gaspazet Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Καλημερα Προσφατα αγορασα ενα καινουργιο pc καθως και την παραπανω οθονη(συνοδευεται με ΑΤΙ 4850).Ημουν παλιος κατοχος iyama 19" (1024x768 @85). Στο καινουργιο LCD-TV monitor εχο δοκιμασει τις αναλυσεις 1920χ1200 και 1600χ1200 και τα δυο σε 60 refresh rate το default που εχει!Εχουν περαστει και οι drivers της καρτας γραφικων και της οθονης οπου και την περασα ως SyncMaster T240 Digital(ειχε και analog)!Tο προβλημα-παρατηρηση που εχω ειναι οτι η οθονη με κουραζει πολυ και τα βλεπω σαν θολα, της εικονες και τα γραμματα....καμια σχεση με την παλια CRT! Εκανα καποιο λαθος?Απλα ετσι πρεπει να ειναι?Το 60 refresh rate δεν αλλαζει...? Εχω πεξει με τα settings......αλλα τιποτα το ιδιαιτερο:/ Ευχαριστω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 όχι κλασικά 60hz θα έχει όπως έχουμε όλοι... έχε την 24αρα στην native ανάλυση ΜΟΝΟ (1920χ1200) ώστε να μην έχει προβλήματα με ευκρίνεια παραμορφώσεις και έτσι... από εκεί και πέρα πιστεύω ότι σε κουράζει ακόμα το μέγεθος...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Το Refresh rate στις TFT δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο ως προς το ποσο κουραστικες ειναι. Ειναι σχεδον ''συμβολικο''. Το 99% των οθονων τεχνολογιας TFT 60ΗΖ υποστηριζουν (οθονων λεγω ε!, οχι τηλεορασεων). Μαλλον οπως λεει κι ο Θρες λογω του μεγεθους σε κουραζει. Συνηθεια ειναι.. Α και ΠΟΤΕ (πλην παιχνιδιων αν δεν αντεχει η καρτα γραφικων σου) μη την εχεις σε αναλυση κατω απο τη native. Επισης ενεργοποιησε τις Clear Type γραμματοσειρες.
esertas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Ενεργοποίησε και το cleartype αν δεν είναι ήδη.
gaspazet Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Ενεργοποίησε και το cleartype αν δεν είναι ήδη. Ισως να μην την εχω συνηθησει ακομα οπως μου ειπατε.....ισως να φταιει και η γωνια θεασης,γιατι εαν χαμηλωσω λιγο το κεφαλι μου...τα χρωματα τα βλεπω πιο ζωντανα(αληθινα) ενω στην ορθια θεση που βρισκεται το κεφαλι μου τα βλεπω γενικα πιο ασπρα...δηλαδη τα ματια μου στην ευθεια βλεπουν το πανω μερος της οθονης,επισης βρισκομαι περιπου 1 μετρο αποσταση απο την οθονη.Αυτα μπορει να παιζουν καποιο ρολο? Το cleartype μολις το ενεργοποιησα! Ευχαριστω πολυ και συγνωμη εαν σας κουρασα. Υ.Γ DVI με DVI ειναι η συνδεση -----Προστέθηκε 5/1/2009 στις 06 : 48 : 54----- Ισως να μην την εχω συνηθησει ακομα οπως μου ειπατε.....ισως να φταιει και η γωνια θεασης,γιατι εαν χαμηλωσω λιγο το κεφαλι μου...τα χρωματα τα βλεπω πιο ζωντανα(αληθινα) ενω στην ορθια θεση που βρισκεται το κεφαλι μου τα βλεπω γενικα πιο ασπρα...δηλαδη τα ματια μου στην ευθεια βλεπουν το πανω μερος της οθονης,επισης βρισκομαι περιπου 1 μετρο αποσταση απο την οθονη.Αυτα μπορει να παιζουν καποιο ρολο?Το cleartype μολις το ενεργοποιησα! Ευχαριστω πολυ και συγνωμη εαν σας κουρασα. Υ.Γ DVI με DVI ειναι η συνδεση Βρηκα καποια λυση σχετικα με το ασπρο εντονο χρωμα σε συνδιασμο με την γενικη ατονια της οθονης.....εκανα καποιες ρυθμησεις μεσα απο το ATI Catalυst Center στο color και συγκεκριμενα με το gamma - brightness! Οποτε οποιος εχει παρομοιο προβλημα με εμενα με εντονο λευκο χρωμα στην οθονη και ατονια χρωματων καλο θα ειναι να πειραματιστει με τα settings της καρτας γραφικων εκτος της οθονης!Η ο θονη εξακολουθει να κουραζει αλλα μαλλον ειναι λογο συνηθειας!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Οι TFT καλο ειναι να παρακολουθουνται με το υψος των ματιων απο ελαφρα πανω απο το υψος/γωνια της οθονης εως και στο ιδιο επιπεδο. Ποτέ πιο κατω. Dvi connection is ok Οσο για τα Settings, μαλλον ειχες παρασυνειθησει την CRT γιαυτο σου φαινονταν άτονα τα χρωματα του ΤΝ πανελ... Η αποσταση ειναι λιγο μεγαλη (το ενα μετρο) για 1920x1200 αναλυση. Αλλα θα συμφωνησεις οτι ειναι ΑΛΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ε? Χωραει τα παντα στο desktop ..
gaspazet Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Οι TFT καλο ειναι να παρακολουθουνται με το υψος των ματιων απο ελαφρα πανω απο το υψος/γωνια της οθονης εως και στο ιδιο επιπεδο. Ποτέ πιο κατω. Dvi connection is ok Οσο για τα Settings, μαλλον ειχες παρασυνειθησει την CRT γιαυτο σου φαινονταν άτονα τα χρωματα του ΤΝ πανελ... Η αποσταση ειναι λιγο μεγαλη (το ενα μετρο) για 1920x1200 αναλυση. Αλλα θα συμφωνησεις οτι ειναι ΑΛΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ε? Χωραει τα παντα στο desktop .. Οντως ειναι αλλη εμπειρια.....και η TV επισης ειναι υπεροχη,γι'αυτο και οι τοσες ερωτησεις!!Γενικα εψαξα να βρω ενα καλο ΤΝ panel με ενσωματομενο TV tuner και απο οτι ειδα σε πολλα review ειναι απο τα καλητερα στις 24".Τα εχω καταφερει παντος να την φερω κοντα στα γουστα μου....τωρα πια που χρησιμοποιω τα color settings της καρτας γραφικων!!!! Η αναγνωση κειμενου ειδικα......ειναι τρομερα κουραστικη.........αλλα εκτος απο αυτο το monitor einai πολυ καλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.