Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρε συ, νόμιζε ο άνθρωπος ότι έκανε λάθος, αλλά όταν είδε την Ελοΐζ, συνειδητοποίησε ότι τελικά ότι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Δεν το λέει σαν απορία (you knew this was gonna happen), αλλά σαν συνειδητοποίηση ((you knew this was gonna happen....!)

συννεφάκι, πραγματικά κάθε φορά που διαβάζω τις απορίες σου με μπερδεύεις με αυτά που έχω δει! :-D

στη συνέχεια ο Faradey λέει

ep14 - The Variable

You sent me here anyway!

Σα να της λέει αφού ήξερες ότι θα πεθάνω γιατί με έστειλες πίσω? εξού και το

Don't tell me about sacrifices

της Eloise στον Charles!

Αυτό λοιπόν έρχεται σε αντίθεση με το "Whatever Happened, Happened" και τους ανθρώπους ως μεταβλητές. Αυτό προσπαθώ να κατανοήσω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Αυτό προσπαθώ να κατανοήσω.

Εξήγησα την συμπεριφορά της Ελοϊζ στο προπροηγούμενο ποστ μου. Δε σου κάνει αυτή η εξήγηση;

Δημοσ.

Δεν μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά της Ελοϊζ, ίσα ίσα. Του Daniel προσπαθώ να καταλάβω πως ακόμα και την στιγμή που

ep14 - The Variable

τον πυροβολάει η μητέρα του, εκείνος συνεχίζει να αναρωτιέται γιατί τον έστειλε πίσω!

Δημοσ.

Mα δεν αναρωτιεται ρε συ...

Απλα καταλαβαινει οτι η μανα του τοσα χρονια γι'αυτο τον επρηζε...

You knew this was gonna happen της λεει, το οποιο το λεει καταφατικα και οχι σε στυλ ερωτησης.

Δημοσ.
lol τώρα το πρόσεξα που το είπες. Κάνει μπαμ μάλιστα. Δε νομίζω να ήταν εσκεμένο :P όλα τα πλάνα στο παρελθόν ήταν με μακρύ μαλλί.

Το "παλιά σκηνή" χάνω λίγο. Πότε το είχε ξαναδείξει? :)

Νομιζω στην τριτη σεαζον. Παντως στανταρ το ειχε ξαναδειξει, αφου με το που ξεκινησε το επισοδειο και εστιαζε στον Ντανιελ αναρωτιμουν αν θα επανεφεραν αυτη την σκηνη και τελικα δικαιωθηκα.

Το ειχε δειξει στην τριτη σαιζον νομιζω οταν εφεραν τους νεους τοτε χαρακτηρες και ξεκινησαν να δειχνουν τα φλασμπακ τους. Αλλωστε ειναι μια σειρα που κανει stall την υποθεση γεμιζοντας την με τα απειρα flashback.

Μου κανει εντυπωση που δεν το προσεξαν και αλλοι, κυριολεκτικα κανει μπαμ. Απλως νομιζα πως το καναν σκοπιμα, επειδη συνιθιζουν σε flashback να τους δειχνου με αλλιωτικα μαλλια, ετσι για να σπασουν τον παγο. Οπως σε διαφορες παρελθοντικες στιγμες εχουν δειξει τον Sayid Και Desmon με κοντα μαλλια.

Χαλαραη συζητηση, ετσι για να ξεφυγουμε και λιγο απο το σεναριο!

• Moderators
Δημοσ.
Νομιζω στην τριτη σεαζον. Παντως στανταρ το ειχε ξαναδειξει, αφου με το που ξεκινησε το επισοδειο και εστιαζε στον Ντανιελ αναρωτιμουν αν θα επανεφεραν αυτη την σκηνη και τελικα δικαιωθηκα.

Το ειχε δειξει στην τριτη σαιζον νομιζω οταν εφεραν τους νεους τοτε χαρακτηρες και ξεκινησαν να δειχνουν τα φλασμπακ τους.

Στην τέταρτη.

Δημοσ.

Ωπα σορρυ ναι, ειχα στο μυαλο πως η τωρινη ειναι η 4η οταν το γραψα!

Επισης και την σκηνη που ηταν στο τουνελ και σκουντηξε με την μπουκαλα τον γιαπωνεζο ειχε ξαναδειξε. Νομιζω στο επισοδειο the constant (το ανιστροφο του the variables) που βοηθα τον Desmond να βρει την σταθερα του για να επιβιωση. Ισως και στο ιδιο επισοδειο να ειχε δειξει και την σκηνη με το ερειπιο, αλλα που να θυμαμαι τωρα...

Δημοσ.
Mα δεν αναρωτιεται ρε συ...

Απλα καταλαβαινει οτι η μανα του τοσα χρονια γι'αυτο τον επρηζε...

You knew this was gonna happen της λεει, το οποιο το λεει καταφατικα και οχι σε στυλ ερωτησης.

:) θα με τρελάνετε εσείς! :D

αμέσως παρακάτω απορεί όταν λέει

ep14 - The Variable

You sent me here anyway!

παρόλο που

You knew this was gonna happen!

Εμένα μου φαίνεται σαν να αμφισβητεί την απόφαση της μητέρας του να τον στείλει πίσω. Όπως το έκανε και όταν είπε στον Jack:

She was wrong

Και επίσης με τις αράδες περί Variable etc.

Δημοσ.

Επισης και την σκηνη που ηταν στο τουνελ και σκουντηξε με την μπουκαλα τον γιαπωνεζο ειχε ξαναδειξε. Νομιζω στο επισοδειο the constant (το ανιστροφο του the variables) που βοηθα τον Desmond να βρει την σταθερα του για να επιβιωση.

Η εναρκτηρια σκηνη της 5ης σαιζον ηταν και οχι σκηνη απο το the constant ;)

Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται σαν να αμφισβητεί την απόφαση της μητέρας του να τον στείλει πίσω.

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;

Ότι η μητέρα του δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον πείσει να πάει στο νησί;

Βασικά ο Faraday εκπλήσσεται που η μητέρα του δε προσπάθησε να τον προστατέψει. Ήξερε πως θα τον πυροβολήσει* και παρ όλα αυτά δε του πε τίποτα και τον ενθάρρυνε να πάει στο νησί.

Απ την άλλη όμως, η Ελοΐς ήξερε ότι δε μπορεί να αποτρέψει κάτι που έχει ήδη κάνει.

edit: *(πιο σωστή διατύπωση) ήξερε πως τον είχε πυροβολήσει

Δημοσ.
Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;

Ότι η μητέρα του δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον πείσει να πάει στο νησί;

Βασικά ο Faraday εκπλήσσεται που η μητέρα του δε προσπάθησε να τον προστατέψει. Ήξερε πως θα τον πυροβολήσει* και παρ όλα αυτά δε του πε τίποτα και τον ενθάρρυνε να πάει στο νησί.

Απ την άλλη όμως, η Ελοΐς ήξερε ότι δε μπορεί να αποτρέψει κάτι που έχει ήδη κάνει.

edit: *(πιο σωστή διατύπωση) ήξερε πως τον είχε πυροβολήσει

ειμαι ο μονος που πιστευει δηλαδη οτι

με καποιο τροπο θα θεραπευτει ο φαραντει? αλλιως δεν μου φαινεται να πολυεχει νοημα το επεισοδιο, δεν προσεφερε κατι ουσιαστικο στην εξελιξη της ιστοριας, ΑΝ τελικα πεθανει κ δεν αλλαξει τπτ... Εννοω οτι δεν υπηρχε κ λογος να μας το δειξουν στην τελικη, αν επροκειτο απλως για μα αποπειρα...

Δημοσ.

V for Vagelis, ακριβώς αυτό που λές στο 2 spoiler! Αυτό είναι που μου προκαλεί εντύπωση και μένα

ep14 - The Variable

(η έκπληξη του Faraday)

ocelotgr, εντάξει ήταν η έκπληξη του να το βλέπεις! Από εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί σου, εξού και οι απορίες μου γύρω από το επεισόδιο μιας και τονίζει το "The Variable".

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ε, καλά ρε συ Cue, εκείνη την ώρα έχεις την εντύπωση ότι είχε το καθαρό μυαλό να σκεφτεί πως

αυτός ήταν που είχε άδικο σ' αυτά που έλεγε νωρίτερα και όχι η μητέρα του;

Δηλαδή αυτός πίστευε ότι μπορεί ν' αλλάξει το μέλλον με μια variable.

Στα λίγα δευτερόλεπτα προτού πεθάνει, απαιτείς να συνειδητοποιήσει ότι "ωχ, τελικά δε θ' αλλάξω τίποτα αφού πεθαίνω και η μάνα μου με σκότωσε και μ' έστειλε εδώ γιατί η ίδια ήξερε ότι τίποτα δεν αλλάζει και ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα σ' αυτήν την κατεύθυνηση" και μπλα μπλα μπλα;

Ένα πράγμα του έμεινε εκείνη την ώρα:

Ότι η μάνα του τον σκοτώνει, το ήξερε πάντα ότι θα τον σκοτώσει και τον έστειλε εκεί έτσι κι αλλιώς. Απορεί, γιατί ο ίδιος έχει άλλη θεώρηση τον πραγμάτων εκείνη την ώρα και πιθανότατα καταλαβαίνει κιόλας πως έχει κάνει λάθος. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα το αντιμετωπίσει με έκπληξη.

Μάλλον αδυνατώ να καταλάβω που έχεις απορία, εκτός αν σου την έλυσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...