Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι δοκιμασμένα τα laser ακόμα, αν καποις τα θέλει ας πάει στον ακριβότερο γιατρό, μονο ετσι. να σκάσει κανα 5.000 ευρώ αν δεν θέλει να υποφέρει. Αλλιώς μην μπείτε στην διαδικασία.

Με την δική μου ενχείρηση δεν ξέρω, φαίνεται σαν να απέτυχε. Η μυτη μου είναι βουλωμένη το ίδιο με πρίν. σαν να υπάρχει μια αντίσταση όταν αναπνέω(σαν να αναπνέω μέσα απο βαλβίδα). Εχει αλάξει και όλη η αίσθηση της μύτης και περάσαν 4 μήνες, και ακόμα μην πω, έχω μια ενοχληση σαν πόνο.

Δεν ξέρω τι λαθος έχει κάνει ο γιατρός. Χειρότερη επιλογή δεν μπορούσα να κάνω, αν και ήξερα τους καλούς γιατρούς.

Τι μπορώ να κάνω ξέρει κανείς;

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να περιμένεις για αρχή. Ακόμα και να χρειάζεσαι επανορθωτική πρέπει να περιμένεις ένα χρόνο και οι 4 μήνες είναι λίγοι έτσι κι αλλιώς για να κρίνεις το αποτέλεσμα. Πες το πρόβλημα στον γιατρό, πήγαινε και σε κανέναν άλλο ΩΡΛ και βλέπεις.

Δημοσ.

Προφανώς και ξανά πας στον ΙΔΙΟ γιατρό που σου έκανε την εγχείριση, είδε το ιστορικό σου και σου έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις.....

• Like 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν όπως σου είπαν και τα πόδια να περιμένεις .. 4 μήνες ειναι λίγοι .. Εγω εχω δει θεαματική διαφορά με τον γιατρό μου πάντως αν και 2,5 μήνες μετα έκανα συνέχεια πλύσεις εσωτερικά με ζεστό Αλατόνερο .. Έβγαζα κομμάτια ολόκληρα απο μέσα αλλα μετα καταλάβαινα πόση διαφορά υπάρχει ..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν είναι δοκιμασμένα τα laser ακόμα, αν καποις τα θέλει ας πάει στον ακριβότερο γιατρό, μονο ετσι. να σκάσει κανα 5.000 ευρώ αν δεν θέλει να υποφέρει. Αλλιώς μην μπείτε στην διαδικασία.

Τα χρήματα πάνω κάτω είναι τα ίδια με της κανονικής εγχείρησης.

Εχουν ήδη γίνει και γίνονται επεμβάσεις με laser στο Ιατρικό κέντρο.

Δεν εμπιστεύτηκα τον γιατρό όμως γιατι μου φάνηκε πολύ "ελα να στα πάρω".

Για αυτο έκλεισα ραντεβού στο Μετροπόλιταν που όπως εχω διαβάσει εδω μέσα ,οι περισσότεροι που έκαναν εκεί την εγχείρηση είναι ικανοποιημένοι.

Δημοσ.

Για ρινοπλαστικη λογω θεοστραβου διαφραγματος + αισθητικη επεμβαση μεσω ασφαλισης ΙΚΑ (τουλαχιστον για το πρωτο κομματι) εχει κανεις εμπειριες? Νοσοκομεια με καλους πλαστικους, τιμες κλπ. 

Εχω τον πατερα μου που λεει να παμε στο σκουρα επειδη ειναι famous στη TV, αλλα δε με ψηνει να δωσουμε 5Κ+ για κατι τετοιο. 

Τελος, ολοι αυτοι οι γνωστοι γιατροι, συνεργαζονται με ΕΟΠΥΥ για να κοπει κατι απ'το συνολικο κοστος? Κατι τετοιο μου πε ο πατερας αλλα δεν το θεμελιωσε με δεδομενα και αποδειξεις. 

Αν εχει καποιος εμπειρια ας μου στειλει ΠΜ πλιζ!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καταρχήν το LASER είναι ΑΠΑΤΗ. Το laser μπορεί να κανει δουλεια όταν είναι στραβος μονο ο χονδρος.

Στο 99% των περιπτώσεων είναι στραβό και το κόκκαλο. το laser δεν μπορει να χρησιμοποιηθεί για να ισιώσει το κοκκαλο.

Επιπλέον οσοι εχουν στραβο διάφραγμα, συνηθως εχουν και υπερτροφια κογχης, οποτε χρειάζεται καυτηριασμος ή μερικη κογχεκτομη. Αν σου καυτηριασει τις κογχες με laser θα αναπνεεις καλυτερα, αλλά αυτό δε σημαινει ότι φτιαχτηκε το στραβο διάφραγμα.

Λοιπον εγω εκανα εγχειρηση στις αρχες Ιουνη. Για τρεις μερες ημουν με γαζες. δεν ειχα καθολου πονο, αλλα δεν ανεπνεα καθολου από τη μυτη. Αφου τις εβγαλα εξακολοθουσα να μην αναπνεω καλα, γιατι η μυτη εβγαζε πολύ βλενα, κατι που είναι φυσιολογικο όπως ειπε ο γιατρος. φανταστείτε ότι εσωτερικα εχετε μια πληγη. η μυτη ανοιξε καπως μετα μια βδομαδα, και μονιμα αποτελέσματα θα δειτε μετα από ένα μηνα. Σιγουρα αναπνεω και κοιμάμαι καλυτερα, αλλά δεν μπορω να πω ότι είναι 100% καλα, καθως ενώ μετά την εγχειρηση ανεπνεα από το στραβο τμημα που εφταξε πολύ καλα, τωρα αναπνεω λιγότερο. τι να πω, ισως να μεγαλωσε λιγο η κογχη. Γιατι αν σκεφτείτε, από τη μια μερια εχεις υπερτροφια(εγινε μερικη κογχεκτομη), από την άλλη υπάρχει υποτροφια, οποτε μπορει να μεγαλωνει.

τελος παντων, προτείνω σε οσους εχουν πρόβλημα να την κανουν. Ακομα και στα δημοσια νοσοκομεια οι γιατροι είναι καλοι και θα παρετε και μια αδειουλα 10 μερες. Επίσης οσοι ειστε στο στρατο, είναι  ευκαιρια να την κανετε, καθως οι γιατροι είναι καλοι και παιρνετε και αδεια. Εγω ηταν να την κανω φαντάρος, αλλα τελικα δεν εκατσε, οποτε την εκανα πολιτης.

Δημοσ.

Αυτο το πραγμα εχω εγω. Εχω στραβο διαφραγμα αλλα δεν ειχα θεμα πριν 10 χρονια. Και επειδη στο κρεβατι πολλες φορες οταν γυρναω αριστερα ή δεξια βουλωνει ή το ενα απο τα 2 ρουθουνια, και αισθανομαι οτι με το ανοιχτο αναπνεω κανονικα χωρις προβλημα κατεληξα οτι δεν με εμποδιζει το στραβο διαφραγμα την αναπνοη αλλα ειναι θεμα της βαρυτητας!

Ανακουφιστηκα γιατι θα κανω μονο τις κογχες και θα γλυτωσω την επεμβαση. Ο αλλος ο γιατρος μου ελεγε οτι ειναι ελλειπης η επεμβαση μονο στις κογχες και ακομα και αυτες τις κανω με γενικη αναισθησια. και μου ειπε οτι εχω αλλεργικη ρινιτιδα. αλλα δεν πρεπει να εχω αλλεργια. δεν εχω κανει και ειδικες εξετασεις που να δειχνουν κατι τετοιο.

"Ο ασθενής λοιπόν μας λέει ότι όταν ξαπλώνει αριστερά, μπουκώνει η αριστερή μύτη, όταν γυρίζει δεξιά μπουκώνει η δεξιά. Αυτό στην Ιατρική το λέμε Αγγειοκινητική Ρίνιτιδα."

http://www.spapaspyrou.gr/index.php/2013-04-15-21-36-48.html?id=154

φαινεται καλος ο γιατρος και καλη η συγκεκριμενη τεχνολογια. αν εχεις καποιος εμπειρια ας πει. θα ρωτησω και για το κοστος

Δημοσ.

Η τελευταια ωρλ μου ειχε πει οτι ειναι λάθος να πειραζονται οι κόγχες επειδή λεει ειναι το φιλτρο της μυτης. Εμενα είναι κομμενες και από τοτε εχω χρονιο μπούκωμα χωρις αλλεργία η αλλο ανατομικό πρόβλημά. Δεν ξερω τι ισχυει, ο καθένας λεει τα δικα του.

Δημοσ.

Αυτο το πραγμα εχω εγω. Εχω στραβο διαφραγμα αλλα δεν ειχα θεμα πριν 10 χρονια. Και επειδη στο κρεβατι πολλες φορες οταν γυρναω αριστερα ή δεξια βουλωνει ή το ενα απο τα 2 ρουθουνια, και αισθανομαι οτι με το ανοιχτο αναπνεω κανονικα χωρις προβλημα κατεληξα οτι δεν με εμποδιζει το στραβο διαφραγμα την αναπνοη αλλα ειναι θεμα της βαρυτητας!

Ανακουφιστηκα γιατι θα κανω μονο τις κογχες και θα γλυτωσω την επεμβαση. Ο αλλος ο γιατρος μου ελεγε οτι ειναι ελλειπης η επεμβαση μονο στις κογχες και ακομα και αυτες τις κανω με γενικη αναισθησια. και μου ειπε οτι εχω αλλεργικη ρινιτιδα. αλλα δεν πρεπει να εχω αλλεργια. δεν εχω κανει και ειδικες εξετασεις που να δειχνουν κατι τετοιο.

"Ο ασθενής λοιπόν μας λέει ότι όταν ξαπλώνει αριστερά, μπουκώνει η αριστερή μύτη, όταν γυρίζει δεξιά μπουκώνει η δεξιά. Αυτό στην Ιατρική το λέμε Αγγειοκινητική Ρίνιτιδα."

http://www.spapaspyrou.gr/index.php/2013-04-15-21-36-48.html?id=154

φαινεται καλος ο γιατρος και καλη η συγκεκριμενη τεχνολογια. αν εχεις καποιος εμπειρια ας πει. θα ρωτησω και για το κοστος

Με λειζερ δηλαδη θα το κανεις??

Γραψε μας να μας πεις αποτελεσματα...!

Εγω τα τελευταια χρονια δεν αναπνεω σχεδον καθολου απο το ενα ρουθουνι αυτο οσο και να σας φαινεται παραξενο μου εχει δημιουργησει κλειστοφοβια και αισθημα οτι δεν αναπνεω καλα βεβαια εχω και ασθμα(και αλλεργιες).

Δημοσ.

θα παρω τηλεφωνο να ρωτησω σχετικα. γενικα φταιει η υπερπλασια στις κογχες γιατι αυτο αυξανεται με τα χρονια.

οποτε οποιος εχει τετοιο θεμα κατα βαση ειναι κογχες. το στραβο διαφραγμα τερματιζει με την αναπτυξη προφανως :P

γιαυτο και τα περισσοτερα θεματα λυνονται χωρις επεμβαση στο διαφραγμα.

γενικα το ειχα παντα απορια αυτο, εαν θεωρησουμε οτι η μυτη με το διαφραγμα ειναι σαν σωληνας με μια τομη στη μεση, οταν δεν υπαρχει εμποδιο στη μεση, μια σκολιωση καμψη της τομης δεν αλλαζει την διατομη του σωληνα. απλα αλλαζει η ποσοτητα του αερα που περναει μεσα απο το καθε ρουθουνι. ο συνολικος αερας που αναπνεεις πρεπει να ειναι ιδιος.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ειχα το ιδιο προβλημα οταν ξαπλωνα απ τη μια πλευρα βουλωνε η μυτη δεν επαιρνα καθολου ανασα γυρνουσα απ την αλλη δεν επαιρνα ανασα απ το αλλο ρουθουνι, το χειμωνα οταν ημουν αρρωστη ειδικα δεν πηγαινα πουθενα χωρις αποσυμφορητικα. Εκανα διαφραγμα και ρινοπλατικη τον μαιο σε δημοσιο νοσοκομειο σε ενα παρα πολυ καλο γιατρο 2 μηνες μετα καταλαβα πως ειναι να παιρνεις ανασα τωρα ακομα κι αν ειμαι αρρωστη δε μου βουλωνει καθολου η μυτη.

Δημοσ.

πως ξεκιναει η διαδικασια με το ΙΚΑ ? Δηλαδη εγω ειχα παει εδω στο νοσοκομειο της πολης μου και ενω μου ειπαν οτι εχω θεμα με το διαφραγμα απο εκει και περα δεν μου προτειναν να κανω καποια κινηση με καποιο νοσοκομειο. Πρεπει π.χ να κλεισω ραντεβου στο ιπποκρατειο ; . Οπως αναφερατε ποιο πανω εχω θεμα γενικα με τον υπνο οταν γυρναω και γω πλευρο και βουλωνει το ενα ξεβουλωνει το αλλο. Και καθε 3-4 μηνες ιγμοριτιδα+αντιβιωσεις μεχρι τελικης πτωσης.

Δημοσ.

πως ξεκιναει η διαδικασια με το ΙΚΑ ? Δηλαδη εγω ειχα παει εδω στο νοσοκομειο της πολης μου και ενω μου ειπαν οτι εχω θεμα με το διαφραγμα απο εκει και περα δεν μου προτειναν να κανω καποια κινηση με καποιο νοσοκομειο. Πρεπει π.χ να κλεισω ραντεβου στο ιπποκρατειο ; . Οπως αναφερατε ποιο πανω εχω θεμα γενικα με τον υπνο οταν γυρναω και γω πλευρο και βουλωνει το ενα ξεβουλωνει το αλλο. Και καθε 3-4 μηνες ιγμοριτιδα+αντιβιωσεις μεχρι τελικης πτωσης.

Σου προτείνω να βρεις 2,5 χιλιάρικα να κανεις σε ιδιώτη την επέμβαση με συστάσεις πάντα όχι κουτουρου. Αν δεν τα χεις, πάλι να την κάνεις, κλείσε ραντεβού σε όποιο δημόσιο Νοσοκομείο θες και θα σε προωθήσουν σε επέμβαση οι γιατροί αυτοί Δωρεάν. Καλο είναι να δώσεις φακελακι πριν την επέμβαση. Παλι μην διαλέξεις Δημόσιο Νοσοκομείο και Γιατρό έτσι, ρώτα. Ακόμα και απο εδώ, θα πάρεις προτάσεις γιατρών

Η δική μου επεμβαση απέτυχε, και συμβουλεύω τους άλλους

:huh:

Δημοσ.

Και η δική μου απέτυχε. 2009 Δεκέμβριος και Φλεβάρη του 10 ξυπνάω ένα βράδυ με αφόρητους πόνους στη μύτη. Από εκεί και μετά πάλι στραβό το διάφραγμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...