Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου φαινεται οτι στο τελος θα καταλήξουμε σε μουφα σεναριο ,ευχομαι να μην αποδειχτει οτι βλεπουμε μια πατατα ανελιπως εδω και 5 χρονια

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παντως εμενα κατι δε μου κολλαει με το

παρελθον που εχει ηδη συμβει που λεει ο Manuel.Καλη σαν ιδεα δε λεω,αλλα συμφωνα με αυτη θα πρεπει αυτοι που ειναι το '77 στο νησι(Σωγιερ,Τζακ,Κεητ,Χιουγκο,Τζουλιετ,Τζιν,Σαγιντ)να φυγουν απο αυτο πριν τους φαει ολους ο μικρος Μπεν στη "γενοκτονια" της Νταρμα.Μετα πρεπει να ζησουν ως το 2004 για να πεσουν στο νησι με την 815.Και ολο αυτο χωρις να γερασουν.Δηλαδη ετσι οπως το εχω καταλαβει μπαινουμε σε μια θεωρια επαναληψης που αυτοι που ειναι στο νησι κανουν το ταξιδι 2004-1977 και μετα ζουν κανονικα ως το 2004.

Αν το παρελθον δε μπορει να αλλαξει και εχει ηδη συμβει τοτε πρεπει να επαναλαμβανονται τα γεγονοτα οπως τα εχουμε δει.Αλλα τοτε δεν κολλανε οι παιδικες ηλικιες των πρωταγωνιστων γιατι εγιναν εκτος νησιου(δεκαετιες 70-80 πχ).

Οποιος μπορει να βοηθησει με το συλλογισμο,πλιζ να το κανει,γιατι δε μου καθεται καλα...

Τα χεις μπλέξει.

Το ότι πήγαν στο παρελθόν δε σημαίνει ότι αναιρέθηκε η ύπαρξή τους στον έξω κόσμο ως παιδιά κτλ. Τι να μη γεράσουν; Ό,τι να'ναι

Δημοσ.

Με το σκεπτικό του Soturin, αν οι Losties συνεχίζουν να μεγαλώνουν κανονικά, τότε επειδή δεν ήταν εκεί στην πτώση του ίδιου τους του αεροπλάνου θα πρέπει να πεθάνουν. Μπορούμε κατα κάποιο τρόπο ποιητικά να πούμε ότι τελικά πέθαναν στην προσγείωση, για να μην βρούν τους εαυτούς τους εκεί κάτω...

μου φαινεται οτι στο τελος θα καταλήξουμε σε μουφα σεναριο ,ευχομαι να μην αποδειχτει οτι βλεπουμε μια πατατα ανελιπως εδω και 5 χρονια

Ρε γαμώτο τώρα τελευταία μου μπαίνουν και εμένα τέτοιες υποψίες...:X

Δημοσ.
Γιαυτό είπα ολο κ κάπως θα αποτρέπεται ... εντομεταξύ έλεος

με αυτή την κειτ που ειχε κ λόγο κ γυρισε κ θα εχουμε κ αλλο ερωτικό τριγωνο,νομίζω απλα γεμίζουμε την ιστορία(γνώμη μου)

:X

Ποιο τρίγωνο? Τετράγωνο και βάλε… διακοσοπενιντάεδρο θα το κάνουμε… προσεχώς και άλλα παράδοξα, να γουστάρουν τα παιδάκια που όταν μεγαλώσουν θα γίνουν ομορφάντρες και ομορφογυναίκες κτλ.

αν και ο σκηνοθέτης τώρα τελευταία δεν δείχνει κάνα καλό πλάνο να ανοίξει το μάτι lol

όσο για την όποια επιστημονική εξήγηση… έχει κάνει φτερά προ πολλού (μαζί με τον Φαραντέι?!)

Δημοσ.

Εγω έχω την εξης μάλλον απλοικη απορια:

Οταν ο Ben είδε για πρώτη φορα πχ τον Σαγίντ ,οταν και καλα τους παραμυθιαζε για το αεροστατο, θυμότανε οτι τον είχε δει ενώ ήταν μικρός?

Από την άλλη ο Σαγίντ όταν έμαθε οτι τον λενε Ben δεν θυμόταν ότι τον είχε βοηθήσει το 1977 ακόμα και αν δεν είχε επιστρέψει ακομα στο παρελθόν?

Δημοσ.
Οταν ο Ben είδε για πρώτη φορα πχ τον Σαγίντ ,οταν και καλα τους παραμυθιαζε για το αεροστατο, θυμότανε οτι τον είχε δει ενώ ήταν μικρός?

Ναι γιατί είναι ο ίδιος Μπέν ο οποίος μεγάλωσε και είναι αυτός που βλέπουμε τώρα...

Από την άλλη ο Σαγίντ όταν έμαθε οτι τον λενε Ben δεν θυμόταν ότι τον είχε βοηθήσει το 1977 ακόμα και αν δεν είχε επιστρέψει ακομα στο παρελθόν?

Όχι διότι ο Σαγίντ είναι αυτός που μας έδειχνε απο την αρχή της σειράς και επέστρεψε στο παρελθόν του 1977 σαν 30χρονος Σαγίντ. (ή όσο είναι τέλος πάντων) Όσα ζεί ο Σαγίντ στο 1977 τα ζεί αφού έχει πέσει το αεροπλάνο του στο 2004 και συνεπώς δεν γνώριζε ακόμα τον Μπέν ούτε είχε κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα. (Το να σκοτώει τον Μπέν).

Αν εγώ, π.χ φύγω τώρα σαν Sellers με μια χρονομηχανή και πάω 10 χρόνια πίσω και σε συναντήσω και σου πατήσω μια μπουνιά στην μάπα και ξαναγυρίσω στο τώρα για μένα πέρασε 1 λεπτό το πολύ και είχα πλήρη επίγνωση του τι έκανα. Δηαλδή στις 4 η ώρα πήγα πίσω στον χρόνο και στις 4:01 ξαναγύρισα. Τώρα, εσύ που θα με συναντήσεις στις 4 και 30 φυσικά και θα γνωρίζεις ότι πριν 10 χρόνια σε χτύπησα και για αυτό θα μου το ανταποδώσεις.

Και τώρα τίθεται ένα άλλο ερώτημα. Δηλαδή εσύ σαν 4saken δεν γνώριζες ότι κάποιος σε χτύπησε πριν 10 χρόνια και η εμπειρία αυτήν στο μυαλό σου, σου ήρθε στις 4 η ώρα που εγώ σε χτύπησα? Και εδώ έρχεται και απαντάει ο Φάραντευ και λέει ''Όχι''. Το ότι σε χτύπησα πριν 10 χρόνια ήταν να γίνει και θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει. Δεν ήταν τυχαίο δηλαδή ότι έφυγα την συγκεκριμένη στιγμή να σε χτυπήσω. Δεν το διάλεξα. Ήταν προσχεδιασμένο απο την μοίρα.

Απο την δική σου πλευρά δηλαδή όταν ήσουν 10 χρόνια νεώτερος ένας μαλάκας ήρθε και σε χτύπησε και 10 χρόνια αργότερα τον συνάντησες και του ανταπέδωσες την μπουνιά. Απο την δική μου πλευρά εγώ στις 4 η ώρα σήμερα πήγα 10 χρόνια πίσω, σε βρήκα, σε χτύπησα και επέστρεψα. Έτσι το βλέπω το όλο θέμα εγώ...

Και τώρα looooong shot για το τι θα γίνει αν τελικά εγώ δεν έρθω στις 4 η ώρα να σε χτυπήσω. Αυτό είναι ένα πρόβλημα διότι ΠΡΕΠΕΙ να έρθω. Δεν το διαλέγω εγώ. Έτσι πρέπει να γίνει. Ε, κάπου εκεί νομίζω ότι παίζει τον ρόλο του ο καπνός... ;)

Αυτά...

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχουμε αποδεχτεί αυτή τη λογική των παράλληλων προσωπικών χρόνων του κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, του χρόνου του νησιού, του έξω χρόνου, του μέσα χρόνου, του χρόνου του φούρνου, του μπακάλη, των βότσαλων κλπ, αποκλείεται να μην προκύπτουν καθημερινά αναπάντητα ερωτήματα και απορίες (που είναι πιο λογικά από την "παράλογη λογική" του LOST την οποία καλούμαστε να κατανοήσουμε και κακώς δεν το έχουμε κάνει τόσο καιρό!...) όσο απλά και εύστοχα μας τα εξηγούν ορισμένοι φίλοι στο φόρουμ. Ελπίζω αυτό το "πέρα-δώθε" να σταματήσει και να καταλήξει κάπου γιατί αρχίζει να χάνει τη μαγεία του και να γίνεται κουραστικό...

Δημοσ.

Ο kirileman έχει απόλυτο δίκιο. Αν δεν κατανοηθεί το σκεπτικό του πέρα δώθε στο Λόστ δεν θα καταλαβηθεί (μέση φωνή του καταλαβαίνω) και η συνέχεια του Lost.

Δημοσ.

Όχι διότι ο Σαγίντ είναι αυτός που μας έδειχνε απο την αρχή της σειράς και επέστρεψε στο παρελθόν του 1977 σαν 30χρονος Σαγίντ. (ή όσο είναι τέλος πάντων) Όσα ζεί ο Σαγίντ στο 1977 τα ζεί αφού έχει πέσει το αεροπλάνο του στο 2004 και συνεπώς δεν γνώριζε ακόμα τον Μπέν ούτε είχε κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα. (Το να σκοτώει τον Μπέν).

Αν εγώ, π.χ φύγω τώρα σαν Sellers με μια χρονομηχανή και πάω 10 χρόνια πίσω και σε συναντήσω και σου πατήσω μια μπουνιά στην μάπα και ξαναγυρίσω στο τώρα για μένα πέρασε 1 λεπτό το πολύ και είχα πλήρη επίγνωση του τι έκανα. Δηαλδή στις 4 η ώρα πήγα πίσω στον χρόνο και στις 4:01 ξαναγύρισα. Τώρα, εσύ που θα με συναντήσεις στις 4 και 30 φυσικά και θα γνωρίζεις ότι πριν 10 χρόνια σε χτύπησα και για αυτό θα μου το ανταποδώσεις.

Και τώρα τίθεται ένα άλλο ερώτημα. Δηλαδή εσύ σαν 4saken δεν γνώριζες ότι κάποιος σε χτύπησε πριν 10 χρόνια και η εμπειρία αυτήν στο μυαλό σου, σου ήρθε στις 4 η ώρα που εγώ σε χτύπησα? Και εδώ έρχεται και απαντάει ο Φάραντευ και λέει ''Όχι''. Το ότι σε χτύπησα πριν 10 χρόνια ήταν να γίνει και θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει. Δεν ήταν τυχαίο δηλαδή ότι έφυγα την συγκεκριμένη στιγμή να σε χτυπήσω. Δεν το διάλεξα. Ήταν προσχεδιασμένο απο την μοίρα.

Απο την δική σου πλευρά δηλαδή όταν ήσουν 10 χρόνια νεώτερος ένας μαλάκας ήρθε και σε χτύπησε και 10 χρόνια αργότερα τον συνάντησες και του ανταπέδωσες την μπουνιά. Απο την δική μου πλευρά εγώ στις 4 η ώρα σήμερα πήγα 10 χρόνια πίσω, σε βρήκα, σε χτύπησα και επέστρεψα. Έτσι το βλέπω το όλο θέμα εγώ...

Και τώρα looooong shot για το τι θα γίνει αν τελικά εγώ δεν έρθω στις 4 η ώρα να σε χτυπήσω. Αυτό είναι ένα πρόβλημα διότι ΠΡΕΠΕΙ να έρθω. Δεν το διαλέγω εγώ. Έτσι πρέπει να γίνει. Ε, κάπου εκεί νομίζω ότι παίζει τον ρόλο του ο καπνός... ;)

Αυτά...

Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο Ο Ο Σ ... Α!κ οταν συναντηθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον απαντα μου!!!!:-D

Δημοσ.

Και αφού, λοιπόν, συνυπογράψουμε ως τηλεθεατές τη σύμβαση του time-travel (τι είναι χρόνος; δεν ξέρω), καταλήγουμε στο ερώτημα: Μοίρα ή ελεύθερη βούληση; Μοίρα, θα απαντήσει με στόμφο η σειρά (Φαραντέυ) ... και άντε γεια, άντε γεια!!!!!:devil:

Δημοσ.
Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο Ο Ο Σ ... Α!κ οταν συναντηθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον απαντα μου!!!!:-D

Μην αγχώνεσαι, σου έχω ήδη απαντήσει... ;)

Δημοσ.

όσο για την όποια επιστημονική εξήγηση… έχει κάνει φτερά προ πολλού (μαζί με τον Φαραντέι?!)

Αληθεια που στο διαολο χαθηκε αυτος? Στην αρχη τον ειχαν ως φωτεινο παντογνωστη! Που ωρες ωρες μας εξηγουσε μερικα πραγματακια...

-Οσο για τον χρονο, οι σεναριογραφοι εχουν τρελαθει στο διαβασμα.

Πχ Christian Huygens, Werner Heisenberg (κατι που φανταζομαι οτι ευχαριστει ιδιαιτερα τον Sellers αν κρινω απο την φωτο :-D ), Νεύτωνα και φυσικα Einstein.

Δεν εχουν αφησει παραδειγμα για παραδειγμα και μυθο χωρις να το βαλουν στη σειρα.

Πολυ Γενικα:

Συμφωνα με την θεωρια της σχετικοτητας, μαζι με τις 3 διαστασεις πρεπει να βαλουμε και μια τεταρτη τον χρονο. Με αποτελεσμα να δημιουργησουμε τον χοροχρονο. Κατι που, τουλαχιστον, σε θεωρητικο επιπεδο μας επιτρεπει τα ταξιδια στον χρονο.

Αν ολα τα παραπανω τα παρακολουθησουμε απο μια κβαντικη σκοπια, η οποια μας λεει πως όχι μόνον υπαρχει απειρος αριθμος από μελλοντα, αλλά αυτά πραγματοποιουνται σε έναν απειρο αριθμό από συμπαντα. Τοτε φτανουμε στο συμπερασμα, οτι αν ταξιδεψουμε πίσω στο χρόνο και αλλαξουμε την εξελιξη της ιστορίας, οδηγουμε τους εαυτους μας σε ένα νέο μέλλον σε ένα παραλληλο συμπαν, αλλά δεν έχουμε καμια επιδραση στο παρόν από το οποιο ξεκινησαμε.

Αυτα τα λιγα οσα αφορουν το κομματι τησ φυσικης. Απο κει και περα το πως θα τα δεσουν οι δημιουργοι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Η αληθεια ειναι οτι στο Λοστ το εχουν γ@%#$ει λιγο με τα μπρος πισω.

:-)

Δημοσ.
Με το σκεπτικό του Soturin, αν οι Losties συνεχίζουν να μεγαλώνουν κανονικά, τότε επειδή δεν ήταν εκεί στην πτώση του ίδιου τους του αεροπλάνου θα πρέπει να πεθάνουν. Μπορούμε κατα κάποιο τρόπο ποιητικά να πούμε ότι τελικά πέθαναν στην προσγείωση, για να μην βρούν τους εαυτούς τους εκεί κάτω...

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δεν εννοούσα ότι θα γίνει έτσι οπωσδήποτε. Μπορεί και να πάνε να ζήσουν στην ισλανδία :P

Δημοσ.

Δηλαδη μου λετε

οτι τη δεδομενη χρονικη στιγμη(1977 εν προκειμενω) ο χαρακτηρας Τζακ πχ υπαρχει ως Τζακ στο νησι με ηλικια γυρω στα 40 πανω κατω και ως παιδι στην Αμερικη σε ηλικια περιπου 10 ετων?Δηλαδη μπορεις να πας να βρεις τον εαυτο σου αν ταξιδεψεις με το υποβρυχιο εκτος του νησιου.Ουτε ο Χιρο Νακαμουρα δεν τα κανει αυτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...