virtualitywon Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιληπτική γίνεται. Όταν αγόρασα καινούριο pc, είχε ήδη εγκατεστήμενο το panda antivirus. Αύριο λήγει η περίοδος χρήσης και φυσικά θα πρέπει να πληρώσω κάτι που δεν προτίθεμαι να κάνω. Έχω ήδη αποφασίσει να χρησιμοποιήσω το avast, οπότε η συζήτηση δεν θα ήθελα να επικεντρωθεί στο πιο είναι το καλύτερο antivirus κτλ. Επειδή δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία, θα ήθελα κάποιος που ξέρει να μου απαντήσει στα εξής: 1) Όσον αφορά στην απεγκατάσταση: α) Για να γίνει σωστά, δεν θα πάω στο control panel αλλά θα κατεβάσω το exe αρχειάκι που δίνει το support της panda. Στις πληροφορίες του λογισμικού, γράφει panda antivirus 2008, © panda 2007. Υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να κατεβάσω το αρχειάκι που δίνει για το 2007 και όχι για το 2008? (είναι διαφορετικά) β) Η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο την περιγράφει? Το κατεβάζω, το τρέχω και κάνω reboot? Ή θα έχω και άλλα προβλήματα με την registry κτλ, όπως διαβάζω από άλλους χρήστες? 2) Όσον αφορά στην εγκατάσταση: α) Διάβασα κάπου ότι η free έκδοση του avast δεν παρέχει προστασία από trojans, malware κτλ. και ότι θα πρέπει να εγκαταστήσω άλλα προγράμματα, όπως firewall, anti-malware κτλ. Ισχύει το ότι δεν με καλύπτει πλήρως (όσο "πλήρως" μπορεί να γίνει) το avast? β) Και αν ναι, τι άλλα προγράμματα προτείνετε? γ) Το τείχος προστασίας των windows αρκεί? Ευχαριστώ πολύ όποιον/όποια διαθέσει λίγο απ' τον χρόνο του και μου απαντήσει
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 1) Δεν ξέρω για το panda, δεν το δούλεψα ποτέ 2α+β) Εγώ χρησιμοποιώ avast + comodo firewall (επίσης free), που νομίζω ότι παρέχουν ικανοποιητική προστασία. 2γ) Απ' ό,τι λένε, όχι. Το έχω απενεργοποιημένο από την πρώτη μέρα Και αν ναι, τι άλλα προγράμματα προτείνετε? Δες την υπογραφή μου
flik Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Για το συγκεκριμένο εργαλείο για το panda δεν γνωρίζω. Αλλά υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή είναι για ολοκληρωμένη απεγκατάσταση του προγράμματος, ή είναι για να εξαλείψει ότι απομένει απο το κανονικό του uninstall. Αυτό φαντάζομαι θα το λέει στις πληροφορίες. Είναι απο την επίσημη σελίδα τους; Αυτό που βρήκα έλεγε για το 2007, και οτι είναι όταν δεν απεγκαθίσταται σωστά. Στη θέση σου θα το έκανα απεγκατάσταση μόνο με το revo uninstaller. Όσον αφορά στο avast, είναι πολύ καλό πρόγραμμα antivirus. Είναι σχεδόν απαραίτητο να έχεις όμως στο pc σου το superantispyware και το malwarebytes anti-malware για on-demand scanning και τα δύο. Η free έκδοση του avast φυσικά σε καλύπτει απο trojans, και απο spyware, απλά κανένα antivirus δεν παρέχει πολύ καλή προστασία antispyware, για αυτό χρειάζονται τα δύο παραπάνω που σου είπα. Firewall δεν χρειάστηκα ποτέ, ούτε πιστεύω οτι είναι τόσο απαραίτητο για τον μέσο χρήστη. Είτε το έχεις τοων xp είτε δεν το έχεις, ένα και το αυτό. Κράτα το ενεργοποιημένο αν θες, δεν επιβαρύνει καθόλου. Σερφάρεις και με opera ή firefox και λίγο προσεχτικά και αυτό είναι.
mangai Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Το Firewall είναι το βασικότερο πρόγραμμα ασφαλείας,είναι απαραίτητο!Το τείχος προστασίας των windows είναι ανύπαρκτο.Ακόμα και αν έχεις modem με ενσωματομένο firewall,το χρειάζεσαι γιά να βλέπεις ποιά προγράμματα επικοινωνούν με το Διαδίκτυο χωρίς την θέληση σου και...να παίρνεις τα μέτρα σου.Η απεγκατάσταση γίνεται όπως ακριβώς λένε τα Windows ή ο κατασκευαστής του προγραμματος,δέν είναι σημαντικό.Το Avast είναι πολύ καλό,να εγκαταστήσεις και το Avira AntiVir μόνο το scanner(Το επιλέγεις την ώρα της εγκατάστασης)για on-demand scanning.Και φυσικά θα εγκαταστήσεις antispyware(2 τουλάχιστον)γιά on-demand scanning,και ΑntiRootkit.Μην μπερδεύεις τις Σουήτες Ασφαλείας(Οι περισσότερες αποτελούνται από Firewall,HIPS,Antispyware,Antispam,AntiRootkit κτλ)με τα απλά δωρεάν προγράμματα.Παίρνεις ένα ή περισσότερα από κάθε τομέα και φτιάχνεις την δική σου Σουήτα.Επ ευκαιρία το firewall της Avast είναι πρακτικά Ανύπαρκτο.Εάν κάνεις προσεκτική επιλογή δωρέαν προγραμμάτων θα έχεις Σουήτα Ασφαλείας καλύτερη πολλών γνωστών "Εμπορικών".Ρίξε μιά ματιά εδώ:http://www.techsupportalert.com/pc/security-tools.html και εδώ:http://www.eweek.com/c/a/Security/Ten-Free-MustHave-Security-Tools/ Καλή Επιτυχία.
jtsc21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά.Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιληπτική γίνεται. Όταν αγόρασα καινούριο pc, είχε ήδη εγκατεστήμενο το panda antivirus. Αύριο λήγει η περίοδος χρήσης και φυσικά θα πρέπει να πληρώσω κάτι που δεν προτίθεμαι να κάνω. Έχω ήδη αποφασίσει να χρησιμοποιήσω το avast, οπότε η συζήτηση δεν θα ήθελα να επικεντρωθεί στο πιο είναι το καλύτερο antivirus κτλ. Επειδή δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία, θα ήθελα κάποιος που ξέρει να μου απαντήσει στα εξής: 1) Όσον αφορά στην απεγκατάσταση: α) Για να γίνει σωστά, δεν θα πάω στο control panel αλλά θα κατεβάσω το exe αρχειάκι που δίνει το support της panda. Στις πληροφορίες του λογισμικού, γράφει panda antivirus 2008, © panda 2007. Υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να κατεβάσω το αρχειάκι που δίνει για το 2007 και όχι για το 2008? (είναι διαφορετικά) β) Η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο την περιγράφει? Το κατεβάζω, το τρέχω και κάνω reboot? Ή θα έχω και άλλα προβλήματα με την registry κτλ, όπως διαβάζω από άλλους χρήστες? 2) Όσον αφορά στην εγκατάσταση: α) Διάβασα κάπου ότι η free έκδοση του avast δεν παρέχει προστασία από trojans, malware κτλ. και ότι θα πρέπει να εγκαταστήσω άλλα προγράμματα, όπως firewall, anti-malware κτλ. Ισχύει το ότι δεν με καλύπτει πλήρως (όσο "πλήρως" μπορεί να γίνει) το avast? β) Και αν ναι, τι άλλα προγράμματα προτείνετε? γ) Το τείχος προστασίας των windows αρκεί? Ευχαριστώ πολύ όποιον/όποια διαθέσει λίγο απ' τον χρόνο του και μου απαντήσει 1. α) για το panda δεν γνωριζω ακριβως τι γινετε στην απεγκατασταση ομως επειδη ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με το norton(που ηταν προεγκατεστημενο για 90 μερες στο λαπτοπ μου οταν τοχα παρει) ειχα κανει κανονικα απο τον πινακα ελεγχου απεγκατασταση και μετα απο το σαιτ του νορτον ειχα κατεβασει και ειχα τρεξει ενα αντιστοιχο προγραμμα για πληρη απεγκατασταση. β)η διαδικασια ειναι απλη.προβλημα με registry εμφανιζεται συνηθως μετα απο πολλες εγκαταστασεις/απεγκαταστασεις προγραμματων. 2. α)+β) : για εμενα ο καλυτερος συνδυασμος ειναι να βαλεις την freeware εκδοση του avira μαζι με την freeware εκδοση του comodo firewall.ειναι πολυ καλα προγραμματα και θαχεις το κεφαλι σου ησυχο.μονο στο κομοντο θελει να κανεις καλη παραμετροποιηση οπως και σε καθε firewall. γ)οχι δεν αρκει οσον αφορα τα προγραμματα anti-spyware θεωρω πολυ καλο το superantispyware (που ειναι και αυτο freeware)
flik Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Το Firewall είναι το βασικότερο πρόγραμμα ασφαλείας,είναι απαραίτητο! Ναι είναι βασικό. Όμως για τον μέσο χρήστη όπως είπα, ένα καλό firewall όπως το comodo ή το online armor, πιστεύω οτι είναι ίσως τζάμπα κόπος να σε ρωτάει συνέχεια τι να μπλοκάρει και τι όχι, και μια επιβάρυνση του υπολογιστή. Οι περισσότεροι που μολύνονται μολύνονται με τρόπους που δεν θα σε προστατέψει το firewall. Αν δεν προσέχω όταν σερφάρω και μπαίνω σε οτι να ναι σελίδες, ή κατεβάζω οτι μου έρθει, το firewall που θα εμποδίσει? Αυτό εννοώ. Φυσικά και οποιοδήποτε antivirus είναι πλέον πολύ εύκολο να βρεις ιούς που δεν αναγνωρίζουν. Αλλά μια βασικά προστασία την παρέχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.