Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια επειδη δεν παρακολουθησα τα τελευταια post,ο Ριτσαρντ πηγε τον Μπεν για να τον σωσει στη πυλη απο που ειχε μπει η σκια στο επεισοδιο με την Ρουσσω?

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά, με έχετε σακατέψει νοητικά αναφορικά με τη θεωρία του Λοστ, π.χ. με τον καπνό που παίζει το ρόλο του Θεού-κριτή-μοίρας-κ.τ.λ. Μου τη δίνουν οι μεταφυσικές εξηγήσεις!!!

Η μεγάλη μου αντίρρηση έγκειται στο εξής: Αν πηγαίνω στο παρελθόν και για μένα το παρελθόν είναι παρόν (άρα άγνωστο-κάθε εκδοχή πιθανή) αλλά για τους άλλους παρόν που ΔΕΝ αλλάζει (όπως δεν ήταν δυνατόν να πεθάνει ο Μπεν) τότε καταργείται για μένα η δυνατότητα ελεύθερης βούλησης, έτσι όπως καταργήθηκε η δυνατότητα στο Σαγίντ να σκοτώσει τον Μπεν.

Επίσης, αν εγώ μπορώ να πεθάνω στο 1977 (όπως είπε ο Μαιλς αφού για τους ίδιους το 1977 είναι παρόν ΟΧΙ παρελθόν) τότε πώς γίνεται να είμαι νεκρός το 1977 και ζωντανός το 2007; Υπάρχει μια άλλη εκδοχή του εαυτού μου που λειτουργεί παράλληλα; Και πώς σκατά γίνεται αυτό; Δηλαδή το 1978 ποιες αναμνήσεις έχω από το 1977; Αυτές του πιτσιρικά εαυτού μου που μεγαλώνει κανονικά ή του μεγάλου που γύρισε πίσω;

Δημοσ.

Επίσης, αν εγώ μπορώ να πεθάνω στο 1977 (όπως είπε ο Μαιλς αφού για τους ίδιους το 1977 είναι παρόν ΟΧΙ παρελθόν) τότε πώς γίνεται να είμαι νεκρός το 1977 και ζωντανός το 2007; Υπάρχει μια άλλη εκδοχή του εαυτού μου που λειτουργεί παράλληλα; Και πώς σκατά γίνεται αυτό; Δηλαδή το 1978 ποιες αναμνήσεις έχω από το 1977; Αυτές του πιτσιρικά εαυτού μου που μεγαλώνει κανονικά ή του μεγάλου που γύρισε πίσω;

Εσυ ζεις γραμμικα τη ζωη σου. Δεν εχει σημασια σε ποια χρονικη περιοδο ζεις. Εσυ ξεκινας απο το 0 και πεθαινεις οταν πεθαινεις. Αν ταξιδεψεις στο παρελθον θα εχεις τις εμπειριες της ζωης σου. Αν πεθανεις το 1978 τελος. Το 2007 θα εισαι ζωντανος γιατι τοτε ειναι το παρελθον σου. Δηλ το σε ποια χρονικη περιοδο εισαι με την ηλικια/ζωη σου δεν εχει καμια σχεση.

Για π.χ. γεννιεσαι το 1970 ζεις μεχρι το 2004(οπου εισαι 34 ετων).Τοτε ταξιδευεις στο 1974 οπου ζεις για αλλα 3 χρονια(εισαι 34+3=37 ετων).Αν πεθανεις τοτε, πεθαινεις το 1977 οντας 37 ετων. Το 2004 ομως εισαι 34, ειναι αρα παρελθον σου και ειναι λογικο να εισαι ζωντανος.

Δημοσ.

Η άλλη εκδοχή του εαυτού σου που "λειτουργεί παράλληλα" όπως λες, είσαι εσύ πιτσιρικάς. Μόνο που σαν πιτσιρικάς οδηγείσαι στο 2007 όπου και κάνεις το trip στο 1977 ως ενήλικας.

Δημοσ.

Επομένως, ο τύπος που με πυροβόλησε και με σκότωσε το 1977, ΔΕΝ μπορεί να με ξαναπυροβολήσει και να με σκοτώσει το 1978 γιατί θα πρέπει να ζήσω ως το 2004 για να επιστρέψω στο 1974 και να πεθάνω το 1977.

Άρα δεν υπάρχει, κατά βάθος, προσωπική επιλογή.

Άρα, τσάμπα πυροβόλησε ο Σαγίντ γιατί ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να πεθάνει ο Μπεν αφού έπρεπε να ζει το 2007.

Δηλαδή, σύμφωνα με τη θεωρία, απαντήστε μου στο απλό, κλασσικό ερώτημα των χρονο-ταξιδιων: Μπορώ να σκοτώσω τον πατέρα μου ΠΡΙΝ αφήσει έγκυο τη μητέρα μου;

Δημοσ.

Οχι γιατι αν σκοτωνες τον πατερα σου πριν αφησει εγγυο την μητερα σου δεν θα ειχες καν γεννηθει.

Δηλαδη, σε καποια φαση στο timeline των γονιων σου πριν εσυ γεννηθεις, ο μπαμπας σου θα εβλεπε εναν τυπο, που θα του ελεγε οτι ειναι γιος του και θα τον σκοτωνε.Κατι τετοιο δεν μπορει να γινει.

Εχω κουραστει παντως να ξαναλεμε τα ιδια και τα ιδια.Το time travel στο Λοστ εχει πολυ συγκεκριμενους κανονες, δεν υπαρχει ουτε χρονομηχανη που χρησιμοποιειται κατα βουληση ουτε τιποτα.

Δημοσ.
Επομένως, ο τύπος που με πυροβόλησε και με σκότωσε το 1977, ΔΕΝ μπορεί να με ξαναπυροβολήσει και να με σκοτώσει το 1978 γιατί θα πρέπει να ζήσω ως το 2004 για να επιστρέψω στο 1974 και να πεθάνω το 1977.

Άρα δεν υπάρχει, κατά βάθος, προσωπική επιλογή.

Άρα, τσάμπα πυροβόλησε ο Σαγίντ γιατί ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να πεθάνει ο Μπεν αφού έπρεπε να ζει το 2007.

Δηλαδή, σύμφωνα με τη θεωρία, απαντήστε μου στο απλό, κλασσικό ερώτημα των χρονο-ταξιδιων: Μπορώ να σκοτώσω τον πατέρα μου ΠΡΙΝ αφήσει έγκυο τη μητέρα μου;

Υπαρχει προσωπικη επιλογη. Ο σαγιντ επελεξε να τον πυροβολησει και ετσι δημιουργηθυκε ο Μπεν που ολοι αγαπαμε. Απλα την επιλογη αυτη την ειχε ηδη κανει. Αυτο δεν αλλαζει. Whatever happened happened. Ειναι σαν να μου λες αν ο Desmond δεν ειχε καθυστερησει να πατησει το κουμπι δεν θα επεφτε το αεροπλανο. Ναι, δεν θα επεφτε αλλα αργησε το αεροπλανο επεσε και αυτο δεν αλλαζει.

Δημοσ.

yannis27gr αυτο που θα μπορουσες να κανεις, ειναι να σκοτωσεις τον πατερα σου αφοτου γεννηθεις.Ετσι, θα μεγαλωνες χωρις πατερα.

Λοιπον, φαντασου σκηνικο.

Ειναι 1982, γεννιεσαι και η μητερα σου στο νοσοκομειο ζηταει απο τον πατερα σου να παει σπιτι να της φερει κατι που εχει ξεχασει.Φτανει ο πατερας σου σπιτι και βλεπει εναν τυπο -εσενα, τον γιο του, που ομως δεν το γνωριζει- να τον πυροβολει και να πεφτει νεκρος.Λιγο αργοτερα το μαθαινει η μητερα σου και σε μεγαλωνει μονη της.

Συνεχιζεις εσυ την ζωη σου, φτανεις στο Πανεπιστημιο και διαβαζεις διαφορες θεωριες περι ταξιδιων στο χρονο κλπ.Βρισκεις μια χρονομηχανη και λες βρε δεν παω πισω στο χρονο, να σκοτωσω τον πατερα μου να δω τι θα γινει?Γυριζεις πισω, τον σκοτωνεις και λες ουαου, μπορεσα και σκοτωσα τον πατερα μου.Ελα μου ντε που εσυ εφταιγες που μεγαλωσες χωρις πατερα...

Βεβαια, αν η μητερα σου σου ειχε πει καποια στιγμη οταν ησουν μικρος οτι ο πατερας σου δολοφονηθηκε απο καποιον αγνωστο την μερα που γεννηθηκες, εσυ θα σκεφτοσουν "ας παω πισω στο χρονο μηπως και μπορεσω να το αποτρεψω". Δεν θα γινει κατι τετοιο, διοτι απλουστατα αν ειχε γινει, ο πατερας σου δεν θα ηταν νεκρος in the first place. Ολες οι αποφασεις της ζωης σου, η αποφαση της μητερας σου να μην σου μιλησει για το πως πεθανε ο πατερας σου κλπ, σε οδηγησαν στην περιεργεια να ταξιδεψεις πισω και να τον σκοτωσεις. Αν ειχε γινει κατι αλλο, απλα θα ειχε γινει κατι αλλο, πως να στο εξηγησω αλλιως...

Επισης, ΔΕΝ μπορεις να σκοτωσεις τον εαυτο σου.Οχι μονο επειδη πολυ απλα πρεπει να υπαρξεις στο μελλον ωστε να ταξιδεψεις πισω, ουτε επειδη "μια μεγαλυτερη δυναμη" θα σε αποτρεψει απο αυτο.

Εδω ειναι που ερχονται οι κανονες του Lost και συγκεκριμενα του νησιου, που δεν ειναι μια συμβατικη χρονομηχανη, πηγαινεις σε περιοδους που αυτο σε πηγαινει, που εκει πρεπει να πας ωστε να συμπληρωθει αυτος ο κυκλος της μοιρας.

Υ.Γ. Θεε μου, ας ειναι η τελευταια φορα που γραφω για το time travel :P

Δημοσ.

Αυτά που λέει ο yannis27gr με έχουν προβληματίσει και μένα. Ωστόσο, περιορισμός της ελεύθερης βούλησης δεν υπάρχει, μπορείς να πάρεις όποια απόφαση θες, το παράλογο είναι ότι ξέρεις ήδη πιο θα είναι το αποτέλεσμα των πράξεων σου.

Εκτός απ τον Σαγίντ, ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό του Τζακ. Δε γιάτρεψε το μικρό Μπεν, ίσως ελπίζοντας ότι θα πεθάνει απ το τραύμα του και θα αλλάξει το μέλλον, όμως ακριβώς αυτή η πράξη του οδήγησε στη "μεταμόρφωση" του Μπεν.

Δημοσ.

@Manuel: Φυσικά και γίνεται αυτό που λέω, αυτό άλλωστε συμβαίνει με τον Ντέσμοντ!

Σκέψου τις μαύρες τρύπες.. Υποτίθεται ότι οι μαύρες τρύπες τέμνουν το χωροχρόνο, και γι' αυτό είναι εφικτό να ταξιδέψεις στο χρόνο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα..

Ας μην το παρακάνουμε όμως, θα έρθει η στιγμή που θα δικαιωθώ.. :-D

Να σημειώσω ότι, σαφώς, όλα όσα έγραψα αφορούν τον Ντες και μόνο τον Ντες..!

(Εξ'άλλου, βλέπω πως και ο sheik συμφωνεί μαζί μου, δεν είμαι η μόνη που έβγαλα αυτό το συμπέρασμα.. Αλλά νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ρε γαμώτο.......)

Λοιπόν, μου ήρθε η εξής φλασιά..! Ο Μάιλς λέει πως μπορούν να πεθάνουν, γιατί ζουν το παρόν τους, ενώ οι Νταρμίτες (+Μπεν) δεν μπορούν, γιατί είναι το παρελθόν τους. Έχουν δηλ. ήδη προδιαγράψει μια καθορισμένη πορεία μέχρι το 2007, όπου πραγματικά βρίσκεται ο χρόνος της γης..

Άρα, ο Μάικλ, που δεν κατάφερνε να αυτοκτονήσει

δεν ζούσε το παρόν του!!!!!! Ζούσε μάλλον το παρελθόν του.. :confused:

Κάτι μου λέει πως θα τον ξαναδούμε σε κάποια άσχετη φάση...

Σταματήστε να μπερδεύεστε! Παρακολουθήστε σωστά τα επεισόδια!

Δεν γίνεται να πεθάνουν όλοι μαζί με τους Ντάρμα, γιατί το ξέρουνε ήδη και θα φροντίσουν να εξαφανιστούν!

Έχουν ελεύθερη βούληση. Ό,τι κι'αν κάνουν, το κάνουν απο επιλογή, απλά είναι αυτό που έπρεπε να γίνει. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Εξ'άλλου, το μέλλον διαμορφώθηκε έτσι όπως αυτοί το διαμόρφωσαν. Το ότι τώρα πράττουν σύμφωνα με τα μελλούμενα (δημιουργώντας τα δηλαδή, μη μπορώντας να τα αποφύγουν), δε σημαίνει ότι δεν αποφασίζουν. Σημαίνει ότι οι αποφάσεις τους δημιουργούν το μέλλον που ήδη ξέρουμε.

Τέλος πάντων, νομίζω πως πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στο 2007, γιατί πολύ απλά

ο Μπεν δεν τους θυμάται! Άρα, θα φύγουν απο το '77, πριν ο Μπεν επιστρέψει στον καταυλισμό, "αλλαγμένος" και μεταμορφωμένος (πολύ μου τη σπάει αυτή η βλακεία, άκου εκεί "θα τον κάνω καλά, αλλά θα χάσει την αθωότητά του"! Ελπίζω να μην ξενερώσω και να μας δώσουν μια εξήγηση της προκοπής..!)

Δημοσ.
Εσυ ζεις γραμμικα τη ζωη σου. Δεν εχει σημασια σε ποια χρονικη περιοδο ζεις. Εσυ ξεκινας απο το 0 και πεθαινεις οταν πεθαινεις. Αν ταξιδεψεις στο παρελθον θα εχεις τις εμπειριες της ζωης σου. Αν πεθανεις το 1978 τελος. Το 2007 θα εισαι ζωντανος γιατι τοτε ειναι το παρελθον σου. Δηλ το σε ποια χρονικη περιοδο εισαι με την ηλικια/ζωη σου δεν εχει καμια σχεση.

Για π.χ. γεννιεσαι το 1970 ζεις μεχρι το 2004(οπου εισαι 34 ετων).Τοτε ταξιδευεις στο 1974 οπου ζεις για αλλα 3 χρονια(εισαι 34+3=37 ετων).Αν πεθανεις τοτε, πεθαινεις το 1977 οντας 37 ετων. Το 2004 ομως εισαι 34, ειναι αρα παρελθον σου και ειναι λογικο να εισαι ζωντανος.

Πολύ καλή ανάλυση.

Δημοσ.

Ακόμη και τα πιο ανόητα παραμύθια της ανατολής δεν έχουν τέτοια απόλυτη παράδοση στη μοίρα! Εδώ υπάρχει ακόμη και μηχανή του χρόνου η οποία είναι όργανο της μοίρας, αν είναι δυνατόν! :lol::lol::lol:

Σε στέλνει μόνο εκεί που πρέπει για να γίνει αυτό που είναι γραφτό να γίνει! Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από αυτό που είναι γραφτό να κάνεις! Καταπληκτική μηχανή!!! :lol::lol::lol:

Δημοσ.
Άρα, ο Μάικλ, που δεν κατάφερνε να αυτοκτονήσει

δεν ζούσε το παρόν του!!!!!! Ζούσε μάλλον το παρελθόν του.. :confused:

Κάτι μου λέει πως θα τον ξαναδούμε σε κάποια άσχετη φάση...

καλά άμα το πάμε έτσι, ποιο είναι το παρόν τελικά? το 2004-2007 που βλέπουμε εμείς πόσες season τώρα ή το 3000? O Michael έφυγε υποτίθεται "κανονικά" από το νησί.

Σταματήστε να μπερδεύεστε! Παρακολουθήστε σωστά τα επεισόδια!

Δεν γίνεται να πεθάνουν όλοι μαζί με τους Ντάρμα, γιατί το ξέρουνε ήδη και θα φροντίσουν να εξαφανιστούν!

Τπτ δεν ξέρουν. "What happened, happened". Αν είναι να πεθάνουν, θα πεθάνουν. (RIP :P)

Καλά στο συγκεκριμένο δεν είναι θέμα μοίρας. Προσωπικά δεν βλέπω ότι το εξετάζει έτσι. Αφού μιλάμε για "παρελθοντικό χρόνο" σημαίνει ότι έχουν γίνει αυτά και αυτά. Πώς να το κάνουμε.

Αυτό που με προβλημάτιζε εμένα ανέκαθεν (ανεξάρτητα από lost) είναι το εξής. Εμείς τώρα που μιλάμε ζούμε το παρόν μας. Είναι τον παρόν μας όμως το τελευταίο πράγμα που έχει συμβεί?

Δημοσ.

Αυτά τα περί μοίρας με είχανε τσαντίσει από τον 3ο κύκλο με τον Τσάρλυ και τον Ντέσμοτ που ήξερε ότι δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα ότι κάτι θα πάθει και θα dead ο Τσάρλυ . Γενικά εξελίσεται με τέτοιες θεωρήσεις της ζωής για τη μοίρα κλπ και καταντάει λίγο κάπως.... Άποψη μου δεν χρειάζεται να φτιάχνουν τόσα παράδοξα . Ότι είχανε δείξει μέχρι πριν με μπέρδεμα στο χρόνο υπήρχε δυνατότητα μεταβολής στο μέλλον , μάλλον επειδή ήτανε ο Ντέσμοντ αν θέλουν να τον ονομάζουν special-time character . Γιατί όπως σωστά ανέφερε κάποιος /α ο Ντέσμοντ έφαγε φλασιά αμέσως την ίδια στιγμή που του μίλησε ο φαραντέυ. Δεν υποστηρίζω ότι έγινε τομή των χρόνων αλλά προστέθηκε αυτή η ανάμνηση στον Ντέσμοντ . Γενικά σε ταινίες που έχω δει με time travels όλοι δείχνουν να αλλάζει και το μέλλον του σύμπαντος (πείτε το οτιδήποτε ) που βρίσκονται οι ήρωες που έχουν ταξιδέψει στο χρόνο. Βλέπε back to the future που το ανέφερε και ο Χιούγκο , βλέπε Timeline που ο αρχαιολόγος ο γέρος γράφει κάποια ραβασάκια και τα βρίσκουν στο μέλλον κλπ...

Κάτι τελευταίο που είναι ο επιστήμονας μας? ο ερωτιάρης o farantay..κάνει ανασκαφές για να βρει το απομινάρι τιμόνι από πλοίο..?

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν μπορεί να αποκαλείται "μοίρα" κάτι που ΕΧΕΙ συμβεί! Η μοίρα αφορά κάτι που πρόκειται να συμβεί αργότερα κι εγώ δεν μπορώ να τ' αποφύγω. Εδώ δε μιλάμε για τέτοιο πράγμα!

Δηλαδή είναι σαν να σας λέω εγώ "τι, δηλαδή εγώ τώρα που πριν κάποια χρόνια μίλησα σε μια κοπέλα κι έφαγα χυλόπιτα, είμαι αναγκασμένος να έχω φάει τη χυλόπιτα και δεν μπορώ να τ' αλλάξω; Κι αν εγώ θέλω ν' αλλάξω αυτό που συνέβη; Δεν μπορώ; Γιατί όχι; Άρα κάποια μοίρα μ' εμποδίζει! Α, δε μ' αρέσει καθόλου αυτό και μου τη σπάει".

Συγγνώμη που σας τη σπάω, αλλά έτσι είναι η ζωή σας. Κανείς δεν μπορεί ν' αλλάξει κάτι που έχει συμβεί. Και οι χαρακτήρες μπορεί να ήθελαν να εξαφανίσουν τον Μπεν ή να μην πέσει το αεροπλάνο, αλλά ότι έγινε έγινε και δεν ξεγράφει. Δεν είναι μοίρα. Είναι απλή λογική. Ότι είναι στο παρελθόν, ΔΕΝ σβήνει.

συννεφάκι, αυτό που λέει ο sheik έχει μια κάποια βάση, αλλά τη θεωρώ επίσης τραβηγμένη απ' τα μαλλιά. Όπως είπα, αν δεν υπάρχει κάποια καλή εξήγηση για τον Ντέσμοντ, τότε απλά οι σεναριογράφοι έχουν πέσει σε ατόπημα.

ΥΓ. Άντε πάλι με τον καπνό μερικοί. Ρε παιδιά, είναι η άποψη ορισμένων, η σειρά δε λέει πουθενά ότι ο καπνός ελέγχει τη μοίρα και εμποδίζει ανθρώπους και άλλα τέτοια πράγματα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...