epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 καλησπέρα παιδιά..έχω το pc της υπογραφής μου και αποφάσισα λοιπόν να κάνω o/c μέσω bios. μετά από λιγο ψάξιμο στο forum έκανα τις εξής αλλαγές στο bios: CPU frequency απο 266 σε 280 dram frequency από 800 σε 840mhz CPU V core voltage 1400V (FSB) termination voltage 1400V και timings από 5-5-5-15 σε 4-4-4-12 και σας παρουσιάζω και τα αποτελέσματα μέσω cpu-z πριν το o/c: και μετά το o/c: Θέλω να μου πείτε την άποψη σας για τα αποτελέσματα και αν πρέπει να κάνω κάτι αλλο.
EliasKir Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Για ελεγξε λιγο το vcore γιατι μετα το overclock ειναι λιγοτερο απ'οτι πριν και επισης ΠΟΛΥ λιγοτερο απο το 1,4 που αναφερεις. Επισης το Fsb Termination Voltage γιατι το ανεβασες? Στρεσαρες με κανα Prime για επεξεργαστη και memtest τις μνημες?
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Για ελεγξε λιγο το vcore γιατι μετα το overclock ειναι λιγοτερο απ'οτι πριν και επισης ΠΟΛΥ λιγοτερο απο το 1,4 που αναφερεις. Επισης το Fsb Termination Voltage γιατι το ανεβασες? Στρεσαρες με κανα Prime για επεξεργαστη και memtest τις μνημες? Το FSB termination voltage και το vcore να τα αφήσω στην επιλογή auto? οχι δεν στρεσαρα,ούτε τις μνήμες ούτε τον επεξεργαστή.το prime πιο είναι?είναι freeware?
mavlamemos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 με το ρευμα που εχεις ανεβασε κιαλλο το fsb.οταν ειχα και εγω τον 6300 τον ειχα φτασει 2,88GHz χαλαρα με τοσο ρευμα.τωρα ετσι οπως τον εχεις δεν χρειαζεται καν να τρεξεις το prime 95.ναι ειναι freeware.προς το παρον αστο auto και μετα ανεβαζεις.
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 με το ρευμα που εχεις ανεβασε κιαλλο το fsb.οταν ειχα και εγω τον 6300 τον ειχα φτασει 2,88GHz χαλαρα με τοσο ρευμα.τωρα ετσι οπως τον εχεις δεν χρειαζεται καν να τρεξεις το prime 95.ναι ειναι freeware.προς το παρον αστο auto και μετα ανεβαζεις. οκ.θα ανεβάσω το fsb,αλλά το ρεύμα να το αφήσω στην επιλογή auto? θα το ανεβάσω και μετά θα τρέξω το orthos και θα δω θερμοκρασίες..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Εχω την εντυπωση οτι στο Auto καποιες ''καλες'' μητρικουλες δινουν τα κερατα τους σε ρευμα! Καλο θα ηταν να μη το αφηνεις στο Auto, αλλα να το βαλεις στο nominal voltage και μολις αρχισει να αποσταθεροποιειται να το ανεβαζεις λιγο λιγο.. Παντως λιγο-πολυ ολοι οι Core 2 πανε στα 3Ghz (αν εχεις και μνημες και μητρικη να σε υποστηριζουν ομως), οποτε και 300 και 400 και 430 FSB δε θεωρειται υπερβολικο! Βαλε τις μνημες σε 1:1 λειτουργια ετσι ωστε να μη σε κοψουν και ταραξε το!
@topos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Εχω την εντυπωση οτι στο Auto καποιες ''καλες'' μητρικουλες δινουν τα κερατα τους σε ρευμα!Καλο θα ηταν να μη το αφηνεις στο Auto, αλλα να το βαλεις στο nominal voltage και μολις αρχισει να αποσταθεροποιειται να το ανεβαζεις λιγο λιγο.. Οντως,εμενα δινει +0.3 στις μνημες(παρολο που ειναι 1066 και τρεχανε ~950+) οταν το χα στο auto και εκανα κατι δοκιμες. Ρε παιδια το pci ποσο να το αφησουμε?Εχω ακουσει γνωμες για 99,101 και 110...?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Erhh δεν παιζει καποιο ρολο, καλυτερα αστο default ή ±1%. Μονο για κατι 8600GT ειχα ακουσει οτι εδινε επιδοσεις...
EliasKir Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 PCI-Ex το αφηνεις στο Auto. Επισης το vcore δεν το βαζουμε ΠΟΤΕ Auto (ακομα και σε default καταστασεις). Δες ποσο ρευμα σου δειχνει το cpuz με την κανονικη συχνοτητα και ρευμα στο Auto και οταν ανεβασεις βαλ'το χειροκινητα στα ιδια βολτ. Αν εχεις προβληματα ανεβασε ενα κλικ. Αν εισαι σταθερος ή ανεβαζεις fsb ή κατεβαζεις κι αλλο τα βολτ. Φυσικα και τιποτα απ'ολα αυτα να μην κανεις εισαι οκ, απλα σου λεω την γνωμη μου για ενα σωστο mainstream overclocking.
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 μετά από τις απαντήσεις σας έκανα κάποιες αλλαγές στο bios: cpu voltage από 1400V σε 1350V cpu frequency 320 dram frequency 660Mhz (το έριξα για να δουλεύουν 1:1) fsb termination voltage default Speedstep ->disable και έχω τα εξής αποτελέσματα μέσω cpu-z: σε σχέση με τα πρώτα αποτελέσματα πιστεύω πως είναι καλύτερα. τώρα θα τρέξω το orthos και memtest και μετά θα δω θερμοκρασίες..
EliasKir Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δεν γινεται ρε συ να βαζεις vcore 1,35 και να σου δινει 1,05! Ειπαμε vdroop αλλα οχι κι ετσι! Εισαι σιγουρος οτι πειραζεις το σωστο ρευμα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Απενεργοποιησε το EIST (να μη ριχνει το πολλαπλασιαστη στο 6 απο 7 που ειναι κανονικα). Επισης, μολις το ρυθμισεις σωστα ετσι ωστε το CPU-Z να δειχνει ~1,35 volt, και αν εχεις καλουτσικες θερμοκρασιες... ΧΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! Αν δε δεις 3Ghz μη σταματησεις
epp494 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Απενεργοποιησε το EIST (να μη ριχνει το πολλαπλασιαστη στο 6 απο 7 που ειναι κανονικα). Επισης, μολις το ρυθμισεις σωστα ετσι ωστε το CPU-Z να δειχνει ~1,35 volt, και αν εχεις καλουτσικες θερμοκρασιες... ΧΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! Αν δε δεις 3Ghz μη σταματησεις το EIST δεν το βρίσκω για να το απενεργοποιήσω. τώρα τα αποτελέσματα είναι αυτά.ανέβασα το fsb στα 345 ενώ άφησα το ρεύμα auto για να δω τι βγάζει το cpu-z. Επίσης το core speed στο cpu-z, τη μία λέει 2068Mhz,μετά αλλάζει στα 2400Mhz και ξανά 2068.Γιατί???
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Ηδη αρχιζει και σου καβουρδίζει σιγα σιγα τον επεξεργαστη. Κοιτα το ρευμα να μη δειξει πανω απο 1,4. Το 2,07 που αλλαζει σε 2,4 ειναι λογω του EIST που σου ειπα να επενεργοποιησεις (και καλα ειναι για εξοικονομηση ενεργειας, ριχνει τη συχνοτητα του επεξεργαστη οταν δεν κανεις κατι). Ουσιαστικα τωρα δουλευεις στα 2,4Ghz. Πριν προχωρησεις και αλλο, πες μας 1) στα ποσα δουλευουν οι μνημες σου 2) Ανοιξε Coretemp 0.99.3 και παραλληλα κανε ενα Max heat test με το prime95. Μετα απο μιση ωρα πες μας τι θερμοκρασιες λεει το Coretemp.
Tenshi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Βρε μηπως έχει την επιλογή σάν C1E και το μπερδεύεις τσάμπα το παλικάρι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.