Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή τι θα προτιμουσατε? Να είναι όλα ένα επιθανάτιο όνειρο του Λοκ?

Εγώ το ευχαριστιέμαι πάντως και η δράση είναι συνεχής.

Ακριβώς, το ότι είναι περίπλοκο σημαίνει και ότι είναι ένα έξυπνο σενάριο, και το ότι έχουν καταφέρει να το συγκρατήσουν χωρίς παράδοξα σημαίνει ότι δεν το σκεφτήκαν στην πορεία αλλά εξαρχής ξέρανε τι κάνουνε. Και το βλέπουμε διαρκώς (γιατί ο λοκ είναι σπέσιαλ, ο widmore τι ρόλο βαράει κτλ κτλ)

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πραγματικά πολύ ωραίο επεισόδιο, ίσως απ'τα καλύτερα όλων των σεζον.

Σχετικά με την υπόθεση κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν:

- Ο Μπεν είπε στην Σαν πως ήξερε ότι ο Τζιν ήταν ζωντανός. Αυτό μπορεί να το'πε για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του και να την πάρει μαζί του, αλλά μπορεί και πράγματι να είχε αποδείξεις για το ότι ο Τζιν είναι ζωντανός.

Μια εκδοχή είναι απο την γνώση του Μπεν για το παρελθόν. Αν ο Τζιν δεν είχε ταξιδέψει στο παρελθόν και δεν είχε συναντήσει τους Γάλλους η Ρουσσώ πιθανότατα θα'χε μπει στην τρύπα όπου έσυρε τον άλλον ο "αμυντικός μηχανισμός", και έτσι ο Μπεν μπορεί να μην γνώριζε ποτέ την "κόρη" του Άλεξ. Και είναι πιθανό ο Μπεν αυτό να το γνώριζε.

- Τα μπρος-πίσω στον χρόνο συνέβαιναν γιατί ο Μπεν σα καλός μαλάκας είχε βγάλει απ'τον άξονά του τον (ας τον πούμε έτσι) τροχό του χρόνου. Όμως ίσως και μόνο που τον γύρησε και τον σταθεροποίησε ο Λοκ να ήταν αρκετό για να σταματήσει τα αλλοπρόσαλα ταξίδια στο χρόνο, και οι Losties να μην διατρέχουν κίνδυνο.

- Η Σαρλότ ανέφερε πως όταν ήταν μικρή είχε συναντήσει τον Ντάνιελ ο οποίος της έλεγε να μην ξαναγυρίσει στο νησί γιατί θα πεθάνει. Αυτό πάει να πει ότι σε κάποιο επεισόδιο ο Ντάνιελ θα συναντήσει την μικρή Σαρλότ και θα της πει να μην γυρίσει ξανά στο νησί άπαξ και φύγει.

Αυτό, με την προΰπόθεση να σταματήσαν πράγματι τα μπρος-πίσω στον χρόνο με το γύρισμα του τροχού απο τον Λοκ, πάει να πει ότι πλέον οι Χαμένοι που εξακολουθούν να βρίσκοντε στο νησί έχουν κολλήσει στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στην εποχή όπου η Πρωτοβουλία Ντάρμα βρισκόταν στο νησί. Επίσης, έτσι εξηγείται το πως στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν συναντάμε τον Ντάνιελ να βρίσκεται στο πρωσοπικό που είχε αναλάβει την εκσκαφή στην Ορχιδέα. :-)

- Τέλος, μια ίσως τραβηγμένη ιδέα.

Ξέρουμε ότι το αεροπλάνο των Losties έπεσε λόγω του Ντέσμοντ ο οποίος δεν πάτησε το κουμπί στην ώρα του. Αλλά μήπως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Τζακ κουβαλούσε το σώμα του πατέρα του πίσω στο L.A.?

Γιατί αν το σκεφτείτε, απλώς βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνετε. Προκειμένου να γυρίσουν στο νησί ο Τζακ και οι άλλοι πρέπει να γυρίσουν όλοι μαζί, ζωντανοί ή νεκροί...

Μήπως λοιπόν το αεροπλάνο έπεσε όχι μόνο της άστοχης επιλογής του Ντέσμοντ, αλλά και λόγω του ότι μετέφερε τον πατέρα Σεπαρντ, ο οποίος όπως βλέπουμε έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα του νησιού, που ίσως είναι μια ένδειξη του ότι είχε ζήσει παλιότερα στο νησί?

Δημοσ.

- Ο Μπεν είπε στην Σαν πως ήξερε ότι ο Τζιν ήταν ζωντανός. Αυτό μπορεί να το'πε για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του και να την πάρει μαζί του, αλλά μπορεί και πράγματι να είχε αποδείξεις για το ότι ο Τζιν είναι ζωντανός.

Μια εκδοχή είναι απο την γνώση του Μπεν για το παρελθόν. Αν ο Τζιν δεν είχε ταξιδέψει στο παρελθόν και δεν είχε συναντήσει τους Γάλλους η Ρουσσώ πιθανότατα θα'χε μπει στην τρύπα όπου έσυρε τον άλλον ο "αμυντικός μηχανισμός", και έτσι ο Μπεν μπορεί να μην γνώριζε ποτέ την "κόρη" του Άλεξ. Και είναι πιθανό ο Μπεν αυτό να το γνώριζε.

- Τα μπρος-πίσω στον χρόνο συνέβαιναν γιατί ο Μπεν σα καλός μαλάκας είχε βγάλει απ'τον άξονά του τον (ας τον πούμε έτσι) τροχό του χρόνου. Όμως ίσως και μόνο που τον γύρησε και τον σταθεροποίησε ο Λοκ να ήταν αρκετό για να σταματήσει τα αλλοπρόσαλα ταξίδια στο χρόνο, και οι Losties να μην διατρέχουν κίνδυνο.

- Η Σαρλότ ανέφερε πως όταν ήταν μικρή είχε συναντήσει τον Ντέσμοντ ο οποίος της έλεγε να μην ξαναγυρίσει στο νησί γιατί θα πεθάνει. Αυτό πάει να πει ότι σε κάποιο επεισόδιο ο Ντέσμοντ θα συναντήσει την μικρή Σαρλότ και θα της πει να μην γυρίσει ξανά στο νησί άπαξ και φύγει.

Αυτό, με την προΰπόθεση να σταματήσαν πράγματι τα μπρος-πίσω στον χρόνο με το γύρισμα του τροχού απο τον Λοκ, πάει να πει ότι πλέον οι Χαμένοι που εξακολουθούν να βρίσκοντε στο νησί έχουν κολλήσει στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στην εποχή όπου η Πρωτοβουλία Ντάρμα βρισκόταν στο νησί. Επίσης, έτσι εξηγείται το πως στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν συναντάμε τον Ντέσμοντ να βρίσκεται στο πρωσοπικό που είχε αναλάβει την εκσκαφή στην Ορχιδέα. :-)

- Τέλος, μια ίσως τραβηγμένη ιδέα.

Ξέρουμε ότι το αεροπλάνο των Losties έπεσε λόγω του Ντέσμοντ ο οποίος δεν πάτησε το κουμπί στην ώρα του. Αλλά μήπως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Τζακ κουβαλούσε το σώμα του πατέρα του πίσω στο L.A.?

Γιατί αν το σκεφτείτε, απλώς βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνετε. Προκειμένου να γυρίσουν στο νησί ο Τζακ και οι άλλοι πρέπει να γυρίσουν όλοι μαζί, ζωντανοί ή νεκροί...

Μήπως λοιπόν το αεροπλάνο έπεσε όχι μόνο της άστοχης επιλογής του Ντέσμοντ, αλλά και λόγω του ότι μετέφερε τον πατέρα Σεπαρντ, ο οποίος όπως βλέπουμε έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα του νησιού, που ίσως είναι μια ένδειξη του ότι είχε ζήσει παλιότερα στο νησί?

- Ρε μαν, το δαχτυλίδι του τζιν. Το έδωσε στον λοκ ο οποίος το έδωσε μετά στον μπεν, οπότε επέζησε από το πλοίο. Έτσι έπεισε την Sun στο τέλος

- Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, αλλά γιατί να μη λέγανε πώς πρέπει απλά να ξαναγυρίσει; Κάτι άλλο θα παίζει

-Ντάνιελ!, όχι ντέσμοντ. Μην τρελάνουμε πάλι τον κόσμο :P. Πάντως λογικά, και βάση της πρεμιέρας, ο Νταν θα πάει σε εποχή Dharma, κι όταν δει τη μικρή charlotte θα της πει να μην ξαναγυρίσει στο νησί, ξέροντας ήδη ότι θα πεθάνει. Αν και ξέρει ότι δεν μπορεί να αλλάξει ό,τι έχει συμβεί, υποθέτω θα είναι κάποια συναισθηματική στιγμή κι έτσι, παρότι αναπόφευκτο αυτός της το λέει στην απόγνωσή του που πέθανε

- Τραβηγμένο αλλά στέκει με τα δεδομένα που έχουμε πλέον. Πάντως αυτός ο κωλοπατέρας του τζακ μου τη σπάει. Πείτε μας τι είναι πια... :cry:

Δημοσ.

Μερικές δικές μου σκέψεις..

πολλοί λένε πως επειδή γύρισε ο Λοκ τον τροχό, τον έβαλε στη θέση του αν θέλετε, όλα έφτιαξαν. Δε νομίζω. Το αρχικό πλάνο είναι να γυρίσουν όλοι(?) όσοι έφυγαν από το νησί, πάλι πίσω. τότε κ μόνο τότε θα αποκατασταθεί η ισοροπία. Ο Λοκ απλά γυρνάει τον τροχό προκειμένου να φύγει από το νησί.

Όσο αφορά τον Σέπαρντ, στην αρχή, ακόμα και σε κάποια φάση πριν τον 4ο(?) κύκλο θα μπορούσα να πω ότι είναι απλά ένα όραμα του Τζακ. Όταν συναντήθηκε με τον Λοκ όμως, ή μέσα στο καράβι με τον Μαικλ τα πράγματα μπλέκονται και διατηρώ επιφυλάξεις ως προς το θάνατό του αν και ξέρουμε ελάχιστα για αυτόν.

Τέλος, μεγάλο ρόλο πιστεύω θα παίξει και ο γιος του Μαικλ αφού όπως φαίνεται έχει κάποιου είδους δυνάμεις? Θυμάστε τα νεκρά πουλιά έξω από το κελί του σε κάποιο missing part?

Δημοσ.

-

H υπόθεση που κάνεις valid ακούγεται

αλλά το "όλοι μαζί" δεν ισχύει πια αφού η Eloise είπε "it will have to do" όσον αφορά τον αριθμό των losties που έφερε ο Μπεν.

Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα

Δημοσ.
-Ντάνιελ!, όχι ντέσμοντ.

Μπέρδεψα τα ονόματα, my apologies :o

H υπόθεση που κάνεις valid ακούγεται

αλλά το "όλοι μαζί" δεν ισχύει πια αφού η Eloise είπε "it will have to do" όσον αφορά τον αριθμό των losties που έφερε ο Μπεν.

Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα

Έχεις δίκιο.

Δημοσ.

Απο τα καλύτερα επεισόδια του Λοστ. Για μένα μαζί με το The Constant τα καλύτερα. Η πλοκή προχώρησε αρκετά, κάθε λίγο σου δημιουργούσε μια μικρή απορία του στυλ ''Ποιος είναι αυτός'' και μετά όταν το έβλεπες έμενες μλκ... Γενικά:

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο Τζέικομπ είναι ο πατέρας του Τζάκ? Είπε στον Λόκ ότι όταν ήρθε να τον βρει στην καμπίνα του του είπε να μετακινήσει το νησί. Ο Λόκ όμως είχε πάει να ''βρει'' τον Τζέικομπ... :rolleyes:

Τελικά την πάτησα με τα μπρος πίσω. Ειχα μπεδευτεί και νόμιζα ότι ο Λόκ τώρα που θα φύγει απο το νησί θα βγει στον ''έξω'' κόσμο και θα βρει τους Losties όπως ακριβώς τους βλέπουμε και εμείς στο τελευταίο επεισόδιο. Αλλά ο Λόκ ήδη έχει πάει, έχει κάνει ότι είναι να κάνει, και πέθανε. (Προφανώς ο Μπέν τον έχει ήδη στην εκκλησία όπου βρίσκεται η μαμά του Ντάνιελ). Άρα υποθέσαμε λάθος πως ότι συνέβησαν στους Oceanic 6 αυτά τα 3 ψρόνια ισοβαθμούν με ότι έκανα οι Losties στο νησί στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν μετά την διάσωση των 6. Λείπει δηλαδή να μας πυν το τι έκαναο Σώγιερ και οι υπόλοιποι τόσδο καιρό που έλειπε ο Λόκ...

Θα σκάσω αν δεν μάθω τι ακριβώς θα κάνουνε η Ms Hawkins με τους υπόλοιπους για να τους στείλει πίσω. Είναι η ίδια διαδικασία που έκανε και ο Μπέν για να πηγαίνει άτομα στο νησί. (π.χ την Τζούιετ)

Κατα 99% είμαι βέβαιος ότι η κοκκινομάλα είναι η φίλη του Μπέν.

Το προσέξατε ότι ο Μπέν δεν ήξερε πως η Μις Χώκινς είναι η μητέρα του Ντάνιλε????

Πιθανή Βλακειούλα:

Λέτε όταν ο Μπέν γύρισε τον τροχό να τον έβγαλε απο την θέση του και η ενέργεια να τον γυρνούσε και αυτός να άλλαζε κάθε φορά τον χρόνο ???:eek:

Απο τα καλύτερα επεισόδια του Λοστ.

Δημοσ.

Τελικά την πάτησα με τα μπρος πίσω. Ειχα μπεδευτεί και νόμιζα ότι ο Λόκ τώρα που θα φύγει απο το νησί θα βγει στον ''έξω'' κόσμο και θα βρει τους Losties όπως ακριβώς τους βλέπουμε και εμείς στο τελευταίο επεισόδιο. Αλλά ο Λόκ ήδη έχει πάει, έχει κάνει ότι είναι να κάνει, και πέθανε. (Προφανώς ο Μπέν τον έχει ήδη στην εκκλησία όπου βρίσκεται η μαμά του Ντάνιελ). Άρα υποθέσαμε λάθος πως ότι συνέβησαν στους Oceanic 6 αυτά τα 3 ψρόνια ισοβαθμούν με ότι έκανα οι Losties στο νησί στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν μετά την διάσωση των 6. Λείπει δηλαδή να μας πυν το τι έκαναο Σώγιερ και οι υπόλοιποι τόσδο καιρό που έλειπε ο Λόκ...

Μπα δεν θα άντεχαν τόσο καιρό. imo ο Λοκ ταξιδεύει στο χωροχρόνο να τους βρει, κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τρία χρόνια (ώρα L.A) και επιστρέφει κάποιες ώρες μετά (ώρα νησιού). Αλλά θα δούμε...

Το προσέξατε ότι ο Μπέν δεν ήξερε πως η Μις Χώκινς είναι η μητέρα του Ντάνιλε????

Ναιιιι , και ο τρόπος που είπε "Ελοΐζ" μετά ήταν σα να έλεγε "τώρα θα σας γαμήσω που μου έχετε και μυστικά"

Απο τα καλύτερα επεισόδια του Λοστ.

Absolutely

Δημοσ.
Ακριβώς, το ότι είναι περίπλοκο σημαίνει και ότι είναι ένα έξυπνο σενάριο, και το ότι έχουν καταφέρει να το συγκρατήσουν χωρίς παράδοξα σημαίνει ότι δεν το σκεφτήκαν στην πορεία αλλά εξαρχής ξέρανε τι κάνουνε. Και το βλέπουμε διαρκώς (γιατί ο λοκ είναι σπέσιαλ, ο widmore τι ρόλο βαράει κτλ κτλ)

Δεν θα μπορούσα να ... διαφωνήσω περισσότερο, πραγματικά, δηλαδή, δεν έχω λόγια.

Δημοσ.
Δεν θα μπορούσα να ... διαφωνήσω περισσότερο, πραγματικά, δηλαδή, δεν έχω λόγια.

Ευτυχως δλδ που δεν ειναι υποχρεωτικο να το βλεπεις καθε βδομαδα.... :P

Δημοσ.

Ναιιιι , και ο τρόπος που είπε "Ελοΐζ" μετά ήταν σα να έλεγε "τώρα θα σας γαμήσω που μου έχετε και μυστικά"

Άρα απο κάπου αλλού την ξέρει ο Μπέν...

Πω ρε γμτ σκαλώματα μεσημεριάτικα.

Αν δεν αφήσει ιστορία το Lost να μην με λένε Sellers...

Konnak που στον ... είσαι???

Δημοσ.
Ευτυχως δλδ που δεν ειναι υποχρεωτικο να το βλεπεις καθε βδομαδα.... :P

Το βλέπω με μεγάλη ευχαρίστηση, απλά διαφωνώ με αυτό που έγραψε ο φίλος. Δεν ξέρω γιατί μπερδεύτηκες...;)

Δημοσ.

Oh my god! Τη λατρεύω αυτή τη σειρά, δεν αντέχω άλλοοοο!

Δεν ξέρω αν θέλω να τελειώσει ή όχι, να πάρει. Απ' τη μια θα μου λείψει, απ' την άλλη ΠΡΕΠΕΙ να μάθω επιτέλους! Αν δε, το τέλος είναι σαχλαμάρα, τότε επίσης δεν ξέρω αν θέλω να τελειώσει ή όχι. Γιατί τώρα υπάρχει μια μαγεία. Αν όμως... ΑΑΑΑ! Δεν μπορώ άλλο!

Ισχύει ότι του χρόνου τελειώνει, έτσι; Ή έχει αλλάξει τίποτα;

Παραλήρημα τέλος (μόλις είδα το τελευταίο επεισόδιο, καταλαβαίνετε ελπίζω...)

Όλα δείχνουν πάντως πως η θεωρία του Douglas Adams (δηλαδή πιθανώς κάποιου άλλου από την οποία την πήρε ο Adams) που περιέγραψα νωρίτερα, ισχύει. Τίποτα δεν αλλάζει. Ότι γράφει, δεν ξεγράφει. Όλα απλά δένουν σαν παζλ. Που σημαίνει ότι

κάποια στιγμή θα δούμε τον Ντέσμοντ να λέει στην Σάρλοτ να μην πάει ξανά στο νησί γιατί θα πεθάνει. Είναι απλά αναπόφευκτο.

Επίσης, σημαίνει ότι ο Ντέσμοντ πάντα ήξερε ότι κάτι του είχε πει κάποια στιγμή ένας κάποιος άγνωστος. Και απλά το θυμήθηκε κάποια στιγμή, την οποία μας δείχνει η σειρά για λόγους βολικότητας αμέσως μετά από εκείνη την σκηνή, δε συμβαίνει τίποτα παράλληλα, αφού μιλάμε για διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Τέλος, μια απορία: Η Ντανιέλ, συναντάει ποτέ τον Τζιν; Πολύ θα μ' άρεσε σε κάποιο παλιό επεισόδιο να την έδειχνε να λέει "Don't I know you from somewhere? Oh, never mind" και εμείς να το αγνοήσαμε εκείνη την ώρα. Πλάκα πλάκα, αυτή η σειρά, θα είχε μεγάλη φάση να την "ξαναγυρίσουνε" ή να προσθέσουν σκηνές ΑΦΟΥ τελειώσει και να φτιάξουν μια ιστορική σειρά στο DVD!

Δημοσ.

sellers, στην καλύβα ο πατέρας του jack είπε "μιλάω εκ μέρους του jacob" στον Locke, χωρίς αυτό να μας δίνει να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει βέβαια

κάποια στιγμή θα δούμε τον Ντέσμοντ να λέει στην Σάρλοτ να μην πάει ξανά στο νησί γιατί θα πεθάνει. Είναι απλά αναπόφευκτο.

Τέλος, μια απορία: Η Ντανιέλ, συναντάει ποτέ τον Τζιν; Πολύ θα μ' άρεσε σε κάποιο παλιό επεισόδιο να την έδειχνε να λέει "Don't I know you from somewhere? Oh, never mind" και εμείς να το αγνοήσαμε εκείνη την ώρα. Πλάκα πλάκα, αυτή η σειρά, θα είχε μεγάλη φάση να την "ξαναγυρίσουνε" ή να προσθέσουν σκηνές ΑΦΟΥ τελειώσει και να φτιάξουν μια ιστορική σειρά στο DVD!

Ντάνιελ, βρε παιδιά. Όχι ντέσμοντ. Λέει στον faraday, "i think that man was you".

Για τη Ρουσό, λογικά πρέπει να τον είδε τουλάχιστον εκεί που στήνανε παγίδες για τους others στο τέλος της τρίτης σαιζόν. Αλλά στην όλη φάση που οι "παλιοί" του νησιού είναι όλο μυστήριο και λοξές περίεργες ματιες μπορεί να το ξέρε και να μη το πε. Γενικά πρέπει να χε λίγη εάν όχι καθόλου επαφή με τον jin. Σκεψου το. Θέλανε τον jin να ζει, και να δείξουν λίγο ιστορία ρουσό. Θα τσέκαραν ότι δεν είχαν πολλά νταραβέρια και αποφασίσαν σεναριακά να τον ρίξουν εκεί μέσα, αντί ξέρω γω, να τον βρουν οι losties ξεβρασμένο σε παραλία. Λέω εγώ τώρα, πώς θα το πήγαιναν για να μην δημιουργήσουν κενά στο σενάριο

Δημοσ.

Μπορεί και να το ήξερε, απλά να του έκανε εντύπωση που το γνώριζε και ο Ντέσμοντ. Δεν είναι ξεκάθαρο.

sellers, στην καλύβα ο πατέρας του jack είπε "μιλάω εκ μέρους του jacob" στον Locke, χωρίς αυτό να μας δίνει να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει βέβαια

Μια υπόθεση: Ο Jacob, που προφανώς δεν είναι κοινός θνητός, ενσαρκώνεται στο σώμα του Christian, ο οποίος παραμένει νεκρός και ποτέ δεν αναστήθηκε. :confused:

Τώρα για το επεισόδιο. Κάποιοι χαρακτήρες νιώθω ότι δεν έχουν να προσφέρουν πλέον και πολλά στη σειρά (κυρίως Jack, Kate, Sawyer, Juliet, Hugo) όσο κάποιοι άλλοι. Έχουμε βαρεθεί να τους βλέπουμε να γυροφέρνουν... Γι αυτό και η όλη ιστορία με τη Ντανιέλ ήταν ευχάριστη έκπληξη και θα ήθελα να δω περισσότερα τέτοια "flashback" στη συνέχεια, δηλαδή με χαρακτήρες για τους οποίους δε γνωρίζουμε πολλά, όπως τον ασιάτη επιστήμονα, τους Μπεν και Γουίντμορ νέους κλπ...

Ίσως το καλύτερο επεισόδιο της 5ης σαιζόν έως τώρα. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...