Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Κατσε ρε συ, για να μπεις στην αστυνομία θέλεις 18χιλ μόρια. Ε δάσκαλος βγαίνεις με πολύ λιγότερα, οπότε μάλλον δε στέκει το επιχείρημα σου. Και σου λέω 2 χρόνια πας τουρκοχώρια και μετά γυρνάς σπίτι σου. Και μετά μας λένε τι τους έφταιγε το παιδί της g700. Μα αυτό το παιδί φυλάει τα αφεντικά του τη γενιά των 7^00(7 εις την άπειρο). Δε φυλάει εμένα και σένα. Κατ αρχήν για να μπείς στην αστυνομία (καραβανάς) θέλει γύρω στο 15. Πάλι καλά που θέλει πανελλαδικές και δεν είναι σαν το στρατό με τους ΕΠ.ΟΠ. Εγώ δεν θα έκανα κανένα από τα 2 επαγγέλματα που αναφέρεις, αλλά καταλαβαίνω αυτούς που τα κάνουν λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης. Καταλαβαίνω οτι αυτός που μπήκε στην αστυφυλάκων δεν πήγε στο στρατό γιατί οι συνθήκες στην αστυνομία είναι λίγο έως πολύ καλύτερες. Ως προς τους δασκάλους είμαι γενικά προκατειλημμένος, το παραδέχομαι (αλλά όχι άδικα) . Ο Γούντυ Άλλεν σε μια ταινία του είχε πει ότι αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα διδάσκουν, και αυτοί που δεν μπορούν ούτε να διδάξουν γίνονται γυμναστές. Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι οτι το επάγγελμα που θεωρείς εσύ κατακριτέο, ίσως και να μην είναι. Ίσως να είναι η εύκολη λύση. Ίσως να μην πρέπει να βγάζεις μαζικά συμπεράσματα για μια ομάδα ανθρώπων. Όπως δεν μπορείς να πεις ότι όλοι οι μετανάστες είναι εγκληματίες -αν και βλέπεις πολλούς να παρανομούν καθημερινά-, δεν μπορείς να πεις ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι γουρούνια. Ούτε καν εγώ δε λέω ότι όλοι οι δάσκαλοι είναι αμόρφωτοι, τεμπέληδες, αχάριστοι και άχρηστοι. Όλοι μπορούν πολύ εύκολα να κατηγορήσουν το εκτελεστικό όργανο, την αστυνομία. Είναι το πιο εύκολο θύμα όλων. Σκεφτείτε λίγο αυτό και βάλτε νερό στο κρασί σας. Στραφείτε προς τους άθλιους δημοσιογράφους. Όχι σε αυτούς που παίρνουν 3κ60
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Γιατί στην δολοφονία του Αλέξη βγήκαν 100 μάρτυρες και όλοι είδαν το περιστατικό με τα ίδια τους μάτια? Όλοι ξέραν? Τι στο καλό μια στιγμή 5-10 δευτερολέπτων ήταν. Γιατί εδώ δεν βγήκε ένας μάρτυρας? Γιατί? Γιατί απλά σου λένε, έχω την ευκαιρία να "κάψω" την αστυνομία, δεν θα το κάνω? Έχω την ευκαιρία να εδραιώσω την εικόνα που έχω για την αστυνομία, και να πείσω και τους άλλους πως έτσι είναι. Ποσος κοσμος κυκλοφορει Σαββατο βραδυ στα Εξαρχεια και ποσος κοσμος 3ης η ωρα ξημερωματα Δευτερας ;
Freakster Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Διάβασες καθόλου ότι έγινε εξοστρακισμός σε ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ή τζάμπα γράφω; Πάντως στον αέρα δεν έριξε. Ειρήνη πάσι, ευλόγησον
Freakster Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μισό, παρεξήγηση. Εγώ δεν είπα ότι σαν άλλη ζήνα με το τσάκρα, έριξε με στόχο τον εξοστρακισμό και το παιδί εν τέλει, αλλά τόνισα το ότι δεν μπορείς να λες ότι οι μάρτυρες είναι προκατειλλημένοι, απλά αυτό που είδαν ήταν πολύ λογικό να το ερμηνεύσουν όπως έκαναν.
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Jesus Christ Superstar, βαριέμαι ελεεινά, και λέω να απαντήσω... Ξαναλέω. Λέτε ότι τα επεισόδια τα κάνουν προβοκάτορες. Την (απόπειρα) δολοφονίας επίσης. Τα σλόγκαν ενάντια στην αστυνομία, στο κατεστημένο, στους καλούς αστυνομικούς=νεκροί αστυνομικοί, κτλ σε ποιους χώρους κυκλοφορούν εδώ και τόσα χρόνια? Στις σχολές τις αστυνομίας? Αλλά για εσάς είναι προβοκάτορες της εξουσίας. Όχι, στις σχολές της αστυνομίας κυκλοφορούνε άλλα. Όπως το "Που είναι ο Αλέξης, ΟεΟ"? Η διαφορά είναι ότι ο μέν σκότωσε απο μαλάκια, και ναί δεν ήταν σε διαταγή να σκοτώσει (αντίθετα απο ότι λένε είχε εντολή να φύγει) ενώ οι άλλοι απο ιδεολογία. Και το χειρότερο? Δεν αποδοκιμάζουν το γεγονός οι ομοιδεάτες τους, αντίθετα με έμμεσο τρόπο το δικαιολογούν και βέβαια προτρέπουν και άλλους να το κάνουν. (τα σλόγκαν είναι για πλάκα ε?) Χμμ. Let me see. Υπάρχει εντολή -"Σκότωσε"? Αν ναι, πες το μας να ξέρουμε τι θα μας τύχει κιόλας... Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος αποδοκιμάζει μία τυφλή δολοφονική επίθεση, από όποιον και να γίνεται και σε όποιον και να γίνεται. Το σύνθημα που λέει "μπάτσος καλός-μόνο νεκρός" είναι ηλίθιο εξ'ορισμού, και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται περισσότερο σοβαρά από το "ειναι πουτ@νες των τάδε οπαδών οι μάνες" ... Εγώ δεν είμαι ούτε φιλομπατσός ούτε καν δεξιός. Δεν είμαι με προπαγανδισμένο μυαλό όμως, και δεν πάω να ψάξω στο ινδυμεδια, ούτε στο αντίστοιχο (δεν το ξέρω καν, θα υπάρχει όμως) της Χρυσής Αυγής να σας αρραδιάσω μια λίστα με περιστατικά, ούτε στης Ν.Δ. ούτε πουθενά που ξέρω απο πρίν τι θα διαβάσω. Oι λίστες με τα περιστατικά θυμάτων της αστυνομίας είναι επίσημες. (τελεία). Από περιέργεια, αλήθεια, από πού ενημερώνεσαι? Θέλετε σώνει και καλά να μας βγάλετε όλους ακροδεξιούς, εάν δεν είμαστε ακρο-αριστεροί. (που βέβαια αυτοί δεν έχουν σχέση με βανδαλισμούς, με την απόπειρα δολοφονίας είπαμε, ιο σχολές της αστυνομίας τα βγάζουν αυτά τα σλόγκαν). Εγώ δεν ξυπνάω το πρωί να δώ την γραμμή του κόμματος μου, ούτε σκέφτομαι ποιο γεγονός θα εκμεταλλευτώ για να περάσω τις ιδέες μου. Εσύ έχεις καταλάβει τι γράφεις? Λίγες γραμμές παραπάνω πιάστηκες από ένα ηλίθιο σύνθημα και βάπτισες όσους αντιδρούν δολοφόνους ή προτροπείς αυτών... Τώρα τους βαπτίζεις όλους πως ακολουθούν μικροκομματικές γραμμές για να επωφεληθούν τραγικές καταστάσεις. Και διαμαρτύρεσαι πως κάποιοι σε κατατάσσουν ως ακροδεξιό? Δεν σε κατατάσσει κανένας ακροδεξιό. Ακόμα και οι ακροδεξιοί, βρίσκουν σοβαρότερες δικαιολογίες από ένα σύνθημα για να περάσουν την γραμμή τους.... Θα γινόμουν πιο συγκεκριμένος, αλλά έφαγα ένα μπαν για πολιτικές αναφορές και δεν έχω καμιά όρεξη. Να σας πώ κάτι πιο ουδέτερο. Ακούσατε για την επίθεση με οξύ σε Καθαρίστρια. Βλέπω σήμερα αφίσες, πορεία διμαρτυρίας στην Αγωνιζόμενη Κωνσταντίντα ή οποία (με δικά μου λόγια) αντιστάθηκε στα αφεντικά! Πρωτοβουλία = Κάτοικοι Πετρούπολης! Αν είναι δυνατόν! Κάτοικοι Πετρούπολης! Έγινε κάποια συνέλευση των κατοίκων? Φυσικά να έγινε δημόσια και να υπήρξε ενημέρωση. Έγινε κάποια ψηοφορία? Εκλογές? Το δημοτικό συμβούλιο? Σε μια πλατεία ? Εκφράζει τους κατοίκους της πετρούπολης ? Ρωτάω? Έστω το 1/2 ρε παιδί μου, την πλειοψηφία. Γιατί χρησιμοποιείται ψεύτικα ονόματα? Γιατί ΨΕΥΔΩΣ δίνετε την εντύπωση ότι αυτό που κάνουν 10-100 άτομα το αποφασίζουν 30000 άτομα? Για να δημιιουργήσετε κεκτημένη ταχύτητα γιαυτό. Αυτό λέγεται ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, και σε αυτό είστε θύματα πρώτα εσείς που πέρνεται την πρωτοβουλία. Μετά τολμάνε μερικοί να μιλάνε για προβοκάτορες της αστυνομίας. Προφανώς δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς έτσι? Καλό είναι πρώτα απ'όλα την συγκεκριμένη καθαρίστρια να πλένουμε το στόμα μας πριν αναφερθούμε στο άτομό της, γιατί ρίσκαρε την ζωή της για να δικαιωθούν τα αυτονόητα εργατικά δικαιώματα μιας συναδέλφισάς της, και δεν έκανε πίσω στις απειλές των τραμπούκων, που τελικά της έρχιξαν βιτριόλι στο πρόσωπο. ΕΡΩΤΗΣΗ: Eσύ σαν κάτοικος Πετρούπολης (που υποθέτω πως είσαι) είσαι εναντίων της? Από εκεί και πέρα, φυσικά υπήρξε συλλογή με υπογραφές κατοίκων της Πετρούπολης. Τις αμφισβητείς? Για τα νούμερα που αναφέρεις (10-100) έχεις κάποια στοιχεία? Η επιτροπή κατοίκων, πώς θα έπρεπε να λέγεται κατά την γνώμη σου? "Επιτροπή μερίδας κατοίκων, που όσο πάει και αυξάνεται, σήμερα γίναμε 3,000 yeah"? Πραγματικά σε προβληματίζει αυτό? Γιατί στην δολοφονία του Αλέξη βγήκαν 100 μάρτυρες και όλοι είδαν το περιστατικό με τα ίδια τους μάτια? Όλοι ξέραν? Τι στο καλό μια στιγμή 5-10 δευτερολέπτων ήταν. Γιατί εδώ δεν βγήκε ένας μάρτυρας? Γιατί? Γιατί απλά σου λένε, έχω την ευκαιρία να "κάψω" την αστυνομία, δεν θα το κάνω? Έχω την ευκαιρία να εδραιώσω την εικόνα που έχω για την αστυνομία, και να πείσω και τους άλλους πως έτσι είναι. Εξακολουθείς να κατεβάζεις τυχαία νούμερα για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. 100 αυτόπτες? Που το είδες αυτό γραμμένο? Το σκηνικό έγινε Σάββατο βράδυ σε κεντρικότατο σημείο, με δύο γεμάτα μαγαζιά σε ελάχιστη απόσταση, και ένα πεζόδρομο που έχει καθημερινά κόσμο που κάθεται. Ο συλλογισμός σου πως όλοι είναι εναντίον της αστυνομίας σώνει και καλά, είναι μακράν ο πιο (no offense) παιδιαρίστικος που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος για να βγάλει αναξιόπιστους τους αυτόπτες μάρτυρες. Πραγματικά, ούτε τον Κούγια δεν έχω ικανό να σκεφτεί κάτι τέτοιο...
axibde Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μισό, παρεξήγηση. Εγώ δεν είπα ότι σαν άλλη ζήνα με το τσάκρα, έριξε με στόχο τον εξοστρακισμό και το παιδί εν τέλει, αλλά τόνισα το ότι δεν μπορείς να λες ότι οι μάρτυρες είναι προκατειλλημένοι, απλά αυτό που είδαν ήταν πολύ λογικό να το ερμηνεύσουν όπως έκαναν. Εχεις δικιο. Οι μαρτυρες δεν ειναι προκατελημενοι. Ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια. Ειναι απο αυτους που πηγαινουν στις δικες των αναρχικων και υποστηριζουν οτι οι αστυνομικοι που τους συνελλαβαν εκαναν λαθος και οτι τυχαια περνουσαν τα καημενα τα παιδια απο το σημειο.
Freakster Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Αρα συμφωνουμε οτι δεν ειχε στοχο το παιδι να το σκοτωσει.Τωρα για το αν ηταν προκατειλλημενοι,δε λεω οτι ολοι αυτοι ελεγαν ψεματα,αλλα να ειδαν ολοι αυτοι που βγηκαν στην τηλεοραση(15-20 ατομα μετρησα) τη στιγμη ακριβως του πυροβολισμου το οπλο,μου φαινεται λιγο δυσκολο.Σιγουρα καποιοι ναι,αλλα ολοι αυτοι? Έτσι φαίνεται. Όμως πυροβόλησε χαμηλά, (επιμένω όχι στον αέρα που θα μπορούσε και θα μπορούσε γιατί φαίνεται ξεκάθαρα από τα βίντεο ότι δεν υπήρχε μπαλκόνι από πάνω του.. στη μέση του δρόμου στέκονταν) και εγώ το ερμηνεύω ως κίνηση του να τραμπουκίσει, να τα κάνει να κατουρηθούν κυριολεκτικά, τα παιδιά. Και ο εξοστρακισμός να μη γινόταν, πιθανό να πετύχαινε περαστικό ή άλλο μέλος της παρέας. Αυτό αδερφέ λοιπόν το λέω εγκληματική βλακεία και θέλω να τιμωρηθεί ανάλογα.
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Εχεις δικιο. Οι μαρτυρες δεν ειναι προκατελημενοι.Ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια. Ειναι απο αυτους που πηγαινουν στις δικες των αναρχικων και υποστηριζουν οτι οι αστυνομικοι που τους συνελλαβαν εκαναν λαθος και οτι τυχαια περνουσαν τα καημενα τα παιδια απο το σημειο. Γνωρίζεις όλους τους αυτόπτες, ή απλά τους κρεμάς μία ταμπέλα επειδή έπιναν καφέ σε αυτή την περιοχή?
axibde Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Γνωρίζεις όλους τους αυτόπτες, ή απλά τους κρεμάς μία ταμπέλα επειδή έπιναν καφέ σε αυτή την περιοχή? Τον εναν τον γνωρισα απο την πρωτη στιγμη, ακομα κι οταν ειχε γυρισμενη την πλατη στις καμερες, αν θυμασαι ποιον λεω. Ανοικει στον αριστερο χωρο χωρο και αν και την πρωτη ημερα περασε ενα ενα τα καναλια ως ο πλεον αξιοπιστος και βασικος μαρτυρας,στον Ανακριτη δεν πηγε ποτε να καταθεσει γιατι απλα δεν ηταν μια απλη υποθεση επεισοδιων με αναρχικους, αλλα μια ανθρωποκτονια. Θα δειτε οταν γινει η δικη ποσοι ταχα μου αυτοπτεις μαρτυρες θα πανε, ενω τωρα δεν παει κανεις. Αν και τα πραγματα πλεον παιρνουν το δρομο τους....
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Τον εναν τον γνωρισα απο την πρωτη στιγμη, ακομα κι οταν ειχε γυρισμενη την πλατη στις καμερες, αν θυμασαι ποιον λεω.Ανοικει στον αριστερο χωρο χωρο και αν και την πρωτη ημερα περασε ενα ενα τα καναλια ως ο πλεον αξιοπιστος και βασικος μαρτυρας,στον Ανακριτη δεν πηγε ποτε να καταθεσει γιατι απλα δεν ηταν μια απλη υποθεση επεισοδιων με αναρχικους, αλλα μια ανθρωποκτονια. Θα δειτε οταν γινει η δικη ποσοι ταχα μου αυτοπτεις μαρτυρες θα πανε, ενω τωρα δεν παει κανεις. Αν και τα πραγματα πλεον παιρνουν το δρομο τους.... Τι εννοείς? Αρχίσανε τα τηλέφωνα από τους τραμπούκους? Βρέθηκε κανένας μάρτυρας με βιτριόλι στο κεφάλι? Τι ξέρεις?
Freakster Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Η εγκληματικη βλακεια λοιπον ειναι ΦΟΝΟΣ ΕΞ ΑΜΕΛΙΑΣ και οπως φανταζομαι θα ξερεις δεν τιμωρειται και τοσο αυστηρα,πολλες φορες μαλιστα αθωωνει τελειως,αρα δεν νομιζω οτι εχεις να περιμενεισ και πολλα... δεν το ήξερα και τώρα που το έμαθα δεν κατανοώ και τη λογική της μικρής ποινής που μπορεί να είναι ως και αθώωση ( ) . Αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση. Οι νόμοι είναι νόμοι, τι να λέμε.
axibde Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Τι εννοείς?Αρχίσανε τα τηλέφωνα από τους τραμπούκους? Βρέθηκε κανένας μάρτυρας με βιτριόλι στο κεφάλι? Τι ξέρεις? Αν και εσυ εισαι ειρωνικος εγω θα σου απαντησω. Οταν λεω οτι εχουν παρει τον δρομο τους εννοω οτι τωρα πλεον που αποδειχτηκε οτι ειναι απο εξοστρακισμο, η κατηγορια θα ειναι "ανθρωποκτονια απο αμελεια", δηλαδη πλημμελημα που σημαινει ποινη φυλακισης απο 10 ημερες (ελαχιστο) εως 5 χρονια (μεγιστο). Τωρα αν του αναγνωρισθει η αμυνα, τοτε φυσικα μιλαμε για αθωωση, αν και το βλεπω παρα πολυ χλωμο.
Deorum Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Την καθαρίστρια Liopyr δεν την έπιασα στο στόμα μου, και μακάρι να γίνει καλά η κυρία. ΆΛΛΟΙ την πιάνουν στο στόμα τους και την χρησιμοποιούν. Εγώ δεν έτρεξα να πώ κρύβονται προβοκάτορες της Αριστεράς απο πίσω για να φανούν κακά τα αφεντικά, ούτε προβοκάτορες της κυβέρνησης, ούτε ας κάνουμε πορεία ενάντια στην τάξη των πραγμάτων. Άλλοι την πιάνουν στο στόμα τους, όπως και τον Αλέξη όπως και τον αστυνόμο (ούτε θυμάμαι το όνομά του να καταλάβεις) Είπα για την πρωτοβουλία = κάτοικοι της πετρούπολης. Όχι δεν είμαι της Πετρούπολης, αντίθετα μένω στο πολυτεχνείο κοντα (!!). Όμως αυτην την πρωτοβουλία κατοίκων (με ειρωνικό τρόπο το λέω φυσικά), την έχω δεί πολλές φορές. Να γίνω συγκεκριμένος? Την έχω δει στο παγκράτι που δουλεύω (Πρωτοβουλία κατοίκων - πορεία για να φύγουν τα Ματ απο την Καισσαριανή) Στην πλατεία βικτωρίας που μένω ( Πρωτοβουλία των Κατοίκων και των Καταστηματαρχών για να συζητήσουνε τα προβλήματα των μεταναστών -χρυσαυγήτες απο πίσω και γίναν επεισόδια αν θυμάσαι). Και στην μία περίπτωση και στην άλλη δεν ερωτήθηλε ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ της περιοχής και όμως ήταν πρωτοβουλία κατοίκων. Πρωτοβουλία 10 ατόμων ήταν που πετάγαν φειγβολάν και κολάνε αφίσες. Αλλά αν πούν πρωτοβουλία της Ανατρεπτική Δύναμης Αριστερών Φίλων (στην τύχη το λέω) δεν θα τους ακούσει και κανείς. Έτσι με ΨΕΥΔΟΣ ίσως αποκτήση μεγαλύτερο κύρος η προπαγάνδα τους με σκοπό να προωθήσουν τις ιδέες τους. Αν εσύ θεωρείς ότι στην Πετρούπολη υπήρξε απόφαση των κατοίκων συλλογικά γιαυτή την αφίσα, πές μου. Αν θεωρείς ότι ρωτήθηκαν έστω και 1000 από τους 30000 (3%), έστω να ρωτήθηκαν όχι να υπέγραψαν κιόλας, σιγά κουβέντα κάνουμε. Θα σας την βγάλω και φώτο απο αύριο να την δείτε.
Deorum Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Ε τότε έχει ένα στοιχείο (σοβαρά το λέω) δημοκρατικότητας, εφόσον αυτός που το κανόνισε έχει μια κάποια αποδοχή. Και πάλι όμως δεν είναι πρωτοβουλία κατοίκων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.