Προς το περιεχόμενο

Άγνωστοι πυροβόλησαν αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

dimkar2405

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
100βγηκαν στις τηλεορασεις και λεγανε "ευθεία βολή!! το είδα με τα ματια μου" και τελικά είναι εξοστρακισμός... αι λοβ τιβι

Ευθεια πυροβολησε και απλα εξοστρακιστηκε σε μια μπαλα πεζοδρομιου. Τωρα τι λετε εσεις δεν εχει και πολυ σημασια. Αλλα μαλλον σας πειραξε που "επιτεθηκαν" αδικα στον "καημενο" το ειδικο φρουρο, η κανω λαθος? Τα εχουμε ξαναπει αυτα αλλα μαλλον εσεις κοιμοσασταν εκεινες τις μερες.

2. Ηταν στο κεντρο των Εξαρχειων στις γνωστες καφετεριες των αναρχικων

Για πες μας για αυτες τις γνωστες καφετεριες. Ποιος σου ειπε οτι στα εξαρχεια βγαινουν μονο αναρχικοι?...αι λοβ τιβι

Γιατί στην δολοφονία του Αλέξη βγήκαν 100 μάρτυρες και όλοι είδαν το περιστατικό με τα ίδια τους μάτια? Όλοι ξέραν? Τι στο καλό μια στιγμή 5-10 δευτερολέπτων ήταν. Γιατί εδώ δεν βγήκε ένας μάρτυρας? Γιατί?

Οπως ειπε και ο EXARXEIA_CITY:

Ποσος κοσμος κυκλοφορει Σαββατο βραδυ στα Εξαρχεια και ποσος κοσμος 3ης η ωρα ξημερωματα Δευτερας ;
  • Απαντ. 475
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ευθεια πυροβολησε και απλα εξοστρακιστηκε σε μια μπαλα πεζοδρομιου. Τωρα τι λετε εσεις δεν εχει και πολυ σημασια. Αλλα μαλλον σας πειραξε που "επιτεθηκαν" αδικα στον "καημενο" το ειδικο φρουρο, η κανω λαθος? Τα εχουμε ξαναπει αυτα αλλα μαλλον εσεις κοιμοσασταν εκεινες τις μερες.

Θα σε παραπεμψω στο βιβλιο Γεωμετριας της γ΄ Δημοτικου.

-----Προστέθηκε 9/1/2009 στις 01 : 05 : 55-----

Για πες μας για αυτες τις γνωστες καφετεριες. Ποιος σου ειπε οτι στα εξαρχεια βγαινουν μονο αναρχικοι?...αι λοβ τιβι :

Εχεις δικιο δεν πανε μονο αναρχικοι για καφε, παω κι εγω που και που.

Για να το γραψω ποιο συγκεκριμενα να το καταλαβεις, εννοοω τις δυο γνωστες καφετερειες που συχναζουν στο μεγαλυτερο ποσοστο αναρχικοι και βρισκονται στο συγκεκριμενο σημειο.

Το καταλαβες τωρα?

Δημοσ.
Ναι και το παιδι ηταν αγκαλια με τη μπαλα του πεζοδρομιου?Η μηπως ηταν στο δρομο?Και αν εριχνε στον αερα και πετυχαινε καποιον σε καποιο μπαλκονι απο τα πολλα που υπαρχουν στα εξαρχεια?Δεν ειναι ολα τοσο απλα.Απλως ηταν η κακια στιγμη.αν ειχε προθεση να τον σκοτωσει θα εριχνε απλα πανω του.

ένα ένα..

Ναι και το παιδι ηταν αγκαλια με τη μπαλα του πεζοδρομιου? όχι ,ήταν πιο πέρα, η σφαίρα πρώτα στην μπάλα μετά στο σώμα...

Η μηπως ηταν στο δρομο? που ήταν κατ εσε? το θες να πεις? μήπως ήταν στον πεζοδρομο?

Και αν εριχνε στον αερα και πετυχαινε καποιον σε καποιο μπαλκονι απο τα πολλα που υπαρχουν στα εξαρχεια? Μαλιστα...δηλ κατ εσένα ο ειδ. φρουρός θεώρησε ότι απειλούνται ζωές αν ρίξει στον αέρα και είπε ας ρίξω στο πεζοδρόμιο

Απλως ηταν η κακια στιγμη.αν ειχε προθεση να τον σκοτωσει θα εριχνε απλα πανω του. Δεν σου πέρασε από το μυαλό σου ότι μπορεί να έριχνε στην παρέα αδιακρίτως και αδιαφορώντας για τυχών θύματα?

Δημοσ.

Έφταιγε το παιδί που δεν άκουγε Βίσση και δεν πήγαινε Κολωνάκι στα μπαρ με τα π**********λια ,γιατι σε αυτην την χωρά ακόμα και σήμερα το να είσαι διαφορετικός είναι έγκλημα.Οσο για τον αστυνομικό,θα την βρει την άκρη μέσα σαν τον Δουρη....

Δημοσ.
Δεν σου πέρασε από το μυαλό σου ότι μπορεί να έριχνε στην παρέα αδιακρίτως και αδιαφορώντας για τυχών θύματα?

Ναι και τον Ηλία του 16ου να έβαζαν φίλε να πυροβολήσει πλήθος ατόμων, απο τα 20 μέτρα, κάποιον θα πετύχαινε με ευθεία βολή και όχι απο εξοστρακισμό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εάν συνεχιστούν οι αναφορές σε πολιτικά κόμματα ή σε πολιτικά πρόσωπα, θα αναγκαστώ να διακόψω τη συνέχιση της παρούσας κουβέντας.

Οι υπεύθυνοι όμως για αυτή τη διακοπή θα διακοπούν επίσης.

Και ο νοών νοείτο.

Δημοσ.
Η εγκληματικη βλακεια λοιπον ειναι ΦΟΝΟΣ ΕΞ ΑΜΕΛΙΑΣ και οπως φανταζομαι θα ξερεις δεν τιμωρειται και τοσο αυστηρα,πολλες φορες μαλιστα αθωωνει τελειως,αρα δεν νομιζω οτι εχεις να περιμενεισ και πολλα...

Ειναι φόνος με ενδεχόμενο δόλο. Σφαίρες αμόλαγε οχι κρουασάν.

Το έχει εξηγήσει παραπάνω ο paredwse. Όταν ξέρεις οτι οι ενέργειες σου "ενδέχεται* να προκαλέσουν τραυματισμό ή τον θάνατο υπάρχει ενδεχόμενος δόλος. Καλά τα λέω pd?

Ο ειδικός φρουρός που βλέπει δαίμονες και μικρά πράσινα ανθρωπάκια ισχυριζόταν (ισχυρίζεται?) οτι πυροβόλησε στον αέρα. Τι μας λέει αυτο για την αξιοπιστία του;

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν ξέρεις οτι οι ενέργειες σου "ενδέχεται* να προκαλέσουν τραυματισμό ή τον θάνατο υπάρχει ενδεχόμενος δόλος. Καλά τα λέω pd? [...]

Έτσι είναι. Όταν δεν αποσκοπώ αποκλειστικά στο εγκληματικό αποτέλεσμα αλλά από τις πράξεις μου ενδέχεται να προκληθεί εγκληματικό αποτέλεσμα' date=' το αντιλαμβάνομαι και αποδέχομαι την έλευσή του, τότε υφίσταται ενδεχόμενος δόλος, ο οποίος τη μόνη διαφορά που έχει από τον καθαρό δόλο είναι η επιμέτρηση της ποινής, η οποία ενδέχεται να είνα μικρότερη σε περίπτωση ενδεχόμενου δόλου.

[b']Παράδειγμα 1ο:[/b] Θέλω να σκοτώσω τον Χ. Πυροβολώ και τον σκοτώνω. Άμεσος δόλος .

Παράδειγμα 2ο: Θέλω να εκδικηθώ τον Χ. Αποφασίζω να του κάψω το σπίτι. Γνωρίζω ότι στο σπίτι διαμένει και η 75χρονη μητέρα του κι ότι ενδέχεται αυτή να μην προλάβει να βγει από το σπίτι. Αποδέχομαι ότι μπορεί να πεθάνει και προχωρώ κανονικά στον εμπρησμό. Ενδεχόμενος δόλος.

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλέ μου πδ, κάνε και μια καλή και εξήγησέ μου τη διαφορά του ενδεχόμενου δόλου και της βαριάς αμέλειας.

Α, είναι πάρα πολύ απλό. :-)

Δεν υπάρχει βαριά αμέλεια στο ποινικό μας δίκαιο.

Στην Ελλάδα η μόνη βαριά αμέλεια που υπάρχει είναι στις ταινίες και στο μυαλό των δημοσιογράφων - εκεί δηλαδή που υπάρχει και το ένταλμα ερεύνης. :-D

Η αμέλεια, στο ποινικό μας δίκαιο, διακρίνεται σε ενσυνείδητη και ασυνείδητη. Ενσυνείδητη αμέλεια έχουμε όταν ο δράστης προχωρά σε μία πράξη προβλέποντας μεν το εγκληματικό αποτέλεσμα που ενδεχομένως αυτή θα επιφέρει αλλά έχει πεποίθηση ότι θα καταφέρει να το αποφύγει.

Κλασσικό παράδειγμα (πανεπιστημιακού επιπέδου) ενσυνείδητης αμέλειας είναι ο μεθυσμένος οδηγός: Είμαι σε ένα πάρτυ και πίνω πέραν του ορίου. Ξέρω ότι αν οδηγήσω έχοντας πιει παραπάνω ενδέχεται να προκαλέσω ατύχημα αλλά, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου ως οδηγού, θεωρώ ότι θα το αποφύγω.

Ουσιαστικά η ενσυνείδητη αμέλεια από τον ενδεχόμενο δόλο έχει την εξής διαφορά: στην μεν πρώτη θεωρώ ενδεχόμενη την επέλευση του εγκληματικού αποτελέσματος αλλά θέλω να την αποφύγω κι έχω την πεποίθηση ότι μπορώ να το κάνω, στον δε δεύτερο προβλέπω ως ενδεχόμενη την επέλευση του εγκληματικού αποτελέσματος αλλά αποδέχομαι την έλευσή του καθώς πρωταρχικά με ενδιαφέρει να πετύχω αυτό που θέλω.

Ελπίζω να μην τα μπέρδεψα πάρα πολύ. :-)

Δημοσ.

Κατατοπιστικοτατος.

Αλλα πως μπορεις να αποδειξεις οτι ο αστυνομικος (σαν τον μεθυσμενο), δεν νομιζε οτι ειχε εμπιστοσυνη στη σκοπευτικη του ικανοτητα (οποτε και θεωρουσε οτι θα ριξει τις σφαιρες χωρις να προκαλεσει ατυχημα;

• Super Moderators
Δημοσ.
Κατατοπιστικοτατος.

Αλλα πως μπορεις να αποδειξεις οτι ο αστυνομικος (σαν τον μεθυσμενο), δεν νομιζε οτι ειχε εμπιστοσυνη στη σκοπευτικη του ικανοτητα (οποτε και θεωρουσε οτι θα ριξει τις σφαιρες χωρις να προκαλεσει ατυχημα;

Κατά τη γνώμη μου, μερικές παραδοχές δεν μπορούν να προσκρούουν στην κοινή λογική: Δεν μπορώ να ρίξω χειροβομβίδα μέσα σε πλήθος και να θεωρώ ότι δεν θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, επειδή έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητά μου να στοχεύσω επακριβώς τη χειροβομβίδα πάνω στο στόχο μου. Αντίστοιχα, όταν πυροβολώ αδιακρίτως προς μία ομάδα ανθρώπων, δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στις σκοπευτικές μου ικανότητες.

Δημοσ.

[offtopic]

100 βγηκαν στις τηλεορασεις και λεγανε "ευθεία βολή!! το είδα με τα ματια μου" και τελικά είναι εξοστρακισμός... αι λοβ τιβι

καλά, κατσε να γίνει η δίκη (αν γίνει), και να δούμε

πόσοι "αυτόπτες" έδωσαν τα στοιχεία τους, στην υπεράσπιση για να κληθούν,

πόσοι τελικώς θα πάνε,

και τι θα απαντήσουν (στις ερωτήσεις Κούγια, να μην ξεχνιώμαστε).

Ελπίζω ειλικρινά, να γεμίζουν (και να μην χωράνε) σε ένα ταξί.

Όχι, στις σχολές της αστυνομίας κυκλοφορούνε άλλα.

Όπως το "Που είναι ο Αλέξης, ΟεΟ"?

ή το... "λάθος Αλέξη βρήκε η σφαίρα"

το στούντιο του Λαζόπουλου, τα σαβατοκύριακα φιλοξενεί σεμινάρια της σχολής αστυνομίας; δεν το ήξερα. τελικά η Κρίση χτυπάει κι εκει που δεν το περιμένεις.

[/offtopic]

ontopic:

Ένας παθιασμένος αναρχικός τα χει πάρει τόσο πολύ με τους μπάτσους, που όταν βλέπει αστυνομικό τμήμα σπάει τα τζάμια με μια σφεντόνα. Τελικά τον δένουν οι μπάτσοι, τους φτύνει και τους βρίζει και τον χώνουν στο ψυχιατρείο.

Μετά από 1 μήνα ιατρικής παρακολούθησης αποφασίζει ο γιατρός να του κάνει ένα τεστ για να δει πως πάει:

- Λοιπόν λέει ο γιατρός για πες μου πόσο χρονών είσαι;

- 35, απαντά εκείνος.

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις βγεις από εδώ;

- Θα πάρω τη σφεντόνα μου και θα σπάσω όλα τα μπατσαδικα!!

- Πάρτε τον πάλι μέσα, λέει ο γιατρός.

Μετά από 2 μήνες ο γιατρός αποφασίζει να τον εξετάσει ξανά για να δει πως πάει.

Του κάνει διάφορες ερωτήσεις γενικώς για τη ζωή του και στο τέλος αποφασίζει να τον ρωτήσει την κρίσιμη ερώτηση.

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις αν βγεις από εδώ;

- Θα πάω στο κορίτσι μου γιατρέ μου.

Έκπληκτος ο γιατρός του λέει:

- Μπράβο παιδί μου! και μετά τι θα κάνεις;

- Θα της βγάλω το μπλουζάκι και μετά τη φούστα.

- Ναι; ακούει με έκπληξη ο γιατρός και μετά και μετά;

- Μετά θα της βγάλω το σουτιέν.

Ο γιατρός τα έχει χάσει με την πρόοδο του ασθενή.

- Τέλος θα της βγάλω το κιλοτάκι.

- Και μετά και μετά; λέει λαχανιασμένος ο γιατρός.

- Μετά θα της σκίσω το κιλοτάκι θα πάρω το λάστιχο από την κιλότα θα φτιάξω μια σφεντόνα και ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΤΣΑΔΙΚΑ!

Δημοσ.

το "λάθος Αλέξη βρήκε η σφαίρα" δεν το είπαν οι μπάτσοι όμως, ε;

Επίσης, οι λόγοι για τους οποίους οι αυτόπτες δεν θα πάνε, μπορεί να είναι διάφοροι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...