Προς το περιεχόμενο

Δεν μειώνεται το ποσοστό χρήσης των μνημών στα windows

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Δεν ήξερα που να το βάλω ακριβός, οπότε το άνοιξα εδώ το θέμα...

αρχίζω...

Όταν ανοίγω το PC και μπαίνω στα windows (Vista)

οι μνήμες μου είναι στο 28% και παραμένουν εκεί αν δεν ανοίξω καμία εφαρμογή.

Σε περίπτωση που ανοίξω, συνήθως ανεβαίνει 1% με κάθε πρόγραμμα,

και όταν το κλείσω ξανά πέφτει, οπότε επιστρέφω πάλι στο 28%

αν ομωσ ανοίξω κάνα antivirus πχ και το βάλω να κάνει scan

τότε η μνήμες πάνε πχ στο 60%

αυτό δεν με πειράζει, αυτό που με πειράζει είναι ότι μετά δεν επανέρχονται

μένουν εκεί λες και κάτι φορτώνουν.

Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Το ίδιο συμβαίνει και στο 7, ειδικά με τα scan των antivirus.

Ποτέ δεν φημιζόταν η MS γιατί την σωστή διαχείρηση της μνήμης,

γιατί ν' αλλάξει η παράδοση ;

Δημοσ.

οχι δε θα κανεις restart, οταν χρειαστεις καποια στιγμη περισσοτερη μνημη θα σου ελευθερωσει.

Χρησιμοποιειστε τα pc σας και μην εχετε τα ματια σας στη μνημη συνεχεια.

Η μνημη ειναι για να τη χρησιμοποιεις

Δημοσ.

Νομιζω οπως τα vista σου δειχνουν την cached ram και οχι την χρησιμοποιουμενη απο προγραμματα.Κατι σαν το top του linux.Για αυτο μενει εκει.

Οπως ειπε και ο disqualified θα στην απελευθερωσει οταν την χρειαστει για αλλου.

-----Προστέθηκε 5/1/2009 στις 08 : 39 : 16-----

Το ίδιο συμβαίνει και στο 7, ειδικά με τα scan των antivirus.

Ποτέ δεν φημιζόταν η MS γιατί την σωστή διαχείρηση της μνήμης,

γιατί ν' αλλάξει η παράδοση ;

Αχρησιμοποιητη ram ειναι αχρηστo hardware.

Δημοσ.

τα windows vista εχουν την τεχνολογια superfetch αυτη εν συντομια καταγραφει ποια προγραμματα ανοιγεις συχνοτερα ετσι ωστε να φορτωνει τα αναλογα αρχεια στην μνημη ετσι ωστε οταν εσυ πας να ανοιξεις την εφαρμογη να ανοιγει γρηγοροτερα χωρις να χρειαζεται να διαβαζει απο το αργο τμημα του υπολογιστη που ειναι ο σκληρος δισκος

αυτη η τεχνολογια χρισημοποιει την μνημη δυναμικα δηλαδη αν εσυ τρεξεις ενα παιχνιδι για παραδειγμα που δεν το εχεις ξανατρεξει και χρειαζεται μεγαλη ποσοτητας μνημη τοτε το συστημα φορτωνει κανονικα το παιχνιδι χωρις να υπαρχει προβλημα

για παραδειγμα εγω εχω ultimate sp1 64 bit me 4gb ram μετα απο 2 ωρες η free μνημη του συστηματος μου ειναι 0 (μηδεν ) αλλα το συστημα παει σφαιρα

δεν χρειαζεται να ανυσηχεις σε καμια περιπτωση για το ποσοστο μνημης για μενα σημασια εχει να τρεχει ανετα το λειτουργικο απο κει και περα ποσο μνημη χρισημοποιει δεν με ενδιαφερει

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ποιο AV χρησιμοποιείς? Γιατί πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να μην απελευθερώνει την μνήμη η εφαρμογή και όχι απαραίτητα να φταίει το λειτουργικό.

Το Superfetch στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιστεύω πως έχει σχέση...καθώς εδώ μιλάμε για την απελευθέρωση μνήμης από λογισμικό που τρέχει και όχι για caching της εφαρμογής.

Όπως και να έχει θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους...η μνήμη είναι για να χρησιμοποιείται και όχι για να την κοιτάμε ελεύθερη.

Δημοσ.

Οκ παιδιά!

και εγώ χρησιμοποιώ Vista Ultimate SP1 x64 4GB Ram

με καλύψατε απλά νόμιζα ότι

κάτι τα είχε παίξει...

Anti-Vir χρησιμοποιώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...