Αδμιν Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Εγω παντως θα συμφωνησω με το να γινεται αμεση συναλλαγη τελικου χρηστη - παραγωγου. Δικαιο εμποριο. Επισης ο αγοραστης πρεπει να εχει δικαιωμα μη εμπορικης χρησης του υλικου για οποιο σκοπο θελει (οπου αυτο μπορει να εφαρμοστει). Επισης Ποινικοποιηση του DRM και των EULA. Τερμα εταιριες τυπου MPAA και RIAA.
pak40 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Ασφαλώς και δε το ξέχασα, αλλά το εννοούσα το απόλυτο spyware. Μια και είμαστε εδώ, δεν είναι μόνο spyware, αλλά και εργαλείο διαμόρφωσης τρόπου σκέψης, μαζί με τα παρελκόμενα αξεσουάρ του βέβαια. Όπως λέει και το ρητό, σήμερα αν δεν έχεις γκόμενα τη κότα δε τρως αυγό, ο λύκος έχει χοντρό λαιμό γιατί τα κάνει όλα μόνος του. Δε μπορώ να σκεφτώ τί θα γίνει όταν όλοι μπουν στο μαντρί του adsl.
Land_Of_Banania Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 ....pak40??? Και double account..? :eek:
Billys100 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 ...αργησαν λιγο,αλλα καταλαβαν οτι δεν βγαινει τιποτα ετσι.
gfilippas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 ....pak40??? Και double account..? :eek: ΩΧ!!!! Μάλλον παίρνει τα μέτρα του. Κάτι θα ξέρει από ban.
pak40 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Double account?... Διαβάστε τί έγραψε ο Τιτάνας στο site του (pestaola.gr) "Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος ή απογοητευμένος με την απόφαση της Ευρώπης να επιτρέψει στην Αστυνομία να κάνει hacking σε PCs όταν θεωρεί οτι κάτι κακό και στραβό συμβαίνει. Η Αστυνομία δεν χρειάζεται πλέον ένταλμα για να ερευνήσει τον υπολογιστή κάποιου, “remote searching” όπως αναφέρει το άρθρο των Times Online. Συγκεκριμένα αναφέρεται “Under the Brussels edict, police across the EU have been given the green light to expand the implementation of a rarely used power involving warrantless intrusive surveillance of private property. The strategy will allow French, German and other EU forces to ask British officers to hack into someone’s UK computer and pass over any material gleaned”. Εκτός από το πολιτικό κομμάτι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο τρόπος που θα γίνεται το hacking. Exploits από bugs αποφεύγονται με up-to-date συστήματα. Zero day exploits δεν είναι ιδανική λύση και σίγουρα όχι σταθερή. Social engineering είναι μια πιθανή στρατηγική όπως και το phishing αλλά απαιτούν προσωπική επαφή μεσω chat, τηλεφώνου ή κάποιου site στημένου για αυτό τον σκοπό. Τα περισσότερα PCs έρχονται με ενεργοποιημένο ένα βασικό firewall και τρέχουν κάποιο trial antivirus. Ίσως το scamming μέσω email και malware να κάνουν την δουλειά αλλά δεν είναι πανάκεια λύση για όλα τα συστήματα εκεί έξω. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να κάνει η αστυνομία για να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή κάποιου χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. Spoofing και backdoors στα λειτουργικά μαζί με non public exploits και sniffing; Αυτό θα ήταν παράνομο από την μεριά των εταιρειών που φτιάχουν το λειτουργικό και θα απαιτούσε συνεργασία με τους ISPs. Έχετε ιδέα και γνώση για το θέμα;" Να προσθέσω ότι αυτό γίνεται εδώ και αιώνες σε όλες τις χώρες του κόσμου, τώρα γίνονται μόνο μερικές τυπικές διαδικασίες. Έχω βαρεθεί πλέον να μου δίνουν χάντρες και καθρεφτάκια για να "παίζω" (για την ακρίβεια, δε μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή). Windows, MacOS, Linux κλπ. μου φαίνονται απλά παραλλαγές στο ίδιο θέμα. Όποιος έχει τη κότα (τεχνολογία) κάνει ότι θέλει, οι υπόλοιποι...
kurkosdr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Και ειναι προς οφελος του παροχου αυτο? Ο παροχος δηλαδη θα σκεφτει "Ωωω οι καημενοι οι τραγουδιστες και η PAPARIAA πληττονται, ας χασουμε μερικους πελατες". Σιγα μην χασουν πελατες οι παροχοι επειδη το θελει η ΠΑΠΑΡΙΑΑ. Αυτη ειναι η πρωτη σκεψη ολων μας, αλλα δυστυχως με μια δευτερη ανασκοπηση των πραγματων, δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Πολλοί ISPs υποφερουν απο την εξαπλωση του torrent, επειδή αξιοποιει ολο το διαθεσιμο ευρος της συνδεσης. Για παραδειγμα, εγω τωρα που απλά βλεπω το insomnia χωρις να κανω τιποτα αλλο, δεν αξιοποιω ουτε το 1% του bandwith. Τωρα ομως που μου το θυμισατε και εβαλα το knight rider να κατεβαινει απο πισω, τους ειμαι φορτωμα κανονικοτατο, το οποιο αυτοι μεταφραζουν σε εξοδα. Για να μην μιλήσω για οσους το εχουν ολη μερα, καθε μερα ανοιχτο να seedάρει. Στην ουσια, τους κοστιζουν σε εξοδα και υποδομη οσο 100 "κανονικοι" χρηστες!! Αμα λοιπον μπορουν να παταξουν το torrent (νομιμη και παρανομη), τοσο το καλυτερο για τις τσεπες τους. Αλλιως, δεν θα ειχε εφαρμοστει το μετρο του traffic shaping σε πολλους ISPs του εξωτρικου. Αμα λοιπον βρουν ενα συμμαχο που θα τους βοηθησει να παταξουν την σε 24ωρη βαση χρηση του torrent, οχι μονο δεν θα στεναχωρηθουν για τους πελατες-φόρτωμα που εχασαν, αλλα θα ανοιξουν σαμπανιες. Δικη μας αμυνα: Διαβαζουμε το συμβολαιο. Αμα δεν λεει κατι σχετικο οτι μπορουν να παρακολουθουν την συνδεση μας, δεν εχει δικαιωμα η RIAA να βγαλει κιχ μετα. Αμα λεει κατι σχετικο, δεν υπογραφουμε και παμε αλλου. @ Land_Of_Banania: Να μπαινεις στο insomnia εχοντας κανει ignore τον gtp77 ειναι σαν να σερφαρεις με ad block στο internet (γενικα). Αν και αντικειμενικα δεν σου προσθετει κατι, αφαιρει πολύ περιεχομενο που ειναι και ενοχλητικο και μη-πειστικο. Strongly recommended
PCharon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Συγνώμη για να καταλάβω, δηλαδή ένας χρήστης που χρησιμοποιεί το bandwidth (όσο του δίνουν, γιατί δεν το παίρνει κι όλο το ονομαστικό) για το οποίο ΠΛΕΡΩΝΕΙ θεωρείται υπερβολικός/βάρος/κτλ? Τί στο καλό πληρώνει σα χρυσό τότε?
twiner Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 εφόσον υπάρχει Linux , Jamendo και Youtube...η RIAA και η Microsoft ας χτυπιούνται, εμένα δε με χαλάει καθόλου. Ό,τι κι αν κάνουν για να απειλήσουν τον κόσμο, σε βάρος τους θα βγαίνει.
kurkosdr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Συγνώμη για να καταλάβω, δηλαδή ένας χρήστης που χρησιμοποιεί το 100% του bandwidth (όσο του δίνουν, γιατί δεν το παίρνει κι όλο το ονομαστικό) για το οποίο ΠΛΕΡΩΝΕΙ θεωρείται υπερβολικός/βάρος/κτλ? Τί στο καλό πληρώνει σα χρυσό τότε? Μα αυτοι θελουν να πληρωνεις χρυσο και να μην χρησιμοποιεις το bandwith που σου δινουν, κατι που ηταν ο κανονας στην προ-torrent εποχη. Αμα μπορουν να "στριμωξουν" 28 συνδεσεις των 2Mbit σε ενα DSLAM των 15Mbit, τοσο το καλυτερο γι αυτους. Τωρα που βρηκαμε τροπο να αξιοποιουμε την συνδεση μας, οχι μονο για αμαρτωλους σκοπους, αφου υπαρχει νομιμη χρηση του torrent που ανθει και ακμαζει, τους κακοφανηκε. Φυσικα δεν ειναι κακο να αξιοποιουμε το 100% οσων πληρωσαμε, απλά αυτοι δεν θελουν, και ιδου ενας πλαγιος τροπος να το πετυχουν (αυτο λεω στο πρωτο ποστ).
dimitris2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 διαγραφηκαν πολλα offtopic. ειπωθηκαν διαφορα περι moderating - οπως ειπε και συμφορουμιτης χρησιμοποιηστε το ρημαδι το report!
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 @kurkosdr Δεν είμαι από τους τύπους που κατεβάζουν σωρηδόν, αλλά που και που, ναι, κατεβάζω κι εγώ κάτι που με ενδιαφέρει. Οπότε έχω μια 4MBPPS που όντως πιάνει 440kB/s στο κατέβασμα (και την άθλια ταχύτητα των 30kB/s στο ανέβασμα αλλά δεν είναι το θέμα). Αν, λέω αν, ποτέ διανοηθούν να ρίξουν κανά traffic shaping τότε α) αλλάζω πάροχο επί τόπου ή β) αν είναι γενικό το φαινόμενο από τον επόμενο λογαριασμό ρίχνω τη σύνδεση στο 1MBPPS (διαφορά στις ιστοσελίδες δε θα νιώσω) με συνέπεια ο κύριος να παίρνει 15 αντί 25 κι εγώ να αρχίσω να ασχολούμαι με πιο ενδιαφέροντα πράγματα από τις virtual αυτοκρατορίες του καθενός. Όχι θα κάτσω να σκάσω... Οπότε τί έχουν να κερδίσουν οι πάροχοι ΑΝ υποθέσουμε πως όντως προβαίνουν (έστω και με βοήθεια νόμου ή δεν ξέρω κι εγώ τι στην ευχή) σε τέτοια ενέργεια? Πιστεύω τίποτα. Εκτός αν αποφασίσει η RIAA να τους δίνει τα χαμένα!
nske Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δικη μας αμυνα: Διαβαζουμε το συμβολαιο. Αμα δεν λεει κατι σχετικο οτι μπορουν να παρακολουθουν την συνδεση μας, δεν εχει δικαιωμα η RIAA να βγαλει κιχ μετα. Αμα λεει κατι σχετικο, δεν υπογραφουμε και παμε αλλου. Ούτως ή άλλως ο ISP δεν θα μπορέσει ποτέ να γνωρίζει με σιγουριά ότι ο χρήστης κατεβάζει κάτι παράνομο. Η RIAA από την άλλη μπορεί μια χαρά εύκολα και νόμιμα να συμμετάσχει στην διαδικασία της παράνομης διανομής, να καταγράψει άλλους χρήστες που συμμετέχουν επίσης και να ειδοποιήσει τους παρόχους τους, συνήθως με C&D notice. Αυτό είναι κάτι που γίνεται, τουλάχιστον από άλλες εταιρίες, από παλιά. Πριν 4-5 χρόνια μου είχε προωθηθεί από αμερικάνικο ISP του οποίου ήμουν συνδρομητής ένα τέτοιο notice, εκ μέρους της Paramount, με επισυνημμένα αποδεικτικά στοιχεία της παράβασης και δική του προειδοποίηση. Απλά οι ελληνικοί ISPs τυχαίνει να τα αγνοούν. Αν ήθελαν και τους συνέφερε πραγματικά να μην τα αγνοήσουν, θα το έκαναν.
kurkosdr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 με επισυνημμένα αποδεικτικά στοιχεία της παράβασης και δική του προειδοποίηση. Εδω ακριβως σε χανω. Πως μαζεψαν τα αποδεικτικα στοιχεια; Πως σε επιασαν; Με encryption, proxy και ανωνυμος δεν ησουν στο utorrent; (ολοι ξερουν οτι ετσι πρεπει στην DMCAland, ασχετα αν εδω στην Ελλαδα δεν το κανουμε για να κερδιζουμε κανα byte ανα second παραπανω). Οποτε, πως στα διάαλα καταφεραν να σε πιασουν αμα εμπαινες ετσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα