soturin Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 @sheik ο λοκ και οι σωγιερ κτλ κινούνται μαζί νομίζω (δείχνοντας μας παράλληλα ότι πάνε πχ σε βροχερή νύχτα κτλ) απλά είναι μακρυά. Ο σώγιερ απέχει μισό μέτρο από την juliet (sweatyboobieslady) και 3 πχ χιλιόμετρα από τον λοκ (αρχικά). Οι others, που πλέον αν βάλεις και richard είναι ουσιαστικά οι ιθαγενείς (πρώην hostiles της dharma) κινούνται διαφορετικά (και μένει μόνος ο λοκ) Επίσης εκτός του desmond, οι άλλοι πλέον μάλλον ταξιδεύουν κανονικά. Πχ τον ντάνιελ τον βλέπουμε στην dharma εποχή καθαρά του 70 (λόγω marvin candle). τρέλα είναι πάντως
sheik Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Ναι απλα δεν καταλαβαινω για ποιο λογο ο διαχωρισμος.Ενω Λοκ και others ηταν μαζι, γιατι δεν μετακινηθηκαν μαζι(οπως η αλλη ομδα με Σωγιερ,Νταν κλπ)..
ANHLIKOS Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Ναι απλα δεν καταλαβαινω για ποιο λογο ο διαχωρισμος.Ενω Λοκ και others ηταν μαζι, γιατι δεν μετακινηθηκαν μαζι(οπως η αλλη ομδα με Σωγιερ,Νταν κλπ).. Μαλλον επειδη οι others ειναι ενα κομματι του νησιου. Ετσι και αλλιως δεν εχουμε μαθει απο που εχουν ερθει!
thief7710 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Αυτο που εχω να υπογραμμισω εγω ειναι το γεγονος οτι δεν μιλαμε απλα για ταξιδι στο χρονο αλλα και ταυτοχρονη μετακινηση του νησιου σε αλλο μερος.Αυτο τουλαχιστον καταλαβα απο τη σκηνη με την ασπρομαλλα γκομενα () στο τελος του επεισοδιου.Λογικα ολα αυτα τα "αστερια" στον παγκοσμιο χαρτη στον υπολογιστη ειναι οι διαφορες θεσεις του νησιου μετα απο καθε "λαμψη"...η ολα τα μικρα αστερια ειναι αποτυχημενες προσπαθειες εντοπισμου του νησιου και το μεγαλο "αστερι" που σχεδιαζεται οση ωρα παρακαλουθουμε τη σκηνη απο αυτο το "εκρεμμες" ειναι η σωστη... Επισης δεν ειναι ωρα πια να κοψουμε τα spoiler.Ολοι βλεπουμε τα επεισοδια και μετα μπαινουμε εδω για κους κους...ε?
Sellers Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Πάντως θα σκάσω ρε γμτ. ΓΙΑΤΙ Ο ΝΤΕΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΛΑΙΡ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ??? Θα σκάσω...
greg_m Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Πάντως θα σκάσω ρε γμτ. ΓΙΑΤΙ Ο ΝΤΕΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΛΑΙΡ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ??? Θα σκάσω... πιστεύεις οτι είναι φυσιολογικό, μετά απο δύο 24ωρα προβολής των επεισοδίων και ειδικά παρασκευή 02:00 προς σάββατο, να σκάς για την κλαίρ και το μωρό της;
Sellers Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Φυσιολογικότατο... Για το Λοστ μιλάμε. :devil:
ANHLIKOS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Πάντως θα σκάσω ρε γμτ. ΓΙΑΤΙ Ο ΝΤΕΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΛΑΙΡ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ??? Θα σκάσω... Επειδη δεν θυμαμαι καλα, ειπε οτι ειδε την Κλερ με το μωρο ή ειδε τον Ααρών να μπαινει στο ελικόπτερο και ολοι υποθέσαμε οτι θα ηταν με την Κλερ?
konnak Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Ειμαι 99% σίγουρος ότι είπε "η Κλαιρ με τον Άαρων". Είναι από τα πράγματα στα οποία πρέπει να δοθεί απάντηση, γιατί ο θάνατος του Τσάρλι* έγινε γι' αυτό το γαμωόραμα. Εκτός αν στο τέλος της σειράς δούμε την Κλαιρ (που θα εμφανίζεται στην 6η και τελευταία σεζόν) με τον Άαρων να μπαίνουν σε ένα άλλο ελικόπτερο, και τον Sellers να είναι %^%&^%$%$%^ . * Όχι ότι μου έλειψε ο Τσάρλι, αλλά πρέπει οι συγγραφείς να είναι συνεπείς σ' αυτά που γράφουν. Μην το κάνουμε και Heroes .
ANHLIKOS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Ειμαι 99% σίγουρος ότι είπε "η Κλαιρ με τον Άαρων". Είναι από τα πράγματα στα οποία πρέπει να δοθεί απάντηση, γιατί ο θάνατος του Τσάρλι* έγινε γι' αυτό το γαμωόραμα. Εκτός αν στο τέλος της σειράς δούμε την Κλαιρ (που θα εμφανίζεται στην 6η και τελευταία σεζόν) με τον Άαρων να μπαίνουν σε ένα άλλο ελικόπτερο, και τον Sellers να είναι %^%&^%$%$%^ . * Όχι ότι μου έλειψε ο Τσάρλι, αλλά πρέπει οι συγγραφείς να είναι συνεπείς σ' αυτά που γράφουν. Μην το κάνουμε και Heroes ;-). Παρ ολα αυτα δεν εχουμε δει την Κλερ να πεθαινει! Ομως ο Brother ειδε τον Ααρων οταν ηταν μωρο ακομα. Και οχι τωρα που ειναι κοτσαμ μαντραχαλος. Ετσι αν γυρισει η Κέιτ με τον Ααρων στο νησι και ξανακαταφερουν να φυγουν απο κει. Το παιδι δεν θα ειναι πια μωρο. Αρα καταληγουμε στο να περιμενουμε μεχρι να μας λυθει και αυτη η απορια μας
konnak Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Ήταν, αλλά το άλλαξα λίγο για την περίσταση. Μιας και βλέπω να μπλέκουμε τα μπούτια μας φέτος με το "που είμαστε τώρα;", κάνω μια πρώτη προσπάθεια να τοποθετήσω χρονικά την κάθε περίοδο στην οποία μετακινούνται οι losties σε κάθε flash/άλμα του νησιού: 1) Μετά ακριβώς το γύρισμα του τροχού, πάμε στην μέρα που έπεσε το αεροπλάνο των λαθρεμπόρων (βλ. Γέμι), άρα κάποια χρόνια πριν την πτώση της 815. Λείπει το camp και ο Ήθαν είναι ζωντανός και δεν αναγνωρίζει τον Λοκ. 2) Στο δεύτερο "άλμα" η καταπακτή έχει εκραγεί και ο Ρίτσαρντ φροντίζει το πόδι του Λοκ. Εικάζω ότι αυτό το άλμα είναι ή στο παρόν (λίγο μετά τη μετακίνηση του νησιού από τον Μπεν - 2004) ή στο μέλλον. Αρχικά μου φάνηκε πιο πιθανό να είναι στο μέλλον (δηλαδή αρκετά μεταγενέστερα του γυρίσματος του τροχού) γιατί ο Ρίτσαρντ λέει στον Λοκ ότι οι άλλοι φύγανε, γυρίσαν σπίτι τους και είναι καλά. Αυτό θα το ήξερε μόνο αφού είχε περάσει κάποιος καιρός από το γύρισμα του τροχού - θα πέρασε κάμποσος μέχρι οι Ο6 να περισυλλεγούν από την Πέννυ, να σκαρώσουν το ψέμμα, να πλεύσουν στη Μεμπάτα, και να εμφανιστούν στους δημοσιογράφους. Όλα αυτά ακυρώνονται αν θεωρήσουμε ότι ο Ρίτσαρντ ταξιδεύει στο χρόνο και έτσι μπορούσε να πει στον Λοκ ότι οι άλλοι είναι καλά σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν. Μετά, λέει στον Λοκ ότι την επόμενη φορά δεν θα τον αναγνωρίσει. Εικάζω ότι αυτό θα συμβεί επειδή θα είναι η πρώτη χρονικά επαφή τους - άρα και η χρονική στιγμή που γνωρίστηκαν (τώρα που το ξανασκέφτομαι όταν ο Λοκ πήγε στους άλλους στην 3η σεζόν, ο Ρίτσαρντ φαινόταν να τον ξέρει ήδη). Άρα γι' αυτό του έδωσε την πυξίδα. Επίσης πιστεύω ότι όλο το σκηνικό στο Cabin Fever της 4ης σεζόν ("Ποιο από αυτά τα αντικείμενα είναι δικό σου;") έχει πολύ μεγάλη σχέση με αυτό που είδαμε. Τέλος πάντων, ας γυρίσω στα άλματα. Μετά το επόμενο flash, πάμε στο 3) τρίτο άλμα, όπου η καταπακτή είναι πάλι στο έδαφος, και μάλιστα ακόμα οι losties δεν την έχουν ανατινάξει - άρα, δεν έχουν γνωρίσει τον Ντέσμοντ (αυτό έτσι και αλλιώς εννοείται, καθώς με το που άνοιξαν την καταπακτή ο Ντέσμοντ έφυγε). Αυτό μας βάζει σε ένα χρονικό πλαίσιο 2001-2004, δηλαδή τα χρόνια που ο Ντέσμοντ ήταν στο νησί και την καταπακτή. Δεν είναι σίγουρο ότι η 815 δεν έχει πέσει ακόμη - άλλωστε τους πήρε λίγο χρόνο να βρουν την καταπακτή και να την ανοίξουν - 40 μέρες αν θυμάμαι καλά; Επίσης, το ότι ο Ντέσμοντ είναι μόνος του και όχι με τον Κέλβιν ίσως να υποδηλώνει ότι η 815 έχει πέσει - αλλά τότε πιθανότατα θα παρατηρούσαν κάτι όσοι ήταν στην παραλία. Πάντως σίγουρα είναι πριν πεθάνει ο Μπουν (το αεροπλανάκι είναι ακόμα στο υψωματάκι και δεν έχει πέσει) και σίγουρα μετά το 1ο άλμα του νησιού (όπου το αεροπλανάκι έπεσε). Ο Faraday μιλάει στον Ντέσμοντ, και μετά *flash* πάμε στο 4) τέταρτο και τελευταίο άλμα για τα δύο πρώτα επεισόδια, στο οποίο διαδραματίζονται όλα τα γεγονότα του 2ου επεισοδίου πάνω στο νησί. Πιθανότατα είναι και η πιο παλιά χρονική περίοδος μεταξύ των τεσσάρων αλμάτων όπου μάλλον έχουμε διένεξη hostiles - Dharma (με μία επιφύλαξη για την Dharma). Προσωπικά πιστεύω ότι οι Βρεττανοί που πιάνουν Sawyer - Juliette είτε έχουν σχέση με τον σταθμό Arrow (και άρα δουλεύουν για την Dharma) είτε είναι άνθρωποι του Widmore. Όπως και να 'χει αυτά τα τελευταία μάλλον θα διελευκανθούν στο επόμενο επεισόδιο το οποίο αναμένεται να είναι απίστευτο. Οπότε χρονικά τα άλματα πάνε ως εξής, από το παλαιότερο προς το νεότερο (αυστηρά χρονολογικά και στην παρένθεση αναφέρω την τοποθέτησή τους χρονικά σε σχέση με το γύρισμα του τροχού από τον Μπεν): 4ο (αρκετά παλιά), 1ο (λίγα χρόνια πιο πριν), 3ο (μέχρι τρία χρόνια πιο πριν, μεταξύ 2001 και 2004), 2ο (στο παρόν ή λίγο πιο μετά στο μέλλον, μεταξύ 2004 και 2007). Επίσης, ο Μάιλς είπε σε μια άσχετη στιγμή ότι ο Γουίντμορ έψαχνε το νησί 20 χρόνια μέχρι να το βρει την πρώτη φορά. Δεν κάνω καμία πρόβλεψη γιατί έχω μια μεγάλη υποψία ότι αυτό θα το δούμε στο επόμενο επεισόδιο. Επίσης, @ ANHLIKOS: Αυτό με τους ψιθύρους το είχα σκεφτεί και παλιότερα, τώρα με τα άλματα και τους losties που δεν μπορούν να αλλάξουν το παρελθόν, το ξανασκέφτηκα. Δηλαδή, να βλέπουν Sawyer και Juliette την Danielle π.χ. στη ζούγκλα, και να της φωνάζουν, αλλά αυτή να ακούει ψιθύρους (γιατί δεν μπορεί να συμβεί γνωριμία τους πριν τη στιγμή που γνωρίστηκαν την πρώτη φορά). @ sheik: Διάβασα το ποστ σου αλλά γενικά πιο πολύ μου φαίνεται να μπλέκει τα πράγματα παρά να τα λύνει. Ωστόσο αυτό που αναρωτιέσαι στο τέλος, γιατί οι άλλοι εξαφανίστηκαν ενώ ο Λοκ έμεινε στη ρεματιά, και γιατί τα flashes μετακινούν τους losties (Sawyer, Faraday, Locke, κτλ.) και όχι άλλους (π.χ. Richard, Ethan, Desmond στην καταπακτή, κτλ.) μου πυροδότησαν μια ιδέα που έχει και λίγο σχέση με κάποια πράγματα που είχα διαβάσει στην timeloop θεωρία. Ίσως το νησί μετακινείται μπρος-πίσω σε μία άλλη timeline που έχει συμβεί στο παρελθόν, στην οποία δεν είχε πέσει ποτέ η 815 και δεν είχαν έρθει ποτέ οι τύποι από το πλοίο. Οπότε οι losties που μετακινούνται βλέπουν πράγματα που είχαν συμβεί σε κάποια ελαφρώς διαφορετική timeline χωρίς αυτούς, και αυτοί που μετακινούνται είναι οι... "ξέμπαρκοι". Βαριέμαι πάντως να κάτσω να τη δουλέψω τη θεωρία, προτιμώ να περιμένω μια βδομάδα να δω και το επόμενο επεισόδιο και βλέπουμε. Μια άλλη θεωρία που και πάλι μου φαίνεται πιο λογική είναι να υπάρχουν 2 Sawyer, 2 Juliette, κτλ. κτλ., γιατί θυμάμαι και στο προπέρσινο Comic Con με τον Pierre Cheng να κάνει κάποιο πείραμα στον "Ορχιδέα" όπου σε κάποια φάση εμφανίστηκαν 2 κουνέλια και προσπαθούσαν να μην τα φέρουν κοντά. Βέβαια, δεν ξέρω γενικά αν έχουν κάποια σημασία αυτά τα βιντεάκια που βγάζουν στα Comic Con (το φετινό ωστόσο, με αυτά που είδαμε στα πρώτα 2 επεισόδια φαίνεται αρκετά πιθανό να το δούμε και στη σειρά), μάλλον πιο πολύ για teaser τα προορίζουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 βγήκε και το episode 00 σε 720p για όποιον το ψάχνει
sheik Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Μπορει ο Ντεσμοντ να ειδα πολυ συγκεχυμενο/μπερδεμενο οραμα, και την Κεητ να την περασε για Κλαιρ.
vasilis_c Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 * Όχι ότι μου έλειψε ο Τσάρλι, αλλά πρέπει οι συγγραφείς να είναι συνεπείς σ' αυτά που γράφουν. Μην το κάνουμε και Heroes . εμενε παλι μου ελειψε....... και πιστευω οτι ο ντεσμοντ στο οραμα ειδε την πενη και αυτον να ειναι μαζι και ετσι ειπε ψεματα στον τσαρλη μην ξεχασουμε οτι το ιδιο ειχε κανει και τοτε με την παγιδα της ρουσο τελευται στιγμη τον εσωσε ............ακομα δεν εδωσε ο ηλιθιος το γραμμα που ειχε γραψει ο τσαρλη για την κλαιρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.