Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Δεν ξέρω αν είχε καθηλώσει κάποιους ο καπνός από τον πρώτο κύκλο (ήταν οκ για να δημιουργεί ένα σχετικό αίσθημα φόβου και αγωνίας στον τηλεθεατή), πάντως είχε σίγουρα προκαλέσει αντιδράσεις λόγω του ανέμελου τρόπου που τριγυρνούσαν οι Losties στη ζούγκλα να μαζέψουν μανιτάρια, καρύδες, βλήτα, τζοχούς ή δεν ξέρω γω τι άλλο, ενώ την προηγούμενη μέρα το τέρας τους είχε πάρει στο κυνήγι και ίσως να είχε καθαρίσει και κανα δυο!

Με εξαίρεση το τελευταίο επεισόδιο, δεν είχαμε καν clues για το τι ήταν το τέρας (τότε οι περισσότεροι fans το έλεγαν Lostzilla). Και πάλι στο τελευταίο επεισόδιο, έβλεπες φευγαλέα κάποια πράγματα και υπέθετες ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από... καπνό. Κάπου στην 3η season (στο "scanning" του Eco) ξεκαθαρισε πιο πολύ το τοπίο (ως προς το μεταφυσικό του πράγματος).

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
παντοσ εγω δεν πιστευω πως ο κριστιαν ειναι ο καπνος διοτι εγινε οτι ακριβωσ και με τον λοκ αν θυμαστε δεν βρεθηκε το πτωμα του κριστιαν ......... αλλα αν ο κριστιαν αναστηθηκε με την κλερ τι εγινε ειναι οντως νεκρη και εμεισ ειχαμε δει ποιο παλια τον καπνο η μηπως ειναι ζωντανη.............. δεν λεγανε οτι θα παιξει στον τελευταιο κυκλο?

αν θυμαμαι καλα η Κλερ ειναι ζωντανη απλα ειχε εξαφανιστει κ μετα καποιος (δεν θυμαμαι ποιος) την ειδε μεσα στην καλυβα του Τζεϊκομπ. κατι αλλο παιζεται εδω κ δεν εχω καταλαβει τι ειναι. αν θυμαμαι καλα (για αλλη μια φορα:P) η Κλερ ειναι κορη του Τζεϊκομπ οπως κ ο Τζακ. αν ο Τζεϊκομπ εχει βαλει ως σκοπο να παρει τα παιδια του πισω μηπως ο Τζακ επρεπε να γυρισει στο νησι για να βρει τον πατερα του???...

• Moderators
Δημοσ.
η Κλερ ειναι κορη του Τζεϊκομπ οπως κ ο Τζακ. αν ο Τζεϊκομπ εχει βαλει ως σκοπο να παρει τα παιδια του πισω μηπως ο Τζακ επρεπε να γυρισει στο νησι για να βρει τον πατερα του???...

Jack και Claire είναι παιδιά του Christian. Όχι του Jacob. Και αυτοί οι δύο δεν ταυτίζονται.

Δημοσ.
είχε σίγουρα προκαλέσει αντιδράσεις λόγω του ανέμελου τρόπου που τριγυρνούσαν οι Losties στη ζούγκλα να μαζέψουν μανιτάρια, καρύδες, βλήτα, τζοχούς ή δεν ξέρω γω τι άλλο, ενώ την προηγούμενη μέρα το τέρας τους είχε πάρει στο κυνήγι και ίσως να είχε καθαρίσει και κανα δυο!

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν; Να κάτσουν στην παραλία να πεθάνουν; Ή να κυκλοφορούν στις μύτες των ποδιών τους, για να μη φαίνονται ανέμελοι;

Εμένα το μόνο που μου τη σπάει από αντιρεαλιστικές συμπεριφορές, είναι η μυστικοπάθεια. Που κανένας δε λέει σε κανέναν τι του συνέβη, τι γίνεται κτλ. Είναι γενικά λες και ξέρουν πράγματα ή έχουν καταλάβει την κατάσταση, οπότε απλά "δρουν". Εδώ εμείς οι τηλεθεατές, που βλέπουμε όλα τα κομμάτια του παζλ, δεν μπορούμε να πλησιάσουμε κοντά σε κάποια λύση. Και αυτοί φέρονται λες και "α, ξέρω τι πρέπει να κάνω,

θα βοηθήσω τον Μπεν".

Δημοσ.
Πάντως Konnak έχω αρχίσει και πιστεύω ότι Η θεωρία μπάζει νερά...

(Ελπίζω να διαβάζεις τουλάχιστον)

Διαβάζω, διαβάζω :-).

Πάντως εγώ δεν είμαι καθόλου ενθουσιασμένος από την τροπή που πήρε η μυθολογία τις σειράς μετά το τελευταίο επεισόδιο. Εξηγούμαι:

Ενώ το επεισόδιο ήταν αρκετά εντυπωσιακό σε σκηνές και γεγονότα (ο Michael Emerson είναι απίστευτος - όπως και όλα τα Ben-centric επεισόδια πάντα σφύζουν από δραματουργική ένταση), η λύση των μυστηρίων του νησιού φαίνεται ότι θα δοθεί από ένα κράμα μυστικιστικών/υπερφυσικών θεωριών και το time travel φαίνεται ότι θα παίξει μικρότερο ρολο. Προσωπικά περίμενα οι σεναριογράφοι να βρούν τον τρόπο να δώσουν τις απαντήσεις μονο μέσω κάποιου ψευδοεπιστημονικού τρόπου (όπως έκανε η θεωρία του timeloop, που πραγματικά θα προτιμούσα με χίλια να είχε προτιμηθεί). Από την άλλη, τα επεισόδια κάθε άλλο παρα βαρετά είναι, το μυστήριο διατηρείται με παραγωγικό τρόπο και όχι με εκνευριστικό tease, και το ενδιαφέρον κορυφώνεται. Απλά, προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο τα προηγούμενα επεισόδια που αν και έχαναν σε ένταση σκηνών (εντάξει, οι σκηνές του Ben στην αποβάθρα είναι επικές) έδιναν περισσότερη βάση στο χτίσιμο τις ιστορίας μέσω του time travel που για μένα θα έπρεπε να είναι η καρδια όλων των μυστηρίων του νησιού ώστε κάποια στιγμή όλα να αναχθούν σε μια απλή συσχέτιση χρονικών περιόδων και να δέσουν πειστικά τα κομμάτια.

Προσωπικά περιμένω το επεισόδιο 5x14, "The Variable", που ελπίζω να κάτσει διπλα στο "The Constant" στο πρώτο σκαλί του βάθρου των επεισοδιων του Lost :-D.

Δημοσ.
Προσωπικά περιμένω το επεισόδιο 5x14, "The Variable", που ελπίζω να κάτσει διπλα στο "The Constant" στο πρώτο σκαλί του βάθρου των επεισοδιων του Lost :-D.

Του Ντέσμοντα είναι το επεισόδιο???

Δημοσ.
Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν; Να κάτσουν στην παραλία να πεθάνουν; Ή να κυκλοφορούν στις μύτες των ποδιών τους, για να μη φαίνονται ανέμελοι;

Εμένα το μόνο που μου τη σπάει από αντιρεαλιστικές συμπεριφορές, είναι η μυστικοπάθεια. Που κανένας δε λέει σε κανέναν τι του συνέβη, τι γίνεται κτλ. Είναι γενικά λες και ξέρουν πράγματα ή έχουν καταλάβει την κατάσταση, οπότε απλά "δρουν". Εδώ εμείς οι τηλεθεατές, που βλέπουμε όλα τα κομμάτια του παζλ, δεν μπορούμε να πλησιάσουμε κοντά σε κάποια λύση. Και αυτοί φέρονται λες και "α, ξέρω τι πρέπει να κάνω,

θα βοηθήσω τον Μπεν".

Νομίζω ότι λέμε το ίδιο. Αντιρεαλιστική συμπεριφορά εν γένει, από την ώρα που βρίσκονται οι περισσότεροι ζωντανοί και ανέπαφοι μπροστά στα συντρίμμια ενός αεροπλάνου (και που θα πρεπε είτε να το ρίξουν στις ευχαριστίες προς το Θεό τους που έζησαν από "θαύμα" είτε να σκεφτούν ότι κάτι περίεργο, ίσως και στημένο, παίζει εδώ πέρα) μέχρι και τον τρόπο που ξεχνούν την παρουσία ενός τέρατος και περιφέρονται χωρίς ίχνος φόβου. Τι θα έπρεπε να κάνουν; Προφανώς να φύγουν από το σημείο που πρωτοεμφανίστηκε ο καπνός. Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι όταν ζεις υπό την απειλή ενός τέτοιου φόβου. Και βέβαια, η αδικαιολόγητη μυστικοπάθεια, όπως έχει γραφτεί τόσες φορές. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με konnak.

Δημοσ.
Του Ντέσμοντα είναι το επεισόδιο???

Λογικά επεισόδιο με απ' όλα, αλλα περισσότερο Faraday-Desmond. Φαντάζομαι επειδή "the rules don't apply" στον Desmond θα έχει κάποια σχέση και με την variable του τίτλου. Δεν ξέρω περισσότερα, απλά όλα αυτά με προδιαθέτουν για πολύ καλο επεισόδιο μυθολογίας:

Episode Title: 5.14 - The Variable

Air Date: 29th April 2009

Synopsis

On the 100th episode milestone for the series, the time of reckoning has begun when Daniel Faraday comes clean regarding what he knows about the island.

Δεν τρώγεσαι; :-)

Δημοσ.

Επιτελους το τελειωσα..ολο εκδρομες και εασα το επεισοδιο..Πολυ καλο κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον πολυ καλυτερο απο τα δυο προηγουμενα..Απο οτι ειδα ιερογλυφικα ε?Επι εποχης αρχαιων αιγυπτιων να φανταστω αρχισαν να κατοικουν το νησι..

Δημοσ.
Προφανώς να φύγουν από το σημείο που πρωτοεμφανίστηκε ο καπνός.

Δε νομίζω πως βρισκόντουσαν στο σημείο όπου εμφανίστηκε ο καπνός. Αντιθέτως, δεν πλησίασε ποτέ την παραλία και το πού πηγαίνανε οι χαρακτήρες μέσα στη ζούγκλα, δεν είναι σαφές. Δε μας λέει κανείς ότι πηγαίνανε στα ίδια μέρη όπου τον συναντήσανε.

Μάλιστα το γεγονός πως υπήρχε δεύτερο νησί και δεν το ανακαλύψανε για πολύ καιρό, δείχνει πως δεν εξερευνούσανε και τόσο άνετα.

Δημοσ.

Αμέ.

Πρωταγωνιστεί ο Μάιλς και συναντά στο νησί τον πατέρα του που δεν είναι άλλος από τον Δρ. Τσανγκ τον οποίο έχουμε δει στα orientations films. Έχουμε καμιά "πειστική" θεωρία για το πως είναι δυνατόν ο Μάιλς να συναντά τον εαυτό του μωρό;...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...