Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλά αυτό που είπες Κonnak είναι θεϊκό

Επίσης πιστεύω ότι όλο το σκηνικό στο Cabin Fever της 4ης σεζόν ("Ποιο από αυτά τα αντικείμενα είναι δικό σου;") έχει πολύ μεγάλη σχέση με αυτό που είδαμε.

Ένα από τα αντικείμενα είναι η πυξίδα! και ο Richard προφανώς περίμενε να την αναγνωρίσει ο μικρός Lock. Αυτό όμως τι σημαίνει? Εκεί είναι που το χάνω. Κάτι με τα memories του Lock, την σχέση του με το νησί, το time travel.

Ρε γμτ, είναι τόσα πολλά που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια που πραγματικά έχω ξεχάσει τα περισσότερα.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια υπόθεση για το τι γίνεται μπορεί να είναι η εξής:

Αν με το τελευταίο flash έχουμε πάει όντως σε μια πολύ παλιά χρονική περίοδο, πιθανότατα γύρω στα '50s (λόγω των όπλων και των στολών των Βρεττανών), αυτό σημαίνει ότι αν ο Λοκ συναντήσει τον Ρίτσαρντ και αυτός δεν τον αναγνωρίζει, ο Λοκ θα του δώσει την πυξίδα και θα του πει ό,τι έχει συμβεί. Μπορεί λοιπόν ο Ρίτσαρντ να κάνει σ' αυτό το σημείο ένα ταξιδάκι για να βρει τον μικρό Λοκ, εκτός του νησιού, να του δείξει την πυξίδα και να τον ρωτήσει αν είναι δικιά του (ώστε να εξακριβώσει αν ο τύπος που του την έδωσε στο νησί είναι ΟΝΤΩΣ ο Τζον Λοκ και λέει αλήθεια). EDIT: Θυμόμουν λάθος, ο μικρός Λοκ πήρε και την πυξίδα! Όπως και να 'χει σίγουρα είναι από τα πράγματα που θα μας δείξουν αναλυτικά (όπως π.χ. την εξήγηση του Μπεν στην έρημο, με χοντρό τζάκετ και σκίσιμο στο μπράτσο). Όμως είναι πολύ σημαντικό για να είναι σύμπτωση, έτσι και αλλιώς περιμένω να δούμε πολλές σκηνές Λοκ - Ρίτσαρντ σ' αυτή τη σεζόν.

Σημείωση: αξίζει να ξαναδείτε το Cabin Fever. O Ρίτσαρντ είναι παρών καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του Λοκ: όταν ήταν βρέφος τον κοιτάει έξω από το δωμάτιο με την θερμοκοιτίδα, μετά η επίσκεψή του με τα αντικείμενα (και την πυξίδα), στο σχολείο που στέλνει έγγραφα για υποτροφία από τα Εργαστήρια Μίττελος (των οποίων, όπως είδαμε στο επεισόδιο με την Τζουλιέτ, είναι επικεφαλής). Όσον αφορά τα αντικείμενα, ο Ρϊτσαρντ στράβωσε όταν διάλεξε το μαχαίρι ο μικρός Λοκ. Φαντάζομαι θα δούμε το γιατί (πόσους να έφαγε ο Λοκ μετά τον άτυχο Βρεττανό;)

Δημοσ.
konnak τη εξηγηση με τον Μπεν στην ερημο και το σκισιμο στο μπρατσο την εχουν δωσει..

Νομιζω πως ναι.

Αυτα εγιναν γιατι του επιτεθηκαν εκεινοι οι τυποι!

Αν θυμαμαι καλα βεβαια...

Δημοσ.

Μα δεν είπα ότι δεν την έχουν δώσει, είπα ότι όπως έδωσαν απάντηση στο γιατί ο Μπεν ήταν στην έρημο μπλα μπλα μπλα έτσι θα δώσουν και για άλλα σκηνικά στην 4η σεζόν όπως η επίσκεψη του Ρίτσαρντ στον μικρό Λοκ. ;)

Νομιζω πως ναι.

Αυτα εγιναν γιατι του επιτεθηκαν εκεινοι οι τυποι!

Αν θυμαμαι καλα βεβαια...

ANHLIKOS, λάθος θυμάσαι. Ο Μπεν όταν πήγε να γυρίσει τον τροχό (για να μετακινήσει στο νησί), έπεσε από μια σκάλα και έσκισε το μπράτσο του (και το τζάκετ που φόραγε - 4x13, There's No Place Like Home (2)). Όταν γύρισε τον τροχό τηλεμεταφέρθηκε στην έρημο της Τυνησίας, 10 περίπου μήνες μετά, με τα ίδια ακριβώς ρούχα και το ίδιο σκίσιμο (4x09, The Shape of Things to Come).

Δημοσ.

παιδια δε ξερω αν εχει απαντηθει πριν αλλα εχω μια απορια:

[

QUOTE]οταν μιλαει ο νταν με τον ντεσμοντ και του λεει για την οξφορδη, τη μητερα του κτλ, μετα γινεται παλι η ''λαμψη'' αλλα ο χρονος φαινεται να μην εχει αλλαξει, ειναι παλι ημερα και οι σωγιερ,τζουλιετ κτλ που ειναι στην παραλια δεν εχουν καταλαβει τπτ(ο σωγιερ ρωταει τον φαραντε'ι' αν εχει καταλαβει ποτε θα ξανα αστραψει ο ουρανος).

βεβαια ο ντανιελ ελειπε για 2 ωρες ενω η καταπακτη απεχει 15 λεπτα απο την παραλια.δεν ξερω αν εχει σχεση αυτο αλλα οι αλλοι δεν θα επρεπε να ειχαν καταλαβει το flash που εγινε οταν ο ντανιελ μιλουσε με τον ντεσμοντ??

Δημοσ.

Το κατάλαβαν, απλά ποτέ δεν μας τους έδειξε κατά τη διάρκεια του flash - δεν υπήρχε λόγος. Είναι προφανές από τη σκηνή με τα βέλη και τους στρατιώτες ότι μεταφέρθηκαν και αυτοί όπως και ο Dan στην ίδια χρονική περίοδο (άλλωστε, ο Dan γυρνά στην παραλία μετά την συνομιλία με τον Desmond και το flash στο τέλος του 1ου επεισοδίου και τους βρίσκει όλους εκεί).

Δημοσ.

Διαβάζω τις τελευταίες σελίδες και ζαλίστηκα. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να αρχίσω να ψάχνω εξηγήσεις για αυτά που βλέπω. Το να έχουν σκεφτεί ένα γραμμικό σενάριο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, να το έκοψαν σε 6χ24 επεισόδια και να μας το σέρβιραν ανακατεμένα (που είναι ο μοναδικός τρόπος να να έχει συνοχή το αποτέλεσμα), το θεωρώ σχεδόν αδύνατο και εντελώς απίθανο να έχει γίνει... Απλά θα κάτσω να την απολαύσω όσο μπορώ.

Δημοσ.

Η όλη ιστορία με το χρόνο, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με μοίρες και τα τοιαύτα. Νομίζω είναι σαν την θεωρία που είχα πρωτοδιαβάσει στα Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ - Ντάγκλας Άνταμς (δεν ξέρω από πού την πήρε αυτός).

Δηλαδή, ο χρόνος υπάρχει σαν μια διάσταση, έχει αρχή και τέλος, έχει και μέση και τα πάντα. Είναι ένας δρόμος. Δεν βγαίνεις έξω από το δρόμο (παράλληλα σύμπαντα), αλλά μπορείς να πας σε διάφορα σημεία του χρόνου και να κάνεις πράγματα.

Πχ, μπορεί να ζήσεις τα πρώτα 20 χρόνια σου στην περίοδο 2000-2020, τα επόμενα 20 στην περίοδο 1970-1990 κτλ κτλ, χωρίς να επηρεάζονται μεταξύ τους.

Τώρα ΑΝ βρεθείς στις ίδιες χρονικές περιόδους με τον παρελθόντα εαυτό σου, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αλληλεπιδράσεις μαζί του, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί αν είχε συμβεί, θα είχε συμβεί. Θα το θυμόσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι δε συνέβη και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Δεν έχει να κάνει με τη θέληση σου ή τη μοίρα. Έχει να κάνει απλά με το ότι δεν επηρεάζεται αυτό που γράφτηκε ήδη.

Πχ, από τη στιγμή που εμένα τώρα δεν μου τηλεφωνάει ο εαυτός μου από το μέλλον να μου πει "ξέρεις, ταξίδεψα πίσω για να σου πω μπλα μπλα μπλα", σημαίνει ότι αν ποτέ, αργότερα, βρω τον τρόπο να ταξιδέψω πίσω, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσω να μου τηλεφωνήσω.

Η εξήγηση σ' αυτό, και προσπαθείστε να με παρακολουθήσετε σ' αυτό, μπορεί βέβαια να είναι το εξής παράδοξο:

Εγώ στο μέλλον, από τη στιγμή που θα έχω υπόψη μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου τηλεφωνήσω, δε θα το επιχειρήσω καν (γιατί είμαι σίγουρος ότι θα αποτύχω). Οπότε πιθανώς ο λόγος που δε χτυπάει το τηλέφωνο μου αυτή τη στιγμή, να είναι και η αιτία για την οποία δε χτυπάει.

Η αρχή του πέμπτου βιβλίου του Ντάγκλας Άνταμς λέει:

Anything that happens, happens.

Anything that, in happening, causes something else to

happen, causes something else to happen.

Anything that, in happening, causes itself to happen again,

happens again.

It doesn't necessarily do it in chronological order, though.

Η ιστορία δεν αλλάζει. Απλά όλα της τα κομμάτια πέφτουν και δένουν σαν παζλ μεταξύ τους. Αν στα 50 μου, ταξιδέψω πίσω στο χρόνο, στο 1970 (προτού γεννηθώ), δεν μπορώ ν' αφήσω σημείωμα στον εαυτό μου, αν δε θυμάμαι να το έχω λάβει. Αν αντιθέτως θυμάμαι να το έχω λάβει, τότε είναι 100% βέβαιο ότι θα το στείλω, θέλω δε θέλω.

Weird, eh?

Νομίζω ότι η σειρά ακολουθεί αυτή τη λογική πάντως, ανεξαρτήτως προσώπων. Νομίζω το κυριότερο που πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς, είναι ότι ο εαυτός του, μπορεί σε μεγαλύτερη ηλικία από την τωρινή του, να έχει δράσει σε προηγούμενη εποχή.

Μέχρι στιγμής πάντως, βλέποντας τη σειρά με αυτή τη θεωρία, δεν φαίνεται να έχω προβλήματα να εξηγήσω αυτά που συνέβησαν. Ας με διορθώσει κάποιος αν βλέπει πρόβλημα.

Δημοσ.

Σχετικά με τη μητέρα του Τζέημς.

Δεν ξέρω αν τη θυμάστε,είχε ξαναπαίξει σε ένα επεισόδιο όπου ο Ντέσμοντ άρχισε τα ταξίδια στο χρόνο και ήταν με την Πηνελόπη και του είχε δώσει μερικές σημαντικές συμβουλές και αν θυμάμαι καλά του έδωσε ένα δαχτυλίδι;Του πούλησε η κάτι τέτοιο.Αυτή είναι ο χρονοκράτορας;Πολύ μάτριξ φάση ρε παιδιά.

Δημοσ.

Δεν ειναι ακομα σιγουρο οτι αυτη ειναι η μητερα του Ντανιελ.

Αν και μαλλον ειναι, ας περιμενουμε επιβεβαιωση

Δημοσ.

άσχετο: στο επεισόδιο που ο Desmond είναι μοναχός υπάρχει φωτογραφία της Hawking πάνω στο γραφείο του αρχι-μοναχού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...