disqualified Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Εντυπωση μου εκανε που ο ταραντινο δεν επαιξε καθολου στην ταινια αν δεν κανω λαθος ηταν ο πρωτος φανταρος στον οποιο χαραξε τον αγκυλωτο ο μπραντ πιτ, μπορει να κανω και λαθος
Cue Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Την είδα χθες. Instant Tarantino Classic. Απίστευτη γραφή! Οι διαλόγοι μου θύμισαν Pulp Fiction και Reservoir Dogs. Μεγάλοι χαρακτήρες. See Jew Hunter όπως ειπώθηκε (αν δεν πάρει 2ο αντρικό...) και την Γαλλιδούλα "πρωταγωνίστρια" καθώς και μερικοί από τους Basterds. Τρελό soundtrack από Morricone. Επίσης είχε αρκετά tributes (Dusk Till Down, Reservoir Dogs) και γενικά "μύριζε" Tarantino. Αν και δεν ήταν τόσο brutal όσο μας έχει συνηθίσει. Προσωπικά τέλειωσα και ήθελα κι άλλο! Bring on director's cut στις 4 ώρες! 8/10 από μένα.
damian1977 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 ΗΕ IS BACK!!!Δοξα τον Γιαχβε (εβραιοι γαρ) ο Mr QT μας εκανε την τιμη,για δικη μας ευχαριστηση, να επανακαμψει δημητριος,με το απολαυστικοτερο 3ωρο που περασα τελευταια. Με φρεσκιες ιδεες και οπτικες,με τα ιδια παλια κολληματα (που εχουμε μαθει ομως να περιμενουμε και να ζουμε μαζι τους),σιγουρα ξεπερναει επιτελους τον σκοπελο του Death Proof και μας αφηνει υποσχεσεις οτι τα καλυτερα (ισως) ερχονται.... Σε καμια περιπτωση δεν αγγιζει το επιπεδο του dogs ή του fiction..αλλα μονο και μονο για το γεγονος,οτι καταφερε να παρει αυτην την ερμηνεια απο τον Waltz (εισαι τεραστιος αγορι μου) αξιζει ενα δυο χτυπηματα των χεριων στο τελος του show.Γιατι ενα τετοιο ειναι οι μπασταρδοι...ενα pure fun to watch motherfaqing splatter t-movie show.Love it or leave it.. A..με χαρα μου ειδα οτι ο fassbender ερχεται με κεκτημενη ταχυτητα απο το οσκαρικο hunger(με ερμηνεια που κοβει την ανασα εκει,ΜΗΝ την χασεται)....τον εχω σημειωσει στον σκληρο μου,θα ακουσουμε και απο αυτον συντομα.Οτι ειχε να δειξει ερμηνευτικα η ταινια ειναι ο Waltz και αυτος....ο mr jolie και λοιποι,απλα δεν υπαρχουν. Επιτελους..γιατι υποβαλλουν την απειρου καλους Kruger στο μαρτυριο να μιλαει? Η δικια μου βαθμολογια (παντα ειθελα να το πω αυτο,απο την εποχη του ψινακη στο x-factor) 8/10
greenmachine Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Η ταινία αξίζει: α)Για την αρχική σκηνή β)την ερμηνεία του κυνηγού γ)την προσπάθεια του BrAD Pitt να μιλήσει ιταλικά Κατα τα άλλα μέτρια ταινία, σε κάποια στιγμή στη μέση της έριξα και 2-3 χασμουρητά (ίσως φταίει και το ότι ήταν 12 η ώρα)..Ο Ταραντίνο μπορεί και καλύτερα
FallenAngelGR Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Σε αυτο με το μεσο της ταινιας θα συμφωνησω... Εγω εχασα γυρω στα 2΄ επειδη εκλεισαν τα ματια μου
PCM Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 τι ήταν αυτό που "σνιφαρε" συνέχεια ο Brad Pitt στην ταινία? ξέρει κανείς?
..MementoMori.. Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Καπνο. Εκεινη την εποχη (μπορει και τωρα, δεν το εχω ψαξει) υπηρχαν ειδικοι καπνοι που τους σνιφαρες απο την μυτη.
FallenAngelGR Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Βαση του σεναριου της εποχης και του τι τυπος ηταν τοτε ηταν καπνος
slipknot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Καταρχάς μου φαίνεται πως η ταινία προωθήθηκε -από στόμα σε στόμα ίσως- λανθασμένα. Εγώ περίμενα να δω ταινία του στυλ Der Untergang και τελικά είδα κάτι εντελώς διαφορετικό. Στα της ταινίας: Λιγάκι φόλα ήταν. Απ' το Death Proof και μετά τραβάει random σκηνές, τις κολλάει στο μοντάζ και τς βαφτίζει ταινίες; Το Death Proof μου άρεσε γιατί εξυπηρετούσε ένα σκοπό και είχε μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική (αν και το Planet Terror μου άρεσε περισσότερο). Αυτές οι δυο ταινίες όμως (Death Proof και Inglourious Basterds) είναι ό,τι να 'ναι, χωρίς καμιά λογική. Ναι μεν όλες οι ταινίες του Tarantino έχουν τη βία ως κοινό στοιχείο, οι προηγούμενες του όμως είχαν και ένα νόημα. Όλη η ταινία είναι ένα μακελειό διαρκείας. Όλοι πεθαίνουν και επιζούν μόνο ο Brad Pitt (τι περίεργο), ένας άκυρος Basterd και ο Jewhunter. Μου σκοτώνει τους 3 Basterds στη ταβέρνα που είχαν ένα ενδιαφέρον (έστω ο ένας), μου σκοτώνει την Εβραιοπούλα, μου σκοτώνει και τους άλλους δύο Basterds επειδή ήταν ζώα και έμειναν σε ένα φλεγόμενο σινεμά με σφραγισμένες πόρτες, φορώντας εκρηκτικά στα πόδια τους και πυροβολώντας κόσμο που θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς λόγω της φωτιάς ενώ μπορούσαν να φύγουν και να γλιτώσουν. Γενικά όπως καταλάβατε δε μου άρεσε και τόσο το τέλος. Ταινία μεγάλης διάρκειας, στο δεύτερο μέρος (εννοώ μετά το διάλειμμα στο σινεμά) χασμουρήθηκα άπειρες φορές. Όσον αφορά τις ατάκες, υπήρξαν μερικές που μου άρεσαν πολύ και άλλες που ο κόσμος θα χαρακτήριζε "κλασσικές ατάκες tarantino", φλυαρίες δίχως νόημα δηλαδή. Επίσης, πολύ παρέα με τον Eli Roth δε κάνει ο Tarantino; Producer στα δύο Hostel, Eli Roth με ρόλους σε Death Proof και Inglourious Basterds... εντάξει, είπαμε. Ο Roth έπαιζε πιο πολύ ώρα από Mike Myers ξέρω 'γω... Συνοπτικά, για να περάσεις την ώρα σου είναι καλή. Το αν αξίζει να τη δεις κανείς σε σινεμά εξαρτάται από τις απαιτήσεις του, εγώ προσωπικά δε θα χαλιόμουν αν την έβλεπα σε dvd. Θέμα ιστορικής ανακρίβειας δε παίζει, η ταινία είναι αυτό που είναι και έχει και μπόλικες δόσεις σάτιρας. Αν κάποιος πάει συνειδητά να δει Tarantino και περιμένει να μάθει ιστορία έχει πρόβλημα. Μερικά πράματα που μου άρεσαν: - Ο Jewhunter μάλλον έδωσε τη καλύτερη ερμηνεία απ' όλο το cast, μου άρεσε και ο Fredrick Zoller. Ο Brad Pitt απλά συμπαθητικός (τον έσωσαν και κάποιες ατάκες). - Μερικές ατάκες, κωμικές/σατυρικές κυρίως. - Η σκηνή με τον Eli Roth [δε θυμάμαι τι nick είχε, Αρκούδης;] να λιώνει το κεφάλι ενός ναζί με ρόπαλο του baseball. Ήθελα άλλη μία τέτοια. - Όλο το πρώτο εισαγωγικό chapter, απ' την αρχή της ταινίας μέχρι το σημείο που η Shosanna τρέχει μες στα αίματα και ο Jewhunter της φωνάζει ότι θα τα ξαναπούν. Άνετα θα μπορούσαν να το βγάλουν σαν ταινία μικρού μήκους. Αυτά πάνω κάτω, ίσως επειδή την είδα σχετικά αργά και ήμουν λιγάκι ψόφιος να τη ξαναδώ κάποια στιγμή όταν "κυκλοφορήσει", αμφιβάλλω αν θα αναθεωρήσω πάντως.
antreas18 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Στα της ταινίας: Ναι μεν όλες οι ταινίες του Tarantino έχουν τη βία ως κοινό στοιχείο, οι προηγούμενες του όμως είχαν και ένα νόημα. Η ταινια για μενα ηταν μια παρωδια για ολες τις πλευρες,αμερικανους,αγγλους,γερμανους,εβραιους κλπ κλπ.Οποτε με αυτη τη λογικη δεν μπορεις να πεις οτι δεν ειχε καποιο νοημα
slipknot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Η ταινια για μενα ηταν μια παρωδια για ολες τις πλευρες,αμερικανους,αγγλους,γερμανους,εβραιους κλπ κλπ.Οποτε με αυτη τη λογικη δεν μπορεις να πεις οτι δεν ειχε καποιο νοημα Και για μένα αυτό ήταν πάνω κάτω. Το θέμα είναι ότι όλες οι ταινίες έτσι κι αλλιώς ακολουθούν ένα σενάριο με μια δομή. Απλά η συγκεκριμένη ταινία μου έδωσε την εντύπωση ότι είδαμε όλα αυτά απλά και μόνο για να πεθάνουν όλοι στο τέλος, αυτό, τίποτα άλλο. Και στο Death Proof λόγω της φύσης της ταινίας του το "συγχώρησα" αυτό, εδώ με πείραξε κάπως.
antreas18 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Εχεις καποιο δικιο ως προς το τελος...ηταν λιγο wtf
slipknot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Εχεις καποιο δικιο ως προς το τελος...ηταν λιγο wtf Προσωπικά μαζί με το Death Proof τη θεωρώ απ' τις χειρότερες του (αν και δεν έχω δει ακόμα το Jackie Brown ολόκληρο). Το Death Proof μου άρεσε περισσότερο απ' το Inglourious Basterds, ελάχιστα περισσότερο όμως. Βλέπω μάλιστα ότι το Basterds είναι και #35 στο Top 250 του imdb. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα, αλλά πιστεύω ότι δεν αξίζει να είναι τόσο ψηλά. Ξέχασα να αναφέρω ένα + που εντόπισα στη ταινία: Κάποια πλάνα που ακολουθούσαν τους χαρακτήρες από πάνω, στο ύψος του ταβανιού δηλαδή. Δε θυμάμαι να έχει ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια (ίσως να κάνω λάθος βέβαια) αλλά μου άρεσαν αρκετά.
antreas18 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Εγω εχω σταματησει να θεωρω την λιστα στο imdb σοβαρη...απτη στιγμη που μπορει και ψηφιζει ο οποιοσδηποτε (μπορει δλδ να μην εχει δει καν την ταινια κλπ) δεν μου λεει κατι μια τετοια λιστα.+ οτι πολλες παλιες καλες ταινιες εχουν σταματησει να ψηφιζονται για ευνοητους λογους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.