Προς το περιεχόμενο

Inglourious Basterds

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νταξει ρε φιλε, που να σου λεγανε οτι γυριζει και το Μπεν Χουρ το 2 που ξαναζει ο Μεσαλας να πουμε

άλλη εβραική προπαγάνδα.

Η την ταινία για την ιβο τζίμα του φλιντ. Που μας παρουσίαζε τους Γιάπωνες, σαν κάτι μοιρολάτρες, που κλαιγαν σαν μωρά όταν χάνανε τους συμπολεμιστές τους. Το καραψέμα. Εδώ ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν τις αποστολές αυτοκτονίας, θα κλαίγανε? Α και πάντα οι αμερικάνοι σκοτώνουν αιχμαλώτους πολέμου, όταν τους επιτίθενται. Οχι δεν έγδερναν τα κεφάλια των κορεατών στην κορέα το 50 και έσπαγαν τα κρανία τους. Είναι προπαγάνδα.

Εχουν τόσες μάχες να γυρίσουν. Τη μάχη στο σταλινγκραντ πχ, που το ένα διαμέρισμα το παιρναν οι σοβιετικοί το απόγευμα, και το βραδακι έπεφτε στα χέρια των γερμανών.Και φτου κι απ' την αρχή. Αν θέλουν να το ρίξουν στο συναίσθημα, υπάρχουν 3 βομβαρδισμοί και ένας που δεν έγινε. Ο ένας στο Λονδίνο, οι άλλοι 2 στη Δρέσδη και Χιροσίμα-Ναγκασάκι. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν το 40 στη Γάνδη, που οι αγγλοι βλέπανε τα καταδιωκτικά γερμανικά, από πάνω τους και έλεγαν τώρα την κάτσαμε.

Αντ' αυτού προτίμησε μια ταινία με μυθεύματα. Οπως η ταινία με το φάντασμα, τον ελεύθερο ρώσο σκοπευτή, που λέει είχε σκοτώσει καμιά 1000 γερμανούς. Και μετά κατούρησε.

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Αντ' αυτού προτίμησε μια ταινία με μυθεύματα.

Ναι.Γι αυτο και την λεμε ταινια και οχι documentary.Ειδες πουθενα τον tarantino να λεει θα σας δειξω τι ακριβως συνεβει στον β παγκοσμιο και πως μαμουσαμε εμεις οι αμερικανοι?

Αυτο του κανε κεφι να κανει,αυτο εκανε.Μπορεις να μην δωσεις τα € σου για να το δεις και ετσι να μην συμβαλεις στην προπαγανδα.

Δημοσ.
άλλη εβραική προπαγάνδα.

Η την ταινία για την ιβο τζίμα του φλιντ. Που μας παρουσίαζε τους Γιάπωνες, σαν κάτι μοιρολάτρες, που κλαιγαν σαν μωρά όταν χάνανε τους συμπολεμιστές τους. Το καραψέμα. Εδώ ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν τις αποστολές αυτοκτονίας, θα κλαίγανε? Α και πάντα οι αμερικάνοι σκοτώνουν αιχμαλώτους πολέμου, όταν τους επιτίθενται. Οχι δεν έγδερναν τα κεφάλια των κορεατών στην κορέα το 50 και έσπαγαν τα κρανία τους. Είναι προπαγάνδα.

Εχουν τόσες μάχες να γυρίσουν. Τη μάχη στο σταλινγκραντ πχ, που το ένα διαμέρισμα το παιρναν οι σοβιετικοί το απόγευμα, και το βραδακι έπεφτε στα χέρια των γερμανών.Και φτου κι απ' την αρχή. Αν θέλουν να το ρίξουν στο συναίσθημα, υπάρχουν 3 βομβαρδισμοί και ένας που δεν έγινε. Ο ένας στο Λονδίνο, οι άλλοι 2 στη Δρέσδη και Χιροσίμα-Ναγκασάκι. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν το 40 στη Γάνδη, που οι αγγλοι βλέπανε τα καταδιωκτικά γερμανικά, από πάνω τους και έλεγαν τώρα την κάτσαμε.

Αντ' αυτού προτίμησε μια ταινία με μυθεύματα. Οπως η ταινία με το φάντασμα, τον ελεύθερο ρώσο σκοπευτή, που λέει είχε σκοτώσει καμιά 1000 γερμανούς. Και μετά κατούρησε.

Λοιπόν άκου: Το σινεμά (η τέχνη γενικότερα) είναι ένα δάχτυλο που δείχνει. Εσύ κοιτάς το δάχτυλο.

Δημοσ.
Ναι.Γι αυτο και την λεμε ταινια και οχι documentary.Ειδες πουθενα τον tarantino να λεει θα σας δειξω τι ακριβως συνεβει στον β παγκοσμιο και πως μαμουσαμε εμεις οι αμερικανοι?

Αυτο του κανε κεφι να κανει,αυτο εκανε.Μπορεις να μην δωσεις τα € σου για να το δεις και ετσι να μην συμβαλεις στην προπαγανδα.

Ε καλα εδω που τα λεμε δεν εχω δει αμερικανικη ταινια που να μην μαμανε οι αμερικανοι...Ακομα και στο Πεαρλ Χαρμπορ που εφαγαν την ηττα της ζωης τους το καταφεραν και το γυρισαν ετσι που φανηκε πως καταφεραν και κατατροπωσαν τους ιαπωνες....

• Moderators
Δημοσ.
Ακομα και στο Πεαρλ Χαρμπορ που εφαγαν την ηττα της ζωης τους το καταφεραν και το γυρισαν ετσι που φανηκε πως καταφεραν και κατατροπωσαν τους ιαπωνες....

Ναι,φανηκε οτι τους κατατροπωσαν αν βασιστεις στην ταινια σαν πηγη.

Δημοσ.

οοοοοοοοοολα αυτά τα διαπιστώσατε μετά το τρέιλερ και γράφετε μα......ιες ή μήπως έχετε δει την ταινία;

αν δεν την έχετε δει δεν περιμένετε να δείτε πρώτα και μετά να γκρινιάξετε;

Δημοσ.
Ναι,φανηκε οτι τους κατατροπωσαν αν βασιστεις στην ταινια σαν πηγη.

Ολος ο υπολοιπος πλανητης ΔΕΝ γνωριζει την Ιστορια του Β' Παγκοσμιου, οχι τουλαχιστον το τι εγινε στο Πεαρλ και ετσι παρα πολλοι θα εχουν σαν πηγη την ταινια. Σου κανει εντυπωση ?

• Moderators
Δημοσ.
Ολος ο υπολοιπος πλανητης ΔΕΝ γνωριζει την Ιστορια του Β' Παγκοσμιου, οχι τουλαχιστον το τι εγινε στο Πεαρλ και ετσι παρα πολλοι θα εχουν σαν πηγη την ταινια. Σου κανει εντυπωση ?

Ναι μου κανει εντυπωση.Ακομα και να μην ξερει καποιος περι περλ χαρμπορ,περι β παγκοσμιου κλπ,κλπ,μου κανει εντυπωση να βασιστει σε μια ταινια για να μαθει ή να παρει σαν δεδομενο πως ειναι ακριβης.Εχω γνωρισει κοσμο που δεν εχει ιδεα απο ιστορια,κανενας ομως δεν ειδε τις ταινιες σαν ιστορικη αληθεια.

Δημοσ.
άλλη εβραική προπαγάνδα.

Πάλι προσπαθείς να επιδείξεις την βλακεία και την ασχετοσύνη σου...

Τα παραπάνω που γράφεις , τα γράφεις σαν αυτόπτης μάρτυρας ή τα διάβασες στα πεταχτά στο wikipedia?

Άσχετε έ άσχετε...

Κλιντ είναι ρε τιτανοτεράστιε επιστήμονα...όχι φλιντ...

Επι του θεματος τώρα....

Η ταινία αυτή είναι μια ακόμη ταινία του ταραντίνο (για να περνάει ευχάριστα η ώρα....) και δεν είναι βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα (θα έχει και το κλασσικό disclaimer στο τέλος της ταινίας).

Και μερικά τρίβια τώρα...για να μαθαίνουν κάτι άσχετα παλικαράκια (???) όπως ο απο πάνω...

Η ταινία είναι ένα "ρημέικ" της ταινίας

http://www.imdb.com/title/tt0076584/

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ταραντίνο κάνει ρημέικ μιας ταινίας και δεν θα είναι και η τελευταία. Έχει δηλώσει αρκετές φορές οτι είναι φαν των b-movies/exploitation.

Aκόμα και το reservoir dogs ρημέικ είναι

http://www.imdb.com/title/tt0093435/ με τον μέγιστο Chow Yun Fat.

Όλες μα όλες του οι ταινίες έχουν επιρροές απο άλλες ταινίες, κατι που ο ίδιος δεν ντράπηκε ποτέ να παραδεχτεί...

Και τις φτιάχνει οχι για να ξαναγράψει την ιστορία, αλλα για να διασκεδάζουν ( και νομίζω το πετυχαίνει αυτό) αυτοί που τις βλέπουν....

O afentiko7 επιμένει να σχολιάζει και να κρίνει ταινίες που ΔΕΝ έχει δει ακόμα... πόσο ακόμα θα τον ανεχόμαστε????

Γιατί αφήνουμε να γ...ει κάθε τόπικ που γράφει σε αυτό είναι κάτι που πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω...

Δημοσ.

Δεν ξέρω παιδιά αλλά έπειδή έχω και εγώ όπως και εσείς παρακολουθήσει την πορεία του Tarantino ο τύπος έχει αρχίσει από καιρό να με κουράζει.

Άξια βρίσκετε εκεί που βρίσκεται δεν λέω αλλά προτιμώ μακράν την πορεία των αδελφών Coen που δεν με κουράζουν ποτέ.Πάντα δημιουργούν κάτι διαφορετικό, κάτι όμορφο με αστείρευτη φαντασία.

Αν με ρωτούσαν πριν 7-8 χρόνια θα έλεγα Τarantino και ξερό ψωμί.Τώρα πλέον δεν μου λέει κάτι.Είχε βάλει προχθες η τηλεόραση το Kill Bill και αναρωτήθηκα.....μα καλά αυτή η σούπα σου άρεσε????

Φταίει η ηλικία μου φταίει τίποτα άλλο δεν ξέρω.Πάντως η βία του Tarantino και οι δημιουργίες του μου είναι πλέον αδιάφορες.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πάντως σε λιγάκι θα μας πείσουν ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος ήταν βασικά Γερμανοί εναντίων Εβραίων! Όλοι οι υπόλοιποι ήταν κομπάρσοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...