yannis27gr Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Κατά τη γνώμη μου, η θεωρία του time travel μπάζει από χίλιες μεριές. Όπως την αντιλαμβάνομαι, θεωρούν το χρόνο ως κυλιόμενο διάδρομο στον οποίο μπορείς να κάνεις άλμα και να βρεθείς σε άλλο σημείο του. Έτσι, ενώ ο χρόνος κυλά (κίνηση του διαδρόμου) εσύ βρίσκεσαι σε άλλο σημείο του (χρονική στιγμή). Άρα, για εσένα ο χρόνος κυλά δε διπλό επίπεδο: προσωπικός (αναφορικά με το σημείο του διαδρόμου που βρίσκεσαι) και οικουμενικός (χρονολογία). Αμέσως δημιουργούνται μια σειρά από ερωτήματα: Α) Ο χρόνος (ως φθορά των κυττάρων και τελικώς θάνατος του σώματος) μετριέται με την ανατολή και τη δύση του ηλίου ή με το σημείο του διαδρόμου που βρίσκεσαι; Σύμφωνα με το Λοστ ισχύει η δεύτερη άποψη κι έτσι μπορείς να ζήσεις «αιώνια» αρκεί να βρίσκεσαι σε κάποιο σημείο του διαδρόμου πίσω από εκεί που ξεκίνησες. Γι αυτό και ο Μάικλ δεν μπορεί να πεθάνει όσο κι αν προσπαθεί, σωστά; Β) Το παρελθόν είναι στατικό ή δυναμικό; Νομίζω ότι το Λοστ το θεωρεί στατικό γι αυτό και οι πράξεις των ηρώων δεν μπορούν να μεταβάλλουν τα γεγονότα. Όπου επιδρούν τότε οι συνέπειες των πράξεων τους ήταν τέτοιες ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον όπως έγινε και να μην αλλάξει τίποτα. Αν πάνε να αλλάξουν κάτι τότε ένα «μαγικό» πράγμα (τέρας καπνού, μοίρα, ή ό,τι άλλο) παρεμβαίνει κι εμποδίζει το γεγονός ώστε το μέλλον να μείνει απαράλλαχτο. Σόρυ, αλλά όπως και στο Α, βρίσκω την ιδέα χαζή. Το ζήτημα καταλήγει στο εξής ερώτημα: Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Ας υποθέσουμε ότι τα χρονικά ταξίδια είναι εφικτά. Αν αύριο γυρίσω πίσω στο χρόνο θα με εμποδίσει ο καπνός να εμποδίσω τον εαυτό μου να γράψει το άρθρο αυτό; Γιατί αυτό το κείμενο πρέπει να γραφτεί αφού έχει ήδη γραφτεί. Γιατί αν δε με εμποδίσει τότε αλλάζω το παρελθόν πράγμα αδύνατο, σωστά; Μα το παρελθόν το έχω ΗΔΗ αλλάξει και μόνο που υπήρξα σε ένα σημείο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους η παραμικρή αλλαγή στις μεταβλητές ενός συστήματος προκαλεί, μακροπρόθεσμα, εντελώς διαφορετική αλλαγή στη συμπεριφορά του συστήματος. Θα μου πείτε, ό,τι προκάλεσε η παρουσία μου, το είχε ήδη προκαλέσει. Αυτό σημαίνει ότι παύει να υφίσταται η έννοια της χρονικής στιγμής γιατί εγώ αυτή τη στιγμή που γράφω ΔΕΝ με έχω απέναντι. Άρα, αν βρω τρόπο να επιστρέψω στο παρελθόν ΔΕΝ θα μπορώ να έρθω και να με χαιρετήσω γιατί αυτό ΔΕΝ έχει συμβεί. Αν το επιχειρήσω, ένας μπαμπούλας θα με εμποδίσει. Χαζό. Η έννοια των παράλληλων συμπάντων κάνει το ταξίδι στο χρόνο πολύ πιο κατανοητό. Ελπίζω να μην κούρασα. Γιάννης
Sellers Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Φίλε μου Γιάννη, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω τι νομίζω πως έχεις λάθος. Κάπου εδώ νομίζω ότι κολλάς: Το ζήτημα καταλήγει στο εξής ερώτημα: Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Αυτό είναι πολύ σημαντικό. ΟΧΙ, δεν υπάρχει. Δεν σημαίνει πως ο δικός σου χρόνος είναι σωστός ενώ αν πάρεις την χρονομηχανή και πας 2 χρόνια πίσω, εκείνος ο χρόνος είναι λάθος. Για σένα μπορεί να είναι λάθος, επειδή βρίσκεσαι σε διαφορετική χρονική στιγμή αλλά γενικά ο δικός σου ''κανονικός'' χρόνος δεν υπερτερεί σε τίποτα απο αυτόν που βρίσκεσαι 2 χρόνια πίσω. Ας υποθέσουμε ότι τα χρονικά ταξίδια είναι εφικτά. Αν αύριο γυρίσω πίσω στο χρόνο θα με εμποδίσει ο καπνός να εμποδίσω τον εαυτό μου να γράψει το άρθρο αυτό; Γιατί αυτό το κείμενο πρέπει να γραφτεί αφού έχει ήδη γραφτεί. Γιατί αν δε με εμποδίσει τότε αλλάζω το παρελθόν πράγμα αδύνατο, σωστά; Μα το παρελθόν το έχω ΗΔΗ αλλάξει και μόνο που υπήρξα σε ένα σημείο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτό είναι ένα λεπτό σημείο και νομίζω ότι αν το καταλάβεις δεν θα έχεις πλέον απορίες για το time travel. Λές: ''Μα το παρελθόν το έχω ΗΔΗ αλλάξει και μόνο που υπήρξα σε ένα σημείο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.'', ενώ συμφωνήσαμε πως δεν υπάρχει σωστή χρονική στιγμή. Αυτό σημαίνει πως όταν εσυ στον ''δικό'' σου χρόνο έγραφες για ''πρώτη'' φορά αυτό το κείμενο, ένα άλλο σου εσύ ήδη έκανε αυτό που θα κάνεις εσύ σε λίγο δηλαδή να πάρεις την χρονομηχανή και να πάς να σου μιλήσεις. Πράγμα δηλαδή που θα κάνεις και εσύ ο ίδιος σε λίγο. Είναι γραμμένο να γίνει. Με λίγα λόγια, όταν εσύ γράψεις το κείμενο σου (θέλουν να μας πουν οι σεναριογράφοι του Λόστ) δεν θα το αποφασίσεις ότι θα πάρεις την χρονομηχανή και θα πας πίσω. Είναι ήδη γραμμένο να γίνει και έχει γίνει. Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους η παραμικρή αλλαγή στις μεταβλητές ενός συστήματος προκαλεί, μακροπρόθεσμα, εντελώς διαφορετική αλλαγή στη συμπεριφορά του συστήματος. Αυτό είναι αλλήθεια αλλά δεν νομίζω ότι κολλάει στην περίπτωση μας. Ίσα ίσα οι σεναριογράφοι το ξεκαθάρισαν πως δεν αλλάζει τίποτα. Σχετικά με τα παράλληλα σύμπαντα. Δεν νομίζω να ανφέρονται σε κάτι τέτοιο οι σεναριογράφοι. Αν δεν κάνω λάθος κάθε παράλληλο σύμπαν είναι αι μια διαφορετική έκβαση των γεγονότων. Σε ένα σύμπαν ζω σε ένα άλλο την ίδια χρονική στιγμή με χτύπησε αμάξι. Εδώ δεν λένε αυτό. Ο χρόνος στο Λόστ είναι σαν ένα βιβλίο που ο καθένας μπορεί να το ανοίξει σε όποια σελίδα θέλει και να το διαβάσει. Το τι θα διαβάσει αυτός δεν θα επηρεάσει την συνέχεια του βιβλίου, αλλά ότι και αν έχει κάνει στην ζωή του θα το βρει γραμμένο εκει μέσα...
frenzy Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Frenzy, μήπως πρέπει να το βάλεις και εσύ σε spoiler? Busted
yannis27gr Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Φίλε Sellers, εκφράζεις προσωπική άποψη ή την ιδέα των σεναριογράφων; Υποθέτω το 2ο, σωστά; Την ιδέα τους την κατανοώ, απλά δεν τη συμμερίζομαι. Για μένα, υπάρχει χρονική στιγμή. Γιατί αν δεν υπάρχει, αν η ζωή μας είναι ένα βιβλίο γραμμένο τότε δεν υπάρχει στ' αλήθεια ελεύθερη βούληση, παρά μόνο μια ψευδαίσθηση της. Κι αυτό αντίκειται στη δική μου φιλοσοφία ζωής. Το Λοστ προφανώς και είναι φοβερή σειρά αλλά διαφωνώ με την μεμψιμοιρία τους.
Moderators Praetorian Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Α) Ο χρόνος (ως φθορά των κυττάρων και τελικώς θάνατος του σώματος) μετριέται με την ανατολή και τη δύση του ηλίου ή με το σημείο του διαδρόμου που βρίσκεσαι; Σύμφωνα με το Λοστ ισχύει η δεύτερη άποψη κι έτσι μπορείς να ζήσεις «αιώνια» αρκεί να βρίσκεσαι σε κάποιο σημείο του διαδρόμου πίσω από εκεί που ξεκίνησες. Γι αυτό και ο Μάικλ δεν μπορεί να πεθάνει όσο κι αν προσπαθεί, σωστά; όχι αυτό δεν είναι σωστό. Δεν μπορείς να ζήσεις αιώνια, γερνάς κανονικά και μπορείς να πεθάνεις σε κάποιο σημείο του διαδρόμου πίσω από εκεί που ξεκίνησες. Ο Μάικλ δεν μπορεί να πεθάνει, γιατί (μάλλον) προσπαθεί να πεθάνει πριν την ώρα του. (Στη σειρά λένε "δεν τον αφήνει το νησί" - anyway και οι δύο εξηγήσεις είναι λίγο θολές αλλά αυτές έχουμε όσο αφορά το Michael) Β) Το παρελθόν είναι στατικό ή δυναμικό; Νομίζω ότι το Λοστ το θεωρεί στατικό γι αυτό και οι πράξεις των ηρώων δεν μπορούν να μεταβάλλουν τα γεγονότα. Όπου επιδρούν τότε οι συνέπειες των πράξεων τους ήταν τέτοιες ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον όπως έγινε και να μην αλλάξει τίποτα. Αν πάνε να αλλάξουν κάτι τότε ένα «μαγικό» πράγμα (τέρας καπνού, μοίρα, ή ό,τι άλλο) παρεμβαίνει κι εμποδίζει το γεγονός ώστε το μέλλον να μείνει απαράλλαχτο. Δρουν με βάση τα όσα γνωρίζουν από το δικό τους παρελθόν -που είναι το μέλλον για τους άλλους που δεν χρονοταξιδεύουν. Νομίζουν ότι πάνε να αλλάξουν κάτι, αλλά ουσιαστικά κάνουν αυτά που έχουν γίνει. (Δεν ισχύει το "αν πάνε να αλλάξουν κάτι") Ας υποθέσουμε ότι τα χρονικά ταξίδια είναι εφικτά. Αν αύριο γυρίσω πίσω στο χρόνο θα με εμποδίσει ο καπνός να εμποδίσω τον εαυτό μου να γράψει το άρθρο αυτό; Πάει κάπως έτσι: Δεν επιλέγεις εσύ σε ποιο "χρόνο" θα πας. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι το οποιο δεν έχει ήδη γίνει (εκτός και αν έχει γίνει -δηλαδή σου μίλησε ο μελλοντικός σου εαυτός, αλλά το απέρριψες σαν παραίσθηση, φαντασία κλπ). Η έννοια των παράλληλων συμπάντων κάνει το ταξίδι στο χρόνο πολύ πιο κατανοητό. Όλες οι θεωρίες περι time travel (μαζί και του LOST) μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά χωρίς παράδοξα. Αρκεί να ορίσουν κάποιους απλούς κανόνες και να φροντίσουν να υπακοούν σ'αυτούς για να μην προκύπτουν παράδοξα. (Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που φρόντισαν να εξαφανίσουν από αυτά τα επεισόδια Desmond και Faraday, γιατί πρώτα "δείχνουν" τους κανόνες και μετά... θα περάσουν στις εξαιρέσεις)
Sellers Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Φίλε Sellers, εκφράζεις προσωπική άποψη ή την ιδέα των σεναριογράφων; Υποθέτω το 2ο, σωστά; Για το πως το βλέπουν οι σεναριογράφοι μιλούσα. (Που και πάλι ενδέχεται να είμαι τελείως λάθος, απλά έτσι το λαμβάνω εγώ το όλο θέμα) Προσωπική άποψη... Νομίζω ότι είναι λίγο χαζό να λέμε την προσωπική μας άποψη για τα ταξίδια στον χρόνο. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Αυτό που μπορώ να πω ότι για μια τηλεοπτική σειρά δεν θα μπορούσε παρα να ίσχυε το time travel έτσι όπως το σκέφτηκαν οι σεναριογράφοι γιατί αν όντως κάτι άλλαζε κάθε φορά που κάποιος έκανε του κεφαλιού του φαντάσου τι μπουρδέλο θα γινόταν η σειρά. Δεν νομίζω να έβγαινε άκρη.
yannis27gr Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 όχι αυτό δεν είναι σωστό. Δεν μπορείς να ζήσεις αιώνια, γερνάς κανονικά και μπορείς να πεθάνεις σε κάποιο σημείο του διαδρόμου πίσω από εκεί που ξεκίνησες. Ο Μάικλ δεν μπορεί να πεθάνει, γιατί (μάλλον) προσπαθεί να πεθάνει πριν την ώρα του. (Στη σειρά λένε "δεν τον αφήνει το νησί" - anyway και οι δύο εξηγήσεις είναι λίγο θολές αλλά αυτές έχουμε όσο αφορά το Michael) Κι όμως κανείς απ' όσους υπήρξαν σε μεταγενέστερο χρόνο δεν πεθαίνει σε προγενέστερο. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αν το δούμε ως βιβλίο, πώς γίνεται ένας ήρωας που πεθαίνει στη σελίδα 20 να εμφανίζεται στη σελίδα 30; Δεν ειναι γραμμικά γραμμένο; Δρουν με βάση τα όσα γνωρίζουν από το δικό τους παρελθόν -που είναι το μέλλον για τους άλλους που δεν χρονοταξιδεύουν. Νομίζουν ότι πάνε να αλλάξουν κάτι, αλλά ουσιαστικά κάνουν αυτά που έχουν γίνει. (Δεν ισχύει το "αν πάνε να αλλάξουν κάτι") Πάει κάπως έτσι: Δεν επιλέγεις εσύ σε ποιο "χρόνο" θα πας. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι το οποιο δεν έχει ήδη γίνει (εκτός και αν έχει γίνει -δηλαδή σου μίλησε ο μελλοντικός σου εαυτός, αλλά το απέρριψες σαν παραίσθηση, φαντασία κλπ). Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, τόσο ο Μπεν όσο και ο Ρίτσαρντ και ο Γουίντμορ, χρησιμοποιούσαν τα ταξίδια κατά το δοκούν. Άρα, μπορεί ο καθένας να πάει πίσω στο χρόνο όπου αυτός θέλει. Αν το θες αλλιώς: Γιατί δεν ισχύει το "αν πάνε να αλλάξουν κάτι;" Αν η μηχανή υπάρχει, τι με εμποδίζει να πάω στο "χρόνο" που θέλω; Ο Θεός; Η μοίρα; Ο μαύρος καπνός; Καταλήγουμε στη βασική αρχή των σεναριογράφων: Βούληση εναντίον μοίρας με τη μοίρα να κερδίζει.
Moderators Praetorian Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Κι όμως κανείς απ' όσους υπήρξαν σε μεταγενέστερο χρόνο δεν πεθαίνει σε προγενέστερο. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αν το δούμε ως βιβλίο, πώς γίνεται ένας ήρωας που πεθαίνει στη σελίδα 20 να εμφανίζεται στη σελίδα 30; Δεν ειναι γραμμικά γραμμένο; Κανείς; Για αρχη: Charlotte, Froghurt και ένα σωρό red-shirts που έπεσαν στις νάρκες. (Την ερώτηση για τη γραμμικότητα στο γράψιμο του βιβλίου δεν την καταλαβαίνω. Αν ο ήρωας στη σελίδα 20 είναι μεγαλύτερος από αυτόν που εμφανίζεται στη σελιδα 30 τότε γιατί να μη μπορεί να πεθάνει; ). Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, τόσο ο Μπεν όσο και ο Ρίτσαρντ και ο Γουίντμορ, χρησιμοποιούσαν τα ταξίδια κατά το δοκούν. Άρα, μπορεί ο καθένας να πάει πίσω στο χρόνο όπου αυτός θέλει. Σύμφωνα με ποιά άλλη θεωρία; Δεν υπάρχουν στοιχεία στη σειρα που να το δείχνουν αυτό. Φυσικά και δεν μπορούν να επιλέξουν πού θα ταξιδέψουν κατά το δοκούν. (γιατί αυτό θα δημιουργούσε τα παράδοξα που αναφέρεις). * Γιατί δεν ισχύει το "αν πάνε να αλλάξουν κάτι;" Αν η μηχανή υπάρχει, τι με εμποδίζει να πάω στο "χρόνο" που θέλω; Ο Θεός; Η μοίρα; Ο μαύρος καπνός; Γιατί έτσι είναι οι κανόνες. Δεν υπάρχει "τι θα γινόταν αν...". Όλα τα πράγματα γίνονται μια φορά, με ένα τρόπο. Είναι ο κανόνας με τον οποίο λειτουργεί αυτή η "μηχανή". Είδες εσύ καποιο dial για να βάλει ο Locke ή ο Ben τον χρόνο προορισμού; *. Όλα αυτά -οπως προανέφερα- είναι για το πως λειτουργεί υπό τους κανόνες του το time travel. Όχι τι ισχύει για τις εξαιρέσεις (που ξέρουμε ότι υπάρχουν).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 συννεφάκι, το time travel καταλαβαίνεις πως δουλεύει, αλλά με τα σπόιλερ ακόμη να καταλάβεις που μπαίνουν. Κάποιος που δεν το είδε ακόμη δεν ξέρει πως σώθηκε ο Μπεν γι' αυτό βάλε κανένα σπόιλερ. όλο το topic είναι spoiler...πολύ αργά πλέον...
Cue Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Επαναλαμβάνω στην ουσία αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί μπας και διευκολύνω στην κατανόηση. Α) Ο χρόνος (ως φθορά των κυττάρων και τελικώς θάνατος του σώματος) μετριέται με την ανατολή και τη δύση του ηλίου ή με το σημείο του διαδρόμου που βρίσκεσαι; Σύμφωνα με το Λοστ ισχύει η δεύτερη άποψη κι έτσι μπορείς να ζήσεις «αιώνια» αρκεί να βρίσκεσαι σε κάποιο σημείο του διαδρόμου πίσω από εκεί που ξεκίνησες. Γι αυτό και ο Μάικλ δεν μπορεί να πεθάνει όσο κι αν προσπαθεί, σωστά; Ο χρόνος συνεχίζει και κυλάει "γραμμικά" για σένα που κάνεις το ταξίδι. Δεν αλλάζει το που βρίσκεσαι αυτή την χρονική στιγμή. Για τους άλλους όμως που επισκέπτεσαι, το πεπρωμένο τους είναι γραμμένο, οπότε δεν μπορείς να το αλλάξεις εσύ. (βασικά το έχεις κάνει ήδη και το μέλλον από που έρχεσαι είναι τελικά αυτό που γράφτηκε) Β) Το παρελθόν είναι στατικό ή δυναμικό; Νομίζω ότι το Λοστ το θεωρεί στατικό γι αυτό και οι πράξεις των ηρώων δεν μπορούν να μεταβάλλουν τα γεγονότα. Όπου επιδρούν τότε οι συνέπειες των πράξεων τους ήταν τέτοιες ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον όπως έγινε και να μην αλλάξει τίποτα. Αν πάνε να αλλάξουν κάτι τότε ένα «μαγικό» πράγμα (τέρας καπνού, μοίρα, ή ό,τι άλλο) παρεμβαίνει κι εμποδίζει το γεγονός ώστε το μέλλον να μείνει απαράλλαχτο. Σόρυ, αλλά όπως και στο Α, βρίσκω την ιδέα χαζή. Δεν πάνε να αλλάξουν κάτι, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι να αλλάξουν! ότι κάνουν το έχουν κάνει ήδη και αυτό τους έχει οδηγήσει στο μέλλον που είναι (απ' όπου και έκαναν το time travel) Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμα είναι πώς ο καπνός συμβάλει στο να διορθώσει κάποιες ανωμαλίες (αν όντως το κάνει δηλαδή, see Ben/Sayid) Τι γίνεται αν πετύχεις τον εαυτό σου σε ένα flashback (ψίθυροι ίσως?)
συννεφάκι Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 συννεφάκι, το time travel καταλαβαίνεις πως δουλεύει, αλλά με τα σπόιλερ ακόμη να καταλάβεις που μπαίνουν. Κάποιος που δεν το είδε ακόμη δεν ξέρει πως σώθηκε ο Μπεν γι' αυτό βάλε κανένα σπόιλερ. Δεν θεώρησα ότι είναι σπόιλερ κάτι για το οποίο όλοι είχαμε συμφωνήσει πως θα γινόταν ακριβώς όπως έγινε! Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος οτι ο Μπεν, σε καμία περίπτωση, δεν θα πέθαινε! Σπόιλερ θα ήταν αν έλεγα πώς/απο ποιόν σώθηκε! Anyway.. Παιδιά, καλό θα ήταν να δεχτείτε τα πράγματα όπως είναι, όσον αφορά το time travel, γιατί αλλιώς θα έρθει η ώρα που θα ξενερώσουμε όλοι μαζί (όταν δηλ τελειώσει το Λοστ...) Μην προσπαθείτε να βρείτε "τρύπες" στη θεωρία των σεναριογράφων, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε........ Edit: στο προηγούμενο ποστ μου γράφω ότι δεν υπάρχει ο Τζέικομπ, επειδή είναι εκεί η Ελοίζ. Σορρυ, ξεχάστηκα ότι αυτό δεν μας το έχουν πει ακόμα, απλά εγώ πιστεύω ότι Έλι και Ελοίζ είναι το ίδιο πρόσωπο. Ελπίζω να μην μπέρδεψα κανένα, που ίσως έχει κάποια άλλη θεωρία για την Έλι. Και επίσης, σε κάποιον που μου είπε ότι ο Ντέσμοντ δεν είναι διαφορετικός και ξέχασα να του απαντήσω: Αρχικά καταχωρημένο από συννεφάκι Παιδιά' date=' μην ξεχνάτε ότι ο Ντέσμοντ είναι ξεχωριστός, έχει "κάτι", που οι άλλοι χαρακτήρες δεν έχουν. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει ακόμα και το παρελθόν. Μπορεί να αποκτήσει μια ανάμνηση,τελείως ξαφνικά, που πριν δεν είχε (Φαραντέι, που τον βρίσκει στο παρελθόν -ο Ντέσμοντ ήταν ήδη εκτός νησιού- που του λέει να πάει να βρει την Χόκινς. Ο Ντέσμοντ ξυπναει με μια καινούρια ανάμνηση, απ'το πουθενά!). Απλά λέω ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον Ντες με τους άλλους χαρακτήρες, μας έχουν ήδη πει ότι δεν μοιάζει με τους άλλους όσον αφορά το time travel..[/quote'] Δε συνέβη αυτό που λες. Απλά εμείς το είδαμε έτσι. Ο Ντέσμοντ είχε πάντα αυτή την ανάμνηση θαμμένη στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του. Το ότι μας το έδειξε ο σκηνοθέτης εκείνη την ώρα, δε σημαίνει ότι εκείνη την ώρα του δημιουργήθηκε. Άλλωστε για ποια ώρα μιλάμε; Για την τηλεοπτική στιγμή που το είδαμε εμείς; Αφού τα γεγονότα έχουν συμβεί σε εντελώς διαφορετικές χρονικές στιγμές. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε κάτι. Υπάρχει και ένας χρονικός άξονας, που αφορά εμάς που βλέπουμε τη σειρά. Αυτός ο άξονας, είναι άχρηστος για τη σειρά, δεν έχει καμία σημασία, κανένα νόημα. Είναι απλά η σκηνοθετική ματιά. Τα γεγονότα συμβαίνουν όπως συμβαίνουν, με τη χρονική στιγμή που συμβαίνουν. Να το θέσω αλλιώς: θα μπορούσε κάποιος, όταν τελειώσει το Lost, να κάτσει και να βάλει ΟΛΑ τα γεγονότα στην φυσιολογική χρονολογική τους σειρά (that would be cool! Αλλά ποιος κάθεται να ξαναδει 6 σεζόν επεισόδια...) ***. Τότε η σκηνή του Ντέσμοντ που θυμάται την ανάμνηση, θα απείχε 4 σεζόν από τη σκηνή που του το λέει ο Φάραντεϊ. Οπότε δε θα υπήρχε η σύγχυση που υπάρχει τώρα. Για πήγαινε να ξαναδείς το θεϊκό "Constant" να φρεσκάρεις τη μνήμη σου!!! Ο Ντες ταξιδεύει στο χρόνο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει το παρελθόν! Και μάλιστα, δεν ταξιδεύει πραγματικά, δηλαδή με το σώμα του, αλλά με το μυαλό, τη συνείδησή του! Είναι κάτι που συμβαίνει την ίδια χρονική σιγμή, ο Ντες βρίσκεται σε δύο μέρη (και χρονικά σημεία) ταυτόχρονα. Και με αυτό ως δεδομένο, δεν ισχύει αυτό που γράφεις, ότι δηλ. τα γεγονότα θα απείχαν 4 σεζόν. Θυμήσου και τη φάση που πάει και βρίσκει την Πένυ, για να πάρει το τηλ. της. Ο Ντες βρίσκεται πάλι ταυτόχρονα σε δύο χρονικά σημεία. Το σώμα του είναι στο καράβι,με τον Σαϊντ, και η συνείδησή του είναι στο σπίτι της Πένυ. Και είναι και διαφορετικός, και ξεχωριστός! Αυτά!
vasilis_c Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 kαλα ειδατε το τρειλερ του νεου επεισοδιουθα ειναι θεικο locke vs black smoke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [YT]http://www.youtube.com/watch?v=JP-iL-irCjU/YT]
orck Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 εξαιρετικη η σειρα αλλα εχει αρχισει να γινεται και εξαιρετικα δυσνοητη (χωρις κανενα ιχνος λογικης) ελπιζω να μπορεσει να τελειωσει με τον σωστο τροπο και οχι το συνηθισμενο τροπο οπου το τραβανε μεχρι να μειωθει η τηλεθεαση και να κοπει με μια χαζη εξηγηση παιζει να ειμαι ο μονος που δεν με ενοχλουν οι αναφορες σε επεισοδια που δεν εχω δει ακομη;
Cue Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δεν ξέρω αν ακριβώς είναι ανωμαλία ρε συ. Ανωμαλία εννοώ το γεγονός ότι ο Ben δεν θυμάται τον Sayid (τουλάχιστον έτσι μας το έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα)
sheik Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Ανωμαλία εννοώ το γεγονός ότι ο Ben δεν θυμάται τον Sayid (τουλάχιστον έτσι μας το έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα) υποτιθεται οτι αυτο που θα του κανει ο Ριτσαρντ μεσα στο Ναο, θα τον κανει να το ξεχασει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.