therock Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ε, καλά ρε συ Cue, εκείνη την ώρα έχεις την εντύπωση ότι είχε το καθαρό μυαλό να σκεφτεί πως αυτός ήταν που είχε άδικο σ' αυτά που έλεγε νωρίτερα και όχι η μητέρα του; Δηλαδή αυτός πίστευε ότι μπορεί ν' αλλάξει το μέλλον με μια variable. Στα λίγα δευτερόλεπτα προτού πεθάνει, απαιτείς να συνειδητοποιήσει ότι "ωχ, τελικά δε θ' αλλάξω τίποτα αφού πεθαίνω και η μάνα μου με σκότωσε και μ' έστειλε εδώ γιατί η ίδια ήξερε ότι τίποτα δεν αλλάζει και ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα σ' αυτήν την κατεύθυνηση" και μπλα μπλα μπλα; Ένα πράγμα του έμεινε εκείνη την ώρα: Ότι η μάνα του τον σκοτώνει, το ήξερε πάντα ότι θα τον σκοτώσει και τον έστειλε εκεί έτσι κι αλλιώς. Απορεί, γιατί ο ίδιος έχει άλλη θεώρηση τον πραγμάτων εκείνη την ώρα και πιθανότατα καταλαβαίνει κιόλας πως έχει κάνει λάθος. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα το αντιμετωπίσει με έκπληξη. Μάλλον αδυνατώ να καταλάβω που έχεις απορία, εκτός αν σου την έλυσα. Ναι αλλα αμα ειναι ετσι, και ολα ειναι προμελετημενα εκ μερους της, γιατι η ιδια λεει "For the first time i dont know what's gonna happen next"?
συννεφάκι Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ναι αλλα αμα ειναι ετσι, και ολα ειναι προμελετημενα εκ μερους της, γιατι η ιδια λεει "For the first time i dont know what's gonna happen next"? Αυτή ήταν η δεύτερη απορία μου! Αλλά δεν είπε κανείς σας τίποτα.. @Cue: Γιατί καλέ σε μπερδεύουν οι απορίες μου? Χαχα! Είναι απλό το πράγμα (σου το είπαν άλλωστε και οι άλλοι): Ο Ντάνιελ θεώρησε ότι βρίσκεται εκεί για κάποιο λόγο (λογικό) και αφού δε βρήκε κάποια άλλη χρησιμότητα του εαυτού του στο 1977, νόμισε πως βρίσκεται εκεί για να αλλάξει τα πράγματα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεταβλητή. Οργάνωσε και τον τρόπο με τον οποίο θα απέτρεπε το "incident"... Όμως, όταν είδε ο καημενούλης ότι αυτή που τον πυροβόλησε ήταν η μάνα του, τά 'παιξε και κατάλαβε ότι ο λόγος που βρίσκεται στο 1977 ήταν αυτός: να τον σκοτώσει η Ελοΐζ! Κατάλαβε επίσης ότι σε όλη του τη ζωή, η μάνα του τον έσπρωχνε στο θάνατό του! Γι'αυτό είπε ότι είπε.... Κατάλαβες? Είπε στον Τζακ ότι δεν θα πρεπε να βρίσκονται εκεί, αλλά ο άμοιρος ... έκανε λάθος υπολογισμούς.. Νομίζω, πάντως, ότι όλο αυτό (το ότι δηλ. μία μάνα στέλνει το παιδί της απευθείας στον θάνατο, με ένα προμελετημένο χρόνων σχέδιο), θέλει να μας δείξει πόσο σημντικό είναι το νησί και πως οι άνθρωποι κάνουν τρομερές θυσίες αυτό. Στην αρχή νόμιζα ότι η Ελοΐζ έκανε ότι έκανε, για να σώσει το τομάρι της (γιατί λογικά, μετά τον πυροβολισμό, στο 1977, έφυγε με κάπιο τρόπο απ' το νησί-ε'ιτε με υποβρύχιο, είτε κάπως αλλιώς).. Αλλά όσο το ξανασκέφτομαι, νομίζω ότι περισσότερο πολύπλοκα τα κίνητρά της.. Όσο για την πρώτη μου απορία: - Πώς ήξερε ο Ντάνιελ ότι θα συμβούν όλα αυτά? νομίζω ότι λογικό να συμπεράνω ότι ο Ντάνιελ έχει κάνει κι'άλλο χρονοταξίδι. Διαφορετικά, δε θα ήξερε πότε θα τρυπήσουν το βράχο και θα έχει διαρροή ενέργειας και θα καταστραφούν όλα.. @ocelotgr: Νομίζω ότι όλα αυτά που είπε ο Ντάνιελ στον Τζακ, ότι δηλ. μπορούν να πεθάνουν και εκεί γιατί είναι το παρόν τους,μπλα,μπλα (που μας τα έχουν ξαναπεί σε άλλο επεισόδιο) ήταν μια μικρή εισαγωγή για να μας προετοιμάσουν για τον θάνατο του Ντάνιελ. Ο μόνος τρόπος να σωθεί ο Ντάνιελ είναι να τον πάνε στο ναό και σωθεί με κάποιο "μαγικό", αλλά νομίζω ότι θα πεθάνει. Βέβαια, γι'αυτό σας έδωσα λινκ για το βιντεάκι, αλλά μάλλον δεν το είδατε.. Το βιντεάκι είναι τραβηγμένο μετά το "incident" και αυτός που τραβάει είναι ο Ντάνιελ!!!!!!!! Άρα? Δεν πεθαίνει ακόμα, γιατί έχει να τραβήξει και ένα βιντεάκι? Ή μήπως (λέω εγώ) το τράβηξε σε ένα δεύτερο χρονταξίδι(ή μάλλον πρώτο, αφού τώρα ξέρει πως ακριβώς θα γίνει το incident)?????????? Νομίζω το δεύτερο είναι πιο πιθανό.................. Θα περιμένω να επιβεβαιωθώ!
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ναι αλλα αμα ειναι ετσι, και ολα ειναι προμελετημενα εκ μερους της, γιατι η ιδια λεει "For the first time i dont know what's gonna happen next"? Αυτή ήταν η δεύτερη απορία μου! Αλλά δεν είπε κανείς σας τίποτα.. Καλά ρε παιδιά, δε διαβάζετε τα ποστ μου; Τι κάθομαι και τα γράφω; Το είπε γιατί η ίδια γνωρίζει την εξέλιξη κάποιων πραγμάτων μέχρι ένα σημείο και την έχει δεδομένη. Πχ ξέρει ότι κάποτε ο γιος της θα επιστρέψει στο παρελθόν, όπου και θα τον σκοτώσει, όπως ξέρει ότι θα γυρίσουν πίσω στο νησί αυτοί που το εγκατέλειψαν (προφανώς γιατί τους έχει συναντήσει) και μάλιστα (επαναλαμβάνω) κάνει ότι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι θα συμβούν αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύει πως αν ΔΕΝ συμβούν θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες (πιθανώς η ίδια θεωρεί πως θα χαλάσει το χωροχρονικό συνεχές και τότε ποιος ξέρει τι γίνεται). Από τη στιγμή που συνέβησαν τα γεγονότα που ΓΝΩΡΙΖΕ πως θα συμβούν, τώρα δεν ξέρει πλέον τι μέλλει γενέσθαι. edit: Να διευκρινήσω εδώ, ότι το χρονικό σημείο που λέει "για πρώτη φορά δεν ξέρω", είναι μετά απ' όλα αυτά τα γεγονότα, έτσι;
jeffhardy Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Πολυ καλο επισοδειο ξεκαθαριζει ενα ακομη μυστηριο για το τροπο που λειτουργει το νησι..Μενει ακομη ομως να μας πουν απο που και απο ποιους προερχεται αυτη η ενεργεια.. Νομίζω ότι οι παραγωγοί θα παραβιάσουν βασικούς νόμους της φυσικής για να πουν από που πρέρχεται αυτή η ενέργεια ή πως μπορεί να καταστραφει(?). Ο μόνος τρόπος που μπορεί το τελευταίο να γίνει είναι αν γίνει μάζα αλλά χλωμό το βλέπω..
sheik Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Kι επισης η Ελοιζ μπορει κιολας να αναφερεται για το τι θα γινει εκτος νησιου και οχι στο νησι. Η Πεννυ την ρωταει "θα γινει καλα ο Ντεσμοντ?" και αυτη απανταει "δεν ξερω,για πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο, δεν ξερω τι προκειται να συμβει"... Δεν αναφερεται απαραιτητα σε γεγονοτα νησιου...
VasKag Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 ειναι και ο σουπερ γιατρος εκει... μπορει να τον σωσει
Mr V Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Παιδια τελικα μαθαμε οτι οτι γινει στο παρελθον δεν αλλαζει?
ANHLIKOS Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Νομίζω ότι οι παραγωγοί θα παραβιάσουν βασικούς νόμους της φυσικής για να πουν από που πρέρχεται αυτή η ενέργεια ή πως μπορεί να καταστραφει(?) Νομιζεις?... ΝΟΜΙΖΕΙΣ?! Μεχρι τωρα εξηγουνται ολα επιστημονικα. Ε, καιρος ειναι να μπει και κατι φανταστικο. Ετσι μωρε για το γαμωτο, για το σασπενς... :lol:
tmjuju Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Είδη παραβιάζει αρκετά… Ben Ανέστη! (εδώ είναι που απαντάς αληθώς) Τα πάντα γιατρεύονται! (εδώ απαντάς … ε όχι και τα πάντα, ο κακόμοιρος ο Ben) Αυτό το ‘μεταφυσικό’ (πώς να το χαρακτηρίσω) δέσιμο μεταξύ γονέων και παίδων (εδώ απαντάς … και που να δεις το σόι του γείτονα Lol) Τεσπα… όποιος ενδιαφέρετε να μάθει φυσική ας δει κάνα ντοκιμαντέρ και ας διαβάσει κάνα βιβλίο. Μη περιμένετε να μάθετε και πολλά βλέποντας Lost μια φορά τη βδομάδα.
pappous_soulis Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Παραθέτω εδώ μια ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με το Lost. Αν και είμαι αντίθετος στα όσα λέει, ομολογώ ότι γέλασα με τη ψυχή μου.
Sellers Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Παραθέτω εδώ μια ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με το Lost.Αν και είμαι αντίθετος στα όσα λέει, ομολογώ ότι γέλασα με τη ψυχή μου. Πέρα απο κάθε είδος εγωισμού (αν και δεν νομίζω ότι περιμένει εμένα η σειρά να την υπερασπιστώ) το κειμενάκι του τύπου, αν είναι χιουμοριστικό κάαατι πάει να πιάσει, αν όμως αυτά που λέει τα θέτει σαν επιχειρήματα, τότε αποτυγχάνει οικτρά. Απο που να ξεκινήσω και που να τελειώσω δηλαδή: ''...Πρώτον, η δομή της σειράς είναι από ηλίθια εως χαοτική. Πρώτη φορά βλέπω σειρά να χρησιμοποιεί flashbacks από το πρώτο επεισόδιο...'' Συνεπώς απο εδώ και πέρα οι σειρές απαγορεύοντει να κάνουν πράγματα τα οποία δεν έχουν κάνει πρώτα άλλες σειρές. Κάθε είδος καινοτομίας και πρωτοτυπίας απορρίπτεται απο το ABC. ''...Οι φίλοι μας είναι τόσο καιρό ναυαγοί, αλλά απ' ότι βλέπω, τα παιδιά τη βγάζουν φίνα. Ούτε κρίσεις πανικού, ούτε έλλειψη τροφής (που βρίσκει ο Sawyer τα κρέατα για να διατηρήσει τα μούσκουλά του, ούτε τροπικές αρρώστιες... όλα τζετ!'' Προφανώς το παλικάρι νομίζει ότι μας δείχνουν ντοκιμαντέρ και ότι το Lost εξελίσεται στην πραγματικότητα. Ποιος ο σκοπός να δούμε όλα αυτά που αναφέρει ότι δεν βλέπουμε? Δηλαδή όταν βλέπαμε το Λόις και Κλάρκ απορούσαμε που δεν μας έδειχναν ποτέ τον Σούπερμαν να χέζει? ''...Το ξέρω ότι για να επιβιώσουν έπρεπε να βάλουν κάποιες προτεραιότητες, αλλά αν ήμουν εκεί και μου είχε επιτεθεί ένας δράκος από καπνό, θα το ανέφερα αρκετά συχνά πιστεύω...'' Τελικά όντως πιστεύει ότι το Lost είναι πραγματικότητα... ''αφού λοιπόν οι φίλοι μας έχουν ανέβει στην κορυφή του νησιού και έχουν δει οτι δεν υπάρχει τίποτα για χιλιόμετρα, αποφασίζουν να φτιάξουν μια σχεδία. Καλά μέχρι εδώ. Εκεί που φεύγουν απ' το νησί στη μέση του γαμο-πουθενά και πλέουν 2 μέρες μέχρι την άκρη του γαμο-πουθενά, τι γίνεται; Σκάνε 5 γκαργκάλια μέσα σε μια τράτα λες και ήρθαν απ' το λιμάνι του Άη-Γιώργη και τους πυροβολάνε! Τέλος επεισοδίου!'' Ναι ωραία, σκάνε κάτι τύποι και τους πυροβολάνε. Και ? Τέσπα, δεν έχει νόημα να κάτσω να ασχοληθώ και ούτε φυσικά θα ποστάρω στο blog του το οποίο ο ίδιος λέει ότι μολύνει το internert και αυτοαποκαλεί τον εαυτό του μπετόβλακα. (Εκτός φυσικά και αν θεωρεί ότι ο ίδιος διαφέρει...)
pappous_soulis Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Όπως προείπα, δε συμφωνώ μ'αυτά που λέει, ωστόσο μ'αρέσει ο τρόπος που τα λέει. Και εκτός αυτού, δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθείς σε ένα άτομο που εξ'αρχής την έχει πάρει στραβά την όλη ιστορία.
jeffhardy Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Είδη παραβιάζει αρκετά… Ben Ανέστη! (εδώ είναι που απαντάς αληθώς) Τα πάντα γιατρεύονται! (εδώ απαντάς … ε όχι και τα πάντα, ο κακόμοιρος ο Ben) Αυτό το ‘μεταφυσικό’ (πώς να το χαρακτηρίσω) δέσιμο μεταξύ γονέων και παίδων (εδώ απαντάς … και που να δεις το σόι του γείτονα Lol) Τεσπα… όποιος ενδιαφέρετε να μάθει φυσική ας δει κάνα ντοκιμαντέρ και ας διαβάσει κάνα βιβλίο. Μη περιμένετε να μάθετε και πολλά βλέποντας Lost μια φορά τη βδομάδα. Απλά τρομερό το post σου. Έγραψες
Moderators Praetorian Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 ''...Πρώτον, η δομή της σειράς είναι από ηλίθια εως χαοτική. Πρώτη φορά βλέπω σειρά να χρησιμοποιεί flashbacks από το πρώτο επεισόδιο...'' Συνεπώς απο εδώ και πέρα οι σειρές απαγορεύοντει να κάνουν πράγματα τα οποία δεν έχουν κάνει πρώτα άλλες σειρές. Κάθε είδος καινοτομίας και πρωτοτυπίας απορρίπτεται απο το ABC. Τα flashbacks σε κάθε επεισόδιο ήταν από τα πιο δυνατά στοιχεία της σειράς στις πρώτες μέρες της. Όχι όμως και από τα πρωτότυπα. Τι διάολο, δεν έβλεπε κανείς Highlander; (deja vu. μάλλον το έχω ξαναπεί κάπου αυτό ) Εντάξει, πλάκα έχει το RAGE mode του τύπου, αλλά ως εκεί.
DeareN Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Παιδιά για να μην ψάχνω 131 σελίδες μήπως γνωρίζετε πότε τελειώνει το Lost?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.