jtsc21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 σε αντιθεση με προηγουμενες εκδοσεις ubuntu που ειχα βαλει στο λαπτοπ μου, πηγα σημερα να βαλω την 8.10 και ενω μπουταρει κανονικα απο το cd , παταω install και εκει που πανε να φορτωσουν διαφορα μου βγαζει προβλημα Xserver [fail] η κατι τετοιο αποτι προλαβα να δω.ας σημειωθει οτι το cd δεν εχει κανενα προβλημα αφου απο αυτο εκανα κανονικα εγκατασταση στο σταθερο μου pc.ομως θελω να εχω ubuntu και στο λαπτοπ. ξερει κανεις ρε παιδια τι μπορει να φταιει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μάλλον είναι θέμα κάρτας γραφικών η καλύτερη λύση είναι να κατεβάσεις το alternate iso της διανομής και να κάνεις εγκατάσταση αρχικά σε text mode δλδ χωρίς γραφικό περιβάλλων. Η εγκατάσαση είναι πανεύκολη με αυτό το τρόπο και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου. Μετά φτιάχνουμε και τον xserver. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hermes.ubuntu Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 σε αντιθεση με προηγουμενες εκδοσεις ubuntu που ειχα βαλει στο λαπτοπ μου,πηγα σημερα να βαλω την 8.10 και ενω μπουταρει κανονικα απο το cd , παταω install και εκει που πανε να φορτωσουν διαφορα μου βγαζει προβλημα Xserver [fail] η κατι τετοιο αποτι προλαβα να δω.ας σημειωθει οτι το cd δεν εχει κανενα προβλημα αφου απο αυτο εκανα κανονικα εγκατασταση στο σταθερο μου pc.ομως θελω να εχω ubuntu και στο λαπτοπ. ξερει κανεις ρε παιδια τι μπορει να φταιει? Μπορείς να αναφέρεις χαρακτηριστική του λαπτοπ? Κάρτα γραφικών? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtsc21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μπορείς να αναφέρεις χαρακτηριστική του λαπτοπ? Κάρτα γραφικών? καρτα γραφηκων εχω την ati HD2600 256MB cpu τον Τ7100 1,8Ghz Μάλλον είναι θέμα κάρτας γραφικών η καλύτερη λύση είναι να κατεβάσεις το alternate iso της διανομής και να κάνεις εγκατάσταση αρχικά σε text mode δλδ χωρίς γραφικό περιβάλλων. Η εγκατάσαση είναι πανεύκολη με αυτό το τρόπο και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου. Μετά φτιάχνουμε και τον xserver. απο το site της ubuntu το κατεβαζω αυτο? αλλα πως προεκυψε ετσι αυτο το προβλημα?αφου με τις εκδοσεις 7.04,7.10, 8.04 δεν ειχε στην εγκατασταση κανενα απολυτως προβλημα... ακομα πριν λιγο καιρο πουχα βαλει mandriva 2009 παλι κανενα προβλημα δεν ειχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μάλλον θα είναι θέμα του ubuntu και ασυμβατότητας του με το hardware του laptop σου. Το alternate iso μπορείς να το κατεβάσεις από το official site. Θα δείς εκεί που επιλέγεις να κάνεις download υπάρχει μια επιλογή που λέει για alternate iso. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 καρτα γραφηκων εχω την ati HD2600 256MB... Οποτε εχεις τις εξης δυο επιλογες - ειτε κατεβαζεις το alternative installation .iso του 8,10, κανεις εγκατασταση κανονικα και χρησιμοποιεις αποκλειστικα τον opensource radeon driver για να κανεις τη δουλεια σου. - ειτε κατεβαζεις το .iso (δεν εχει σημασια αν ειναι το κανονικο ή το alternative) του 8,04, κανεις κανονικα εγκατασταση, και χρησιμοποιεις ειτε τον radeon που ειπα παραπανω, ειτε τον fglrx της ati. Αυτο γινεται γιατι ο νεος xorg 1.5 που εχει το ubuntu 8,10 δεν δουλευει το ιδιο καλα παντου. Αντιθετα, ο xorg 1.4 που εχει το 8,04 (και το mandriva που δοκιμασες) δουλευει μια χαρα ανεξαρτητως καρτας και χρησης driver. Συμβουλη μου ειναι να βαλεις το 8,10 και τον radeon, παρολο που θα εχεις το ~20% της αποδοσης του fgrlx σε 3d. Επαρκει τοση αποδοση για να εχεις compiz, με ακομα λιγοτερη χρηση πορων του συστηματος και μνημης. Επισης δεν εχει το προβλημα που εχει ο fglrx με το video playback σε xv. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtsc21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 ok.ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας -----Προστέθηκε 6/1/2009 στις 11 : 31 : 15----- Οποτε εχεις τις εξης δυο επιλογες- ειτε κατεβαζεις το alternative installation .iso του 8,10, κανεις εγκατασταση κανονικα και χρησιμοποιεις αποκλειστικα τον opensource radeon driver για να κανεις τη δουλεια σου. - ειτε κατεβαζεις το .iso (δεν εχει σημασια αν ειναι το κανονικο ή το alternative) του 8,04, κανεις κανονικα εγκατασταση, και χρησιμοποιεις ειτε τον radeon που ειπα παραπανω, ειτε τον fglrx της ati. Αυτο γινεται γιατι ο νεος xorg 1.5 που εχει το ubuntu 8,10 δεν δουλευει το ιδιο καλα παντου. Αντιθετα, ο xorg 1.4 που εχει το 8,04 (και το mandriva που δοκιμασες) δουλευει μια χαρα ανεξαρτητως καρτας και χρησης driver. Συμβουλη μου ειναι να βαλεις το 8,10 και τον radeon, παρολο που θα εχεις το ~20% της αποδοσης του fgrlx σε 3d. Επαρκει τοση αποδοση για να εχεις compiz, με ακομα λιγοτερη χρηση πορων του συστηματος και μνημης. Επισης δεν εχει το προβλημα που εχει ο fglrx με το video playback σε xv. 1.το radeon απο που το κατεβαζω?απο το σαιτ της ati? 2.γιατι ειναι καλυτερα να βαλω το 8.10 αφου με το 8.04 δεν εχω προβληματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Είναι πιο καινούργια η διανομή και έχει τις τελευταίες εκδόσεις όλων των προγραμμάτων. Ο radeon υπάρχει ήδη εγκατεστημένος στην διανομή. Πάντως κάνε την εγκατάσταση σε text mode και μετά μπορεί να βάλεις των τελευταίο fglrx driver μέσω envyng. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtsc21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Είναι πιο καινούργια η διανομή και έχει τις τελευταίες εκδόσεις όλων των προγραμμάτων. Ο radeon υπάρχει ήδη εγκατεστημένος στην διανομή. Πάντως κάνε την εγκατάσταση σε text mode και μετά μπορεί να βάλεις των τελευταίο fglrx driver μέσω envyng. ok καταλαβα περιπου τι παιζει.ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας.θα το προσπαθησω και θα ξαναποσταρω αν κατι παει στραβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.