Προς το περιεχόμενο

Ζyxel modem router+Tp-link access point προβληματισμός

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Ένα φιλικό ζευγάρι τις προάλλες μου ζήτησε μια χάρη,να τους φτιάξω ένα μικρό οικιακό ασύρματο δίκτυο στο σπίτι τους.Φαντάστηκα λοιπόν οτι απλά θα πρέπει να κάνω 2-3 ρυθμισούλες σε ένα ασύρματο modem/router και τέλος...αμ δέ...:-(

Διαπίστωσα εν τέλη οτι το ζευγάρι είχε ένα απλό modem router (προφανώς πακέτο με το πρόγραμμα τους ISP) που είχε 1 usb και 1 Rj-45 θύρα η οποία ήταν σε χρήση με την ethernet του υπολογιστή.Επίσης είχε αγοράσει ένα Asus switch και ένα Tp-link access point (το Tl-wa501G νομίζω,δέν είδα καλά γιατί ζαλίστηκα όταν τα είδα όλα μαζί).Το θέμα είναι οτι θέλει το Access point να πάει ένα όροφο πάνω,έτσι ώστε να μήν υπάρχει μεγάλη ακτινοβολία μέσα στο σπίτι (μικρά παιδιά).Επίσης,θα υπάρχει πρόβλημα,φαντάζομαι,στον διαμοιρασμό του Internet,γιατι αν θυμάμαι καλά όταν συνδέσεις το modem μέσω usb θύρας θα πρέπει να έχεις το υπολογιστή συνέχεια ανοιχτό και επίσης θα πρέπει αν κάνεις dial για να συνδεθείς στον πάροχο.Προφανώς η Rj45 θα συνδεθεί με το switch ή το access point

Επειδή δέν τα πάω καλά με τα δίκτυα,σκέφτηκα να τους δώσω ένα Zyxel 660H που έχει 4 Rj-45 ports, το οποίο είχα σε αχρηστία,τουλάχιστον για να γλιτώσω απο τον πονοκέφαλο του switch.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα απο θέμα ρυθμίσεων;Αν κατάλαβα καλά Zyxel και Tp-link by default έχουν το ίδιο ip range 192.168.1.1

Πώς θα μπορέσω να μπώ στο web interface απο την στιγμή που και τα 2 έχουν την ιδια ip?

Δημοσ.

Μπες στο ενα απο τα δυο μεμονωμενα και αλλαξε την IP σε 192.168.1.2 και κανε save settings. Μετα κανε οτι θες. Κι εγω το ιδιο εκανα προχθες που εκανα κατι δοκιμες με ενα linksys wag200 και ενα Baudtec γιατι και τα 2 απο default ειχαν 192.168.1.1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...