Προς το περιεχόμενο

Άγνωστοι πυροβόλησαν αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

dimkar2405

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρεις κανείς που μπορώ να βρω τον Ποινικό Κώδικα online. Ψάχνω να βρω σε ποιο άρθρο ακριβώς αναφέρεται ότι ατιμώρητες αξιόποινες πράξεις μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι/ελαφρυντικό για άλλες αξιόποινες πράξεις

• Απαντ. 475
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ξέρεις κανείς που μπορώ να βρω τον Ποινικό Κώδικα online. Ψάχνω να βρω σε ποιο άρθρο ακριβώς αναφέρεται ότι ατιμώρητες αξιόποινες πράξεις μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι/ελαφρυντικό για άλλες αξιόποινες πράξεις

Σε κανονισμο της βουλης θα το βρεις..Καπου σιγουρα θα λεει οτι ατιμωρητες αξιοποινες πραξεις(π.χ. χρηματιστηριο) αποτελουν αλλοθι για αλλες αξιοποινες πραξεις (βατοπεδι, ομολογα..)

Δημοσ.

Άντε και να συμφωνούσα μαζί σου αλλά το πρόβλημα είναι ότι το χρηματιστήριο δεν είχε κάτι το αξιόποινο. Ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο όπου επήρεασε πιο έντονα το μέσο Έλληνα διότι πολύ απλά πουθενά αλλού στον κόσμο απλώς κοσμάκης δεν πουλάει σπίτια, χωράφια γίδια για να "ψωνίσει 15,000 κομμάτια Σιγάλας ΚΟ σε market τιμή"

Δημοσ.

Χμμμμμ για ρίξε μια εξήγηση για το ρήμα κλέβω. Aν πχ σήμερα το μεσημέρι σόρταρα 1,000 μετοχές της Morgan Stanley στα 19$(avg) και έκλεισα το position μόλις τώρα στα 17,5$ (στο περίπου δε μου έχουν έρθει τα fills οπότε μη βγει κανα όρνιο με τα executions απο τον Nasdaq.com για να μου πει ότι λέω ψέματα).

Έβγαλα κάπου στα 1500$ δεδομένου ότι το χρηματιστήριο είναι zero sum game απο που τα έκλεψα;

Δημοσ.

Θα στο θεσω απλα, οσο πιο απλα γινεται τουλαχιστον.

Πεφτει συρμα διαφημιση στους μεσους ελληνες "παιδια παιξτε χρηματιστηριο εχει γερη μπαζα" και οι μεσοι ελληνες τσιμπησαν.

Φτανει το χρηματιστηριο στο Θεο με την καθε μετοχη να της ακουμπαει ο δεικτης τα αχαμνα του Δια και ξαφνικα ΜΠΑΜ η φουσκα εσκασε. Τι εγινε?

Ο μεγαλοεπενδυτης-μεγαλοκαρχαριας που το ειχε σχεδιασει απο την αρχη αυτο (βλεπε Σορρος), τραβαει ξαφνικα πισω τα λεφτα του πουλωντας τις μετοχες του (τις οποιες τις ειχε παρει τζαμπα στην αρχη) με αποτελεσμα να πιασει πατο η Σοφοκλεους. Να αναφερω οτι μεγαλοκαρχαριες ηταν και οι καλοι μας πολιτικοι και οι μεγαλοδημοσιοκαφροι και οι μεγαλοεπιχειρηματιες.

Δημοσ.
Άντε και να συμφωνούσα μαζί σου αλλά το πρόβλημα είναι ότι το χρηματιστήριο δεν είχε κάτι το αξιόποινο.

Αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν εκείνη την περίοδο. Π.χ. εταιρίες μαϊμού που πολλοί αρμόδιοι γνώριζαν και απέκρυπταν ενώ όφειλαν να τις κλείσουν.

Ανήθικες πράξεις όμως υπήρχαν με το τσουβάλι.

Μια ιστορία θα σας πω:

Μια φορά και έναν και ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν κοντά στις 6000 μονάδες. Στο χωριό κτηνοτρόφων (πίσω από τον θεό) σε ένα νησί του Αιγαίου όλοι αναρωτιούνται τι είναι το χρηματιστήριο και πως κερδίζεις χρήματα από αυτό. Κανείς όμως δεν έπαιζε γιατί φοβόντουσαν. Τα έκαναν κομπόδεμα κάτω από το στρώμα τα χρήματα που έβγαζαν. Κάποιο μεσημέρι έρχεται στο καφενείο του χωριού ο Υπουργός Αιγαίου. Αφού έσφιξε πολλά χέρια άρχισε να λέει το παραμυθάκι του. Τι καλό που είναι το χρηματηστήριο, εύκολα χρήματα, κ.τ.λ. Και κατέληγε ο κύριος: "Πουλήστε κανα χωραφάκι, μερικά ζώα, κανα σπίτι και επενδύστε τα λεφτά να τα κάνετε πολλά". Τον πίστεψαν και μπαρμπα Κώτσος με τον μπαρμα Μήτρο. Έβαλε υποθήκη το σπίτι ο ένας για να πάρει δάνειο, πούλησε τα γελάδια ο άλλος και πήραν μετοχές...

Που είσαι ρε Υπουργέ;

Δημοσ.
αυτό μου έβαλες στο στόμα.

αυτό που είπα είναι ότι η ιατροδικαστική + βαλιστική εξέταση υποδεικνύει σπόντα και λάθος ;)(i.e. εξοστρακισμό)

ε η σπόντα, δε σημαίνει αμέλεια? Μπιλιάρδο έπαιζε?

Όσο για τα τρίψιμο της σφαίρας απο κει αν ΔΕΝ κάνω λάθος το υλικό που βρέθηκε στη σφαίρα είναι ίδιο με το υλικό μιας τσιμεντένιας μπάλας που υπάρχει εκεί και η οποία φέρει σημάδια εξοστρακισμού.

μη λες ανακριβειες. Βρέθηκαν στοιχεία ασβεστόλιθου , γυψου , άργιλου κτλ. Αυτά τα υλικά απατώνται στο τσιμέντο. Καθε τι είναι από τσιμέντο κ αδρανή υλικά περιέχει αυτά τα στοιχεία. Και η μπάλα όπως και τα τοιχία από το ίδιο υλικό είναι …δε έφτιαξαν διαφορετικό κράμα για την τσιμεντένια μπάλα.

Όσο για τα σημάδια στη μπάλα , τα έβγαλες από το μυαλό σου μάλλον . Απ όσο ξέρω όλες οι μπάλες είχαν πολλές εκδορές. Στάλθηκαν στον Δημόκριτο αλλά δεν βγήκε συμπέρασμα.

Μμμμμ εδώ και αν κάνεις λάθος. Ο ιατροδικαστής μπορεί να δει σε τι βάθος μπήκαν οι σφαίρες στο κορμι του θύματος και ύστερα είναι απλό θέμα προσομείωσης να αποδειχτεί αν σφαίρα απο ίδιο όπλο μπορεί απο τόση απόσταση να φτάσει στο ίδιο ή μεγαλύτερο βάθος.

μακάρι φίλε να ήταν τόσο απλά.

αλλωστε η σφαιρα καρφώθηκε στην σπονδυλική στήλη

Δε προσπαθώ να αποδείξω τα αυτονόητα, απλώς είμαι περίεργος αν θα καταλάβεις ποτέ τι τρικυμία έχεις στο κεφάλι σου .

Δημοσ.

Το διαρκές 1974

Όταν ένας φίλος μου έστειλε email λέγοντας μου ότι το Πρώτο Θέμα φιλοξενούσε άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, τρομοκράτη της 17Ν, νόμιζα ότι έκανε κάποιο λάθος. Συνωνυμία ίσως και δεν κατάλαβε. Αργότερα κατέβασα την εφημερίδα από το διαδίκτυο και κατάλαβα γρήγορα ότι ο φίλος μου δεν είχε κάνει λάθος.

Σελίδα 26, στην αριστερή πλευρά, "άρθρο-παρέμβαση" από τον γνωστό τρομοκράτη για την κρίση στην Γάζα.

Σκέφτηκα το πως η όλη αυτή εικόνα αμέσως ζωγράφιζε την μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ένας τρομοκράτης, αποκτά μεγάλο ακροατήριο για να εκφράζει τις ιδέες του, μόνο και μόνο επειδή επί σειρά ετών δολοφονούσε ανενόχλητος όποιον του γούσταρε. Σε μια εφημερίδα που εκδίδεται από έναν εμπλεκόμενο σε ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο - που θα πάει στο αρχείο - η οποία εφημερίδα πουλήθηκε αργότερα σε μεγαλοεργολάβο του δημοσίου.

Η νεότερη Ελλάδα σε μια παράγραφο.

Την ίδια ημέρα που βγήκε η συγκεκριμένη εφημερίδα με το συγκεκριμένο άρθρο γίνεται απόπειρα δολοφονίας εναντίων τριών αστυνομικών στα Εξάρχεια. Ο ένας χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Μάλλον θα υπάρχουν αρθρογράφοι εν αναμονή που τώρα αποκτούν τα εφόδια για να ασκήσουν το λειτούργημα.

Ο 21χρονος αστυνομικός, Διαμαντής Ματζούνης, ανήκει στην άλλη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που πρέπει να βολεύεται με τους μισθούς των 700 ευρώ. Στην Ελλάδα που πρέπει να ικετεύει το σύστημα και να θεωρεί τύχη μια μικρή θέση, μικρών απαιτήσεων και προσδοκιών. Στην Ελλάδα που ρόλο έχει να παίζει τον σάκο του μποξ και στόχο σκοποβολής ώστε οι κουκουλοφόροι να αποκτήσουν τα απαραίτητα ένσημα επαναστατικότητας.

Σε αυτή την μικρή Ελλάδα της μεταπολίτευσης θα πρέπει όλοι να ζούμε και με αυτή την μικρή Ελλάδα θα πρέπει όλοι να συμβιβαστούμε.

Όταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία το 74 δεν είχα καν γεννηθεί. Δύο χρόνια μετά γίνομαι και εγώ μέρος του συνόλου. Από τότε μέχρι τώρα, μου λένε να σκέφτομαι όπως σκέφτονται αυτοί, να φοβάμαι ότι αυτοί φοβούνται και να ονειρεύομαι τα δικά τους όνειρα. Τριάντα δύο χρόνια μετά μπορεί να κυκλοφορώ με ipod αλλά όλα τα ουσιαστικά και τα μεγάλα έχουν κολλήσει σαν δίσκος σε πικ απ.

Είχαμε πρωτοχρονιά πριν από λίγες μέρες και γιορτάσαμε το ερχομό του διαρκούς έτους 1974. Μέτα θα έρθει και η επέτειος της 24ης Ιουλίου που θα γιορτάσουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Η 24η Ιουλίου είναι πράγματι μια ιστορική επέτειος. Το θέμα όμως είναι ότι κάποτε θα πρέπει να έλθει και η 25η Ιουλίου. Είναι καιρός να ξεκολλήσουμε από το 1974. Και τα προβλήματα θέλουν τον εκσυχρονισμό τους. Πριν από 34 χρόνια κάναμε ένα άλμα μπροστά και αφήσαμε δεκαετίες πολιτειακών προβλημάτων στον παρελθόν. Η 24η Ιουλίου ήταν πρόοδος, αλλά της μιας ημέρας πρόοδος.

ΥΓ.: Πριν από μερικούς μήνες ο άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιάννης Κεφαλογιάννης, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Γεγονός πρωτοφανές για την Ελλάδα. Οι μάρτυρες που είχαν το θάρρος να καταθέσουν ενάντια στον ισχυρό πρωθυπουργικό σύμβουλο: δυο αστυνομικοί.

Φυσικά δεν το έγραψα εγώ.

http://e-roosters.blogspot.com/2009/01/email-17.html

.. αλλα εχει πλάκα να το λές στο τέλος :lol:

Ειμαι πολύ κουρασμένος αυτή τη στιγμή για σεντόνια, και λίγο φοβισμένος, οτι αν γράψω αυτά που σκέφτομαι, θα πάρω ενα ισόβιο μπαν απο το αγαπημένο μου φορουμάκι, και πραγμάτικά δεν αξίζει τον κόπο.

επίσης, απο την ίδια πήγή, περι ασύλου: Τι εξυπηρετεί σήμερα το άσυλο;

Δημοσ.

Παίδες.

Τα επεισόδια και τα έκτροπα ως τώρα βλέπουμε

- Δεν τα κάνουν φοιτητές

- Δεν τα κάνουν Μαθητές

- Δεν τα κάνουν Αναρχικοί

- Δεν τα κάνουν Αριστεροι/κομμουνιστές/ιδεολόγοι

Δεν τα κάνει κανείς απο αυτούς και τα κάνουν οι ίδιοι οι μπάτσοι ε?

Τα συνθήματα

-Το αίμα με άιμα ξεπλένεται,

-Καλός Αστυνομικός = Νεκρός Αστυνομικός

-Βία στη Βία της Εξουσιας

και άλλα τέτοια παρόμοια ένα σωρό, σε ποιους χώρους κυκλοφορούν? Στις σχολές της Αστυνομίας?

Τέλος για την δολοφονία του 16χρονου, δεν δολοφονεί το κράτος όπως νομίζετε μερικοί. Το κράτος θα δολοφονούσε αν γινόταν κατόπιν διαταγής, απόφαση απο ψηλά κτλ. Ένας μ@@@@ς μπάτσος (ναι αυτός ήταν) δολοφόνησε, ένας μ@@@@@ς άνθρωπος, όχι το κράτος. Εκτός αν επειδή δούλευε για το κράτος το εκπροσωπούσε κιόλας.

(πχ αν πιαστεί αναρχικός με μολότοφ και δουλεύει σε καντίνα, λέμε κάλιστα, οι καντίνες σκοτώνουν)

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο, σκοτώθηκε άλλος ένας πριν 23 χρόνια, αφού πέταξε μολότοφ (στην ψύχρα) σε κλούβα της αστυνομίας.

2 στα 23 χρόνια, τι είναι? Επίσημη γραμμή της Αστυνομίας? Πυροβολάτε ανήλικα?

Δημοσ.

Επισημη ανικανοτητα επισημος τραμπουκισμος και επισημη αλητεια της αστυνομιας ειναι.

2 σε 23 χρονια ειναι καλο σκορ ε?

τους τραυματιες κ οσους τους εχουν σαπισει στο ξυλο τους μετρας?

Δημοσ.

Μόνο επίσημη γραμμή δεν είναι. 2 στα 23 χρόνια μπορεί για μένα να είναι καλό σκόρ, για σένα κακό, για τον άλλο στα πλαίσια στατιστικού λάθος.

Το σίγουρο έιναι πώς είναι μεμονομένο περιστατικό. Είναι ρε chris πώς να το κάνουμε, δεν έγινε 1 σήμερα, ένα παραπέρα, ένα σε άλλη πόλη. Απο το '85 (που ήταν άλλο περιστατικό - το τωρινό να το πείς τραμπουκισμο, εκείνο δεν ήταν το ίδιο) περάσαν 23 (ΕΙΚΟΣΙΤΡΙΑ) ολόκληρα χρόνια για κάτι που μοιάζει.

Αν μετά απο 23 χρόνια ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, εσύ μην το θεωρήσεις μεμονομένο. Σε αυτά τα 23 χρόνια υπάρχουν 100δες δολοφονίες και εγκλήματα (μην πώ χιλιάδες) και βρήκες εσύ ούτε 1 στην δεκαετία να το κάνεις θέμα?

Ξέρω ξέρω, είναι αυτός που υποτίθεται μας προστατεύει. Συμφωνώ. Άλλο εγώ να τσαμπουκαλεύομαι άλλο αυτός. Συμφωνώ. Αλλά έιναι 1 στα 20 χρόνια. Ξέρεις πόσοι 10δες χιλιάδες αστυνομικοί υπάρχουν? Μιλάμε για 10δες χιλιάδες. Ένας απο τους 20-30χιλιάδες επί 20 χρόνια, ένας απο όλους αυτούς στα τόσα έτη, έκανε την μαλακία. Ένας.

Όσους έχουν σαπίσει στο ξύλο και όσοι είναι τραυματίες δεν τους μετράω, μιλάμε για νεκρούς. Νόμιζα αυτό ήταν το θέμα μας. Δεν μιλάγαμε στους σαπακιασμένους απο το ξύλο κατά την σύλληψη πολίτες. Αν θές να το συζητήσουμε ευχαρίστως. Σου λέω προκαταβολικά ότι και λίγους έχουν πιάσει. Κάηκε η μισή αθήνα και είχαμε 6-7 προσαγωγές. (και αυτοί δέν κάναν τίποτα, τα κάναν οι "άλλοι" φυσικά). Για το αν χρησιμοποιουν βία? Πώς θα περάσουν στο περιπολικό? Με το παρακαλώ περάστε κύριε? Αυτοί δευτελόπτα πριν ήταν κόσμιοι?

Φυσικά και αν πρέπει κάποιος να τηρήσει τον νόμο πρώτος είναι ο αστυνομικός, και απο την στιγμή που συλληφθεί κάποιος πρέπει να του φερθούν πολιτισμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...