Προς το περιεχόμενο

Τhe Reader - Σφραγισμένα χείλη

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.thereader-movie.com/

Υπόθεση: Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο δεκαπεντάχρονος Μάικλ Μπεργκ ερωτεύεται την Χάνα, μια γυναίκα με τα διπλά του χρόνια. Μεταξύ τους γεννιέται μια μυστική ερωτική σχέση. Κάποια στιγμή η Χάνα εξαφανίζεται και ο Μάικλ πληγώνεται. Οκτώ χρόνια αργότερα, ως φοιτητής νομικής, παρακολουθεί μια δίκη για τα εγκλήματα των Ναζί και ανακαλύπτει σοκαρισμένος ότι κατηγορούμενη είναι η Χάνα. Καθώς, με την εξέταση, έρχεται στην επιφάνεια το παρελθόν της, ο Μάικλ ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα επηρεάσει τις ζωές και των δύο για πάντα…

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Bernhard Schlink (που στην Ελλάδα κυκλοφορεί, υπό τον τίτλο 'Διαβάζοντας στην Χάννα', από τις εκδόσεις 'Κριτική'. Φέτος, ο ίδιος συγγραφέας διασκευάστηκε και για την ταινία The Other Man (συλλογή Ερωτικές Αποδράσεις, εκδόσεις Κριτική) σε σκηνοθεσία Richard Eyre, με τους Liam Neeson, Laura Linney, Antonio Banderas. Το καινούργιο του βιβλίο, Homecoming (Το Σαββατοκύριακο, επίσης από τις εκδόσεις Κριτική), θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Άνοιξη ) καθηγητής Νομικής και Φιλοσοφίας στο Βερολίνο, και είναι ημιαυτοβιογραφικό. Ο τίτλος πρωτοτύπου είναι “Der Vorleser”. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, έγινε το πρώτο γερμανικό βιβλίο που μπήκε στην λίστα best seller των New York Times και κέρδισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1999, όταν η Όπρα Γουίνφρι το επέλεξε για να το παρουσιάσει στη δημοφιλή λέσχη βιβλίου της. "Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα βιβλίο 218 σελίδων θα μου γεννούσε τόσα συναισθήματα;" θα πει η διάσημη παρουσιάστρια. "Είναι μια ιστορία πάνω σε αυτό που ονομάζουμε “δεύτερη γενιά”” λέει ο συγγραφέας, περιγράφοντας τη γενιά που ακολούθησε τα χρόνια μετά τον πόλεμο. "Μεγαλώσαμε με έναν πολύ αφελή τρόπο έως εκείνη την στιγμή, που καταλάβαμε τι έκαναν οι γονείς και οι δάσκαλοί μας. Όταν αγαπάς κάποιον που ανακατεύτηκε με μελανές σελίδες της ιστορίας, αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε κλονίσει. Το βιβλίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Γερμανία - και μάλιστα περιλαμβάνεται ως διδακτέα ύλη στη γερμανική εκπαίδευση - επειδή τεκμηριώνει καλύτερα από οποιοδήποτε την ανάγκη γνώσης και αντιμετώπισης των πράξεων του παρελθόντος στο παρόν. Αναφέρεται στο πέρασμα από τη μια γενιά στην άλλη.”

η ταινία είναι πολύ καλή, αν και τον τελευταίο καιρό έχουμε πήξει με ¨γερμανικές υποθέσεις¨ (περιμένουμε και ταραντίνο). το είδα μαζί με άλλα 3 άτομα και μόνο σε μένα άρεσε, οπότε δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν θα σας αρέσει.

ποπ πορν:confused: η γουίνσλετ είναι πολυ καλη και εδώ αλλα η αγαπημενη μου ταινία της ειναι η αιώνια λιακάδα...μακράν όμως.

ps: δεν έχω διαβάσει το βιβλίο.

ps2: δεν γράφω τιποτα αλλο γιατι εισαι επικίνδυνος εσύ:P

Δημοσ.

Έλα ρε. Κιόλας έτοιμο; Θεος!

Γενικά οι κριτικές που έχω διαβάσει είναι ανάμικτες. Όχι ότι με νοιάζει και πολύ. Θα την έβλεπα όπως και να 'χει. Σου στέλνω και πμ για κάτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...