Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γενικά σε ταινίες που έχω δει με time travels όλοι δείχνουν να αλλάζει και το μέλλον του σύμπαντος (πείτε το οτιδήποτε ) που βρίσκονται οι ήρωες που έχουν ταξιδέψει στο χρόνο. Βλέπε back to the future που το ανέφερε και ο Χιούγκο , βλέπε Timeline που ο αρχαιολόγος ο γέρος γράφει κάποια ραβασάκια και τα βρίσκουν στο μέλλον κλπ...

12 monkeys ειναι η ταινια που ψαχνεις ;)

Το back to the future το time-travel το χειριζεται τουλαχιστον επιφανειακα και με αρκετη δοση αφελειας. Και αυτο το κανει με προθεση. Μια ευχαριστη mainstream ταινια. Το timeline δεν το εχω δει, δεν εχω αποψη.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ωραιές είναι όλες οι αναλύσεις αλλά δεν νομίζετε οτι είστε λίγο υπερβολικοι για ένα...σήριαλ:rolleyes:

Η μισή διασκέδαση του συγκεκριμένου σήριαλ είναι η ανάλυση. Καθόμουν προχτές και διάβαζα τις αναλύσεις της δεύτερης σαιζόν (στην πρώτη υπήρχαν μόνο ερωτήσεις :lol:) και το βρήκα εξαιρετικά διασκεδαστικό.

Δημοσ.

18 ώρες έλειψα και 3 σελίδες ποστ γέμισαν...

Βλέπω ότι υπάρχει μια γενική συμφωνία πώς ελεύθερη βούληση υπάρχει αλλά ο περιορισμός των πράξεων έγκειται στο ήδη διαμορφωμένο μέλλον. Αν δεν βλέπετε αντίφαση σ' αυτό, I rest my case.

Δημοσ.
Ωραιές είναι όλες οι αναλύσεις αλλά δεν νομίζετε οτι είστε λίγο υπερβολικοι για ένα...σήριαλ:rolleyes:

Βρε συ... εγώ γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ, μόνο και μόνο για να έχω κάποιον να

μιλάω για το LOST!

Πλάκα με κάνεις? :-D

Δημοσ.
18 ώρες έλειψα και 3 σελίδες ποστ γέμισαν...

Βλέπω ότι υπάρχει μια γενική συμφωνία πώς ελεύθερη βούληση υπάρχει αλλά ο περιορισμός των πράξεων έγκειται στο ήδη διαμορφωμένο μέλλον. Αν δεν βλέπετε αντίφαση σ' αυτό, I rest my case.

το θεμα που θετεις (σχετικα με ντετερμινισμο και βουληση) ειναι φιλοσοφικο και σιγουρα θα βρεις πολλες συζητησεις αν ψαξεις σε αναλογα φορουμ.

Παντως θα μπορουσε καποιος να το αντιστρεψει και να πει οτι ακομα και η βουληση που προερχεται απο πραγματικα random events μη προκαθορισμενα δεν ειναι απαραιτητα πιο ελευθερη απο αυτην που προερχεται απο προκαθορισμενα. Δηλαδη οτι ετσι και αλλιως προκειται για ψευδαισθηση ελευθερης βουλησης σε καθε περιπτωση. Εκτος και αν συμφωνησουμε σε εναν ορισμο της ελευθερης βουλησης που δεν ειναι τοσο αυστηρος.

Στο κατω κατω εχει ηδη αποδειχθει με πειραματα οτι οι αποφασεις που (νομιζουμε οτι) παιρνουμε αυθορμητα εχουν ηδη δρομολογηθει στο μυαλο μας μεχρι και αρκετα δευτερολεπτα πριν τις συνειδητοποιησουμε.

Δημοσ.

Στο κατω κατω εχει ηδη αποδειχθει με πειραματα οτι οι αποφασεις που (νομιζουμε οτι) παιρνουμε αυθορμητα εχουν ηδη δρομολογηθει στο μυαλο μας μεχρι και αρκετα δευτερολεπτα πριν τις συνειδητοποιησουμε.

Αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι η απόφαση παίρνεται λίγα χιλιοστά πριν έρθει η συνειδητότητα της. Αυτό όμως δε μας λέει και τπτ το φοβερό καθώς:

α) Η απόφαση παίρνεται σε άλλο τμήμα του εγκεφάλου οπότε είναι λογικό να προηγείται της συνειδητότητας

β) Ακόμα και σ' αυτές τις περιπτώσεις, η συνείδηση λειτουργεί ως τελικός ελεγκτής και μπορεί να μπλοκάρει την αρχική απόφαση που στην ουσία είναι παρόρμηση.

Αν θες σου συστήνω και το βιβλίο του συγγραφέα που εξέφρασε αυτη την ιδέα, το κάναμε στη σχολή ;)

Δημοσ.

Αυτή η αντιμετώπιση του χρόνου, των διαφόρων χρονολογιών ως τοποθεσίες που παίρνω ένα αεροπλάνο και επισκέπτομαι με τυχαία σειρά, δεν είναι από μόνη της κουτή; Δηλαδή, ζω στο 2007, ταξιδεύω στο 1977 και πεθαίνω εκεί χωρίς κανένα λογικό παράδοξο να υφίσταται γιατί το 1977 είναι μέλλον για μένα και το 2007 παρελθόν μου ενώ για κάποιους άλλους το ανάποδο κ.ο.κ; Τι είναι ο χρόνος; Τι είναι αυτές οι χρονολογίες και πως απέκτησαν χωρικές ιδιότητες; Για τους Lost, για τους Dharma, για τους υπόλοιπους, για τον καθένα ξεχωριστά; Τι είναι; Τι είναι ο χρόνος που ο καθένας ταξιδεύει μέσα σε αυτόν όπως και όποτε θέλει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα; Και τι γίνεται όταν ο νεαρός Τζακ συναντήσει τον νεώτερο εαυτό του; Δεν υπάρχει παράδοξο εκεί; Σορυ, δεν μπορώ να κάθομαι να συζητάω τέτοια σενάρια. Ίσως οι γνώσεις μου δεν το επιτρέπουν αλλά δεν μπορώ. Απλά, θα το δεχτώ για να μπορέσω να παρακολουθήσω τη σειρά.

Δημοσ.

Υπάρχουν άπειρες επιστημονικές θεωρίες που θεωρούν τον χρόνο ένα είδος 4ης διάστασης.

Δημοσ.
Υπάρχουν άπειρες επιστημονικές θεωρίες που θεωρούν τον χρόνο ένα είδος 4ης διάστασης.

Βασικα ο χρονος ειναι η 4η διασταση..;)

Δημοσ.
Και τι γίνεται όταν ο νεαρός Τζακ συναντήσει τον νεώτερο εαυτό του; Δεν υπάρχει παράδοξο εκεί;

Μου φαινεται ωρες ωρες πως δεν καθεται κανεις να διαβασει αυτα που γραφουμε και απανταμε στις ερωτησεις.

Ο Τζακ δεν θα συναντησει τον μικρο του εαυτο,ουτε κανεις αλλος, διοτι αν ειχε γινει, θα το θυμοντουσαν.Επισης, αλλο το time travel στον εξω κοσμο, κι αλλο ΜΟΝΑΧΑ επανω στο νησι και πουθενα αλλου και μαλιστα με πολυ συγκεκριμενους κανονες.

Ενα μυριο φορες τα εχουμε πει, no offence, αλλα προσωπικα κουραστηκα πολυ περισσοτερο απο οσο "κουραστηκαν" αλλοι με την σειρα, προσπαθωντας να καταλαβουν..

Δημοσ.
Μου φαινεται ωρες ωρες πως δεν καθεται κανεις να διαβασει αυτα που γραφουμε και απανταμε στις ερωτησεις.

Ο Τζακ δεν θα συναντησει τον μικρο του εαυτο,ουτε κανεις αλλος, διοτι αν ειχε γινει, θα το θυμοντουσαν.Επισης, αλλο το time travel στον εξω κοσμο, κι αλλο ΜΟΝΑΧΑ επανω στο νησι και πουθενα αλλου και μαλιστα με πολυ συγκεκριμενους κανονες.

Ενα μυριο φορες τα εχουμε πει, no offence, αλλα προσωπικα κουραστηκα πολυ περισσοτερο απο οσο "κουραστηκαν" αλλοι με την σειρα, προσπαθωντας να καταλαβουν..

1) Το αν θα το θυμόντουσαν ή όχι είναι το ζητούμενο; Το ότι θα βρισκόντουσαν δυο ίδιες οντότητες που θα διεκδικούσαν τον ίδιο χώρο-χρόνο δεν μας ενοχλεί; Ή μήπως δεν θα συμβεί αυτό γιατί πολύ απλά ο "ταξιδιώτης του χρόνου" εξαφανίζεται-τηλεμεταφέρεται-πείτετοοπωςθέλεται από το 2007 και εμφανίζεται στο 1977; Αν έχω καταλάβει καλά, αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Lost που από μόνο του είναι αρκετά κουλό για να μπούμε σε οποιαδήποτε διαδικασία "λογικών" εξηγήσεων.

2) Μπορείς κάλλιστα να αγνοήσεις αυτό που σε εκνευρίζει και να μην απαντήσεις καν, όπως κάνω και γω αρκετές φορές, όπως κάνουν πολλοί άλλοι, φαντάζομαι.

Δημοσ.

Mα προσπαθω να σου εξηγησω το εξης απλο:

Ναι, το whatever happened, happened, δεν αποκλειει απο μονο του μια συναντηση ενος με τον εαυτο του.Αυτο θα γινοταν αν ειχαμε "κλασσικο" time travel, στον εξω κοσμο. Εδω μιλαμε για time travel στο νησι..

Γιατι νομιζεις πως ο Μπεν δεν πηγε κι αυτος στο 1977?

Κανονες whatever happened,happened + ΝΗΣΙ = oχι παραδοξο απο συναντηση ενος ατομου με τον παρελθοντικο εαυτο του.

Δημοσ.
1) Το αν θα το θυμόντουσαν ή όχι είναι το ζητούμενο; Το ότι θα βρισκόντουσαν δυο ίδιες οντότητες που θα διεκδικούσαν τον ίδιο χώρο-χρόνο δεν μας ενοχλεί;

Τι πρόβλημα έχεις με το να υπάρχουν δύο ίδιες οντότητες στον ίδιο χώρο-χρόνο; :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...