Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για ξαναδιάβασε τι έγραψε η συννεφάκι:

Και ξαναδιάβασε τι ρώτησες:

Νομίζω μπορείς πλέον να απαντήσεις την ερώτησή σου.

Το θεμα που εθιξα ειναι αν πρεπει να μπαινει spoiler σε κατι αλλο εκτος απο την αποκαλυψη της υποθεσης του εργου.Νομιζω οτι αυτο ειναι το νοημα του spoiler εκτος αν ειναι και κατι αλλο που δεν ξερω

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

λέτε ο μικρός τσάρλι να είναι ο ΄τσάρλι΄ ή τον ονόμασε έτσι ο des επειδή τον έσωσε;

Μπα...

Σου διαφεύγει πως λένε τον Whidmore.... Charles :devil: ! lol.

H Penny γέννησε τον πατέρα της :shock:

P.S.

δεν πιστεύω ότι ισχύει καμμιά από τις δύο παραπάνω θεωρίες.

Δημοσ.

Παιδια, αυτη και η έκτη σεζον έμειναν! Φτανουμε στο τελος και ευελπιστώ να λυθούν ολες οι απορίες μας. (αν και πολυ αμφιβάλω, φοβάμαι μερικα πράγματα θα τα ξεπετάξουν στα γρήγορα)

Οσο για τον Whidmore:

Διαψεύδεται σύμφωνα με το τελευταιο επεισοδιο οτι του άνηκε η πρωτοβουλία Dharma μιας και ηταν καποιος απο τους ξέμπαρκους others.

Εχω την εντύπωση οτι τον εδιωξε απο το νησι η ιδια του η ομαδα. Δηλ. αφου εξόντωσαν με την βοηθεια του Ben τους Dharma και πηραν την κατασταση στα χερια τους. Οι others, μαλλον συνεχισαν τα πειραματα και ανακαλυψαν κατι...

Απο τον χαρακτηρα που δειχνει ο Whidmore φαινεται πως αυτοσκοπος του ηταν να συγκεντρωσει μεγαλη δυναμη με οποιοδηποτε κοστος. Ετσι, φανταζομαι, οτι εκανε καποια χοντρομλκια, με αποτελεσμα να τον διωξουν απο κει.

Για αυτο, ψαχνει απο τοτε να βρει το νησι που του "ανηκει".

Πρωτον να εκδικηθει αυτους που τον εδιωξαν και δευτερον να παρει στα χερια του την δυναμη του νησιου...

Επισης παιζει και το ενδεχομενο πως υστερα απο καποια χρονια ηρθε σε κοντρα με το Ben. Με αποτελεσμα της κοντρας αυτης ο Whidmore να φυγει απο το νησι και ο Ben να γινει αρχηγος τους! (γι αυτο και το μισος προς το πρόσωπό του)

Ενα απο τα θεματα που δημιουργούνται ειναι, γιατι ο Whidmore δεν μπορει να σκοτώσει τον Ben και το αντίστροφο.

Δευτερον πως βρέθηκαν οι others στο νησι?

Δημοσ.

Σκεφτόμουν το εξής. Για διαβάστε και πείτε μου την γνώμη σας.

Απ'ότι μάθαμε απο τον Ρίτσαρντ οι Losties τελικά βρισκόντουσαν στο 54. Ένα σημείο το οποίο πρέπει να δούμε (και το οποίο πιστεύω ότι επίτηδες οι σεναριογράφοι δεν το ξεκαθάρισαν) είναι το αν ο Ρίτσαρντ γνωρίζει για την χρονομηχανή ή όχι. Αν προσέξετε το επεισόδιο θα δείτε ότι μπορεί ο Λόκ να του λέει ότι είναι απο το μέλλον, ή του λέει να πάει 2 χρόνια μπροστά για να τον βρει μικρό αλλά η έκφραση του Ρίτσαρντ δεν προδίδει αν ξέρει για την χρονομηχανή ή αν τα ακούει πρώτη φορά.

Αν γνωρίζει αυτό σημαίνει το εξής:

Λογικά από κάποιο χρονικό σημείο την πήρε και πίσω πήγε. Σύμφωνα δε με την time loop theory ως που να φτάσει σε αυτό το σημείο δεν θα ξαναγεράσει. Στην αρχή σκεφτόμουν το εξής: Επειδή είναι ΠΟΛΛΛΛΑ χρόνια έτσι, εικάζω ότι αν βγάλουμε απο το μυαλό μας την χρονομηχανή και δούμε τον χρόνο Νευτωνειακά τότε αν βάλουμε σε σειρά ηλικίας όλους τους χαρακτήρες ο Ρίτσαρντ θα βγει απο τους μικρότερους. Ίσως να είναι κάποιο απο τα σημερινά παιδιά. Το λέω αυτό επειδή ακόμα και το 54 είναι έτσι, ακόμα και το 2004 όταν έπεσαν οι Losties ήταν έτσι που σημαίνει πως ακόμα δεν έφτασε εκεί που πήρε την μηχανή. Ίσως τελικά να την πήρε στο μακρινό μέλλον για να διορθώνει πράγματα απο το παρελθόν. Αλλά μετά κόλλησα διότι ο Ρίτσανρτ δεν ήξερε τον Λόκ. Αυτό αμέσως τον κάνει να έχει πάρει την χρονομηχανή πριν το 2004. Ίσως για να διορθώσει άλλα πράγματα που ήθελε ο Μπέν. Φυσικά απο αυτήν την σκοπιά εξηγείται πως ο Ρίτσαρντ ήξερε τον Τζέικομπ.

Αν δεν γνωρίζει αυτό σημαίνει το εξής:

Είναι λογικό να μην υπάρχει η χρονομηχανή τότε μιας και που την έφτιαξε ο Ντάνιελ και το 54 δεν είχε γεννηθεί καν ο Λόκ, πόσο μάλλον ο Ντάνιελ. Αν τώρα σκεφτούμε τις δύο κουβέντες που έγιναν:

Ρίτσαρντ στον Ντάνιελ: '' Είμαι και εγώ υπόλογος κάπου όπως είσαι εσύ στον αμερικάνικο στρατό.''

Λόκ στον Ρίτσαρντ: ''Με στέλνει ο Τζέικομπ''

αυτό σημαίνει ότι εκείνη την εποχή ο Τζέικομπ ήταν απτός και ήταν ο αρχηγός. Εκεί που ο Ρίτσανρτ ήταν υπόλογος.

Δημοσ.
Σκεφτόμουν το εξής. Για διαβάστε και πείτε μου την γνώμη σας.

Αν προσέξετε το επεισόδιο θα δείτε ότι μπορεί ο Λόκ να του λέει ότι είναι απο το μέλλον, ή του λέει να πάει 2 χρόνια μπροστά για να τον βρει μικρό

Ίσως να είναι κάποιο απο τα σημερινά παιδιά. Το λέω αυτό επειδή ακόμα και το 54 είναι έτσι, ακόμα και το 2004 όταν έπεσαν οι Losties ήταν έτσι που σημαίνει πως ακόμα δεν έφτασε εκεί που πήρε την μηχανή. Ίσως τελικά να την πήρε στο μακρινό μέλλον για να διορθώνει πράγματα απο το παρελθόν.[/u]

1)Αν θυμάμαι καλα δεν του λεει να παει μπροστα 2 χρονια, αλλα οτι σε 2 χρονια θα γεννηθει ο Λοκ, χωρις να δωσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα παει. Μιας και ακομα ο ιδιος ο Λοκ δεν γνωρίζει αν υπάρχει καποια χρονομηχανή. Αφου δεν περίμενε να γινει τπτ απ ολα αυτα.

2) Τι εννοείς με το "σημερινα παιδια" ?

Δημοσ.
Ο γιός του Ντέσμοτν, ο γιός της Κλαίρ... ;)

Καλα το φαντάστηκα, αφου τωρα τελευταία γεννάνε σαν κουνελες:-D

Ομως μου φαίνεται πολυ τραβηγμένο... Βέβαια Λοστ ειναι αυτο, εκει που η άλλοι σταματούν αυτοι συνεχίζουν:-D

Δημοσ.

Sellers, μια παρατήρηση σε αυτά που γράφεις:

Στην εναρκτήρια σκηνή του 5x01 βλέπουμε τον Chang (και λίγο πιο μετά και τον Faraday) στον σταθμό "Ορχιδέα" που, απ' ό,τι φαίνεται, χτίζεται τότε. Επίσης, τότε ανακαλύπτουν την ύπαρξη του τροχού, και ο Chang λέει "ο σταθμός χτίζεται εδώ γιατί πίσω από αυτόν τον τοίχο υπάρχει πηγή άπειρης ενέργειας". Αυτό αυτομάτως τοποθετεί αυτή τη σκηνή όχι νωρίτερα από το 1970, όταν και συστάθηκε η Dharma (όπως έχουμε μάθει από το orientation film του σταθμού Swan). Και γενικά, απ' όσα έχουμε δει για τον εξοπλισμό που έχει η Dharma στους σταθμούς, τα βανάκια, κτλ, όντως πρέπει να είναι στα 70s. Οπότε το 1954 δεν έχει χτιστεί ακόμα ο σταθμός Ορχιδέα (χρονομηχανή). Οι δύο εναλλακτικές που βλέπω εγώ είναι α) να έχουν γυρίσει αυτόν τον τροχό ο Ρίτσαρντ και οι άλλοι νωρίτερα (που όμως εγείρει το ερώτημα πως μπήκαν στον θάλαμο αφού ακόμα δεν είχε γίνει ο σταθμός;!) ή να πήραν τον έλεγχο της χρονομηχανής 14 με 20 χρόνια μετά, λίγο αφού τον είχαν κατασκευάσει. Ή φυσικά ο Ρίτσαρντ να έλεγε ψέμματα στον Λοκ ότι δεν τον ήξερε -γιατί;- ενώ στην πραγματικότητα να πήρε τον έλεγχο της χρονομηχανής για πρώτη φορά πολύ μετά (~2004), όπως λέει και η timeloop θεωρία, ενώ ήταν στην ηλικία που τον βλέπουμε πάντα (οπότε γι' αυτό φαίνεται να μην γερνάει - πρέπει να περάσει το 2004 για να φαίνονται σημάδια γήρατος πάνω του).

Δημοσ.
το τελευταιο spoiler tou greg νομιζω ήταν το πιο κατατοπιστικο !

στο τελευταίο σποιλερ είχα την φωτογραφία με τον πίνακα. χθές δούλευε κανονικά, σήμερα δεν την ανοίγει, δεν ξέρω γιατί.

Δημοσ.
στο τελευταίο σποιλερ είχα την φωτογραφία με τον πίνακα. χθές δούλευε κανονικά, σήμερα δεν την ανοίγει, δεν ξέρω γιατί.

ανέβασε τη, ανέβασε τη!!

παιδιά πολύ καλό το επεισόδιο, από οσα διάβασα όμως κανείς δεν ανέφερε ότι προφανώς το κουμπάκι που έπρεπε να πατούν κάθε...πόσο ήταν 108 λεπτά?? έχει να κάνει προφανώς με τη βόμβα..

Δημοσ.

Ερώτηση στους ειδικούς/καμμένους γιατί δεν έχω ξεκαθαρίσει κάτι:

Η πρώτη φορά που μανιπουλάρεται ο χρόνος (on screen) είναι όταν δεν μηδενίζει ο Λοκ το counter έτσι? Δεν είναι πιθανό, ο χρόνος να έχει σταματήσει ή το counter να λουπάρει το χρόνο σε αυτά τα 100 λεπτά? Οπότε μετά ο χρόνος ξαναρχίζει να τρέχει με τα όποια αποτελέσματα (ο Μπεν παθαίνει καρκίνο, ο Whidmore βρίσκει το νησί κλπ.)

Δημοσ.

έχει αφαιρεθεί απο το site που την κατέβασα.

Αναγράφεται η γνώριμη φράση "NAMASTE" που χρησιμοποιούσαν όλα τα μέλη της Ντάρμα. Προφανώς ο Γουίντμορ προσχώρησε στην Ντάρμα ή η Ντάρμα είναι δικό του δημιούργημα.

Δημοσ.
Ή φυσικά ο Ρίτσαρντ να έλεγε ψέμματα στον Λοκ ότι δεν τον ήξερε -γιατί;-

Αυτό δεν παίζει. Τότε δεν έχει λόγο να πάει να βρει τον Λοκ μκρό για να του δείξει την πυξίδα,

Δημοσ.

και αυτό με τις

πέτρες που έβαλε ο Τζάκ μέσα στην τσέπη του στο s01e06

οτι θα τις ξαναβλέπαμε στο so5e03....what the frak?:confused:

Δημοσ.
και αυτό με τις

πέτρες που έβαλε ο Τζάκ μέσα στην τσέπη του στο s01e06

οτι θα τις ξαναβλέπαμε στο so5e03....what the frak?:confused:

Μμμμμμμ ??? :rolleyes:

Θες να το αναλύσεις λίγο παραπάνω ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...