nikosBruin Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Για τη φωτιά στη σχεδία δεν θυμάμαι και τόσο καλά, ίσως να έχετε δίκιο και να "αποκαλύφτηκε" νωρίς. Πάντως για μένα ήταν απλώς ένα από τα δεκάδες άσχετα πράγματα που παρουσιαζόταν σπουδαία και μετά τα παρατούσαν. Τέσσερα χρόνια μετά, καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Walt έβαλε τη φωτιά, και μια ήθελε, μια δεν ήθελε να φύγει από το νησί; Και το σημαντικότερο: αν δεν γινόταν καθόλου αυτό, θα άλλαζε τίποτα στην ιστορία; Κάποια εποχή ο Walt ήταν πολύ-πολύ σημαντικός (θυμάστε το γελοίο "Waaaaaaaaaaaalt" που φώναζε ο πατέρας του για κάποια επεισόδια; ). Μετά απλώς τον ξέχασαν... Ή τους τύπους που επέζησαν στο άλλο μέρος του νησιού και τελικά πέθαναν όλοι χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και καθόλου να μην είχαν εμφανιστεί δεν θα άλλαζε τίποτα... Και τόσα άλλα άχρηστα που αν τα γράψουμε θα φάμε ώρες. Άλλες σειρές, όπως για παράδειγμα το Battlestar galactica και το Babylon 5, δεν έχουν τόσα πολλά απολύτως άσχετα πράγματα. Έχουν μια συνοχή στην ιστορία τους και κάποια κεντρική ιδέα. Εδώ ούτε αυτό υπήρξε, και φαινόταν από τη πρώτη χρονιά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε τόσο ηλίθια η σειρά που όπως είπε κάποιος δεν χρειάζεται να ασχολούμαι. Σκέφτηκα μήπως και άλλαξε κάτι ενδιάμεσα και πλέον αξίζει το κόπο, αλλά κανείς σας δεν λέει κάτι τέτοιο. Οπότε φαντάζομαι ότι ακόμη και σήμερα στο τέλος κάθε επεισοδίου γίνεται κάτι "ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ" ... το οποίο στο επόμενο επεισόδιο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα... ------------ Να προσθέσω ότι για μένα προσωπικά ταφόπλακα ήταν η ... καταπακτή. Φάγανε τόσα επεισόδια προσπαθώντας να την ανοίξουν. Την άνοιξαν με δυναμίτη από πάνω (που δεν είναι εφικτό, αλλά τέλος πάντων...). Και τέλειωσε η χρονιά με τη σπασμένη σκάλα!!! Φοβερό!!! Την επόμενη χρονιά ούτε η καταπακτή, ούτε η σκάλα, δεν είχε καμιά απολύτως σημασία. Είδα μερικά επεισόδια ακόμη, διάβασα τις περιλήψεις κάποιων άλλων, αλλά δεν άντεξα παραπέρα!
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Η αρχή του β' κύκλου, όπου αποκαλύπεται με πανέξυπνο σκηνοθετικά τρόπο τι υπάρχει στην καταπακτή, είναι για μένα μια από τις κορυφαίες στιγμές του Lost! Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς όταν λες "το ξεχάσανε" ή "τελικά δεν είχε σημασία". Δεν είχε σημασία η καταπακτή; Από πού κι ως πού δεν είχε; Παίζει καθοριστικότατο ρόλο στην όλη ιστορία. Ξεχάστηκε ο Walt; Μα, εξακολουθεί να υπάρχει στη σειρά και κατά καιρούς παίζει το ρόλο του, ίσως αργότερα όλο και περισσότερο. Άλλα και να ξεχάστηκε, γιατί θα έπρεπε όλοι οι χαρακτήρες να είναι πάντα εκεί;
Moderators Praetorian Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Πάντως η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε τόσο ηλίθια η σειρά που όπως είπε κάποιος δεν χρειάζεται να ασχολούμαι. Σκέφτηκα μήπως και άλλαξε κάτι ενδιάμεσα και πλέον αξίζει το κόπο, αλλά κανείς σας δεν λέει κάτι τέτοιο. Οπότε φαντάζομαι ότι ακόμη και σήμερα στο τέλος κάθε επεισοδίου γίνεται κάτι "ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ" ... το οποίο στο επόμενο επεισόδιο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα... Μου είναι δύσκολο να σκεφτώ σενάριο εξέλιξης της συζήτησης που θα σε έπειθε ότι αξίζει τον κόπο... Έχεις βγάλει ήδη τα συμπεράσματά σου -πολλά από τα οποία δυστυχώς βασίζονται σε μια θολή ανάμνηση επεισοδίων της σειράς ή σε περιγραφή τους από άλλους-. Είναι παράλογο να περιμένεις απο κάποιον εδώ περίληψη της σειράς -τεσσάρων κύκλων από σειρά μυστηρίου/Sci-Fi even- για να αλλάξεις γνώμη. Και μάλιστα όταν είναι εμφανές πως δεν πολυσκοπεύεις να ακούσεις ούτως ή άλλως.
ANHLIKOS Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Κάποια εποχή ο Walt ήταν πολύ-πολύ σημαντικός (θυμάστε το γελοίο "Waaaaaaaaaaaalt" που φώναζε ο πατέρας του για κάποια επεισόδια; ). Μετά απλώς τον ξέχασαν... Να τονισω κατι, τον Walt δεν τον ξεχασαν, απλως τον εβγαλαν απο την σειρα διοτι μεγαλωσε - ψηλωσε και τα ρεστα. Οπως καθε παιδι σε αυτην την ηλικια το σωμα του αλλαζει πολυ γρηγορα. Ετσι και αυτος μεσα σε δυο τρεις σεζον ειχε γινει σαν τον Σακιλ Ονιλ. Αυτο ομως ειναι παραλογο σε σχεση με τον χρονο που εμειναν στο νησι. Δηλ 40 μερες περιπου. Φαντασου πως θα φαινοταν αν ηταν 12 στην πρωτη σεζον και μετα απο 5 χρονια να συνεχιζε να εκανε το 12 χρονο. ΥΓ: Απο κει και περα. Το να μην σου αρεσει το Λοστ, ειναι δικαιωμα σου. Γουστα ειναι αυτα. Καλο ειναι οταν υπαρχει πολυφωνια.
Sellers Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Καλο ειναι οταν υπαρχει πολυφωνια. Ναι, αλλά να έχουμε δίκιο εμείς...
sheik Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Τιτλοφορειται "LaFleur" το οποιο δεν εχω ιδεα τι θα πει και εχει να κανει κυριως με Σωγιερ...
Cue Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Σωγιερ? Αυτά είναι...καιρό έχουμε να τον δούμε σε κεντρικό ρόλο. Τελευταία μου ανάμνηση είναι το επεισόδιο με τον πατέρα του Locke
thief7710 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Η μπορει να ξαναγυρναει στην ζωη ο Τσαρλι και βρισκει κανενα special la fleur στο νησι και γυρναει στις παλιες καλες του συνηθιες
capitan Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Για μένα o 4ος και 5ος κύκλος (μέχρι στιμγής) του Lost ήταν η πλήρης απογοήτευση. Τα επεισόδια που μου άρεσαν μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού. Έχουν ανοίξει τόσα θέματα που είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις. Και το κολπάκι με τα ταξίδια στο χρόνο μου φάνηκε σαν μια φτηνή διευκόλυνση για αυτούς. Πριν 2 χρόνια έγινε το τάδε, μετά από 3 μέρες θα γίνει το άλλο, τώρα είμαστε στο 1960. Α και στην πρώτη season θυμάστε που έγινε το παράλο?...Άντε μετά εσύ να ενώσεις τα κομμάτια. Επίσης βασίστηκε εξ' ολοκλήρου στο μυστήριο. Οι χαρακτήρες του Lost είναι κακοί. Μυστικοπάθεια μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Σπάνιο κάποιος να πει την αλήθεια στον άλλο. Ο καθένας για την πάρτη του. Μερικοί χαρακτήρες ήδη έχουν κάνει τα νεύρα μου τσατάλια με την υπερβολή (πχ Μπεν, αυτός πάντα θα έχει κάποιο σχέδιο, πχ Σώγερ πάντα τσαντισμένος, πχ Λοκ πάντα μπερδεμένος -αυτός με το δίκιο του-). Και τέλος έλεος πια με τους διαλόγους... Λέει ένα ακαταλαβίστικο κάποιος στο τέλος του επεισοδίου, βάζει και αυτή τη μουσική που λες "Όπα τώρα με πιάνει αγωνία" και τέλος. Η συνέχεια στο επόμενο. Μόνο που το επόμενο ασχολείται με το πόσο γουστάρει ο Τζακ την Κέιτ.
soturin Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Έχουν ανοίξει τόσα θέματα που είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις. Κι εγώ πώς μπορώ να την παρακολουθήσω; Είμαι καλά γιατρέ;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μη του χαλάς του ανθρώπου το σενάριο που έχει στο μυαλό του... τον κομπλάρεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.