Προς το περιεχόμενο

Aναλογία ιντσών LCD VS CRT

the_pianist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θα μπορούσε κανείς να μου στείλει ένα link από κάποιο site αν γνωρίζει που να προσδιορίζει ποια είναι η αναλογία ιντσών μεταξύ μιας LCD και μιας CRT; Γνωρίζω πως για παράδειγμα μια LCD 32 ιντσών έχει το ίδιο εμβαδόν επιφανείας με μια 28 ιντσών CRT περίπου. Ψάχνω έναν πίνακα που να αναγράφει την αναλογία αυτών των διαστάσεων. Όποια απάντησή σας θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Γνωρίζω πως για παράδειγμα μια LCD 32 ιντσών έχει το ίδιο εμβαδόν επιφανείας με μια 28 ιντσών CRT περίπου.

εννοείς το εμβαδόν του ορατού πεδίου μιας tv? αν ναι τότε ισχύει το ανάποδο από αυτό που λες...

δλδ οι LCD/TFT όταν λένε 32 ίντσες είναι 32 ίντσες...ενώ οι CRT όταν λένε 32 είναι λιγότερες

τώρα για ακριβή νούμερα ψάχνω τον πίνακα που ζήτησες...

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως μια LCD/TFT 32'' έχει λιγότερες ίντσες από ένα μπαούλο CRT 32''. Κάπου το είχα διαβάσει στο Hiteck. Ίσως να κατάλαβα λάθος.

Δημοσ.

Tο ανάποδο, οι crt έχουν λιγότερο ορατό πεδίο σε ίντσες από την πραγματική διαγώνιο που έχει η οθόνη.

Αναλογία δεν υπάρχει, εξαρτάται απο την κάθε εταιρία. Για παράδειγμα η παλιά μου eizo είχε διαγώνιο 45cm δηλαδή 17 ίντσες αλλα το ορατό πεδίο ήταν 15.6.

Απο τα specs της κάθε οθόνης μπορείς να το δεις. Όπως για την eizo > http://www.eizo.com/SUPPORT/discontinued/crt/f520.asp

Δημοσ.

Και τι ακριβώς θα σε βοηθησει αυτό? lcd θα πάρεις αν θα βλέπεις blu-ray ή παίζεις 360, ps3. Αν δε σε ενδιαφέρουν αυτά θα πάρεις μια crt. Απλά να ξέρεις ότι για μια 32"@720p το ιδεατό θα είναι να κάθεσαι στα 2μ. Αν πχ κάθεσαι στα 3 δεν έχει νόημα η αγορά της. Αρα λοιπόν μπορείς να παρεις μια crt μικρότερων ινστων, αν και δε βλέπω το λόγο να το κάνει κάποιος. Ειναι μια στάσιμη τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, κάτι σαν τα ηχεία ένα πράμα

Δημοσ.

Η απορία μου είναι εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου. Δεν έχω σκοπό να αγοράσω άμεσα τηλεόραση, ούτε η αγορά μου θα γίνει βάση της ισοδυναμίας των ιντσών. Απλά αυτή τη διαφορά στις ισοδυναμίες θα ήθελα αν γίνεται να τη γνώριζα. Από ότι μου έγραψε ο πρώτος φίλος πάντως διαφέρει ανάλογα με την τηλεόραση και δεν είναι σταθερές οι τιμές…

• Moderators
Δημοσ.

Παντα ομως το ορατο πλαισιο στις CRT ειναι μικροτερο απο ο,τι σε μια ιδιων ονομαστικων ιντσων lcd.

Δημοσ.

Φίλε αν μιλάς για κανονικα monitor και όχι wide.

Σε ονομαστικές ίντσες μεγαλύτερο εμβαδό έχουν οι LCD.

Για παράδειγμα τα CRT monitor 17 ιντσών το πραγματικό εμβαδό, δηλαδή viewable area όπως το ονομάζουν είναι περίπου 15.7''-15.9''.

Ενώ μια LCD 17'' έχει πραγματικό viewable area 17'' !

Τώρα αν συγκρίνεις LCD monitor με ίδιες ίντσες..

4:3 19''

16:9 19''

Φυσικά το μεγαλύτερο εμβαδό από όλα τα σχήματα το έχει το τετράγωνο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...