Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δηλαδη μου λετε

οτι τη δεδομενη χρονικη στιγμη(1977 εν προκειμενω) ο χαρακτηρας Τζακ πχ υπαρχει ως Τζακ στο νησι με ηλικια γυρω στα 40 πανω κατω και ως παιδι στην Αμερικη σε ηλικια περιπου 10 ετων?Δηλαδη μπορεις να πας να βρεις τον εαυτο σου αν ταξιδεψεις με το υποβρυχιο εκτος του νησιου.Ουτε ο Χιρο Νακαμουρα δεν τα κανει αυτα...

Ακριβώς.

Ο λόγος που αυτό δε θα γίνει όμως (συνάντηση εαυτού) είναι ότι θα είχε γίνει πρώτα στο παιδί-jack άρα ο jack σε όλη του τη ζωή θα ήξερε ότι θα γυρίσει στο παρελθόν. Τουλάχιστον με τους χαρακτήρες που ξέρουμε.

Δημοσ.
Ξενερώνω να βλέπω πρωταγωνιστικούς ρόλους (Τζάκ, Κέιτ κ.λ.π) σε ρόλο κομπάρσων. Καλύτερα να μην τους δείχνει καθόλου.

+1

Αρκετά καλό το επεισόδιο, με πολύ καλό φινάλε, βεβαίως!

Είναι 100% σίγουρο ότι

ο Μπεν θα επιβιώσει, απορώ γιατί τρελαίνεστε!

Αφού τον έχουμε δει σώο και αβλαβή μέχρι το 2007, τότε είναι

ολοφάνερο ότι δεν πέθανε τότε, διαφορετικά, δεν θα τον βλέπαμε!

Τόσο απλό!

Ο Σαΐντ πυροβόλησε τον Μπεν στο παρελθόν, και αυτό προφανώς

το ξέρει ο Μπεν, απλά δεν μας το είπε ποτέ..

(για να μην αναφέρω ότι αν δεν είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν, τότε το νησί δεν θα άφηνε να συμβεί!

Θυμηθείτε τον Μάικλ, που όσο κι'αν προσπαθούσε, δεν κατάφερνε να αυτοκτονήσει..)

Φαντάζομαι ότι θα τον σώσει ο Τζακ, γιατί (το είδα 100 φορές) η σφαίρα

τον πετυχαίνει ολοκάθαρα στην καρδιά, και θα θέλει εγχείρηση.

Απορώ όμως.. Γιατί πυροβόλησε μόνο μία φορά ο Σαίντ?

Τόσο κόσμο έχει καθαρίσει, τον είδατε ποτέ να πυροβολεί μόνο μία φορά???

Δεν έπρεπε να το σιγουρέψει κάπως?

Ρε παιδιά, γιατί είστε τόσο σίγουροι ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει?

Επειδή το είπε ο Φαραντέι???

Και ποιός είναι δηλαδή ο Φαραντέι?

Γιατί αποκλείετε την περίπτωση λάθους?

Δεν ξέρω, εγώ νομίζω ότι κάτι περίεργο συμβαίνει...

Edit: από ΑΝΗΛΙΚΟΣ:

Αν ολα τα παραπανω τα παρακολουθησουμε απο μια κβαντικη σκοπια, η οποια μας λεει πως όχι μόνον υπαρχει απειρος αριθμος από μελλοντα, αλλά αυτά πραγματοποιουνται σε έναν απειρο αριθμό από συμπαντα. Τοτε φτανουμε στο συμπερασμα, οτι αν ταξιδεψουμε πίσω στο χρόνο και αλλαξουμε την εξελιξη της ιστορίας, οδηγουμε τους εαυτους μας σε ένα νέο μέλλον σε ένα παραλληλο συμπαν, αλλά δεν έχουμε καμια επιδραση στο παρόν από το οποιο ξεκινησαμε.
Αυτό ακριβώς εννοώ! Η περίπτωση να βλέπουμε ή να δούμε ένα παράλληλο σύμπαν,

γιατί αποκλείεται? Και είμαστε σίγουροι ότι όλα τα κομμάτια που έχουμε δει,

από όλους τους κύκλους, αναφέρονται στο ίδιο σύμπαν? Μήπως έχουμε και παράλληλα σύμπαντα

ενδιάμεσα που δεν τα πήραμε χαμπάρι? Μήπως βλέπουμε/είδαμε κάποια εναλλακτική ιστορία

και απλα δεν έχουμε ακόμα ενδείξεις γι' αυτό?

Οι άνθρωποι που σκοτώνει ο Σαΐντ, για λογαριασμό του Μπεν,

τί είναι?

Εγώ έχω την εντύπωση ότι τους σκοτώνει, γιατί "είδε" ο Μπεν ότι

μελλοντικά θα απειλήσουν τον ίδιο και το νησί (και τους λόστις εννοείται).

Γι'αυτό τους σκοτώνει, για να αποτρέψει αυτά που θα συμβούν.

Αν ισχύει αυτό, αν δηλ. συμφωνείτε μαζί μου, τότε δεν έχουμε παρέμβαση

του Μπεν στο παρελθόν, που επηρεάζει/αλλάζει το μέλλον?

Ακούω τη γνώμη σας...!

Edit2: Έχω λίγο χάσει τη μπάλα με τον Μπεν.. βοηθήστε!

Στο "Life and Death" τον βλέπουμε τραυματισμένο, στον ίδιο τόπο

με τον Λοκ, Σίζαρ και λοιπούς.

Στο προηγούμενο επεισόδιο, βλέπουμε ότι είναι με την Σαν - Λυπίδη και λοιπούς..

Ο Λοκ είναι σε άλλη εποχή και η Σαν σε άλλη?

Ο Μπεν βρίσκεται ταυτόχρονα σε 2 εποχές (ή μέρη?)

Ή απλά, πρώτα βρίσκεται με τη Σαν και μετά, αφού τρώει την ... κουπιά (=χτύπημα απο κουπί!)

τον βρίσκουν οι υπόλοιποι (Λοκ) και τον μεταφέρουν?

Μας έδειξαν τα ετεροχρονισμένα σαν σύγχρονα, ή βρίσκονται σε άλλες εποχές (Λοκ/Σαν)?

Μπερδεύομαι, γιατί, απο τη μία, ο καταυλισμός είναι κατεστραμένος (Σαν-Λυπίδης),

απο την άλλη, ο σταθμός είναι μια χαρά (Λοκ-Σίζαρ)...

Μην με βρίζετε που τά 'χω κάνει μαντάρα .. :(

Δημοσ.

ρε συννεφακι οτι λεει ο μπεν ειναι κατα 99 τισ εκατο ψεματα γι αυτο οταν εξηγη κατι ο μπεν στην σειρα απλα δεν το δινουμε σημασια

Δημοσ.
ρε συννεφακι οτι λεει ο μπεν ειναι κατα 99 τισ εκατο ψεματα γι αυτο οταν εξηγη κατι ο μπεν στην σειρα απλα δεν το δινουμε σημασια

Γκουχ!Γκουχ!

Χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας, καλό θα ήταν να ξαναδιαβάσεις το ποστ μου,

γιατί, είτε απάντησες έχοντας διαβάσει μόνο τη λέξη "Μπεν",

είτε δεν κατάλαβες λέξη απο όσα έχω γράψει!

Δημοσ.

Edit2: Έχω λίγο χάσει τη μπάλα με τον Μπεν.. βοηθήστε!

Στο "Life and Death" τον βλέπουμε τραυματισμένο, στον ίδιο τόπο

με τον Λοκ, Σίζαρ και λοιπούς.

Στο προηγούμενο επεισόδιο, βλέπουμε ότι είναι με την Σαν - Λυπίδη και λοιπούς..

Ο Λοκ είναι σε άλλη εποχή και η Σαν σε άλλη?

Ο Μπεν βρίσκεται ταυτόχρονα σε 2 εποχές (ή μέρη?)

Ή απλά, πρώτα βρίσκεται με τη Σαν και μετά, αφού τρώει την ... κουπιά (=χτύπημα απο κουπί!)

τον βρίσκουν οι υπόλοιποι (Λοκ) και τον μεταφέρουν?

Μας έδειξαν τα ετεροχρονισμένα σαν σύγχρονα, ή βρίσκονται σε άλλες εποχές (Λοκ/Σαν)?

Μπερδεύομαι, γιατί, απο τη μία, ο καταυλισμός είναι κατεστραμένος (Σαν-Λυπίδης),

απο την άλλη, ο σταθμός είναι μια χαρά (Λοκ-Σίζαρ)...

Μην με βρίζετε που τά 'χω κάνει μαντάρα .. :(

Όλοι αυτοί που αναφέρεις στην ίδια εποχή βρίσκονται, δηλαδή στο "τώρα" ας πούμε. Δε ταξιδεύει κανείς από αυτούς στο χρόνο. Απλά η Σαν με τον Lapidus απομακρύνονται λίγο μετά τη πτώση του αεροπλάνου και πάνε στο απέναντι νησί (στο οποίο βρίσκονται οι Σώγιερ, Τζακ κλπ, 30 χρόνια πριν όμως), αφήνοντας τελικά τον Μπεν πίσω. Ο συγκεκριμένος καταυλισμός πιθανώς να καταστράφηκε κάποια στιγμή απ τους ιθαγενείς του νησιού (Ρίτσαρτν & Co) με τη βοήθεια του Μπεν.

Ίσως πρόκειται για το κτίριο που είδαμε να καίγεται σήμερα, και να είναι μόνο ο μικρός Μπεν υπεύθυνος.

Κι εγώ θα ξενερώσω πολύ που ο μικρός Μπεν τελικά θα ζήσει (λογικά), απλά επειδή θα αναιρεί το WTF-effect του σημερινού επεισοδίου. Γιατί αν όντως πέθανε, ο Μπεν του "τώρα" δεν υπήρξε ποτέ. Αλλά αφού υπήρξε, η μόνη εξήγηση θα είναι η ύπαρξη παράλληλου σύμπαντος.

Δημοσ.
Όλοι αυτοί που αναφέρεις στην ίδια εποχή βρίσκονται, δηλαδή στο "τώρα" ας πούμε. Δε ταξιδεύει κανείς από αυτούς στο χρόνο. Απλά η Σαν με τον Lapidus απομακρύνονται λίγο μετά τη πτώση του αεροπλάνου και πάνε στο απέναντι νησί (στο οποίο βρίσκονται οι Σώγιερ, Τζακ κλπ, 30 χρόνια πριν όμως), αφήνοντας τελικά τον Μπεν πίσω. Ο συγκεκριμένος καταυλισμός πιθανώς να καταστράφηκε κάποια στιγμή απ τους ιθαγενείς του νησιού (Ρίτσαρτν & Co) με τη βοήθεια του Μπεν.

Ίσως πρόκειται για το κτίριο που είδαμε να καίγεται σήμερα, και να είναι μόνο ο μικρός Μπεν υπεύθυνος.

Άρα, 2 τινά μορεί να συμβαίνουν:

1. Ο Μπεν σηκώνεται απο το κρεβάτι και φεύγει (και τον ακολουθεί η Σαν..)

2. Ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, πρώτα τρώει την κουπιά και μετά τον βρίσκουν

και τον βάζουν στο κρεβάτι, που είδαμε.. :confused:

Ε?

Άρα, 2 τινά μπορεί να συμβαίνουν:

1. Ο Μπεν σηκώνεται απο το κρεβάτι και φεύγει (και τον ακολουθεί η Σαν..)

2. Ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, δηλ. πρώτα τρώει την κουπιά, και

μετά τον βρίσκουν και τον βάζουν στο κρεβάτι.. :confused:

Ε?

Δημοσ.

To δεύτερο. Στο επεισόδιο που βλέπουμε στο τέλος τον Μπεν στο κρεβάτι, βλέπουμε νωρίτερα την Ilana να λέει (στον Λοκ νομίζω) ότι ο πιλότος την έκανε με μια γυναίκα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ καλό το παράδειγμα του Sellers, εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει όσον αφορά το time travel.

Μια θεωρία για το πως πιστεύω - θα ήθελα να τελειώσει η σειρά:

Να πω κατ' αρχάς, ότι πιστεύω πως ο λόγος που δεν μας το εξηγούν καλύτερα (εγώ ας πούμε έχω διαβάσει ένα βιβλίο όπου ο χρόνος λειτουργούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και έτσι το κατανόησα, βλ The hitchhikers guide to the galaxy), είναι ακριβώς ότι έχει σχέση με το απώτερο τέλος της σειράς. Φαντάζομαι δηλαδή ότι η σειρά θα τελειώσει κάπου εκεί που ξεκίνησε. Ίσως οι χαρακτήρες μάλιστα να βρεθούν σε μια ηλικία γύρω στα 70 και να παρακολουθούν τους νεότερους εαυτούς τους να πέφτουν στο νησί και να ΒΟΗΘΑΝΕ στο να συμβεί αυτό, γιατί ξέρουν απλά ότι έτσι πρέπει να γίνει, ώστε να συμβούν και όλα τα υπόλοιπα, η Ντάρμα κτλ κτλ και τελικά ξέρω 'γω να έχουν ένα όφελος από αυτό (δεν έχω σκεφτεί ακόμα πιο μπορεί να είναι αυτό).

Διαφωνώ σ' αυτό που λέει ο Sellers μόνο για τη μοίρα. Δεν είναι μοίρα. Είναι απλά κάτι που έχει συμβεί. Έχει γραφτεί στην ιστορία. Το ότι εσύ μεταφέρεσαι πέρα δώθε (1970-2004 κτλ) δεν έχει κάποια σημασία. Η ιστορία ξεδιπλώνεται με τον κανονικό της τρόπο και ξαναλέω-τονίζω απλά στο τέλος έχουν δέσει όλα τα γεγονότα του κόσμου σαν παζλ.

Αυτό εξηγεί και κάποιες περίεργες συμπεριφορές, όπως ας πούμε του Μπεν

, που δεν λέει στο Σαγίντ "ξέρεις θα με σκοτώσεις",

γιατί ξέρει ότι είναι αδύνατον να του το πει.

Σκεφτείτε τον εαυτό σας, να έχετε απέναντί σας τον 10 χρονο εαυτό σας και να βλέπετε μια σκηνή που θυμάστε καλά, την έχετε ζήσει και συμβαίνει ακριβώς με τον τρόπο που θυμάστε ότι έχει συμβεί. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε, είναι αδύνατον να επέμβετε σ' αυτή τη σκηνή. Όχι γιατί θα σας εμποδίσει κάποιος, αλλά γιατί κι εσείς οι ίδιοι, πιστεύω, δε θα το επιχειρούσατε καν. Εγώ τουλάχιστον δε θα το επιχειρούσα, γιατί θα ήμουν σίγουρος ότι δε θα τα καταφέρω. Γιατί όχι; Δεν μπορώ να ξέρω τι είναι αυτό που θα με σταματήσει, αλλά ξέρω ότι ΔΕΝ συνέβη, άρα δεν γίνεται και να συμβεί. Θα με πατήσει αυτοκίνητο πριν περάσω το δρόμο; Θα με χτυπήσει κεραυνός; Ένα μαύρος καπνός; Θα πάθω καρδιά; Δεν έχω ιδέα. Πάντως δε θα πάω.

Και η ειρωνία εδώ, είναι ότι από τη στιγμή που δεν πάω γιατί φοβάμαι, δε χρειάζονται όλες οι υπόλοιποιες θεωρίες. Ο λόγος τελικά που δεν πήγα, ήταν ο φόβος.

Πάμε κι ακόμα παρακάτω: αν εγώ τελικά συνειδητοποιήσω ότι ο μόνος λόγος που δεν πάω είναι ο φόβος και τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει, θα πάω; ΠΑΛΙ ΟΧΙ, γιατί ξέρω ότι δε γίνεται και θα επιστρέψουν στο μυαλό μου τα σενάρια με καρδικές προσβολές και αυτοκίνητα που με πατάνε.

Τράβηξε πολύ, ε; Έτσι είναι όμως. Όσοι έχουν ταξιδέψει, ξέρουν.

Δημοσ.
Πολύ καλό το παράδειγμα του Sellers, εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει όσον αφορά το time travel.

Σ'ευχαριστώ πολύ... :o

Διαφωνώ σ' αυτό που λέει ο Sellers...

Το παίρνω πίσω.

Ακούστε μια πολύ καλή μαλακία που σκέφτηκα:

Τα νούμερα που πατούσε ο Ντέσμοντ όντως κάτι κάνανε. Το τι δεν μας νοιάζει. Και ας πούμε ότι αυτό που γινότανε κάθε φορά που πατούσε τα νούμερα ο Ντες το δημιούργησε ο Μπέν και απλά έπρεπε να βάλει έναν κωδικό για να το πατάμε και να γίνεται. Και λέει τώρα αυτός ''Τι να βάλω, τι να βάλω?'' και λέει ''Γιουρίκα. (Εύρηκα δηλαδή.) Και βάζει τα νούμερα που βγήκανε στην κλήρωση του Τζόκερ ή ότι είναι αυτό που έχουν αυτοί. Όμως όταν το ξανακάνει αυτό ο Μπέν του 1977 θα είναι εκεί δίπλα και ο Χέρλι και όλοι οι άλλοι. Και αν κάποιος το θυμότανε το όλο στόρυ με τα νούμερα και μετά βγήκε στον έξω κόσμο νωρίτερα απο την κλήρωση?? Kαι φυσικά όποιος και αν τα κέρδισε (Χέρλυ) δεν έπρεπε να τα κερδίσει, για αυτό ότι κι αν έκανε, λίγο αργότερα διαλυόταν. Τρανταχτό παράδειγμα το φαστφουντάδικο που έφτιαξε ο Χέρλυ και έπεσε πάνω του ο κομήτης. Λογικό διότι, κανονικά ο Χέρλυ δεν θα είχε λεφτά να φτιάξει φασφουντάδικο...

Just a thought...

Έτσι είναι όμως. Όσοι έχουν ταξιδέψει, ξέρουν.

Τι μου θύμησες τώρα? Θυμάσαι τότε που πήγαμε στο παρελθόν και σκοτώσαμε τον Κένεν...

Το μήνυμα αυτό επεξεργάστηκε απο τον χρήστη Κ@πνός

Δημοσ.

Τα νούμερα που πατούσε ο Ντέσμοντ όντως κάτι κάνανε. Το τι δεν μας νοιάζει. Και ας πούμε ότι αυτό που γινότανε κάθε φορά που πατούσε τα νούμερα ο Ντες το δημιούργησε ο Μπέν και απλά έπρεπε να βάλει έναν κωδικό για να το πατάμε και να γίνεται. Και λέει τώρα αυτός ''Τι να βάλω, τι να βάλω?'' και λέει ''Γιουρίκα. (Εύρηκα δηλαδή.) Και βάζει τα νούμερα που βγήκανε στην κλήρωση του Τζόκερ ή ότι είναι αυτό που έχουν αυτοί. Όμως όταν το ξανακάνει αυτό ο Μπέν του 1977 θα είναι εκεί δίπλα και ο Χέρλι και όλοι οι άλλοι. Και αν κάποιος το θυμότανε το όλο στόρυ με τα νούμερα και μετά βγήκε στον έξω κόσμο νωρίτερα απο την κλήρωση?? Kαι φυσικά όποιος και αν τα κέρδισε (Χέρλυ) δεν έπρεπε να τα κερδίσει, για αυτό ότι κι αν έκανε, λίγο αργότερα διαλυόταν. Τρανταχτό παράδειγμα το φαστφουντάδικο που έφτιαξε ο Χέρλυ και έπεσε πάνω του ο κομήτης. Λογικό διότι, κανονικά ο Χέρλυ δεν θα είχε λεφτά να φτιάξει φασφουντάδικο...

Πάρα πολύ καλο!!!!!

Δημοσ.

ρε παιδια ο τρελος με τον οποιο επαιζε σκακι ο χερλι και ελεγε οτι συνεχεια ψηθηριζε αυτα τα νουμερα στο τρελοκομειο δεν μοιαζει με αυτον που βασανιζε τον σαγιντ στο τελευταιο επεισοδιο?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν μπορώ να το πιάσω με τίποτα. Τι εννοείς "όταν το ξανακάνει"; Και ποιος μπορεί να είναι αυτός που θυμότανε όλο το στόρι; Και τι σημασία έχει αν βγήκε πριν την κλήρωση; Και γιατί να μην έπρεπε να τα κερδίσει αυτός που τα κέρδισε;

Δεν το πιάνω καθόλου όμως, ε; :-)

Δημοσ.

Αραγε ειμαι ο μοναδικος που δεν βρισκει παραδοξο με το time travel στη σειρα και που εχει καταλαβει ακριβως το πως λειτουργει και δεν μπερδευομαι??? :P:p:p:o:o:o

Δεν ασχολουμαι φυσικα με το cliffhanger του τελευταιου επεισοδιου, διοτι πολυ απλα ηταν ενα "πυροτεχνημα" και δεν ισχυει το προφανες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...