kosav Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Και εγώ χαίρομαι που κάποιοι σταμάτησαν τα βρισίδια (ξέρετε ποιοί) και συζητάμε κατι πού είναι παραπλήσιο των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων.<BR>Αυτό που θέλω να πω είναι να μην περιορίζεστε στο χώρο της πληροφορικής γιατί εκεί λόγω έλλειψης εξειδικευμένων στελεχών οποιοσδήποτε ξέρει προσλαμβάνεται και διαικδικεί μόνος του το μισθό του.<BR>Στα υπόλοιπα τεχνικά επαγγέλματα η κατάσταση είναι μαύρη κι άραχνη και αυτό γιατί λόγω της υπερπληθώρας των πτυχιούχων ουσιαστικά η εργοδοσία καθορίζει τα μισθολογικά.<BR>Το πτυχίο πάντα παίζει ρόλο όπως και το ειδικό βάρος της σχολής που είσαι. Ετσι απόφοιτος πολυτεχνείου ξεκινάει με άλλο πλαφόν καθότι η σχολή του έχει κοινωνική καταξίωση και απόφοιτος ΤΕΙ με άλλο πλαφόν.<BR>Αυτό είναι κάτι άσχετο με τις ειδικές γνώσεις που έχει ο καθένας. Σε αρκετές δουλειές δεν είναι δυνατό λόγω εξειδικευμένου αντικείμενου να κατέχεις το θέμα από πρίν κι ετσι θα σ'εκπαιδεύσει η εταιρία. Το μισθό σου δύσκολα τον διαπραγματεύεσαι απλά πουλάς πτυχίο και όνομα σχολής καθώς και μεταπτυχικούς τίτλους, εργασίες κτλ<BR>Αρα γι' αυτό το λόγω ένας φοιτητής ΤΕΙ διεκδικεί αναβάθμιση της σχολής του για περισσότερα επαγγελματικά εφόδια.<BR>Πολλες φορές η αναβάθμιση αυτή είναι και στο πρεστίζ της σχολής λόγω τίτλου σπουδών και συνεπάγεται σε δυνατότητες για έρευνα μεταπτυχιακά, πράγματα που a priori μας στερούν.<BR>Τέλος κύριε bantit φαντάζομαι μιλάς για ένα εγγραφο που βρίσκεται στη γραμματεία της πρυτανείας. Τώρα τι σχέση έχει εκεί δε ρωτάω. Το νούμερο που έδωσες τι σημαίνει, αριθμός πρωτοκόλλου είναι ; <BR>Τα ρωτάω αυτά επειδή μου φαίνεται μούφα η όλη ιστορία αλλά δε θέλω να με λές αδιάλλακτο. <BR>Τώρα θα σου πω πως οτι ποστ κάνεις με παρόμοιο θέμα ειλικρινά δε σημαίνει τίποτε αφού κάτι τέτοιο σαφώς δεν ισχύει για το ΤΕΙ Πειραιά και ούτε καθυστερημένος να ήταν κάποιος φοιτητής ή καθηγητής δε θα το έλεγε αυτό.<BR>Παρόλα αυτά αν βρείς κάποια αναφορά σε πρωτότυπο κείμενο δώσε την αλλιώς μη κάνεις το κόπο και στήνεις ιστορίες γιατί δε πείθουν κανέναν.<BR>Επειτα η Ιντρακόμ και η Ιντρασόφτ δεν είναι το αστείρευτο πηγάδι που θα αποροφά όλους τους απόφοίτους πολυτεχνείων που ξέρουν αν προγραμματίζουν ASIC και microcontrollers.<BR>Για το πρώτο φαντάζομαι οτι εννοείς σχεδιαστές chip VLSI κτλ δηλαδή αντικείμενο με εξαιρετικά λίγες θέσεις εργασίας.<BR>Επειτα για m/c, dsp και γενικά embedded apllications παρέχουν γνώση όλες οι σχολές και όχι μόνο η δική σου. <BR>Δέν είμαστε πρίν 10 χρόνια που όποιος ήξερε πούλαγε τρέλα και ζήταγε όσα ήθελε.<p>[ 30-05-2001: Message edited by: kosav ]
bandito Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 An itan spiti sou Kosav ti thesi tha eixe ekei? Ti erwtisi einai auti? O pritanis to pire kai tora to exei ekeinos. Sinetaxe ena keimeno pou to edose stin dimosiotita, kai gia na min ton amfisvitisoun se auta pou eipe, edwse noumero se kathe eggfrafo pou xrisimopoihse wste na mporei o kathenas na to zitisei kai na to diavasei. Katalaves tora? Auto to egrafo iparxei, ektos an einai toso malakas o pritanis pou leei oti mporei kapoios na to parei xwris na to exei. <P>Kai kati allo. Emena mou eglifan ta podia gia na pao na doulepso san VB programmer. Aplos i VB exei zitisi tora. Auto den tin kanei glossa programmatismou, oute sovaro panepistimiako mathima. Einai ena perivallon efarmogon kai ligo megales kai sovares efarmoges einai kakisto. Exw ena periodiko gia VB apo to exwteriko pou tin sigkrinei me alles glosees kai tin vgazei moufa. Poio to periodiko gia tin VB. An kati a3izei apo tin VB einai i eukolia na ftiaxneis interface. Tipota allo. 3 grammes kwdika se c h java einai 10 stin VB. Katalavate = katalavate +1 h katalavate++?
kosav Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2001 bandit απο αυτό που λές καταλαβαίνω οτι ψάχνεις ακαδημαική καριέρα, αυτό που ακριβώς εννοώ οτι πρέπει να έχετε αντικείμενο.<BR>Οταν απορρίπτεις κάτι επειδή δεν είναι "καθώς πρέπει" δεν είναι κακό αλλά η αγορά ενδιφέρεται και για παραγωγικότητα όχι μονο για σωστές διαδικασίες.<BR>Εγω κάνω ένσταση μόνο στην υπερπληθώρα μηχανικών σε σχέση με το αντικείμενο τους, πουθενά δεν ανέφερα οτι είστε άσχετοι ούτε οτι έχετε κακές σχολές.<BR>Απλά διεκδικούμε (τα ΤΕΙ) μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.<BR>Ελπίζω να έγινα κατανοητός.<BR>Για το έγγραφο που λές αρκεί να δηλώσεις ποιός και από που το έκδωσαν. Δε χρειάζεται να το δημοσιεύσεις. Να δούμε ποιά σχολή/ές αφορά και από ποιούς προέρχεται.
Janus Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Loipon, foithths (akoma) TEI Plhroforikhs Athinas...doulevw se etairia Plhroforikhs kai pairnw 400.000. Giati? Giati kserw! Den perimena na parw ptyxio gia na vgw na dw ti ginetai. Kathgoreite thn VB. Parola ta strava ths einai ena RAD ergaleio pou paizei!<BR>Yparxoun misthoi 300+ gia VB Developers (asxetws sxolhs,ptyxiou etc.). Edw pou doulevw exoun erthei (kai exoun fygei) kai paidia apo AEI kai apo TEI kai paidia me MASTER...giati aplws DEN kanane( den kserane, den mathainane whatever!). SE KAMIA SXOLH den mathaineis OUTE tha mathaineis oti sou xreiazetai ektos an kathe xrono allazoun programma spoudwn. Kai estw oti to allaksane. POU tha vrethei o anthrwpos na to didaksei? Ektos ana paroume ton kathigith pou exei kanei PhD prin 15 xronia kai ton valoume na didaskei Java,Corba [dialekste kati telospantwn teleytaio]. Gia opoion goustarei na niwthei volemenos me to "xartaki" tou kai ton "prwto mistho" kai thn "elaxisth amoivh" kalos o "agwnas" TEI/AEI...alla h agora ekselisetai kai opoios den thn akolouthei apla thn pathse. Anti na mazeytoume kai na poume oti ws IT Engineers DEN pairnoume katw apo 300.000 kai as kopsoun to laimo tous na vroune Iranous kathomaste kai trwgomaste gia to poios tha pairnei "by default" ta poio polla...Wake Up!<P>Janus.<BR>IT Engineer <BR>!B.Sc.
NeTeD Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Ax re Jonus..<BR>De ksereis poso me dikaiwses!<BR>Eixa ena diaksifismo simera apo to prwi me kati filous apto TEI. Oloi ypostirizan oti to ptyxio einai pou metraei, to ptyxio einai ayto pou tha se valei se mia douleia ktl ktl.. Ntaksei de lew, mporei na dialeksoun se prwth fash ayton pou teliwsei me 10, alla an den exei idea, siga mi ton kratisoun! An perimenan oloi apto ptyxio kai mono klafta. Edw sto TEI mou toulaxiston an volefteis mono me to ptyxio, kai me 10 na teliwseis th sxolh, de prokeitai na deis fws.<P>Oso gia ta conne pou lete, den einai aparethtws a8emita mesa. Se kapoia douleia sinithws kapoios gnwstos tha se systhsei. De tha pas me to kalhmera na pareis ti thesi kratontas to ptyxio sta xeria sou. Se systinei kapoios gnwstos, ki ama tous kaneis kai apodideis se kratane!<P>TEI Peiraia<BR>H/Y Systhmata
panman Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Symfwnw apolyta me tous 2 telaiytaious, ayto poy metraei enteli einai oi gnwseis, alla afto pali den simainei oti prepei na ta isopedosoume ola. O ydraylikos, diladi, poy goystarei kai programmatismo kai diabazei kai kapoia pragmata monos toy tha prepei na doylepsei kai os mixanikos?<P>Allo to ena ptixio kai allo to allo ptixio, diaxorismos na yparxei (AEI - TEI). Apo ekei kai meta omos na ginete kai diaxorismos sto pios kserei kai pios oxi. O ptixiouxos TEI poy kserei na anebei kai o AEI pou den exei idea na figei. Outos i allos stin agora ergasias pernoun ola to dromo tous apo mona tous, blepoume poioi proxoroun.<P>Alla oxi kai "Engineer" apo TEI peiraia !!!
Critter Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2001 <P>Αν αυτό ζητούν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων, που είναι το πρόβλημα;<BR>(Από την διαδήλωση της Πέμπτης 24/5, Φωτογραφία από "ΤΑ ΝΕΑ") <P>
Brutor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2001 Ekpaideysh gia olous nai, alla oxi na ginoume kai se ena bradi oloi "mixanikoi" !!!<P>Prota anabathmisi kai meta anotatopoiisi.
Critter Δημοσ. 1 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Brutor:<BR><STRONG>Ekpaideysh gia olous nai, alla oxi na ginoume kai se ena bradi oloi "mixanikoi" !!!<P>Prota anabathmisi kai meta anotatopoiisi.</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Giati exo mia ediposi ap'osa lexthikane parapano fovaste oti tha sas paroume tis theseis kai oti to prosxima"prota anavathmisi kai meta anotatopoihsh"to lete epeidi kserete oti den tha ginei?<BR>Einai 1000%sigouro oti an ginotane i anabathmisi,kai meta h anotatopihsh,kai ksafnika meta apo 5 xronia prosthetodan stis politexnikes sxoles px alles 10000 theseis,pali tha ginotane tis poutanas.<BR>Min ipokrinomaste tora.<BR>Kai epitelous giati ego den eida kamia anabathmish???.kai episis giati afou enoxlei toso ta panepistimia,katebainoun stis poreies to poli 1000 atoma kathe fora.Mallon prokeitai gia merida kathodigoumenon ap'tous ilithious pritaneis.Opote fisika kai den katigoro tin pliopsifia ton fititon.<P>
kosav Δημοσ. 1 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2001 Ετσι είναι critter. <BR>Χίλλοι βαλτοί τραμπούκοι τα σπάνε κάθε φορά.<BR>Οσο για το σύνθημα του πανώ είναι σαφές το μύνημα, το έχει αναφέρει κι ο Ξανθόπουλος πολλές φορρές : Να καταργηθούν τα ΤΕΙ οριστικά και ν'αποροφηθούν από τα πολιτεχνεία.<BR>Δηλαδή οι τόσσες χιλιάδες απόφοιτοι και φοιτητές ΤΕΙ θα μείνουν ξεκρέμαστοι χωρίς μητρικές σχολές και επαγγελματικά δικαιώματα και θα γεμίσει όλη Ελλάδα "μηχανικούς" για να τα κάνουν ακόμα πιο μπ..λο από οτι μέχρι σήμερα.<BR>Παλικάρια παρτε το απόφαση οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι πιο μηχανικοί από εσας.<BR>Εσείς είστε τεχνικοί επιστήμονες όπως σκέτα επιστήμονας είναι πχ ενας φυσικός.<BR>Αφήστε τη τεχνολογία σε μας και γυρίστε στις μελέτες σας και τα ντοκτορά σας, γιατί σε λίγο θα γεμίσει η Ελλάδα προισταμένους που θα ψάχνουν για καρέκλες.<BR>Τα ΤΕΙ όπως είναι είναι ανώτατα μένει μόνο ο τίτλος. Το "πανεπιστήμια" ούτε έχει νόημα ούτε μας αφορά.<BR>Θέλουμε τις δικιές μας σχολές, με τα δικά μας μεταπτυχιακά και τη δική μας έρευνα.<BR>Τα επαγγελματικά μας δικαιώματα δε σχετίζονται με κανένα τρόπο με τα δικά σας οπότε πιστεύω δε σας αφορά η ανωτατοποίηση μας.<p>[ 01-06-2001: Message edited by: kosav ]
kirimis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 Οντως το καλυτερο θα ηταν απλα να καταργηθουν τα ΤΕΙ, και να αποροφηθουν απο τα ΑΕΙ. Τα περι μητρικων και λοιπα πλυ απλα λυνετε με μια αναβαθμιση των υπαρχοντων πτυχιων ΤΕΙ. Φυσικα η αναβαθμιση αυτη θα ειναι με εξετασεις και οχι ΧΥΜΑ οπως τωρα. Περι μηχανικων ο λογος τωρα. Προσωπικα εγω δεν ειμαι μηχανικος αλλα αυτο που ξερω ειναι πως η θεωρια πρεπει να προηγειτε της πραξης κατι που δεν συμβαινει σε οσες σχολες ΤΕΙ σε συγκριση με ΑΕΙ εχω δει. Και φυσικα δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου τα μεγαλα εργα να τα αναλαμβανουν αποφοιτοι ΤΕΙ. Αντιθετως τα αναλαμβανουν καποιοι ανθρωποι οι οποιοι εφτυσαν αιμα για να παρουν κατι Masters-Phd και ως συνεπεια αυτοι ειναι καλυτεροι γιατι εχουν παραπανω γνωσεις.<P>Εγω αυτο που ξερω ειναι πολυ απλα πως ενας που εχει τελειωσει απο πανεπιστημιο εχει καλυτερες βασεις και καλυτερη υποδομη γνωσεων. Μην προσπαθουμε τωρα να κανουμε τα Μαυρα - Ασπρα... αντε... δεν μπορω να βλεπω κομπλεξισμους.
LL_NEO Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 Diladh kosav esu den eisai kathodigoumenos? (Rwtaw den kserw)
kosav Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 Αυτά περί εξετάσεων για τους απόφοιτους ΤΕΙ δεν στέκουν γιατί απλά είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Δε μπορεί να γίνει όλη η Ελλάδα εξεταστικό κέντρο, δεν είναι όπως με τις παιδαγωγικές και τους νηπιαγωγούς.<BR>Για τα μεγάλα έργα συμετέχει ομάδα και όχι ένα μυαλό. <BR>Εγώ δεν έχω αντίριση για το ποιοί θα είναι οι επικεφαλείς των έργων, αλλά οχι και τα ΤΕΙ μονίμως έξω από τα έργα.<BR>Το άσπρο-μαύρο φίλε μου άλλοι το βλέπουν κι όχι εγώ. Οι ανάγκες της αγοράς σε πολυτεχνεία-ΤΕΙ είανι 1-10 ετσι όπως έχουν διαμορφώσει το αντικείμενο σπουδών τους.<BR>Εγώ είπα,πάρτε PHD και ελάτε να γίνετε καθηγητές μας, πάρτε master και ελάτε να γίνετε διευθυντές μας.<BR>Αλλά όχι και όλα για τα πολυτεχνεία. Αλλοι έχουν τα κόμπλεξ οχι εμείς.<BR>Τέλος δεν ανήκω σε καμμια παράταξη. Αν και είμαι συνδικαλιστής είμαι ανεξάρτητος όπως και η ομάδα μας στο ΤΕΙ. Αρκετά έχουμε καεί όλοι από τα κόματα.
panman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2001 den sas aresei loipon to "prota anavathmisi kai meta anotatopoihsh" epeidi lete oti pote den tha ginotan. To parablepoume diladi ayto kai afou den ginete anabathmisi pigainoume kateytheian sthn anotatopoiish. Thelete to fagito alla xoris na to mageirepsete, ee ayta den ginontai. <BR>Den sas peirazei na min legeste mixanikoi, alla thelete na "pernete" oti kai aytoi. Milate gia tin dikie sas sxoles, me ta dika sas metaptixiaka kai tis dikies sas ereynes. Poies ereynes, aytes den tha tis afinate stous doktores? Mono me texnikes gnoseis kai xvris theoritiko ipobatro tha kanete ereyna?<BR>Aaa, kai tous aneksartitous, tous exoume dei kai aftous, se oles tis sxoles iparxoun kai tetoioi...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.