greg_m Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 κάποιο πρόβλημα με το κανάλι υπήρξε απ΄οτι διάβασα. αλλά επειδή δεν γνωρίζω ας μας πεί καλύτερα κάποιος που γνωρίζει τεχνικά θεματα. sellers τι είπε η μάνα σου; ps: για..τη φουκαριάρα τη μάνα μου το κατέβασα....
ANHLIKOS Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Θα φέρω την μάνα μου απο μέσα να προχωράει το βίντεο σε άσχετα σημεία να δει αν οι υπότιτλοι είναι καλα συγχρονισμένοι με το επεισόδιο... Μην δω τίποτα που δεν κάνει. Εισαι τρελος!!! :lol:
konnak Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Είδα και τα δύο νωρίς το πρωί, χωρίς subs. Ναι, την έκδοση του pusher, η οποία δε μου φάνηκε να έχει κάπου πρόβλημα. Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την 5η σεζόν, όπως είπαν και οι Lindelof και Cuse στο τελευταίο podcast πλέον δεν έχουν χρόνο να χρονοτριβούν, πρέπει να μπουν στο ψητό. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη πρεμιέρα season της σειράς (μετά τους πιλότους). Για πάμε σε πιο... μυστικοπαθή θέματα: Fact 1: Το νησί χοροπηδάει μπρος-πίσω στο χρόνο, ή οι losties χοροπηδούν μπρος-πίσω στο χρόνο. Τουλάχιστον έτσι το λέει ο Φάραντεϊ, ο οποίος φέτος μάλλον θα μιλάει και θα φαίνεται πολύ - καλό, γιατί επιτέλους πρέπει κάποιος να αρχίσει να εξηγεί τι συμβαίνει στους απλους ανθρώπους (βλέπε Sawyer:-)). Fact 2: Οι losties λοιπόν δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα από αυτά που έχουν ήδη συμβεί! Κάτι μου λέει ότι αυτό θα είναι και το theme μέχρι το τέλος της σειράς: Ελεύθερη βούληση vs. Μοίρα (εννοώντας ένα ήδη προδιαγεγραμμένο μονοπάτι που όμως έχει ήδη περαστεί μια φορά - έτσι ορίστηκε αρχικά). Fact 3: Κορυφαία η σκηνή Ρίτσαρντ - Λοκ. Ο Λοκ για να σώσει το νησί πρέπει να φέρει πίσω τους ανθρώπους του και για να το κάνει αυτό πρέπει να πεθάνει. Αν και ακούγεται ως lame προφητεία στοιχηματίζω ότι ο Ρίτσαρντ έχει ήδη δει το μέλλον που πρόκειται να συμβεί και δίνει την οδηγία αυτή στον Λοκ. Αλλά αν δεν μπορεί να αλλάξει κανείς τίποτα από την πορεία των πραγμάτων, ποιό το νόημα ο Ρίτσαρντ (και ο Νταν - βλέπε παρακάτω) να δίνουν μηνύματα σε Λοκ (και Ντέσμοντ αντίστοιχα); Ο Νταν λοιπόν σε ερώτηση του Sawyer λέει ότι δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το spinning του νησιού. Οπότε μια λογική υπόθεση είναι ότι αυτό θα σταματήσει όταν γυρίσουν οι 6. Είναι μήπως αυτοί η σταθερά του νησιού; Ή η σταθερά των losties, που χωρίς αυτήν νομίζουν ότι βρίσκονται συνεχώς σε άλλη χρονική περίοδο (σαν τον Ντέσμοντ στο Constant); Αν συμβαίνει αυτό το τελευταίο είναι λογικό αυτό που λέει ο Faraday ότι μπορεί να μην κινείται το νησί στο χρόνο αλλά οι losties. Βέβαια κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι ο Faraday έχοντας τον Ντέσμοντ σαν σταθερά δεν θα ακολουθούσε την ίδια συμπεριφορά με τους άλλους. Όμως όποτε συμβαίνει κάποια λάμψη όλοι όσοι είναι στο νησί "μετακινούνται" στην ίδια χρονική περίοδο, πότε στο παρελθόν πότε στο μέλλον (έτσι αναφέρεται ακριβώς και στο επεισόδιο, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι αν ο Faraday εννοεί πραγματικά το μέλλον, δηλαδή κάποια περίοδο μεταγενέστερα της φυγής των 6 και της μετακίνησης του νησιού, ή το παρόν). Άρα το νησί όντως κινείται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και όσοι ήταν σ' αυτό όταν γύρισε τον τροχό ο Μπεν κινούνται μαζί του. Φαντάζομαι πάντως θα μάθουμε πολλά στο Jughead που ακολουθεί σε μία εβδομάδα το οποίο όλοι οι previewers αποθεώνουν και λένε ότι θα συναγωνίζεται το Constant για καλύτερο επεισόδιο της σειράς (ναι, φυσικά και θα είναι Desmond-centric!). Fact 4: Εκτός νησιού έχει γίνει ολίγον τι Alias η κατάσταση. Πολύ συνωμοσία, πολύ κυνήγι, πολύ δράση, πολύ "ποιος είναι με ποιον;". Όλα τα λεφτά στο τέλος του 2ου επεισοδίου με Μπεν-Ms. Hawking. 70 ώρες για να κάνουν την επανείσοδο; Θα δούμε. Πάντως καλύτερα που γίνεται χαμός και εκτός νησιού γιατί αλλιώς θα χασμουριόμασταν και θα πηγαίναμε για κατούρημα π.χ. μέχρι να ξαναδείξει νησί. Στοιχηματίζω ότι η Σαν, αν και φαίνεται να στήνει παγίδα στον Μπεν στην ουσία έχει συνεννοηθεί μαζί του και γι' αυτό προσεγγίζει τον Γουίντμορ. Δε νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα όσον αφορά τα στρατόπεδα όσο μας τα παρουσιάζουν. Fact 5: Η επίθεση με τα φλεγόμενα βέλη με προβλημάτισε, ενώ μετά σκάνε οι τύποι που πιάνουν Sawyer-Juliette. Πιθανόν οι τύποι με τα φλεγόμενα βέλη να είναι οι hostiles και οι τύποι που πιάνουν Sawyer-Juliette να είναι μέλη του σταθμού Arrow που είναι για αμυντικούς σκοπούς. Μου φαίνεται χαζό να είναι οι ίδιοι που πέταγαν τα βέλη μιας και μια χαρά τουφέκια είχαν για να τους λιανίσουν επί τόπου. Πάντως τρελή είσοδος Λοκ - σαν να επέστρεψε ο Λοκ που αγαπήσαμε, μετά από 2-3 σεζόν κλαψουρίσματος και λύπησης. Για όσους έχουν διαβάσει την timelooptheory (βλέπε Sellers): Απ' ό,τι φαίνεται δεν το πάνε ακριβώς όπως έλεγε η θεωρία (τουλάχιστον όσο χοροπηδά το νησί) αλλά μάλλον φαίνεται ότι το γενικό theme που αναφέρει η θεωρία ισχύει, δηλαδή το θέμα της μοίρας. Ίσως να μου άρεσε πιο πολύ αν απέφευγαν αυτό το island hopping thing, αλλά ας δούμε πως και που θα το πάνε και ξαναμιλάμε. Τι δεν μου άρεσε: Κάποιες σκηνές στο 2ο επεισόδιο: 1) Της Άνα-Λουσία: κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε και να ακούμε νεκρούς χωρίς λόγο. Ανούσια σκηνή τελείως. 2) Η εξομολόγηση του Χέρλι στη μάνα του. Αν και μπορείς να το δεις και σαν αυτοσαρκασμός των ίδιων των σεναριογράφων, ωστόσο προτιμώ κάτι τέτοιο να το είχα δει σε κάποιο άσχετο επεισόδιο παλαιότερης σεζόν και όχι στο premiere της 5ης. Ελπίζω πάντως αυτό το spinning να το κάνουν ώστε να οδεύσουν προς το τέλος και όχι για βραχυπρόθεσμη κατανάλωση - έχουν πολλά να πουν.
twoknope Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Βγήκαν για το πρώτο από την γνωστή ομάδα στο xsubs.tv! Άντε να δούμε!
NOMIKOS Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Σε αναμονή και καλύτερα να αργήσουν λίγο οι ιστοριογράφοι παρά να βγούν σημεία και τέρατα στά subs.
konnak Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Α, και κάτι που ξέχασα: Όταν ο Sawyer χτυπάει την πόρτα της καταπακτής ο Faraday του λέει "If it didn't happen, it can't happen!", και όντως ποτέ ο Desmond δεν ανοίγει στον Sawyer. Όταν όμως όλοι φεύγουν και χτυπάει ο Faraday, του ανοίγει, ενώ σίγουρα δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν (αφού όταν ξυπνάει ο Desmond μονολογεί ότι δεν ήταν όνειρο, αλλά ανάμνηση, ανάμνηση που ανακλήθηκε την στιγμή* που ο Faraday του μίλησε στο παρελθόν. Οπότε γιατί στην περίπτωση του Faraday "συνέβη" μια συνάντηση που δεν είχε συμβεί την πρώτη φορά; Φαντάζομαι η απάντηση κρύβεται στο τέλος της συνάντησης που ο Faraday λέει ότι ο Desmond είναι "ξεχωριστός" και "μοναδικός" (special and unique) και οι κανόνες δεν ισχύουν για αυτόν, και γι' αυτό είναι ο μόνος που μπορεί να τους σώσει. Υποθέτω ότι και ο Faraday είναι ξεχωριστός και ούτε γι' αυτόν ισχύουν οι κανόνες, αλλά μάλλον όντας ο ίδιος πάνω στο... dislodged νησί δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την κατάσταση, κάτι που μπορεί να κάνει ο Desmond. Πως; Γι' αυτό μάλλον θα μάθουμε περισσότερα στο επόμενο επεισόδιο, που ο Ντέσμοντ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Χαίρομαι πάντως που δίνουν στον Ντέσμοντ τόσο σημαντικό ρόλο - ήταν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες απ' όταν πρωτοεμφανίστηκε. * Ποιά στιγμή; Εδώ το μυαλό... μπουρδουκλώνεται: θα έπρεπε αυτό να είναι ανάμνηση που θα είχε ο Desmond σε όλες τις μεταγενέστερες στιγμές που μίλησε ή συναντήθηκε με τον Faraday, πράγμα όμως που δεν συνέβη. Άρα, ίσως να έχουμε δύο διαφορετικά timelines - όπως αναφέρεται σε γνωστή θεωρία - όπου ο χρόνος κυλάει γραμμικά εκτός νησιού. Και πάλι όμως εκτός νησιού έχουν περάσει 3 χρόνια μέχρι τη στιγμή που ο Ντέσμοντ "παίρνει" το μήνυμα - στον ύπνο του - ενώ πάνω στο νησί έχουν περάσει κάποιες ώρες μόνο - κατά τις οποίες συμβαίνει αυτό το time skipping. Αυτό ωστόσο έχει ξανασυναντηθεί, όταν Σαγίντ-Ντέσμοντ έφυγαν με το ελικόπτερο (στο Constant), μόνο που τότε συνέβη αντίστροφα: πάνω στο νησί είχαν περάσει πολλές ώρες ενώ το ελικόπτερο έκανε λιγότερο από ώρα να φτάσει στο φορτηγό. Και πάλι υπήρχε θέμα το οποίο έθιξε τότε ο Σαγίντ - "Φύγαμε σούροπο και φτάσαμε μεσημέρι", ή πιο μετά το θέμα με τον γιατρό. Άντε, δεν θα το δει κανένας άλλος να ανάψει η διακίνηση... θεωριών;
Sellers Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Εγώ ρε damn it έχω ένα τρίωρο δουλειάς πρώτα... Αλλά καλύτερα. Να περιμένω και τους δεύτερους subs.
Mr V Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Εγω παιδες το ειδα με αγγλικους...πιστευω δεν χρειαζονται καν ελληνικοι ηταν ολα πανευκολα!!! Φοβερη αρχη ελπιζω να συνεχισει ετσι......λιγο τα time μας μπερδευουν αλλα οκ κατα τα αλλα!!!
Cue Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Το είδε κανείς πέρα του konnak (no offence ) να μας πει αν διαπίστωσε κανένα σοβαρό πρόβλημα με το release?
Toufas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 εκτος απο την αθλια ποιοτητα του xvid στο 501, κανενα αλλο προβλημα. οποιος βλεπει xvids δεν θα εχει προβλημα
polakis21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Αυτή την ώρα που μιλάμε ανεβαίνει το 720p το 1ο επεισόδιο στα γνωστά newsgroups. Υπότιτλους για το 2ο δεν βλέπω όμως...
soturin Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 εκτος απο την αθλια ποιοτητα του xvid στο 501, κανενα αλλο προβλημα. οποιος βλεπει xvids δεν θα εχει προβλημα πολύ ωραία αρχή Για το θέμα του desmond νομίζω μένει να ξεκαθαρίσει το αν πραγματικά αλλάζει το νήμα του χρόνου, περίεργο καθώς ο Dan το τονίζει ενώ ξέρει τι παίζει με τον Des, ή ότι με κάποιο τρόπο ο Des αυτά που ζει και είναι επηρεασμένα από το μέλλον, τα σβήνει κάπως από το μυαλό και μπορούν να επανέλθουν ως συνείδηση μόνο όταν συμβεί το μελλοντικό (όπου μελλοντικό το jump του Dan στο παρελθόν). Το δεύτερο με πείθει γιατί, όπως στο constant, αν ο Des μπορεί να αλλάζει τη ροή του χρόνου, τότε θα άλλαζε την ιστορία όλη, μάλλον "απλά" είναι αυτός στον οποίο επιτρέπει ο χρόνος να αντιλαμβάνεται τα πέραδώθε (με συνομιλίες με άλλους) αλλά το doom correction equation (αλα futurama) να είναι να τα ξεχνάει, αντί να μην μπορούν να συμβούν καν όπως με όλους
john1987 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Ρε παιδια σε σας φανηκε οτι παραηταν sci-fi το επεισοδιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.