Finn Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ναι, μετά από 5 ημέρες..Το ΙΚΑ στα <<χαρτιά>> πάντα σε καλύπτει..αλλά ο κόσμος να υπολογίζει την πεντακοσσαρού για να είναι μέσα..Τι να κάνεις, αν πας ιδιωτικό θα σε γδύσουν κανονικά. Όσο για τις 5 ημέρες που αναφέρουμε, πρέπει να είναι η μέθοδος του συγκεκριμένου γιατρού, γιατί δεν είναι γάζες αυτά που σου βάζει.Επίσης να σημειώσω και κάτι πολύ σημαντικό, δεν πρίστικα σχεδόν καθόλου κάτω από το μάτια και γενικώς το πρίξιμο ήταν το ελάχιστο σε σχέση με αυτό που περίμενα. Δηλαδή πόσο σου βγήκε σύνολο;
Hlapatsas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ναι, μετά από 5 ημέρες..Το ΙΚΑ στα <<χαρτιά>> πάντα σε καλύπτει..αλλά ο κόσμος να υπολογίζει την πεντακοσσαρού για να είναι μέσα..Τι να κάνεις, αν πας ιδιωτικό θα σε γδύσουν κανονικά. Όσο για τις 5 ημέρες που αναφέρουμε, πρέπει να είναι η μέθοδος του συγκεκριμένου γιατρού, γιατί δεν είναι γάζες αυτά που σου βάζει.Επίσης να σημειώσω και κάτι πολύ σημαντικό, δεν πρίστικα σχεδόν καθόλου κάτω από το μάτια και γενικώς το πρίξιμο ήταν το ελάχιστο σε σχέση με αυτό που περίμενα. Το σύνολον για το διάφραγμα μόνο,αν θες και άλλα πράγματα παεί εννοείται πιο πάνω το θέμα, μην με ρωτήσεις πόσο πάνε οι ταρίφες, δεν είμαι γιατρός.
black_widow Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Το σύνολον για το διάφραγμα μόνο,αν θες και άλλα πράγματα παεί εννοείται πιο πάνω το θέμα, μην με ρωτήσεις πόσο πάνε οι ταρίφες, δεν είμαι γιατρός. Να ρωτήσω εγώ η άσχετη με ΙΚΑ κάτι . Ο ασφαλισμένος πληρώνει τα λεφτά της εγχείρισης και μετά κάνει τα χαρτιά του για να τα πάρει από το ΙΚΑ; Δεν θα πάω σε δημόσιο να την κάνω απλά σε κάποιους μήνες θα πρέπει να διαλέξω μεταξύ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ που θα ασφαλιστώ. Σκεφτόμουν για ΟΑΕΕ αλλα μετά έτσι όπως είναι οι κλίμακες σε κάποια χρόνια θα πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου σε εισφορές ( τα ξέρω και από τους δικούς μου, τι πληρώνουνε )
Finn Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Το σύνολον για το διάφραγμα μόνο,αν θες και άλλα πράγματα παεί εννοείται πιο πάνω το θέμα, μην με ρωτήσεις πόσο πάνε οι ταρίφες, δεν είμαι γιατρός. Ναι ρε παιδί μου,εγώ ρωτάω πόσα έδωσες εσύ για να κάνεις την επέμβαση.Δε χρειάζεται να είσαι γιατρός για να το ξέρεις αυτό.Ο παθών να είσαι αρκεί Εγώ πήγα σε κάτι ιδιωτικούς και πέραν των 60 ευρώ για το καλησπέρα σας πρέπει να στάξω και 1500-1700 για τα υπόλοιπα.Οπότε αν μου πεις εσύ ότι με ΙΚΑ έχω καθαρίσει με 300,400,500,Χ ευρώ βλέπω και κάνω!
Hlapatsas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 black_widow όχι ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει κάτι για τα νοσήλεια της επέμβασης, τα αναλαμβάνει το ταμείο. Finn ο ιδιωτικός τομέας εκτός του νεότερου κτιρίου δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει, και τι να το κάνεις που θα μείνεις μόνο μία ημέρα μέσα;!
tzotol Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Γειά σας! Γμτ και εγώ πρέπει να κάνω εγχείριση διαφράγματος και καυτιριασμό στις κόγχες και φοβάμα!
Hlapatsas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Γειά σας! Γμτ και εγώ πρέπει να κάνω εγχείριση διαφράγματος και καυτιριασμό στις κόγχες και φοβάμα! Δεν τρέχει κάστανο. Πρώτα από όλα δεν θα καταλάβεις ότι θα ναρκωθείς, εκεί που θα είσαι ξύπνιος και θα τα λες με τους γιατρούς ξαφνικά θα ξαναξυπνήσεις έχοντας όλα τελειώσει, σαν χρονικό κενό ένα πράμα!
therock Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Οι διογκομενες κογχες που αναφερετε τι ειναι? Το τι ακριβως επεμβαση θα γινει το αποφασιζει ΩΡΛ? Στην προηγουμενη επισκεψη μου ειχε πει πως εχω στραβο διαφραγμα, αλλα τωρα αν αποφασισω να κανω την επεμβαση πρεπει να ξαναπαω για πληρη ελεγχο να πει ακριβως τι ειδους διορθωσεις χρειαζονται? (κρεατακια, ιγμορια, κογχες κτλ)?
BWolfgr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Η εμπειρία μου στο Ιπποκράτειο Γενικά όλα πήγαν καλά και τώρα δεν πιστεύω πόσο ωραία αναπνέω. Άξιζε κάθε δευτερόλεπτο που ξόδεψα στο Νοσοκομείο και κρίμα που δεν το έκανα και πιο νωρίς. Έκλεισα ραντεβού στο 1535, με είδε ο ΩΡΛ και μου έκλεισε ημέρα για εισαγωγή. Έκανα τις εξετάσεις στο ΙΚΑ και ετοιμάζομαι για νοσοκομείο 1η μέρα, Με κρατήσανε μέσα, προληπτικά, μια μέρα πριν το χειρουργείο 2η μέρα, έρχεται η νοσοκόμα, μου κάνει μια ένεση, φοράω σκουφάκι και ποδονάρια και με πάνε με φορείο στο χειρουργείο. Με βάζουν να ξαπλώσω, μετά μια μάσκα σαν αυτές του οξυγόνου, αναπνέω και κοιμάμαι. Ξυπνάω λίγες ώρες αργότερα, με γάζες στην μύτη και μια μικρή ζαλάδα. Όλα μια χαρά, μια μικρή ενόχληση από τις γάζες, αλλά δεν πειράζει. 3η μέρα, τίποτα, αναμονή. 4η μέρα, Με πάνε στο εξεταστήριο, και μου βγάζουν τις γάζες. Πόνεσε λίγο αλλά είναι 5 λεπτά υπόθεση. Αυτός ήταν όλος ο πόνος που πέρασα, τίποτε άλλο. Μου αφήσε ο γιατρός κάτι σιλικόνες στην μύτη για να την προστατεύσει καλύτερα τις πρώτες ημέρες. 7η μέρα, μου βγάζει τις σιλικόνες, μόλις έχω έρθει σπίτι και δεν το πιστεύω πόσο ωραία μπορώ και αναπνέω. Η φωνή μου έχει βελτιωθεί. Πάντα είχα κάτι στην μύτη που με εμπόδιζε και με ενοχλούσε. Τώρα πια δεν υπάρχει τίποτα, απλά αναπνέω σωστα Οι γιατροί ήταν πολύ ευγενικοί και δεν μου ζητήσαν φακελάκι, απλά κάνανε την δουλειά τους και πολύ καλά μάλιστα. Γενικά φοβόμουνα τα νοσοκομεία και δεν ήθελα να το κάνω. Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα έχει βελτιωθεί και πως είμαστε τυχεροί που μπορούμε έστω και με λίγη ταλαιπωρία να βρούμε την υγειά μας. Εκτός από μια απογευματινή επίσκεψη στο νοσοκομείο, δεν πλήρωσα τίποτα άλλο, τα κάλυψε όλα το ΙΚΑ, Να ναι καλά οι γιατροί και όλοι εκεί μέσα. Καλή επιτυχία στους επόμενους
Finn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δηλαδή σου στοίχισε το όλο θεμά σχεδόν δωρέαν; Πολύ καλά νέα.
theotzam Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 εκανα την επεμβαση πριν 3 βδομαδες περιπου στον ευαγγελισμο η επεμβαση η ιδια ηταν ιδιαιτερα δυσαρεστη εμπειρια. Ημουν εξαιρετικα δυσκολη περιπτωση (τρελη περιπτωση σκωλιωσης διαφραγματος) και επρεπε να κοψουν κοκκαλο. Με ναρκωσανε τοπικα, δε πονεσα φυσικα καθολου, αλλα η ανατριχιλα του να σε βαρανε με σφυρι και καλεμι ειναι.... πως να το πω..... δε θα ηθελα να επαναληφθει. Την επομενη μερα πηρα εξιτηριο, αλλα για 3-4 μερες δεν ημουν σε θεση να παω δουλεια. Το προσωπο ηταν τουμπανιασμενο, η μυτη μου ειχε γιενι η τριπλασια σε μεγεθος απο το πρηξιμο. Επισης να τρεχουν μυξες ατελειωτες μαζι με αιματα για μιαμιση βδομαδα τουλ. Τωρα τα καλα. Αναπνεω. Η αισθηση που εχω τωρα ειναι πολυ ικανοποιητικη και οπως μου εχουν πει θα βελτιωθει και αλλο καθως υποχωρουν και τα τελευταια πρηξιματα. Χαλαρα αξιζε τον κοπο. Για το οικονομικο, εγω πηγαινοντας σε δημοσιο, και οντας ασφαλισμενος στο ΙΚΑ, απλα δε πληρωσα δεκαρα τσακιστη. Και ο γιατρος ηταν πολυ καλος, αν καποιος ενδιαφερεται, ας μου στειλει ΡΜ να του πω ονομα. Ηταν κατι που επρεπε να γινει. Καταρχην, δε μπορουσα να κοιμηθω βαθια λογω αναπνοης, με αποτελεσμα να κοιμαμαι 8ωρο+ και να μη ξεκουραζομαι. Σηκωνομουν και ημουν ζομπι. Το τελευταιο χρονο επισης πηγαινα να ανεβω μια σκαλα και λαχανιαζα. Με την ηλικια το πραγμα χειροτερευει βλεπετε. Γιαυτους που λενε πως μπορεις να ζησεις με το προβλημα, υπαρχει το εξης ζητημα, ειναι μια κατασταση που οχι μονο δε διορθωνεται μονη της, αλλα με το περασμα των χρονων, οσο μεγαλωνεις γινεται χειροτερο. Στανταρ αυτο. Και απο μια ηλικια και μετα, οι γιατροι δισταζουν ολο και περισσοτερο να σου κανουν την επεμβαση. Αυτη η επεμβαση ΔΕΝ ειναι ευκολη απο τεχνικης αποψεως. Ειναι τετριμενη ναι, και αυτο γιατι την κανουν συχνα, ειναι προβλημα που το εχουν πολλοι, αλλα δεν ειναι ευκολη. Αυτα απο μενα, αν καποιος θελει να ρωτησει κατι στη διαθεση σας..... ενδιαφερομαι να κανω απεμβαση ρινικου διαφραγματος με τοπικη ομως αναισθησια και μονο μηπωσ μπορεισ να μου στειλεις λεπτομεριεσ οπως αναφερεις στο μυνημα σου δηλ. ονομα γιατρου , και τη διαδικασια που ακολουθησες (το τηλεφωνο για τα ραντεβου, εξετασεις που χρειαζονται πριν, ποσο μεγαλη λιστα υπαρχει συνηθως κ.λ.π ευχαριστω πολυ! αναμενω απαντηση σου αν δεν σου κανει κοπο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:22 ---------- ενδιαφερομαι να κανω απεμβαση ρινικου διαφραγματος με τοπικη ομως αναισθησια και μονο μηπωσ μπορεισ να μου στειλεις λεπτομεριεσ οπως αναφερεις στο μυνημα σου δηλ. ονομα γιατρου , και τη διαδικασια που ακολουθησες (το τηλεφωνο για τα ραντεβου, εξετασεις που χρειαζονται πριν, ποσο μεγαλη λιστα υπαρχει συνηθως κ.λ.π ευχαριστω πολυ! αναμενω απαντηση σου αν δεν σου κανει κοπο
therock Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Γιατι ορισμενοι προτιμάτε τοπική αναισθησία? Απλά ρωτάω.
Hlapatsas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Γιατι ορισμενοι προτιμάτε τοπική αναισθησία? Απλά ρωτάω. Από τον φόβο μήπως δεν ξαναξυπνήσεις...
therock Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Από τον φόβο μήπως δεν ξαναξυπνήσεις... Χωρις πλακα υπαρχει τετοια περιπτωση? Εγω πριν απο κατι σελιδες ανεφερα το φαινομενο "awake in surgery" που συμβαινει σε σπανιες περιπτωσεις και εχω κατα νου, αλλα να μην ξυπνησεις μια και καλη μαλλον αδυνατο ειναι, ή εγω δεν ειμαι καλα ενημερωμενος.
tolis_01 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μήπως είναι η ώρα να αναφέρω την ιστορία που μου έλεγε η ωριλά που πηγαίνω; Χειρουργούσαν λέει κάποτε έναν φαντάρο με τοπική αναισθησία και κάποια στιγμή στη μέση της εγχείρησης σηκώθηκε κι έφυγε Απ'ότι μου είπε, δεν είναι εύκολο να γίνει με τοπική η συγκεκριμένη επέμβαση, νιώθεις σαν να σου έχουν τρυπάνι μέσα στο κεφάλι λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις