη τη λεπτομερια δεν την ηξερα... αλλα απο οτι καταλαβαινω δεν μπαινει σε ολες τις περιπτωσεις..αφου την πρωτη φορα το ειχες ενω την δευτερη οχι...

μπορει να μην μπαινει σε ολες τις περιπτωσεις μπορει να μην το βαζουν ολοι οι γιατροι ποιος ξερει.εμενα ηταν ψιλοδιορθωση τωρα οποτε δεν επεσε πολυ δουλεια.σε καθε περιπτωση δεν αλλαζει κατι αφου οπως ειπα δεν καταλαβαινεις οτι υπαρχει κατι στην μυτη και απλα σε μια επισκεψη που ετσι και αλλιως θα εκανες απλα θα στα βγαλει
  • Like 1
Δημοσ.

Γεια σας!!!

Γράφω για να σας δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση και τι πρέπει να κάνετε τις επόμενες μέρες μετά από αυτή.Συγκεκριμενα πριν λίγες μέρες έκανα επέμβαση στην μύτη μου διότι είχα σκολιωση του ρινικού διαφράγματος και υπερτροφία των ρινικων κογχων. Εκτός από αυτό είχα έναν μικρό υβο και αφού μπήκα σε όλη αυτή την διαδικασία αποφάσισα να διορθώσω και αυτό το κομμάτι.Αρχικα θέλω να πω ότι λιγες ωρες πριν την εγχείρηση γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις(αίματος,θώρακος,καρδιάς).Στην συνέχεια αφού ξεμπερδεψετε με αυτά μεταφέρεστε στον χώρο όπου θα παραμείνετε για 1 μέρα μετά την επέμβαση και περιμένετε μέχρι να φτάσει η ώρα της εγχείρησης.Στην δική μου περίπτωση ο γιατρός και όλη η ομάδα του ήταν φοβεροί.Καταρχην για να πραγματοποιηθεί αυτή η εγχείρηση πρέπει να γίνει ολική νάρκωση κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο φόβο για πολλούς όπως αποτελούσε και για εμένα.Ωστοσο αν είστε μικροί σε ηλικία,δεν καπνίζετε,δεν έχετε θέματα καρδιάς Και αλλεργίες σε φάρμακα δεν χρειαζετε να φοβάστε.Οταν γίνεται η αναισθησία μετά από από λίγα δευτερόλεπτα χάνεται τις αισθήσεις σας.Πραγματικα μου φαινόταν τόσο περίεργο το γεγονός ότι όταν ξύπνησα δεν ένοιωθα τον παραμικρό πόνο πάρα μόνο μια ενόχληση στον λαιμό μου η οποία φεύγει μέσα σε λίγες ώρες.Εκτος από αυτό ένοιωθα ένα απίστευτο μπούκωμα από τις γάζες οι οποίες ήταν μέσα στα ρουθούνια μου.Οταν μεταφέρθηκα στο δωμάτιο της κλινικής μου χορηγήθηκαν ενδοφλέβια παυσίπονα.Συμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού έπρεπε τις πρώτες μέρες να τρώω φαγητά εύκολα στην μασηση όπως γιαούρτια,κρέμες, σούπες κτλ.Αφου έμεινα ένα βράδυ στην κλινική την επόμενη ημέρα πήγα σπίτι μου.Την 2η μέρα πάλι δεν υπήρχε πόνος.Το αρνητικό ήταν ότι τα μάτια μου ήταν αρκετά πρησμένα.Αυτο που έπρεπε να κάνω αυτές τις μέρες ήταν όσο μπορώ να κοιμάμαι με το κεφάλι προς τα πάνω πράγμα το οποίο ήταν πολύ κουραστικό και σε συνδυασμό με τα ταμπόν που υπήρχαν στην μύτη δημιουργούσαν ένα απίστευτο πονοκέφαλο.Επισης είναι χαρακτηριστικό ότι ανέβασα και λίγο πυρετό όπου κατά τα λεγόμενα του γιατρού μου ήταν απόλυτα φυσιολογικό και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.Την Τρίτη ημέρα ήμουν πολύ περισσότερο πρησμένη στα μάτια και τα μαγουλα από τις προηγούμενες μέρες και το πρόσωπο μου είχε παραμορφωθει.Το ίδιο και την τεταρτη ημέρα.Απο την Πέμπτη ημέρα και μετά άρχισα να ξεπρηζομαι.Την πέμπτη ημέρα πήγα και μου έβγαλε τα ταμπόν πράγμα που ήταν αρκετά ανακουφιστικό και με βοήθησε αρκετά στον ύπνο.Επισης ολο αυτο το διαστημα δεν ειχα σχεδον καθολου γευση πραγμα το οποιο επανηλθε μετα την αφαιρεση του ταμπον.Μου έκανε έναν μικρό εσωτερικό καθαρισμο και μου έδωσε να βάζω μια κρέμα στο εσωτερικό για να την καθαρίζω 2-3 φορές την ημέρα.Μετα απο 2 ημέρες πήγα ξανά στο ιατρείο του για να μου βγάλει τον νάρθηκα που βρισκόταν εξωτερικά.Το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν φοβερό.Το μόνο αρνητικό ήταν ότι η μύτη μου ήταν αρκετά πρησμένη πράγμα που με εμπόδιζε να δω ακόμα το τελικό αποτέλεσμα.Μετα απο μια εβδομάδα πήγα ξανά για να μου κόψει τα ράμματα και να μου κάνει καθαρισμο.Μεσα σε αυτό το διάστημα της μιας εβδομάδας η μύτη μου ξεπρηστηκε αρκετά.Ωστοσο από ότι μου είπε και ο γιατρός το πρηξιμο φεύγει συνήθως μέσα σε 2-3 μήνες. Τώρα έχουν περάσει 20 μέρες από την μέρα που χειρουργηθηκα.Η μύτη μου έχει ξεπρηστει αρκετά ωστόσο είναι ακόμα πρησμενη κυρίως στο κατω μέρος,αναπνέω κανονικά και κοιμάμαι άνετα.Εχω ραντεβού πάλι με τον γιατρό σε 2 εβδομάδες για να μου κάνει καθαρισμο και έναν έλεγχο.Γενικα είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα.Βεβαια το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι για να αποφασίσει κανεις να κάνει αυτήν την επέμβαση πρέπει να έχει κάνει μεγάλη έρευνα έτσι ώστε να επιλέξει τον γιατρό εκείνο με την περισσότερη πειρα και εμπειρία.Δεν είναι σίγουρα μια εύκολη επέμβαση και πολλοί γιατροί δεν χειρίζονται το θέμα σωστά,οπότε θέλει μεγάλη προσοχή στο θέμα επιλογής γιατρού.Αυτα από μένα!!!Τα λεμε

Δημοσ.

Γεια χαρα!

Το θεμα αυτο με βοηθησε πολυ στην αποφαση να κανω την εν λογω εγχειρηση, οποτε τωρα ηρθε η ωρα να αφηγηθω την δικη μου εμπειρια. Εκανα εισαγωγη ακριβως μια εβδομαδα πριν στο 251 ΓΝΑ, οπου μου εκαναν τις απαραιτητες εξετασεις και με κρατησαν για το βραδυ. Το επομενο πρωι με πηραν για την εγχειρηση, υπηρχε αρκετο αγχος μιας και δεν εχω ξανακανει οποιαδηποτε επεμβαση. Η αναισθησια κρατησε περιπου 2 ωρες, και οταν ξυπνησα ενιωθα αρκετα καλα αλλα με ενα αισθημα μεθης, σα να μη καταλαβαινω πολλα. Μια ωριτσα αργοτερα ωστοσο ημουν μια χαρα και μαλιστα σηκωθηκα, περπαταγα και ετρωγα (κρεμες και ζελε) χωρις προβλημα. 

Στη μυτη μου τοποθετηθηκε 1 σωληνακι-ναρθηκακι (το κοκκαλο μου ειχε γυρει προς την αριστερη πλευρα και δε χρειαζοταν να πειραχτει το αλλο ρουθουνι), και καμια γαζα... Τις πρωτες 24 ωρες μου χορηγουσαν ενδοφλεβια παυσιπονα και πραγματικα δεν ενιωσα το παραμικρο απο πονο, μονο ενοχληση που δε μπορουσα να ανασανω απο τη μυτη και το οποιο με εμποδισε απο το να κοιμηθω καλα το βραδυ. Το επομενο πρωι πηρα το εξητηριο μου. Φτανοντας σπιτι ξεκινησα τις πλυσεις με athomer, οπου κατεβασα απιστευτες ποσοτητες αιματος... Πραγματικα ειχα τρομαξει. Εβγαινε σε θρομβους, μαυρα κομματια, και δεν ηταν μονο η πρωτη φορα ετσι, αλλα καθε πλυση.

Στην 3η μερα απο το ρουφηγμα που εκανα για τις πλυσεις και την ξηροδερμια απο το πρηξημο, το ραματακι που κραταγε το σωληνακι και τυλιγοταν γυρω απο το διαχωριστικο των ρουθουνιων, με ειχε κοψει σαν μαχαιρι και ειχε μπει μεσα στο δερμα... Ο πονος ηταν αρκετος και με εμποδιζε απο το να κουναω πολυ το προσωπο μου και να μασαω. Ετσι πηγα παλι στο νοσοκομειο οπου ο γιατρος μου εβγαλε εντελως το σωληνακι μολις στην 3η ημερα. Ακολουθησε καθαρισμος, ο οποιος ηταν επωδυνος αλλα υποφερτος. Στο πρωτο 10λεπτο ολα καλα, και η αναπνοη αψογη, στον γυρισμο ομως με πιανει αιμοραγια απο τη μυτη με πολυ αιμα που κρατα καπου στο εισοσι λεπτα. Επειτα σταματα και δεν ξανα αρχιζει.

Απο τοτε δεν εχει συμβει κατι αλλο σημαντικο, η αναπνοη βελτωνεται καθε μερα, ενω το αιμα που εβγαινε με τις πλυσεις εχει ελλατωθει σημαντικα, αν και παραμενει αρκετο. Αυριο κλεινω μια βδομαδα απο το χειρουργειο, και δεν μου εχει μεινει κανενα πριξημο η εμφανης σημαδι εγχειρησης εξωτερικα. Το πρωι μου επεσε και το πρωτο ραμα απο τη μυτη, που λογικα σημαινει οτι οι πληγες κλεινουν, αν και στην αρχη μου φανηκε περιεργο να πεφτουν τα ραματα απο την 6η μερα. Παντως αιμα δεν ακολουθησε ουτε καποιος πονος οποτε λογικα ολα καλα. Μη σας πω οτι σαν να ελευθερωθηκε λιγο ακομα η ανασα μου.

Γενικα θεωρω πως αξιζε αφου το στραβο διαφραγμα με εμποδιζε στον υπνο, και μου προκαλουσε προλβληματα στον λαιμο και τα ουλα. Υπαρχει μεν μια Χ ταλαιπωρια τις πρωτες ημερες, την οποια οι γιατροι παρουσιαζουν ως μικρη, αλλα δεν ειναι. Εφοσον περασει αυτο το σταδιο και επανελθει μερικως η αναπνοη απο τη μυτη, δεν υπαρχει καποιος λογος παραπονου.

Ps. (Ας με εννημερωσει καποιος που εχει κανει την εγχειρηση αν ειναι συνηθες να βγαινουν 3-4 θρομβοι πηχτου αιματος σε καθε πλυση τις πρωτες μερες.)

PS2. Πανω που νομιζα οτι θα γλιτωσω το μουσι που εχτιζα εδω και βδομαδες (οχι κατι τρελο, λιγοτερο απο μισο εκατοστο ηταν), μια νοσοκομα με εβαλε να ξυριστω λιγες ωρες πριν την επεμβαση, ενω ο αισθησιολογος μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει λογος γιατι απ'οσο ξερει σε αυτη την επεμβαση δεν γινεται καποια μεγαλη τομη ωστε να υπαρχει κινδυνος. Οποτε εχετε το στο νου σας οσοι θα την κανετε (Δε μιαω μονο για την περιοχη γυρω απο τη μυτη αλλα ολο το προσωπο)

Δημοσ.

τις πρωτες μερες ναι οταν κανεις πλυσεις βγαινει καμποσο αιματακι μαζι με το athomer ή οτι αλλο βαζεις.καλο ειναι 4 πλυσεις την ημερα.εβαζα φυσιολογικο ορο εγω πρωτα(μια αμπουλα 10ml και για τα 2 ρουθουνια)και μετα athomer με σκοπο να ειναι πιο ευκολο να φυγουν τα αιματα οπως και να ειναι η μυτη ενυδατωμενη.

οπως και πρεπει να πινεις νερο.παρολο που εκανα μικρη επεμβαση αφου χρειαζοταν πλεον μικρη διορθωση ειχα αιμα στις πλυσεις .επισης ειχα αιμα να βγαινει απο τις γαζες οταν τις ειχα μεσα στην μυτη μετα το χειρουργειο.και οταν πας για καθαρισμο στον γιατρο μετα απο μερικες ημερες θα δεις ξεραμενα αιματα κτλ στην μυτη οσο καλο καθαρισμο και να εχεις κανει εσυ.επισης οχι ζεστα φαγητα οχι ζεστα μπανια οχι βαρη για να μην εχεις θεμα να ματωσει η μυτη.την πρωτη φορα που ειχα κανει ειχα παραπανω γαζες κτλ και ναρθηκακια λογω οτι ηταν πολυ στραβο το διαφραγμα.οσοι τωρα κανουν και πλαστικη μαζι κτλ συνηθως ειναι καπως πιο ζορικη ολη η διαδικασια.πχ μετα την επεμβαση  εχουν και αιμα κατω απο τα ματια μεσα στο δερμα να το πω σαν μαυροι κυκλοι.

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι. Εχω κανει και εγω την ενχειρηση διαφραγματος. Καπως πηγε καλα, αλλα εχω και αρκετες αμφιβολιες. Καταρχιν αρκετες φορες νιωθω μπουκομενος. Καθε πρωι κανω ενα ψιλοξεβουλωμα ακομα ή καθε βραδυ.

Αλλα ας το αφησουμε αυτο. Οταν γερνω στο μαξιλαρι στο ενα πλευρο, κλεινει το ενα (το πανω)ρουθουνι. Αν αλλαξω πλευρο το αλλο. Ακομα και αν στριψω το κεφαλι το ιδιο γινεται. Εννοειτε οτι δεν ακουμπαω την μυτη στο μαξιλαρι.

Ειναι normal αυτο; Ή οχι.

Δημοσ.

Γεια σας!!!

Γράφω για να σας δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση και τι πρέπει να κάνετε τις επόμενες μέρες μετά από αυτή.Συγκεκριμενα πριν λίγες μέρες έκανα επέμβαση στην μύτη μου διότι είχα σκολιωση του ρινικού διαφράγματος και υπερτροφία των ρινικων κογχων. Εκτός από αυτό είχα έναν μικρό υβο και αφού μπήκα σε όλη αυτή την διαδικασία αποφάσισα να διορθώσω και αυτό το κομμάτι.Αρχικα θέλω να πω ότι λιγες ωρες πριν την εγχείρηση γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις(αίματος,θώρακος,καρδιάς).Στην συνέχεια αφού ξεμπερδεψετε με αυτά μεταφέρεστε στον χώρο όπου θα παραμείνετε για 1 μέρα μετά την επέμβαση και περιμένετε μέχρι να φτάσει η ώρα της εγχείρησης.Στην δική μου περίπτωση ο γιατρός και όλη η ομάδα του ήταν φοβεροί.Καταρχην για να πραγματοποιηθεί αυτή η εγχείρηση πρέπει να γίνει ολική νάρκωση κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο φόβο για πολλούς όπως αποτελούσε και για εμένα.Ωστοσο αν είστε μικροί σε ηλικία,δεν καπνίζετε,δεν έχετε θέματα καρδιάς Και αλλεργίες σε φάρμακα δεν χρειαζετε να φοβάστε.Οταν γίνεται η αναισθησία μετά από από λίγα δευτερόλεπτα χάνεται τις αισθήσεις σας.Πραγματικα μου φαινόταν τόσο περίεργο το γεγονός ότι όταν ξύπνησα δεν ένοιωθα τον παραμικρό πόνο πάρα μόνο μια ενόχληση στον λαιμό μου η οποία φεύγει μέσα σε λίγες ώρες.Εκτος από αυτό ένοιωθα ένα απίστευτο μπούκωμα από τις γάζες οι οποίες ήταν μέσα στα ρουθούνια μου.Οταν μεταφέρθηκα στο δωμάτιο της κλινικής μου χορηγήθηκαν ενδοφλέβια παυσίπονα.Συμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού έπρεπε τις πρώτες μέρες να τρώω φαγητά εύκολα στην μασηση όπως γιαούρτια,κρέμες, σούπες κτλ.Αφου έμεινα ένα βράδυ στην κλινική την επόμενη ημέρα πήγα σπίτι μου.Την 2η μέρα πάλι δεν υπήρχε πόνος.Το αρνητικό ήταν ότι τα μάτια μου ήταν αρκετά πρησμένα.Αυτο που έπρεπε να κάνω αυτές τις μέρες ήταν όσο μπορώ να κοιμάμαι με το κεφάλι προς τα πάνω πράγμα το οποίο ήταν πολύ κουραστικό και σε συνδυασμό με τα ταμπόν που υπήρχαν στην μύτη δημιουργούσαν ένα απίστευτο πονοκέφαλο.Επισης είναι χαρακτηριστικό ότι ανέβασα και λίγο πυρετό όπου κατά τα λεγόμενα του γιατρού μου ήταν απόλυτα φυσιολογικό και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.Την Τρίτη ημέρα ήμουν πολύ περισσότερο πρησμένη στα μάτια και τα μαγουλα από τις προηγούμενες μέρες και το πρόσωπο μου είχε παραμορφωθει.Το ίδιο και την τεταρτη ημέρα.Απο την Πέμπτη ημέρα και μετά άρχισα να ξεπρηζομαι.Την πέμπτη ημέρα πήγα και μου έβγαλε τα ταμπόν πράγμα που ήταν αρκετά ανακουφιστικό και με βοήθησε αρκετά στον ύπνο.Επισης ολο αυτο το διαστημα δεν ειχα σχεδον καθολου γευση πραγμα το οποιο επανηλθε μετα την αφαιρεση του ταμπον.Μου έκανε έναν μικρό εσωτερικό καθαρισμο και μου έδωσε να βάζω μια κρέμα στο εσωτερικό για να την καθαρίζω 2-3 φορές την ημέρα.Μετα απο 2 ημέρες πήγα ξανά στο ιατρείο του για να μου βγάλει τον νάρθηκα που βρισκόταν εξωτερικά.Το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν φοβερό.Το μόνο αρνητικό ήταν ότι η μύτη μου ήταν αρκετά πρησμένη πράγμα που με εμπόδιζε να δω ακόμα το τελικό αποτέλεσμα.Μετα απο μια εβδομάδα πήγα ξανά για να μου κόψει τα ράμματα και να μου κάνει καθαρισμο.Μεσα σε αυτό το διάστημα της μιας εβδομάδας η μύτη μου ξεπρηστηκε αρκετά.Ωστοσο από ότι μου είπε και ο γιατρός το πρηξιμο φεύγει συνήθως μέσα σε 2-3 μήνες. Τώρα έχουν περάσει 20 μέρες από την μέρα που χειρουργηθηκα.Η μύτη μου έχει ξεπρηστει αρκετά ωστόσο είναι ακόμα πρησμενη κυρίως στο κατω μέρος,αναπνέω κανονικά και κοιμάμαι άνετα.Εχω ραντεβού πάλι με τον γιατρό σε 2 εβδομάδες για να μου κάνει καθαρισμο και έναν έλεγχο.Γενικα είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα.Βεβαια το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι για να αποφασίσει κανεις να κάνει αυτήν την επέμβαση πρέπει να έχει κάνει μεγάλη έρευνα έτσι ώστε να επιλέξει τον γιατρό εκείνο με την περισσότερη πειρα και εμπειρία.Δεν είναι σίγουρα μια εύκολη επέμβαση και πολλοί γιατροί δεν χειρίζονται το θέμα σωστά,οπότε θέλει μεγάλη προσοχή στο θέμα επιλογής γιατρού.Αυτα από μένα!!!Τα λεμε

ονομα γιατρου κ σε ποιο νοσοκομειο?

Δημοσ.

ονομα γιατρου κ σε ποιο νοσοκομειο?

Ο γιατρός ονομάζεται βασιλης παυλιδελης και την επέμβαση την έκανα στην ιδιωτική κλινική mediclinic

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι. Εχω κανει και εγω την ενχειρηση διαφραγματος. Καπως πηγε καλα, αλλα εχω και αρκετες αμφιβολιες. Καταρχιν αρκετες φορες νιωθω μπουκομενος. Καθε πρωι κανω ενα ψιλοξεβουλωμα ακομα ή καθε βραδυ.

Αλλα ας το αφησουμε αυτο. Οταν γερνω στο μαξιλαρι στο ενα πλευρο, κλεινει το ενα (το πανω)ρουθουνι. Αν αλλαξω πλευρο το αλλο. Ακομα και αν στριψω το κεφαλι το ιδιο γινεται. Εννοειτε οτι δεν ακουμπαω την μυτη στο μαξιλαρι.

Ποσο καιρο μετα την επεμβαση?και β.γενικα αναπνεεις καλυτερα?μπορεις να πας και σε καποιον αλλον γιατρο να σου πει πως βλεπει το διαφραγμα.αρκει να μην εισαι τιποτα κρυωμενος αυτες τις μερες ή μην ειναι καμια αλλεργικη ρινιτιδα ή αλλεργια γενικοτερα σε κατι.

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω χρονια αλλεργική ρινίτιδα και γνωρίζω από τον γιατρό μου ότι έχω στραβό διάφραγμα.

Πρόσφατα μετά από μια μικρή ίωση με τον λαιμό, βήχα κλπ έπαθα ιγμοριτιδα και ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούμε με το αριστερό ρουθούνι να το νιώθω βουλωμένο - μπουκωμένο.

Έφαγα πολύ μεγάλο ζόρι με αντιβίωση 20+ ημέρες και σπρέι νασονεξ.

Ο ΩΡΛ που πήγα πρόσφατα με το ενδοσκόπιο που έκανε τον έλεγχο είπε και αυτός ότι έχω στραβό διάφραγμα και να το σκεφτώ κάποια στιγμή για χειρουργείο.

Γνωστός μου που έκανε πέρυσι Θεσσαλονίκη πλήρωσε 2000€ όλα μαζί (γιατρό, κλινική).

Δυστυχώς δεν έχω τόσα χρήματα και σκέφτομαι να πάω να κλείσω ένα ραντεβού με γιατρό ΩΡΛ του νοσοκομείου.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι πχ Νυστέρι, laser κ.α; Τουλάχιστο να ξέρω ποια θεωρείται καλύτερη μέθοδος. Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Νυστερι. Για να πας σε laser θες πολλα για να πεις οτι κανεις δουλεια.

Για μενα κανε οτι μπορεις να βρεις τα 2.000 αλλιως βρες δημοσιο νοσοκομειο, ρωτα απο εδω κανενα παιδι.

Δημοσ.

Νυστερι. Για να πας σε laser θες πολλα για να πεις οτι κανεις δουλεια.

Για μενα κανε οτι μπορεις να βρεις τα 2.000 αλλιως βρες δημοσιο νοσοκομειο, ρωτα απο εδω κανενα παιδι.

Και σε δημοσιο θα βρει μια χαρα γιατρους.πολλοι πχ ειναι και στο δημοσιο και εχουν και δικο τους ιατρειο. 

Καλησπέρα έχω χρονια αλλεργική ρινίτιδα και γνωρίζω από τον γιατρό μου ότι έχω στραβό διάφραγμα.

Πρόσφατα μετά από μια μικρή ίωση με τον λαιμό, βήχα κλπ έπαθα ιγμοριτιδα και ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούμε με το αριστερό ρουθούνι να το νιώθω βουλωμένο - μπουκωμένο.

Έφαγα πολύ μεγάλο ζόρι με αντιβίωση 20+ ημέρες και σπρέι νασονεξ.

Ο ΩΡΛ που πήγα πρόσφατα με το ενδοσκόπιο που έκανε τον έλεγχο είπε και αυτός ότι έχω στραβό διάφραγμα και να το σκεφτώ κάποια στιγμή για χειρουργείο.

Γνωστός μου που έκανε πέρυσι Θεσσαλονίκη πλήρωσε 2000€ όλα μαζί (γιατρό, κλινική).

Δυστυχώς δεν έχω τόσα χρήματα και σκέφτομαι να πάω να κλείσω ένα ραντεβού με γιατρό ΩΡΛ του νοσοκομείου.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι πχ Νυστέρι, laser κ.α; Τουλάχιστο να ξέρω ποια θεωρείται καλύτερη μέθοδος. Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ :)

το μονο που θα σου πω ειναι go do it.δεν εχεις τιποτα να χασεις παρα μονο να κερδισεις.οσο και να βελτιωθει θα εισαι πολυ καλυτερα απο οτι τωρα.

Θα μπορουσες να παρεις γνωμη και απο εναν δευτερο γιατρο.πριν ποσο καιρο την εκανες?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...