Sellers Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Λέω ρε μαγκίτη το εξής: Έστω ότι κάποτε ο Μπέν έφτιαξε μια μηχανή που κάνει κάτι, και που για να το κάνει πρέπει να πατήσεις έναν κωδικό. Δεν ξέρει τι κωδικό να βάλει και βάζει τα νούμερα του Τζόκερ που κληρώθηκαν εκείνη την συγκεκριμένη μέρα που έφτιαξε την μηχανή. Εφόσον το έκανε αυτό σε μία ηλικία, τώρα που οι Losties είναι στο 77 και ο μπέν είναι μικρός, εφόσον ότι είναι να γίνει θα γίνει, ο Μπέν θα το ''ξανακάνει'' (ας μου επιτραπεί ο όρος ξανά αν και δεν είναι σωστός γιατί τότε υποσυνήδειτα θεωρούμε κάποια εξέλιξη γεγονότων σωστή, και κάποια λάθος, ή αν θέλετε μια χρονολογία βασική και μία δευτερεύουσα, πράγμα που οι σεναριογράφοι δεν ξεχωρίζουν...) Όταν λοιπόν γίνει αυτό μπορεί κάποιος να είναι δίπλα του και να δει τι έβαλε για κωδικό. Και να ξέρει πως ο κωδικός του Μπέν είναι τα νούμερα της κλήρωσης του Τζόκερ την συγκεκριμένη ημερομνηνία. Ε, αν με την χρονομηχανή βγει και πάει πιο πίσω απο την ημέρα που ο Μπέν έφτιαξε την μηχανή, γνωρίζει τα νούμερα της κλήρωσης. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:54 ---------- Αραγε ειμαι ο μοναδικος που δεν βρισκει παραδοξο με το time travel στη σειρα και που εχει καταλαβει ακριβως το πως λειτουργει??? :p:p:o:o:o
pappous_soulis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Στοιχιματίζω πως ο Ben θα επιβιώσει. Και μάλιστα ο Ben του σήμερα το γνωρίζει, όπως ακριθώς θυμόταν η Σαρλότ τον Φάραντεΐ που τις έλεγε όταν ήταν μικρή να μην ξαναγυρίσει ποτέ στο νησί άπαξ και φύγει. Ήταν γραφτό να συμβεί, όπως τα είπε και ο Sellers.
συννεφάκι Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Στοιχιματίζω πως ο Ben θα επιβιώσει. Και μάλιστα ο Ben του σήμερα το γνωρίζει, όπως ακριθώς θυμόταν η Σαρλότ τον Φάραντεΐ που τις έλεγε όταν ήταν μικρή να μην ξαναγυρίσει ποτέ στο νησί άπαξ και φύγει. Ήταν γραφτό να συμβεί, όπως τα είπε και ο Sellers. Και μάλιστα, νομίζω, πως δε θα τον σώσει ο Τζακ, όπως όλοι νομίζουμε, αλλά οι hostiles! Και έτσι, εξαιτίας του Σαΐντ, θα πάρει ο μικρός Μπεν τον δρόμο του, μαζί με τους ντόπιους και ορκισμένος εχθρός των Dharma. Και, ενώ ο Σαΐντ τον σκότωσε/πυροβόλησε για να αλλάξει τα πράγματα, θα βοηθήσει άθελά του, ώστε να γίνουν όλα όπως έπρεπε (όπως δηλ. τα ξέρουμε)..
ANHLIKOS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Ολα καλα και ωραια, ΑΛΛΑ γιατι ο Μπεν οταν πηρε τους Τζακ, Σωγιερ και Κειτ δεν πηρε και τον Σαιντ? Ετσι βρε παιδι μου να βγαλει το αχτι του. Αν θυμαμαι καλα οταν τον ειχαν πιασει οι Λοστακιδες, ο Σαιντ ηταν αυτος που τον ειχε βασανισει... (Βεβαια φανταζομαι πως πηρε αυτους τους τρεις για να αναγκασει τον γιατρο να τον εγχειρησει. Απειλει τον Σωγιερ για να υποκυψει η Κειτ, ωστε να αναγκασει τον Doc να κανει την επεμβαση) Με λιγα λογια τρεχα γυρευε. Ενα ντομινο καταστασεων!
vasilis_c Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ισως δεν το πηρε επειδη τον φοβαται επειδη τον πυροβολησε και μετα στο μελλον τον βασανισε..............................ρε σελλερ δεν εφτιαξε ο χαρλη το φαστφουνταδικο αλλα απλα εκει δουλευε ο χιουγκο ακομα δεν κερδισε μονο ο χαρλι το λοττο αλλα ειχε γινει και αλλη μια μαντεψια με κατι φασολια σε ενα παζαρι ποθ τα φασολια ηταν οσα και οαριθμος
kirileman Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Αραγε ειμαι ο μοναδικος που δεν βρισκει παραδοξο με το time travel στη σειρα και που εχει καταλαβει ακριβως το πως λειτουργει και δεν μπερδευομαι??? :p:p:o:o:o Δεν ασχολουμαι φυσικα με το cliffhanger του τελευταιου επεισοδιου, διοτι πολυ απλα ηταν ενα "πυροτεχνημα" και δεν ισχυει το προφανες. Πως;;;;......
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Αραγε ειμαι ο μοναδικος που δεν βρισκει παραδοξο με το time travel στη σειρα και που εχει καταλαβει ακριβως το πως λειτουργει και δεν μπερδευομαι??? :p:p:o:o:o Δεν ασχολουμαι φυσικα με το cliffhanger του τελευταιου επεισοδιου, διοτι πολυ απλα ηταν ενα "πυροτεχνημα" και δεν ισχυει το προφανες. Είμαστε το λιγότερο τρεις.
ANHLIKOS Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Βρειτε ακομα εναν να φτιαξετε ομαδα... Επιδειξιες σου λεει ο αλλος
sheik Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 χαχαχα... Ε ναι ρε παιδια ,νταξει τα πραγματα δεν ειναι τοοοσο απλα, αλλα δεν ειναι και τοσο δυσκολα. Με το whatever happened happened πραγματικα ολα(αντε σχεδον ολα με 1-2 εξαιρεσεις) δουλευουν ρολοι.Το εχω ξαναπει, για μενα το πως προσεγγιζουν το time travel στο lost ειναι μια χαρα, πολυ καλυτερα απο αλλες σειρες/ταινιες. Και το οτι στο τελευταιο επεισοδιο ειδαμε κατι που και καλα ανατρεπει την θεωρια αυτη δε σημαινει οτι ολα γιναν ενα μπαχαλο και ουτε χρειαζεται να λεμε τα ιδια και τα ιδια για το πως δουλευει.Το να σπερνουν την αμφισβητηση ειναι συνηθεια των παραγωγων.Λιγη υπομονη και αν εχουμε δικιο(που σιγουρα εχουμε ) ο Μπεν δεν θα ειναι νεκρος.
johnnyelectro Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 ο Μπεν δεν θα ειναι νεκρος. Σιγά μην είναι το σκουλίκι...!!!
kirileman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δεν βρίσκετε παράδοξο γιατί δέχεστε ότι από τη στιγμή που έχει συμβεί κάτι (πχ ο Μπεν έχει πυροβοληθεί από το Σαγίντ), ο άλλος (ο Σαγίντ) δεν θα μπορέσει να το αποφύγει όταν έρθει η στιγμή να συμβεί. Τι θα πει, όμως, "δεν θα μπορέσει να το αποφύγει", τι θα γινόταν πχ αν ο "μεγάλος" Μπεν τον είχε ενημερώσει "ξέρεις Σαγίντ, με είχες πυροβολήσει στο παρελθόν όταν εγώ ήμουν πιτσιρίκος και συ είχες γυρίσει πίσω καμιά 30ριά χρόνια (ή με είχες χαστουκίσει ή με είχες φτύσει κλπ, για να μην μπλέξουμε με τον πυροβολισμό) ; Θα του σπρώξει κανείς το χέρι αν δεν θέλει να πυροβολήσει τελικά ο Σαγίντ; Θα αρπάξει μήπως ο καπνός το πιστόλι για να διορθώσει το αποτέλεσμα της "ανυπακοής" του; Μαριονέτες μετά όλοι στα χέρια της "μοίρας"; Πράγματι, κανένα παράδοξο... Όλα αυτά λειτουργούν στο Lost όπου κανείς δεν μιλάει σε κανέναν, όλοι έχουν μυστικά και αντιδρούν με τρόπο τέτοιο ώστε να εξυπηρετείτε το time-travel theory. Αν μιλούσαν, επικοινωνούσαν, έλεγαν αυτά που γνώριζαν, αυτά που θυμόντουσαν, αλληλεπιδρούσαν στοιχειωδώς, θα είχαμε θέμα. Και μόνο μια φράση, μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει τη ψυχολογία κάποιου και κατά συνέπεια την εξέλιξη των γεγονότων. Και κακώς προσπαθούμε να στηρίξουμε λογικά μια τέτοια αστεία θεωρία καταλήγοντας σε επιχειρήματα τύπου, "αφού έχει συμβεί, δεν θα μπορέσεις να το αποφύγεις". Αν θέλαμε να αποδείξουμε ότι στέκει λογικά, θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να βρούμε τις "τρύπες" που έχει και φαντάζομαι ότι θα βρούμε άπειρες! Δεν το ψάχνω, το δέχομαι γιατί μου αρέσει η σειρά, αλλά ως εκεί. Αν τα δω λογικά, έχω αποδεχτεί too much shit!
sheik Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Και μόνο μια φράση, μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει τη ψυχολογία κάποιου και κατά συνέπεια την εξέλιξη των γεγονότων. Ακομα κι ετσι να γινοταν, δεν θα ειχε σημασια.Η αλλαγη της ψυχολογιας καποιου, λογω μιας "φρασης κλειδι" που θα του ειχε πει καποιος αλλος,θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα, απο την αποψη οτι ΠΑΝΤΑ ετσι ηταν να γινει/εγινε. Ειναι σαν να εχω ενα διλλημα εγω τωρα. "Να παω στο μαθημα ή να μην παω?" Αν παω, ειναι ηλιθιο να καθομαι να λεω γιατι δεν πηγα, εφοσον αυτο επελεξα. Ολα με οδηγησαν στο να παρω την αποφαση να παω.Φαινομενικα, φαινεται να ΕΧΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ και ελευθερεη βουληση και πραγματι εχω, απλα η επιλογη μου ηταν προκαθορισμενη. Γενικα το θεμα με την ελευθερη βουληση κλπ, εχει συζητηθει εκτενως και πολυ πολυ καλυτερα απο αλλα παιδια στο τοπικ "πιστευετε στην εξελιξη των ειδων?" και δεν ειναι κατι που επιλυεται ευκολα.Δεν ξερω καν αν επιλυεται αν σκεφτει κανεις οτι απασχολει το ανθρωπινο γενος απο καταβολης κοσμου. Πεπρωμενο ή ελευθερη βουληση?Κι αν οι επιλογες μου μεσω της ελευθερης βουλησησ ειναι τελικα το πεπρωμενο μου?
fysob Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 kirileman σε αυτο που λες εχει ψιλοδοθει μια απαντηση. Σκεψου οτι ο desmond εβλεπε το θανατο του charlie και οσο και αν προσπαθουσε να τον αποτρεψει καποια στιγμη θα γινοταν γιατι οπως ειχε πει η Hawkings οτι το συμπαν θα βρει τον τροπο να διορθωθει και αυτο που ειναι να γινει θα γινει. Επειδη ομως δεν πεθανε την πρωτη φορα επαιξε ρολο παρακατω. Επισης Η σαρλοτ ειπε στον φαρανταυ οτι της ειχε πει να μην ερθει στο νησι(ουσιαστικα υπηρξε η αλληλεπιδραση που λες). Οποτε τωρα μενει να δουμε τι θα κανει ο φαρανταυ?Αν δηλ αυτη η αλληλεπιδραση θα αλλαξει το αποτελεσμα ή οχι. Παντως τετοιου ειδους θεωριες(time-travel) ειναι σχεση αυγο-κοτα(Η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα?). Για π.χ. ο σαγιντ πυροβολησε τον μπεν για αυτα που του εκανε ή ο μπεν χρησιμοποιησε στο μελλον τον σαγιντ ωστε να τον πυροβολησει? Ειναι "σχετικες" τετοιες θεωριες και δεν θα πρεπει να τις αντιλαμβανεσαι "απολυτα".
kirileman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Παντως τετοιου ειδους θεωριες(time-travel) ειναι σχεση αυγο-κοτα(Η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα?). Για π.χ. ο σαγιντ πυροβολησε τον μπεν για αυτα που του εκανε ή ο μπεν χρησιμοποιησε στο μελλον τον σαγιντ ωστε να τον πυροβολησει? Ειναι "σχετικες" τετοιες θεωριες και δεν θα πρεπει να τις αντιλαμβανεσαι "απολυτα". Σε αυτό συμφωνώ, εννοείται. Απλά θα ήθελα να μας εξηγήσουν όσοι δεν βρίσκουν "παράδοξα" στη θεωρία του time travel τι ακριβώς εννοούν. Το λένε κυριολεκτικά αλλά με την αξιωματική (=αναπόδεικτη) παραδοχή της δυνατότητας του time travel ή εννοούν ότι όλα αυτά είναι πιθανά και λογικά (μαζί και το time travel) ; Και ποιος μας λέει ότι "το σύμπαν θα βρει τρόπο να διορθώσει αυτό που έγινε"; Μήπως τελικά δεν ισχύσει αυτό αλλα δημιουργηθεί κάνα παράλληλο σύμπαν (λέω εγώ τώρα); Ή αυτή τη "θεωρία" δεν την καταπιάνει το Lost αλλά θα τη δούμε σε κάποια άλλη σειρά; Και αυτό με το θάνατο του Τσάρλι, ο Ντέσμοντ βλέπει ότι θα πεθάνει με έναν άλφα τρόπο, θα γινόταν έτσι αλλά το αποτρέπει! Και μόνο αυτό αποτελεί τρομερή παρέμβαση σε κάτι "προκαθορισμένο" (αφού το οραματίστηκε και όντως ο κεραυνός πχ έπεσε). Άλλαξε πολλές φορές ο Ντέσμοντ τα "γραμμένα", ούτε μία, ούτε δύο. Το ότι ο Τσάρλι πέθανε λίγες μέρες αργότερα, δεν αποτελεί διόρθωση, δεν βρήκε το σύμπαν τρόπο να διορθώσει τα πράγματα (ποια ακριβώς να διορθώσει; ) γιατί το επιπλέον χρονικό διάστημα που έζησε ο Τσάρλι, πολλά πράγματα άλλαξαν από τη δική του αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Άντε μετά να διορθώσει το σύμπαν και όλες τις πράξεις του Τσάρλι αλλά και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις αυτών μέχρι επιτέλους να καταφέρει να τον "σκοτώσει" και να ηρεμήσει η "πλάση όλη". Μπορεί ο συλλογισμός μου να είναι λάθος, αλλά ήδη θεωρώ ότι έχω/έχουμε ήδη δει πολλές αντιφάσεις και πολλά παράδοξα στο Lost!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.