Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στο 2ο επεισόδιο του 5ου κύκλου.

Και επειδή βλέπω την παλιόφατσα του Μπεν,θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Καταφέρνουν να ισορροπήσουν ή να έρθουν σε πλεονεκτική θέση έναντι του Μπεν οι επιζώντες εντός και εκτός νησιού ?

Όχι για κανέναν άλλο λόγο,αλλά είναι αχώνευτος ο άτιμος.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μαλιστα.... Τελος και αυτη η χρονια με ενα επεισοδιο....μακραν απο τα χειροτερα της σειρας..

Καταρχην μιλαμε ενα επεισοδιο καθαρα... πεζοποριας..

Βλεπουμε κατα τα 2/3 του επεισοδιου, ανθρωπους να περπατανε μεσα στην ζουγκλα, στην παραλια, ξανα στην ζουγκλα και τουμπαλην..

Και ενω περιμεναμε ολο αγωνια τα τελευταια λεπτα, τι ειδαμε??

Την βομβα να πεφτει απο 20 μετρα και αν μην σκαει, την τζουλιετ να πεφτει απο 20 μετρα και να μην πεθαινει, αλλα να χτυπαει την βομβα μπας και σκασει, η οποια δεν εσκασε απο πτωση 20 μετρων, 10 τονων μπαζων, αλλα απο μια..πετρα που βαρουσε η τζουλιετ..

Στο ενδιαμεσο, ειδαμε μια ψευτοσυγκινητικη ιστορια "αγαπη μου μην με αφησεις, οχι θα σε αφησω, σάγαπω (χμμ σαν να την εχω δει την συγκεκριμενη σκηνη...100 φορες, με πιο κλασσικη τον τιτανικο..) γκντουπ..

Α μην ξεχασω, τον "κακο" και τον "καλο", τον χριστο και τον ιουδα, τους αιγυπτιους θεους, νεκρανασταση η κατι τετοιο και μετα απο ΟΟΟΟΛΑ αυτα, η ασπρη λαμψη η οποια θα μας ξαναφερει....ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ!!!!!!!

Με λιγα λογια, ελλειψη ιδεων, και παμε προς μια "εξηγηση" της σειρας τοσο τραγικη και γελοια, η οποια στο τελος γινεται.. γραφικη...

Δημοσ.
Μαλιστα.... Τελος και αυτη η χρονια με ενα επεισοδιο....μακραν απο τα χειροτερα της σειρας..

Με λιγα λογια, ελλειψη ιδεων, και παμε προς μια "εξηγηση" της σειρας τοσο τραγικη και γελοια, η οποια στο τελος γινεται.. γραφικη...

Να προσθέσω ότι και όλοι οι χαρακτήρες είναι τελείως της πλάκας!

Οι τρεις υποτίθεται ότι ξεκινούν να σταματήσουν τον Τζακ, κάνουν ολόκληρη φασαρία στο υποβρύχιο, και όλα αυτά για να σώσουν τους ανθρώπους από τη βόμβα. Και μετά αλλάζουν γνώμη και βοηθάνε τον Τζακ. Έτσι απλά! Χωρίς λόγο και αιτία. Και τους ανθρώπους που θα έσωζαν τους ξεχνάνε τελείως.

Μάλλον ο μόνος λόγος ήταν για να μας δείξουν τον Τζακ και τον Σώγιερ να πλακώνονται. Για εκατοστή φορά. Και πάλι χωρίς αιτία!

Όσο για τις εξηγήσεις ... τι να πει κανείς. Ανοησίες επί ανοησιών.

Υποτίθεται δηλαδή ότι εξηγήθηκε το άγαλμα; Μας ποιος ηλίθιος θα έφτιαχνε τέτοιο πράγμα; Και σπίτι στη βάση του; Αλλά σπίτι κρυφό; Σα να λέμε ότι ο μυστικός πράκτορας πάει στο Σύνταγμα και για να μην τον καταλάβουν μεταμφιέζεται σε καμηλοπάρδαλη! Γελοιότητες.

Και ο δήθεν Λωκ βρήκε τον τρόπο να καθαρίσει αυτόν που πήγαινε παντού και τα ήξερε όλα ... και ο τρόπος ήταν ο θυμός του Μπεν και ένα μαχαίρι!

Ότι νά'ναι... Τελείως σαχλαμάρα η σειρά.

Και το χειρότερο: βαρετή! Με τόσες ανοησίες επί ανοησιών, είναι σίγουρο ότι και το επόμενο μυστήριο θα εξηγηθεί από ακόμη μία γελοιότητα! Οπότε, πως να έχει κανείς αγωνία για οτιδήποτε;

Δημοσ.

Και ομως υπαρχει και ακομα μεγαλυτερο αναπαντητο ερωτημα:

Αν ειναι τοσο χαλια η σειρα για εσας γιατι συνεχιζετε και την βλεπετε? :P

Δημοσ.

Γιατί είμαστε ηλίθιοι!

Ή έχουμε πολύ χρόνο!

Ή και τα δύο!

(Σου λύθηκε η απορία; )

Δημοσ.

Τα παραλέτε νομίζω ρε παιδιά. Εντάξει, ξέφυγε λίγο απο αυτά που μας είχε συνηθίσει αλλά δεν νομίζω ότι έχει γίνει και τόσο χάλια. Στο κάτω κάτω μια σειρά sci fi είναι και αυτή. Τώρα όσο για τις λεπτομέρειες που ανέφερες Νίκο

πτώση της βόμβας και της Τζούλιετ

νομίζω ότι αυτά είναι τα τραβηγμένα που έχει κάθε σειρά για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και την αγωνία την στιγμής....

Δημοσ.

Καταρχην μιλαμε ενα επεισοδιο καθαρα... πεζοποριας..

Βλεπουμε κατα τα 2/3 του επεισοδιου, ανθρωπους να περπατανε μεσα στην ζουγκλα, στην παραλια, ξανα στην ζουγκλα και τουμπαλην..

Και ενω περιμεναμε ολο αγωνια τα τελευταια λεπτα, τι ειδαμε??

Την βομβα να πεφτει απο 20 μετρα και αν μην σκαει, την τζουλιετ να πεφτει απο 20 μετρα και να μην πεθαινει, αλλα να χτυπαει την βομβα μπας και σκασει, η οποια δεν εσκασε απο πτωση 20 μετρων, 10 τονων μπαζων, αλλα απο μια..πετρα που βαρουσε η τζουλιετ..

Στο ενδιαμεσο, ειδαμε μια ψευτοσυγκινητικη ιστορια "αγαπη μου μην με αφησεις, οχι θα σε αφησω, σάγαπω (χμμ σαν να την εχω δει την συγκεκριμενη σκηνη...100 φορες, με πιο κλασσικη τον τιτανικο..) γκντουπ..

Α μην ξεχασω, τον "κακο" και τον "καλο", τον χριστο και τον ιουδα, τους αιγυπτιους θεους, νεκρανασταση η κατι τετοιο και μετα απο ΟΟΟΟΛΑ αυτα, η ασπρη λαμψη η οποια θα μας ξαναφερει....ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ!!!!!!!

Συμφωνω απολυτα φιλε!

Ωστοσο εκει με το Jacob μου αρεσε σχετικα το story.Το storyline με τη βομβα το Τζακ την Κειτ και τα γνωστα ερωτικα τριγωνα τραγικο.

Δημοσ.

1)Γιατι μετα απο 5 χρονια που το παρακολουθουμε, ε, θελουμε να δουμε τι παπαρια θα μας πει στο τελος ο καλλιτεχνης...

2) Για να ρωτανε οι περιεργοι...

The choice is up to you my friend...

Δημοσ.
Συμφωνω απολυτα φιλε!

Ωστοσο εκει με το Jacob μου αρεσε σχετικα το story.Το storyline με τη βομβα το Τζακ την Κειτ και τα γνωστα ερωτικα τριγωνα τραγικο.

Και εγώ συμφωνώ. Το στόρυ με τον Jacob θα ήταν ωραίο, αλλά είναι βλάκες οι σεναριογράφοι και δεν αποζημιώνει για 5 χρόνια ασυναρτησίας. Btw, θα ήθελα να μάθαινα κάποια στιγμή ποιο ήταν το αρχικό pitch που είχαν κάνει και τι σχέση έχει με την εξέλιξη.

Πρέπει να πω πάντως ότι συμπονώ πολύ τον Ben, στο πως αισθάνεται απέναντι στον Jacob, έτσι κάπως αισθάνομαι και εγώ για τους σεναριογράφους. 'What about me? κανένας σεβασμός??'

Η προηγούμενη σήζον ήταν αρκετά καλύτερη αλλά αυτό το φετινό ήταν γελοίο - για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Οι χαρακτήρες ήταν απίστευτα βαρετοί και αδιάφοροι. Και με τόσα twists πια έχει γίνει Murder by death.

Δημοσ.

Εμενα που μ'αρεσε πολυ η 5η σεζον(περα απο 1-2 επεισοδια που τα βρηκα μετρια-καλα) το τελος με ψιλοξενερωσε λογω

1)το τεραστιο ρολο που επαιξε το ερωτικο τετραγωνο για το τι θα γινει τελικα στο νησι απο το '77 και μετα. Και νομιζα οτι ειχαν τελειωσει αυτα.

2)Η εμφανιση του μυστηριωδους μουσατου μου δημιουργησε πολλα ερωτηματα και καποιες ασυνεχειες σε πραγματα που θεωρουσα οτι ηταν ξεκαθαρα(για π.χ. ποιος ηταν στην καλυβα οταν πηγαν μπεν με λοκ, ο κριστιαν και η κλαιρ ηταν ο μουσατος? κ.α.)

3)individuals που θεωρουσαμε 4 σεζον οτι επαιζαν σημαντικο ρολο(μπεν, ριτσαρντ κ.α.) τελικα ειναι αι φερ. Ξαφνικα μαθαμε οτι 5 σεζον παρακολουθουμε power plays 2 "ατομων" που για τον εναν ξεραμε ελαχιστα πραγματα(κ τα περισσοτερα μαλλον λαθος) και για τον αλλον αγνοουσαμε την υπαρξη του. Απομυθοποιηθηκαν καπως οι πρωτες σεζον.

4)Δειχνει να το πηγαινει προς το θεολογικο αφηνοντας το fiction-μεταφυσικο με τις χαλαρες επιστημονικες βασεις.

5)Και τελος μου φανηκε σαν να εγινε η εκπληξη στο τελος αυτοσκοπος και οχι γιατι κολλαγε με την ιστορια. Μου καθισε αρκετα ξεκαρφωτο το τελος σε σχεση με αυτα που εβλεπα τοσες σεζον. Εδειχνε τον jacob να πηγαινει στους oceanic κατα τη διαρκεια της ζωης του. Δεν ειχε αφησει καμια τετοια υπονοια πιο πριν. Μπορουσαν να ειχαν βαλει οτιδηποτε με την ιδια λογικη. Πραγμα καινουριο για το λοστ.

Τεσπα, ισως καλυτερα για να μην ειμαι τοσο ανυπομονος μεχρι το 2010:p

Δημοσ.

5)Και τελος μου φανηκε σαν να εγινε η εκπληξη στο τελος αυτοσκοπος και οχι γιατι κολλαγε με την ιστορια. Μου καθισε αρκετα ξεκαρφωτο το τελος σε σχεση με αυτα που εβλεπα τοσες σεζον. Εδειχνε τον jacob να πηγαινει στους oceanic κατα τη διαρκεια της ζωης του. Δεν ειχε αφησει καμια τετοια υπονοια πιο πριν. Μπορουσαν να ειχαν βαλει οτιδηποτε με την ιδια λογικη. Πραγμα καινουριο για το λοστ.

Τεσπα, ισως καλυτερα για να μην ειμαι τοσο ανυπομονος μεχρι το 2010:p

Κι ομως...πολλοι αναρωτιοντουσαν προς τι αυτες οι περιεργες και πολλες συνδεσεις χαρακτηρων.Εγω προσωπικα πιστευα οτι ηταν απλες συμπτωσεις, δε με ενοιαζε παραπερα. Κι ομως, φαινεται να επαληθευονται οσοι πιστευαν πως υπαρχει κατι πισω απο αυτο, μια ανωτερη δυναμη(βλ. Jacob)

Δημοσ.

Κι ομως...πολλοι αναρωτιοντουσαν προς τι αυτες οι περιεργες και πολλες συνδεσεις χαρακτηρων.Εγω προσωπικα πιστευα οτι ηταν απλες συμπτωσεις, δε με ενοιαζε παραπερα. Κι ομως, φαινεται να επαληθευονται οσοι πιστευαν πως υπαρχει κατι πισω απο αυτο, μια ανωτερη δυναμη(βλ. Jacob)

Δεκτον. Απλα η ενσταση μου εντοπιζεται στο οτι θα μπορουσαν να βαλουν οτιδηποτε. Για π.χ. οτι ολοι καταγονται απο το πληρωμα του black rock ή δεν ξερω εγω τι. Θα μπορουσε να βαλει τον μουσατο να πηγαινει να τους βλεπει.

Τεσπα, ελπιζω στην 6η σεζον να αποσαφηνισει και κυριως(για μενα) να συνδεσει αρκετα γεγονοτα/καταστασεις που εχουν συμβει

Δημοσ.

Πραγματικα με βαλατε στην θεση μου...ψαχνω μερος να κρυφτω τωρα.

Ρε σεις ξεκολλατε...Γιατι ολα πρεπει να τα εκθειαζουμε η να τα θαβουμε?ΟΛΟΙ φαγαμε την πατατα που μας σερβιραν στην αρχη οτι ΟΛΑ θα εξηγηθουν..Ωραια τελος με αυτο..

Αλλα οπως ειπα και μερικες σελιδες πριν πρεπει να ξεχασουμε αυτο το σκεπτικο και να παρακολουθησουμε το Λοστ ως μια πολυ ωραια ιστορια.Παραμυθακι.Οπως θελει ας το πει ο καθενας.

Μην περιμενουμε να μαθουμε φυσικη απο τη σειρα.Ας την αφησουμε να μας εκπληξει.

Δημοσ.
Γιατι ολα πρεπει να τα εκθειαζουμε η να τα θαβουμε?

..........

Αλλα οπως ειπα και μερικες σελιδες πριν πρεπει να ξεχασουμε αυτο το σκεπτικο και να παρακολουθησουμε το Λοστ ως μια πολυ ωραια ιστορια.

Σε όσους αρέσει το εκθειάζουν. Αλλά και όσοι το βρίσκουν σαχλαμάρα έχουν και αυτοί δικαίωμα να το πουν.

Βέβαια, όσοι από μας θεωρούμε ότι γίνεται όλο και πιο γελοίο, είναι δύσκολο να το δούμε "ως μια πολυ ωραια ιστορια" όπως λες.

Για μένα οι πολύ ωραίες ιστορίες έχουν κάποια συνοχή, κάποια σταθερή κατεύθυνση, κάποιους χαρακτήρες με βάθος, κάποια ραχοκοκαλιά, κάποιο γενικότερο νόημα. Δυστυχώς δεν βλέπω τίποτα από αυτά. Κάθε χρονιά πάει σε άλλη κατεύθυνση σαν να μην ξέρουν οι συγγραφείς τι τους γίνεται. Οι δε χαρακτήρες δεν είναι καν καρικατούρες ... τουλάχιστον οι καρικατούρες είναι σταθερές. Αυτοί τη μια στιγμή κάνουν το ένα και την επόμενη το αντίθετο και η αλλαγή δεν έχει κανένα απολύτως λόγο! Νομίζω ότι το τελευταίο επεισόδιο τα δείχνει όλα αυτά πολύ ξεκάθαρα.

Δημοσ.

Πάντως ο 5ος κύκλος ήταν με διαφορά ο καλύτερος της σειρας. Για μένα είναι η κορυφαία σειρά ever..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...