epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Ηδη αρχιζει και σου καρουρδίζει σιγα σιγα τον επεξεργαστη.Κοιτα το ρευμα να μη δειξει πανω απο 1,4. Το 2,07 που αλλαζει σε 2,4 ειναι λογω του EIST που σου ειπα να επενεργοποιησεις (και καλα ειναι για εξοικονομηση ενεργειας, ριχνει τη συχνοτητα του επεξεργαστη οταν δεν κανεις κατι). Ουσιαστικα τωρα δουλευεις στα 2,4Ghz. Πριν προχωρησεις και αλλο, πες μας 1) στα ποσα δουλευουν οι μνημες σου 2) Ανοιξε Coretemp 0.99.3 και παραλληλα κανε ενα Max heat test με το prime95. Μετα απο μιση ωρα πες μας τι θερμοκρασιες λεει το Coretemp. θα αφήσω το orthos να τρέχει κανένα 2ωρο και το memtest και μετά θα στείλω και θερμοκρασίες. το voltage πόσο να το βάλω???τώρα το έχω auto και το cpu-z λέει ότι δίνει 1.4V.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Πες πρωτα θερμοκρασιες και βλεπουμε... Μη το αφησει πολλη ωρα, κυριως θερμοκρασιες θελω να δω. Παρα πολλη ωρα θα το αφησεις στη τελικη του ρυθμιση. Και οντως μπορει να εχει επιλογη C1E οπως λεει ο Tenshi. (α και πριν εννοουσα καβουρδιζει, οχι καρουρδιζει )
devill0 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Χρονια πολλα φιλοι μου.Θα ηθελα και εγω να κανω overclocking στον υπολογιστη μου.Εχω τον ιδιο επεξεργαστη με το φιλο πιο πανω.Εχω windows xp με sp3 επεξεργαστη INTEL CORE 2 DUO 6300 1.86 GHz και RAM 2Gb και θα ηθελα να μαθω αν χρειαζονται καποια προγραμματα ή γινεται αμεσως απο το bios.Ενα τελευταιο αν σας ειναι ευκολο να μου πειτε τα βηματα και τι διαδικασια που γινεται.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δες τον οδηγο εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171 Ο,τι απορια εχεις μετα απο αυτον, ανοιξε νεο θεμα, μη το χαλας του παιδιου εδω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Οχι κεφαλαια ομως ε! Δειχνουν οτι ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Πες πρωτα θερμοκρασιες και βλεπουμε...Μη το αφησει πολλη ωρα, κυριως θερμοκρασιες θελω να δω. Παρα πολλη ωρα θα το αφησεις στη τελικη του ρυθμιση. Και οντως μπορει να εχει επιλογη C1E οπως λεει ο Tenshi. (α και πριν εννοουσα καβουρδιζει, οχι καρουρδιζει ) ναι έχει επιλογή c1e τελικά... έτρεξα το orthos για μισή ώρα και η θερμοκρασία CPU ήταν 61C !!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δωσε 1,4 ρευμα απο το BIOS, και ανεβασε FSB στο 400. Και ξανατρεξε Orthos με ανοιχτο παραλληλα το προγραμμα που βλεπεις θερμοκρασιες. Να μη ξεπερασει τους 65-67 βαθμους.
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δωσε 1,4 ρευμα απο το BIOS, και ανεβασε FSB στο 400.Και ξανατρεξε Orthos με ανοιχτο παραλληλα το προγραμμα που βλεπεις θερμοκρασιες. Να μη ξεπερασει τους 65-67 βαθμους. Έβαλα voltage 1,2250 και fsb 350 και δουλεύει κανονικά!!! nα ανεβάσω και άλλο fsb ή είναι υπερβολή?τώρα δουλεύει στα 2.450Mhz!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Να ανεβασεις! Και να βαλεις 1,4, δε πειραζει για λιγο καιρο μεχρι να βρουμε τα max settings...
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δωσε 1,4 ρευμα απο το BIOS, και ανεβασε FSB στο 400.Και ξανατρεξε Orthos με ανοιχτο παραλληλα το προγραμμα που βλεπεις θερμοκρασιες. Να μη ξεπερασει τους 65-67 βαθμους. Έβαλα voltage 1,2250V, FSB 350, και έτρεξα το orthos και memtest για μισή ώρα και μέτρησα τη θερμοκρασία με Coretemp και τα αποτελέσματα είναι αυτά.. να ανεβάσω ή είμαι καλά εδώ???
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Nα ανεβασεις σε τουλαχιστον 400, και να τεσταρεις με Prime95 max heat. Μη κανεις ΚΑΙ memtest παραλληλα. Αν δε περασει το Prime95 (κοκκινισει), τοτε ανεβασε λιγο ρευμα.
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Nα ανεβασεις σε τουλαχιστον 400, και να τεσταρεις με Prime95 max heat.Μη κανεις ΚΑΙ memtest παραλληλα. Αν δε περασει το Prime95 (κοκκινισει), τοτε ανεβασε λιγο ρευμα. με το prime95 ανέβασε θερμοκρασία στους 71C..se 15' περίπου... μήπως να ανεβάσω voltage ή δεν έχει σχέση?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Σε τι ρυθμισεις ανεβασε 71? Αν ανεβασεις και αλλο voltage (μα πού το εχεις τωρα? καμια λεπτομερεια δεν αναφερεις...) θα ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια.
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Σε τι ρυθμισεις ανεβασε 71?Αν ανεβασεις και αλλο voltage (μα πού το εχεις τωρα? καμια λεπτομερεια δεν αναφερεις...) θα ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια. απο bios:voltage 1,2250V, FSB 350 μήπως να κατεβάσω fsb???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.